|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Swoją drogą, jeśli w SA udowodnią wałki i działania niezgodne z prawem to TS też się oberwie bo wyczerpał wszelkie znamiona spółki dominującej. Niedługo może się okazać, że na terenach TS będzie siedział komornik.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Na zdjęciu widać też Adolfa H. i Donalda T. Z dziadkiem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@IncognitoTSW ale jaja
a ma ktoś jakiś program aby "obrobić" to zdjęcie do większej rozdzielczości |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zgodze się ale podaj mi przykład Polaka który w 'Kambodzy' kupuje klub piłkarski od 'mafii' z długami i rozpływa się w powietrzu.
I teraz na ile realne jest ze:
Przecież albo to 'creme de la creme' czyszczenia spółek i brudnej restrukturyzacji (stad te śmieciowe spółki i brak kasy na papierze który narzeka prasa) o międzynarodowym zasięgu albo też stoi ktoś silny za nim i o Li możemy mówić w kontekście 'pracownika'. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@ciacho ochrona obiektu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dokładnie. Chcesz zaorać TS to zaorasz Wisłę. Wtedy ok zakładasz nowy klub ale już wtedy nie możesz powiedzieć, że ma 112 lat, inne sekcje i tyle mistrzostw Polski.
![]()
Tylko Wisła...
San Antonio Spurs ) 99,03,05,07 Madrid cabron.... Detroit Red Wings! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale tu chyba nikomu nie chodzi o uśmiercenie TSu, bo przez ponad 100 lat organizacja radziła sobie doskonale i TO JEST TA WISŁA, którą jest nam wszystkim bliska. Dla mnie np. "zaorać" oznacza rozwiązanie sekcji sztuk walki i znalezienie optymalnego sposobu na weryfikację całej reszty co do powiązań ze środowiskiem WSH, powołanie kompletnie nowego zarządu, rady nadzorczej itd.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Skoro tak mowa o zmianie ludzi w TS, ktorzy doprowadzili do obecnej sytucji, to jeszcze nawiazujac do braku dziennikarzy na konferencji. Kwasniewski cos tam opowiadal, ze on sie nie poczuwa do winy, bo zajmuje sie koszem i ze ogolnie Zarzad jest zajebisty, bo trenerzy nie narzekaja itd. a jak komus sie nie podoba, to za pol roku jest walne i mozna Zarzad zmienic. I dlaczego nie bylo nikogo kto by go zapytal czy ma na mysli to samo walne, w ktorym wiekszosc ma sekcja TSW sterowana przez ortaliony i to samo walne, ktore ich wybralo? Ciekawe co pan Kwasniewski na to.
i ja tez jestem ciekaw jakim cudem ktos chce zmienic Zarzad na normalny w sytuacji gdy podobno przeglosowac delfinow sie nie da. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
||
I czemu kłamiesz za materiałem jadczaka |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A możemy przestaniemy udawać, że nie wiemy gdzie jest problem. Facet (oiio na wykopie, cytowany przez Stanowskiego) ma sporo racji. I od tego nie uciekniemy
https://www.wykop.pl/ludzie/oiio/ Cytat:
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
rotfl lol2 buhahahahha
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. Rozwiązanie sekcji sztuk walki ergo ich nieobecność na walnym Obie rzeczy zajebiście trudne ale przy odpowiedniej presji społecznej (moim zdaniem za chwile coś w ludziach pęknie - siłownia i zgłoszenie do prokuratury to pierwsze jaskółki) - realne. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zreszta niewazne czy oni tam maja 1 glos czy 10000 glosow, za to co sie obecnie dzieje sekcje sztuk walki powinno sie zbombardowac i zaorac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
||
Napisałeś: Cytat:
Poza tym, zdajesz sobie sprawe ze w tych sekcjach sportów walki trenuje sporo normalnych chłopaków i dziewczyn? Cześć z nich zdobywa medale dla Wisły. Nie ....a, lepiej zaorać wszystko, a mnie wyzywać że kogoś bronie. Puknij się.
Ostatnio edytowane przez Rience : 05.01.2019 o godz. 16:48.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie, wcale nie napisalem, ze "w sytuacji gdy podobno przeglosowac delfinow sie nie da". A, ze usprawiedliwiasz i wybielasz na kazdym kroku to wystarcza 3 klikniecia, by to sprawdzic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Szacunek - jak Boga kocham, ktoś naprawił błędy popełnione przy 'Meresińskim'. Panie Jadczak, poprzeczka poszła 'do góry' - dasz Pan rade? Tylko popcornu brak. Gdzieś tu mam jeszcze …. ale nie starczy…. ![]() ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdecydowanej większości Krakowian jest obojętne ile jest klubów piłkarskich w ich mieście. Po stokroć wolę Miasto, któremu można przynajmniej patrzeć na ręce i podlega jakiejś społecznej kontroli niż obecne towarzystwo.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
OSTATNI PLAN RATUNKOWY
1. Klub w trybie pilnym otrzymuje od kogoś (np. od Miasta, PZPNu lub firm) pożyczkę 12-13 mln. pod zastaw kart zawodniczych, z terminem spłaty np. 20.02.2018 2. Z pożyczki tej spłaca zaległości wobec piłkarzy, unikając najgorszego, czyli ich odejścia za darmo 3. Po spłaceniu piłkarzy rozesłana zostaje informacja do wszystkich klubów z ekstraklasy, że kilku piłkarzy klub potrzebuje sprzedać do 15.02.2018 i oczekuje na składanie ofert 4. Po sprzedaży kilku piłkarzy (np. Imaz do Lecha, i jeszcze 3-4 innych których ktoś będzie chciał), Wisła spłaca udzieloną pożyczkę. Punkty 1 i 2 operacji musiałaby jednak zostać przeprowadzone szybko. Do krytyków tej opcji - lepiej spłacić ich, i następnie sprzedać oddając forsę pożyczoną na ich spłatę, niż żeby odeszli za darmo. ------------------------ Jeszcze - PZPN i Ekstraklasa.SA powinny zastanowić się nad rozwiązaniami takimi, aby sytuacja finansowa klubów była monitorowana bardziej na bieżąco - np. poprzez wprowadzenie wymogu aby bezwzględnie wysyłać do PZPN co miesiąc potwierdzenia wykonania przelewów na konto piłkarzy. Dzięki temu organ centralny wiedziałby dużo wcześniej że w klubie dzieje się źle z finansami. Dodatkowo powinien zostać wypracowany mechanizm utrudniający nieumyślną lub celową niegospodarność, to jest taki, w którym w przypadku stwierdzonego poślizgu z wypłatami (brak dostarczenia potwierdzenia przelewów na konto piłkarzy), z automatu np 1/2 czy 3/4 pieniędzy z C+ jest wpłacana przez Ekstraklasa.SA bezpośrednio na konta piłkarzy i innych wierzycieli, a nie do kasy klubu (bo jak się okazuje na przykładzie Wisły, tam mogą gdzieś zniknąć w niejasnych okolicznościach). To dlatego, żeby Prezes PZPN nie musiał wypisywać czegoś takiego ![]()
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 05.01.2019 o godz. 17:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
O to to. Już wcześniej pisałem, że wcale bym się nie zdziwił, gdyby Vanna Ly był postacią trufniącą się w oszustwach (być może na zlecenie). Zarówno Vanna jak i Ly to popularne w Kambodży imiona/nazwiska, w dodatku nadawane zarówno mężczyznom jak i kobietom. Po wpisaniu tego nazwiska na Facebooku wyskakuje pierdylion wyników. Taki kambodżański Jan i Anna Kowalscy w jednym. Szukanie tego właściwego (zakładając, że naprawdę się tak nazywa) to jak szukanie igły w stogu siana.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|

|