The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2019, 20:37
Na moje to jak w TS nie będzie trzęsienia to huj z tego będzie
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 04.01.2019, 20:37
Historia na temat zaszczucia nowego właściciela siłowni kuriozalna tak samo jak odpowiedz na jakiej podstawie ta kobieta została wybrana... Zarząd nie miał czasu zapoznać się z faktami bo siedział na forach i lustrował co już wypłynęło a co nie... Na konfie z rzeczy stricte finansowych to chyba tylko 306 tysiecy zł za organizacje meczu było nowością...

Tylko cud nam pomoże...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.01.2019, 20:38
tklamka napisał(a):Wyświetl post
tak wysylajmy sie na kaluzy jeden po drugim. daleko to wisle zaprowadzi. przytomnosci troche. wysylanie na kaluzy przypomina mi bardzo czasy monopolu na swieta racje objawiona tych ktorzy dzis okazuja sie grabarzami wisly. no ale im wisla .....m wisi. wam tez?

bo dochodzimy do momentu ze jestesmy pod scianą i placze juz nic nie dadzą ,posty typu koniec Wisly też
trzeba za to zaczać myśleć co dalej ,bo płakanie to slaba czynność na dłuzszą mete .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Stary 04.01.2019, 20:40
tklamka napisał(a):Wyświetl post
Nie jest ale to nie znaczy, że każdy kto się czuje oszukany za ostatnie lata (ja sie czuje, za konkretne pieniadze poza biletami/karnetami) ma od razu iść na Kałuży kibicować. Mam absolutny brak zaufania do kogokolwiek kto miał z wisłą coś wewnętrznie wspólnego od strony finansowej od wakacji 2016 roku. Mogę? mogę. i dzisiejsza "konferencja" mnie w niczym nie przekonała.

albo mamy chujowy TS ( co sami potwierdzaja uciekajac sie do zewnetrznych prawnikow) albo mamy przestępczy TS który współdziałał z zarządem WK S.A. i doprowadził do tego co mamy teraz. ja sie nie chce klasc i siadac i plakac ale po prostu .... mnie strzela a dzisiejsza konferencja nie dala mi nic nadziei na to ze ktos wie co robi.
Masz racje, nie powinienem był wysyłać na drugą stronę błoń, bije się w pierś. Po prostu wszędzie ten lament (nawet jeśli słuszny) a to przecież nie czas na poddawanie się. Walczymy do końca, po cholere to śpiewamy piłkarzom jak sami się do tego nie stosujemy
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 04.01.2019, 20:42
Deha napisał(a):Wyświetl post
ja przepraszam ale nie mam siły na tą kompetencję i transparętność/
Możesz napisać konkretnie o co Ci chodzi? Bo piszesz jakieś jednozdaniowce, z których nie wiadomo co chcesz przekazać i do kogo piszesz.
Odpowiedz cytując
toomo
Member

Od: 12.2018

Stary 04.01.2019, 20:42
Tavez napisał(a):Wyświetl post
100% poparcia w temacie Artur, panu F juz podziekujemy
Brawo, jeden błysnął intelektem i kulturą a drugi go poparł. Zrugaliście człowieka tylko dlatego że ma inne poglądy niż wy. Jeszcze raz brawo.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.01.2019, 20:48
Po konferencji wiemy, że:
- utrzymanie drużyny, obiektów, zwykłych pracowników klubu to 1,2 mln zł miesięcznie. Niecałe 15 mln zł rocznie. Wydaje mi się, że suma wpływów z C+, wpływów z biletów za cały sezon, plus wpływów reklamowych (station, sponsor) to będzie jednak zdecydowanie więcej niż 15 mln złotych. To pokazuje skalę, ile pieniędzy wyparowało nie wiadomo gdzie.
- przychody za mecz z Lechem 736 tys. Koszty: 306 tys. Bilans na plus: 430 tysięcy złotych przy 23 tyś kibiców. Czyli faktycznie około 9-9,5 tyś widowni wystarcza, żeby mecz się zwrócił.

Pozatym ciekawy wywiad:

http://weszlo.com/2019/01/04/zlozyle...woitych-ludzi/

Cytat:
Natomiast zawnioskowałem w tym zawiadomieniu jako świadków osoby, które pożyczały pieniądze klubowi (Wojciech Kwiecień i Rafał Ziętek – PP). Nagle bowiem okazuje się, że tych pieniędzy nie ma: zniknęło około 25 milionów złotych, które powinny być w kasie klubu.
Cytat:
ja jako prawnik, wiem, jak wygląda sprzedaż spółek. Sporządza się audyt, który trwa wiele tygodni. Tam spisywane i opisywane jest wszystko, nawet kije od szczotek. Jakiej są długości, czy są nowe, czy użyte, w jakim kolorze. A tutaj parę osób poszło do notariusza, spisało umowę, że sprzedaje klub takiej i takiej osobie. Przecież Marzena Sarapata jest radcą prawnym i ona musiała wiedzieć, jak to powinno wyglądać. Nie dam sobie wmówić, że jeśli ktoś ma pojęcie na temat takich transakcji, to nie wiedział, co robi. Albo zrobił to nieumyślnie. Doskonale wiedziano, co się dzieje. Najpierw wyciągnięto wszystkie pieniądze z klubu, a potem chciano się pozbyć kukułczego jaja, udając, że nie ma się z tym nic wspólnego. Tak nie może być.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2019, 20:49
k... powiedz proszę na które pytanie dosyałes odp.
A to wg Ciebie wina Socios, że na pytania odpowiadali jak odpowiadali?
O co Ci chodzi chłopie...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 04.01.2019, 20:50
Czy na podstawie artykułów i wpowiedzi jest ktoś z Was w stanie zdefiniować na czym dokładnie ta pomoc Leśnego ma wyglądać?

Bo "zakres usług prawnych" to dość szerokie pojęcie. Chodzi o odzyskanie drużyny przez TS, audyty (ile tych audytów już mieliśmy?), szukanie inwestora? Z góry dziękuję za wyjaśnienie.

Jazda po Wisłockim za uśmiechy, to ciosy poniżej pasa. To nie są ludzie, może poza Szymonem z tej trójki, którzy byli przygotowani na taki publiczny ostrzał. Merytoryki wypowiedzi i sedna nie będę oceniał, każdy kto oglądał o ocenę może sam się pokusić. Natomiast punktowanie ludzkich reakcji, w sytuacji tak stresującej jest bardzo nie-fair.

Plus dla nich za to, że mieli odwagę w ogóle wyjść. To trochę tak, jak juniorami wyjść na mecz z ekstraklasowym rywalem.

Info o braku pato-wpływów na działanie klubu, czy chociażby braku wiedzy... tego się nie da sprzedać nikomu trzeźwemu. I jeszcze jedno. Z prasą nikt nigdy nie wygrał i nie wygra. Sugerowanie, ze dziennikarze mieli wpływ na decyzję o zamknięciu biznesu w hali, wróci w nich pewnie rykoszetem...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 04.01.2019, 20:52
chodzi mi o nową radę i próby przebicia się pytań SOCIOS. ale ku...zapisujcie się i wspierajcie[nowy k..Prezio]
No ale co radę i co z tymi pytaniami? Odpowiedź w sprawie rady masz wyżej. Odpowiedzi na niektóre pytania Socios były. Klub zadeklarował również, że na wszystkie odpowie na piśmie.
Ogarnij się człowieku... Albo napisz konkretnie o co Ci chodzi.
Odpowiedz cytując
Kryst
Junior Member

Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Po konferencji wiemy, że:
- utrzymanie drużyny, obiektów, zwykłych pracowników klubu to 1,2 mln zł miesięcznie. Niecałe 15 mln zł rocznie. Wydaje mi się, że suma wpływów z C+, wpływów z biletów za cały sezon, plus wpływów reklamowych (station, sponsor) to będzie jednak zdecydowanie więcej niż 15 mln złotych. To pokazuje skalę, ile pieniędzy wyparowało nie wiadomo gdzie.
Nie. 1,2 mln to miesięczny koszt utrzymania zawodników i sztabu szkoleniowego pierwszej drużyny.

Stadion, pracownicy administracji, baza treningowa etc. etc. to są inne koszty.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

maaarcin napisał(a):Wyświetl post
Możesz napisać konkretnie o co Ci chodzi? Bo piszesz jakieś jednozdaniowce, z których nie wiadomo co chcesz przekazać i do kogo piszesz.
Pan Wislocki, stremowany, bez doswiadczenia w takich eventach, nie ma co sie czepiac, probowal.
Tak priorytet to teraz ratunek a nie babranie sie w gownie.
Tak potrzebne jest nowe otwarcie ale wyszlo conajmniej smiesznie po wypowiedzi przybocznego, ze zapewnia, iz powiazan nie ma.

"Boczni obroncy" - moje wrazenie, sliscy ludzie - to byla konfa gdzie nie powinny padac stwierdzenia:

nie wiem
nie mozemy ujawnic
czy wszyscy mamy po kolei przepraszac
wszystko bylo sprawdzone przez sztab ludzi i firmy zewnetrzne
nie ma zadnych zwiazkow z bandyterka

tylko:

sprawdzimy
zobaczymy, czy umowa na to pozwala
przepraszamy po stokroc
sprawdzalismy jak widac nie wystarczajaco
sprawe powinny sprawdzic odpowiednie organy

Nie wiem, ktory to pismak ale to pytanie" Ok, skoro wszystko bylo po kolei ok to czemu Wisla jest w tym miejscu" - MIAZGA.

Usmieszki - pewnie nerwy. Zdarza sie, kazdy reaguje inaczej.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 04.01.2019, 20:56
jeśli tych akcji nie ma TS to te k... już mogly zaciągnąć zobowiązanja a konto tychze u wszystkich jebanych mafi na świecie
dobra, koniec. jak odpoczniesz to wrócisz
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 04.01.2019, 20:59
ja przepraszam ale nie mam siły na tą kompetencję i transparętność/
A na naukę języka polskiego siłę masz?
Ostatnio edytowane przez rafkur : 04.01.2019 o godz. 21:01.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.01.2019, 20:59
Dajcie spokój z jebaniem po Wisłockim. Mają miesiąc na cud, życzę im szczęścia i załatwienia tej sprawy. Nie zamykajcie wieka trumny!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.01.2019, 21:00
Cytat:
bo dochodzimy do momentu ze jestesmy pod scianą i placze juz nic nie dadzą ,posty typu koniec Wisly też
trzeba za to zaczać myśleć co dalej ,bo płakanie to slaba czynność na dłuzszą mete .
Z takim zarządem dochodzimy do momentu, ze nic się nie zmieni i karty dalej rozdaje WSH. Więc pasowałoby zrobić konferencję z panami H i niech powiedza co zamierzają zrobić z kasą, którą dadzą ludzie/pozyska Wisła. Bo inaczej to jest bez sensu aby ładować w to kase skoro i tak nagle się okaże, że nibyyy mamy takie długi i zobowiązania, ze przecież kazda złotówka Wisły miała iść na splacanie tychże zobowiązań, a nagle jak jest kasa za mecz z Lechem w grudniu to kasa idzie do Sarapaty, jej meża i SKWK. Także jak widać ta kasa może isć gdzie się komu podoba...

W związku z tym odpowiadając na Twoją tezę to jedyna opcja to oczywiścic Wisłę z WSH. Inaczej to każdy nasz ruch stoi na straconej pozycji skoro klubem rządzi WSh poprzez słupy w zarządzie, które to słupy ŻADNEGO, powtarzam, ŻADNEGO problemu nie widzą, ani problemy Wisła-WSH ani nawet problemu Wisła-Sarapata, Dukat itp I nikt za nic nie jest odpowiedzialny. Tu tylko już chyba pomoże jak bomba ich wszystkich .......nie i wtedy sobie można na tym pobojowisku nową Wisłe stworzyć.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 04.01.2019, 21:07
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Chłop napisał od serducha duży post, imo każdy ma prawo się.wypowiedzieć, bo jesteśmy w bezprecedensowej sytuacji w historii Wisły Kraków.

Pisanie o drugiej stronie Błoń jest żałosne. Lepsze niż brak płaczów i myślenie co dalej, jest przede wszystkim pokora. Nic nie zrobimy, jak będziemy się wysyłać na Kałuży albo do pierdla.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 04.01.2019, 21:11
Generalnie nie spodziewałem się niczego innego po tej konferencji. Jeśli oczekiwaliście na osądzenie oraz publiczną egzekucję winnych to... czekajcie dalej na przelew od wietnamczyka.

Abstrahując od tego jaki mają plan panowie z konferencji to tak czy siak nie mogli nikogo osądzić i konkretnie wskazać paluchami nawet jeśli coś wiedzą.

Jeśli faktycznie chcą, aby Wisła częściowo wstała z ziemi (nawet nie z kolan!) to właśnie cisza i "nie wiem nic" jest wskazana.

Jak sobie to wyobrażaliście>? Że Wisłocie powie: Marzena nakradła, na odchodne przytuliła tyle i tyle, Misiek zrobił lub nie zrobił to i to Przecież jakby tak powiedzieli to mieliby kuku na starcie i nic by nie zdziałali...

Są inne priorytety, a za taki stan rzeczy oczywiście każdy powinien beknąć w odpowiednim czasie.

Dla mnie ważniejszy byłby ratunek Wisły niż szukanie bata na Marzenke w tym konkretnym czasie, w którym jesteśmy.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 04.01.2019 o godz. 21:27.

Odpowiedz cytując
koko
Junior Member

Stary 04.01.2019, 21:11
ciekqawe co kombinuje lesny ze stanem, ale wydaje sie ze dogranie sezonu juniorami to najlepszy scenariusz.
oczyszczanie, ba samo sadowanei sie z aktorami moze sie ciagnac troche czasu...
sprytnie zaplanowane angielskie szefowej,
dzisiejsza konferencja beka, wygladalo to jak zebranie rady klasowej w gimnazjum,jak takie manekiny moga piastowac takei funkcje?
kabaret z informatorow piejacych ostatnie tygodnie o poteznym inwestorze uzasadniony, dzis juz nie mowi sie o majetnym inwestorze ktory buduje hotele i akademie na calym siwecie
brakuje mi konferencji pietrowskiego, od czasow jasia fasoli nie przypominam sobie wiekszego komika w mediach,
fipilski mozesz mu zorganizowac jakas konfe, ? wez jesszcze paru kopaczy z lat "milenijnych"
mityczne przeciagnie liny z niewidocznym przeciwnikiem
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 04.01.2019, 21:14
Konferencja jak konferencja, dużo nowych rzeczy się nie dowiedzieliśmy. Jedyna nowość i pozytyw to przedstawienie na początku niektórych danych finansowych. Potem trochę głupie tłumaczenia, że całym klubem Wisła Kraków S.A. zajmowały się tylko dwie osoby- Sarapata i Dukat, a oni nic nie słyszeli ani nic nie widzieli, ani nie brali w niczym udziału. Tu wyszła trochę kompromitacja TSu jako właściciela. Na końcu, że nie ma problemu Sharksów, a wszystko co związane z umową jest tajemnicą i nie mogą udzielić odpowiedzi. Powiem tak, liczyłem na więcej...
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.01.2019 o godz. 21:33.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 04.01.2019, 21:21
heoij napisał(a):Wyświetl post
Konferencja jak konferencja, dużo nowych rzeczy się nie dowiedzieliśmy. Jedyna nowość i pozytyw to przedstawienie na początku niektórych danych finansowych. Potem trochę głupie tłumaczenia, że całym klubem Wisła Kraków S.A. zajmowały się tylko dwie osoby- Sarapata i Dukat, a oni nic nie słyszeli ani nic nie widzieli, ani nie brali w niczym udziału. Tu wyszła trochę kompromitacja TSu jako właściciela. Na końcu, że nie ma problemu Sharksów, a wszystko co związane z umową jest tajemnicą i nie mogą udzielić odpowiedzi. Powiem tak, liczyłem na więcej...
A co liczyleś, że powiedzą na temat Sharksów?
Michłowicz: "Sluchajcie nie zrozumcie mnie źle, ale nie chce mieć kosy w dupie ani innym udzie, chce mieć całe ręce, a nie upier.dolone do lokcia, więc nic nt. Sharksów nie pisnę"
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.01.2019, 21:24
Ja Was nie rozumiem. Niby macie racje, że jeśli ktoś oczekiwał egzekucji czyjejś to nie ma prawa być zawiedziony ale kurde... dopóki się nie przeanalizuje przeszłości, nie wyciagnie wniosków to w jakim punkcie my jesteśmy jako Wisła? Stoimy teraz w miejscu i chcemy się cofnąć do momentu, ze wszystko będzie cukierkowo, będzie kasa na działanie klubu i żadne WSH nie jest winne. Do czego to prowadzi? Do kolejnego wydrenowania budżetu klubu albo do dalszego czerpania korzyści przez WSH z klubu, już tym razem rozsądnego, bez upadku.
I serio to tak powinno według Was wyglądać? Jedyna zmiana jest taka, że do długu, do szukania inwestora doszedł jeszcze problem z Vanną i myślenie czy klub jest w ich rekach czy w TSu.
Walczyć o spłatę tak na prawdę 40 mln długu po to aby być w punkcie zerowum, a nawet minusowym bo już nie mamy Arsenicia także już jesteśmy na minusie jakby nawet dziś te 40 baniek spadło z nieba, po to aby znowu WSH się dorabiało na Wiśle to jest bez sensu. Wywalczyć 40 mln po to aby znowu przerabiać to co przerabialiśmy przez 2 lata?
Jak nie będzie konfliktu na linii TS/SA - WSH to to jest wszystko bez sensu. To jest tylko działanie na korzyść WSH i dorabianie ich. Tym bardziej szkoda kasy ludzi, kasy z Socios aby spłacić cokolwiek, kogokolwiek, zrobić cokolwiek po to żeby później kasa poszła do WSH jakimiś drogami czy do SKWK, a w SKWK kto rzadzi jak nie WSH? heh i kto te 30 tys z meczu z Lechem zainkasował przez konto SKWK?
Wyjebać 40 baniek aby dojść do tego co było przed długami i zacząć od nowa marsz po równi pochyłej to jest bez sensu.

Cytat:
Czy dopuszczasz, Waść, taką możliwość, że ktoś może nie żyć tylko i wyłącznie sprawami Wisły, mieć rozmaite obowiązki (które i tak zaniedbuje przez udzielanie się na forum), a post na forum kibicowskim nie jest dla niego najwyższym priorytetem?
Jasne, że rozumiem. Dlatego nie powinieneś marnować dzisiaj czasu na pisanie tutaj 9 postów i czytanie tego wątku (bo czytanie jest bardzo czasochłonne gdyś jest tutaj kilkaset wpisów dziennie), lepiej się zająć tymi obowiązkami swoimi. Albo skoro się miało dziś coś napisać to poświęcić ten czas z pisania 9 postow i czytania wątku na napisanie tego jednego konkretu.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 04.01.2019 o godz. 21:27.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.01.2019, 21:27
Było troche szumu, posypały sie komentarze ale niewiele nowego sie dowiedzielismy. Czyli dalej nic, nawet nie ma materiału do dalszych spekulacji i nowych teorii spiskowych.

via Imgflip Meme Generator
DysoN
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 04.01.2019, 21:27
regan napisał(a):Wyświetl post
A co liczyleś, że powiedzą na temat Sharksów?
Michłowicz: "Sluchajcie nie zrozumcie mnie źle, ale nie chce mieć kosy w dupie ani innym udzie, chce mieć całe ręce, a nie upier.dolone do lokcia, więc nic nt. Sharksów nie pisnę"
Wystarczyło się od nich odciąć, nic więcej, a nie mówić, że problemu nie ma, bo każdy wie, że on istnieje. Jakoś dzisiaj jeden z adwokatów nie bał się złożyć zawiadomienia do prokuratury, a tu wystarczyło powiedzieć tylko parę zdań, nic więcej.

A tak wyszło jak wyszło, czyli po staremu:

Cytat:
Przyszła kura do wielkiego bossa Sharksów, Miśka i mówi:
- Chcę do Sharksów.
A Misiek jej na to:
- Nie ma żadnych Sharksów.

To poszła kura do wspólniczki, Marzeny Sarapaty i mówi:
- Chcę do Sharksów.
A ta jej na to:

Wtedy poszla kura do drugiego wspólnika, Damiana Dukata i mówi:
- Chcę do Sharksów.
A Damian Dukat na to:

Wkurzyła się kura i wróciła do kurnika. Otoczyły ją koleżanki i pytają:
- Jak tam było? Wstąpiłaś do Sharksów? Wzięli cię?
Na wszystkie pytania kura odpowiadała:

I wtedy kury zrozumiały.
I zaczęły się jej bać.
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.01.2019 o godz. 21:30.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.01.2019, 21:32
Dobre jest też to, że między innymi tym ludziom z obecnego zarządu, albo już się uprzyjmy wszystko to wina Sarapaty, podpisana została umowa z Vanną, która nas tak na prawdę sparaliżowała na ponad miesiąc (bo już od grudnia były rozmowy głebsze) to z kolei doprowadziło do tego, że już mamy 4 stycznia i piłkarze zaczęli odchodzić z klubu, jest ogromna dezinformacja, nie wiadomo kto rządzi Wisłą = piłkarze nie mają nawet z kim rozmawiać o spłacie kasy. Czyli Vanna był tak przefiltrowany i sprawdzony, że dzięki ludziom, którzy go sprawdzili mamy co mamy i dzięki Sarapacie mamy 4 stycznia i już Wisłę bez Arsenicia. Ale oczywiście zarząd twierdzi, że wszystko jest ok, Sarapata niczemu nie jest winna, odkręcamy sprawe i nikt nie jest niczemu winien. Po prostu sobie dalej szukamy inwestora i nieważne, że grudzień minął na niczym.
To hmmm, jeśli to jest zarząd zlożonych z ludzi, którzy w Wiśle siedzieli non stop, można powiedzieć, że z tym klubem byli związani przez 24h/dobę przez ostatnie miesiące/lata i mają taki skromny przegląd sytuacji oraz zerowe wyciąganie wniosków, nie mają żadnych właściwie dygresji odnośnie tego co się działo w klubie, ktos jest winien, czy choć częściowo winien czemukolwiek, to co oni sa w stanie zaoferować Wiśle? Jak oni moga pomóc skoro sa w klubie od lat i nic nie wiedzą, nie mają żadnych przemyśleń? To kibice oglądając to z tylnego fotela wiedzą i rozumieją więcej niż oni.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 04.01.2019 o godz. 21:36.
drozd:
Odpowiedz cytując
rafalp_r22
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 04.01.2019, 21:46
Jeszcze o jednej rzeczy nie można zapomnieć - dług się zwiększył z ok 15-17 na 40 milionów (dalej rośnie), ale przecież na czysto jeszcze zarobiono na transferach jakieś 13-14 milonów, czyli tak naprawdę wygenerowano ponad 35 mln straty w 30 miesięcy - pieniądze taczkami były wyprowadzane
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.01.2019, 21:46
Widzę, że haczyk po konferencji połknięty.

Lepiej, by ta konferencja się nie odbyła.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.01.2019, 21:48
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
Pierrdol.pierrdol ja posłucham.
A teraz już iść spać. Wypierrdalaj. Dobranoc. Na kałuży Cię przyjmą
O Matko, ale się pozmieniało, widzę że Artur, rodem z Barlinka, jest teraz forumowym chuliganem No, no, pogratulować!

Po konferencji, chyba nikt nie ma złudzeń - żadnego nowego otwarcia nie będzie. A 'nowe otwarcie' było warunkiem Leśnego, by się zaangażował w RKO dla nieboszczyka, że się tylko przypomnę.. Jednak chyba nikt, kto ma IQ powyżej 70 nie liczył na ten scenariusz. I Michlowicz, i Kwaśniewski zostali wybrani do zarządu TSu głosami WSH. A jak raz się wejdzie w takie powiązania to naprawdę potrzeba ogromnych jaj by się z nich wyplątać. I nawet nie winie ich, że nie chcą tego zrobić.

Są pewnie ludzie, którzy myślą, że ta dwójeczka działała odrębnie do Dukata i Sarapaty, ale ci ludzie pewnie tak samo wierzą w Świętego Mikołaja i w to, że szczepienia zabijają.. Michlowicz z Sarapatą to znajomi ze studiów, Kwaśniewski przez skwk krąży wokół klubu od lat, także chyba tylko kompletny naiwniak, może uwierzyć w bajki o ich niewiedzy na temat działań duetu Sarapata & Dukat, którzy byli i tak tylko emisariuszami wiadomo kogo. Zresztą ten rozkoszny duet, nawet nie został właściwie w ogóle skrytykowany na tej konferencji. Podsumowując - mamy 50k na koncie i 40mln długu, a winnych brak. Bo winni nie są ludzie z SA, nie są ludzie z TS, z skwk, z WSH, no po prostu winnych nie ma.

Bredni w stylu sławnego już ostatniego zdania na konferencji wypowiedzianego przez Kwaska czy absurdalnych tłumaczeń Michlowicza w temacie siłowni, nawet szkoda komentować. Nie wiem, oni chyba myślą że kibice Wisły (oraz w tym momencie już cała Polska) są kretynami. Innego wyjścia nie widzę. Oni powinni odejść w niesławie razem z Dukatem i Sarapatą, jedyny argument za ich pozostaniem jest taki, że nie ma czasu na Walne Zgromadzenie.

Nie zazdroszczę Wisłockiemu, wsadzili go na prezesa, a to jest misja w stylu kamikaze. Na początku oczywiście chcieli mieć marionetkę Czerwińskiego, który już nie kontaktuje i w ogóle ledwo żyje. Przecież to jest absurd. Ktoś mi chce powiedzieć, że nie jest to działanie celowe?

Wisłocki, każde pytanie o przeszłość, a właściwie teraźniejszość, zbywał tym, że teraz nie ma na to czasu. Niestety, on też najwyraźniej nie rozumie, że jedyną szansą Wisły jest odcięcie się od szamba. Bez tego, przy takim PR jakie jest obecnie, można zapomnieć o jakimkolwiek ratunku. I dlatego podtrzymuję moją smutną tezę z wczorajszego posta. Jesteśmy na pogrzebie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 04.01.2019, 21:50
heoij napisał(a):Wyświetl post
Wystarczyło się od nich odciąć, nic więcej, a nie mówić, że problemu nie ma, bo każdy wie, że on istnieje. Jakoś dzisiaj jeden z adwokatów nie bał się złożyć zawiadomienia do prokuratury, a tu wystarczyło powiedzieć tylko parę zdań, nic więcej.

A tak wyszło jak wyszło, czyli po staremu:
Ale jak sie oni maja odciac od nich jak oni siedza w gabinetach pietro nizej miedzy holem glownym a restauracja u Wislaków

Ich trzeba z tamtąd wywalic a nie sie odcinać czy potepiac bo to nic nie da jedynie narobi problemów tym ludziom z zarzadu
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów