|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Wisła SA to piłka nozna Wisła TS to pozostałe sekcje, budunki klubowe i grunty......... TS nie ma zamiaru pokrywać długów SA za pomocą własnych nieruchomości. Tyle na ten temat |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
@ tomoo
to Ty nic nie rozumiesz oczywiście wiem , że są to 2 odrębne byty prawne. twierdze tylko , że Grupa Trzymająca Władzę i sterująca tą szopką ma taki cel jaki pisałem wyżej Naprawdę sądzicie , że to tak sobie się dzieje kto i po co sprowadził tą całą trójcę ? Sami sobie przyjechali ? Vanna rzeczywiście miał zawał ? Szwed "miał mieć" milion Euro ale za miesiąc i wtedy przelać ? Na tym kończę pisanie u Was Pozdrowienia z Wrocławia |
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
A przede wszystkim Lesnodorski jest czysty i niezamieszany w ten syf w Wisle. Przez to jest dla innych Pzpn, miasto, potencjalni inwestorzy duzo bardziej wiarygodny niz ktokolwiek z TS. To musi byc ktos z zewnatrz. Nikt z Wisly porzadku nie zrobi. Jesli Lesny chce sprobowac to czesc mu i chwala.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Odnośnie gruntów,jak już ostatecznie misiek i spółka zostaną odcięci od Wisły piłkarskiej, to wezmą się za grunty TS.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Lesny słupem Miska ?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Z. Boniek dla Rzeczpospolitej:
" Nie zdawałem sobie sprawy, że to on rządzi klubem. Tylko nie bardzo rozumiem dlaczego pozwalało na to miasto i Towarzystwo Sportowe Wisła. PZPN reagował w ramach swoich kompetencji. Sprawdzamy kluby, ale nie możemy ingerować w ich bieżącą działalność. A już na pewno związek nie jest od ratowania prywatnych biznesowych spółek akcyjnych. Bo piłka to jest biznes. PZPN nie będzie ratował Wisły, bo ja nie chcę mieć nic wspólnego z gangsterami. Niech się sama oczyści i ratuje." Mocne słowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Leśny ma doświadczenie, swoje błędy porobil w Legii ale wyniósł z tego naukę. Poza tym jest medialny, pewny siebie i oferuje pomoc prawną. Kto ma w tej g******** sytuacji pomoc? Tylko ktoś taki. Taki Kozak z jajami nie bojacy się własnego cienia . Ja trzymam oba kciuki ze coś ruszy na plus. W końcu!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
A Filipski ego jak nie ma tak nie ma. Pewnie przygotowują plan z łysym oszustem i żółtkiem gaciowym.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Czyli jednak ! Co w tym klubie się działo ...
https://twitter.com/mati_taba/status...63541930041346 a pamiętacie te zapewnienia, że on z racji na sytuację wypłaty na czas? Gdzieś czytałem, że z transferem Mączyńskiego to też nie takie oczywiste. Wielu po nim jedzie, ale patrząc na te jaja nic by mnie nie zdziwiło.
Ostatnio edytowane przez lucker : 04.01.2019 o godz. 14:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie do ludzi z Socios? Macie pieniędzy troszkę. Nie mielihyscie ochoty na proces cywilny przeciwko Sarapacie o defraudacje pieniędzy o niegospodarne zarządzanie spółką, przyznawanie sobie gigantycznych pensji? Przeciez ona jest na przegranej pozycji. Podwyżka pensji w sytuacji gdy klub spada na dno, pracownicy nie dostaja pieniędzy i brak mądrej polityki. Przecież nie ma szans zeby wygrała. Nikt jej nie wybroni. Niech oddaje to co za.......ila. Niech ten proces kosztuje nawt i 30 tysiecy zwroci sie z nawiązką.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Swoją drogą Małecki też zniknął z klubu w momencie kiedy cały proceder już trwał. Naprawdę nie jestem zwolennikiem teorii dziwnych treści ale każdy kto choć trochę jest przy drużynie wie o Jego relacjach z kumatymi...
![]()
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn Najlepszy mecz na którym byłem: 14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede Najlepszy wyjazd na którym byłem: 18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Poza tym ta chytra baba z Krakowa zapadła się pod ziemie, pewnie nie mam jej już w kraju. Kibice Wisły na pewno by ją gdzieś spotkali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Wisłocki prezesem S.A. wg. mediów.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Myślisz że każdy może dowolnej firmie, spółce ......... dowolny proces wytoczyć. Powiem Ci tylko tyle PG tylko czeka żeby ktoś złożył rozsądne doniesienie o popełnieniu przestępstwa i się doczekać nie może, a Tobie się roi cywilny proces. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Wisłocki w marcu skończy 32 lata, pochodzi z Gorlic. Jest absolwentem krakowskiej AWF. W 2009 rozpoczął pracę w Wiśle jako trener grup młodzieżowych. Trzy lata temu został dyrektorem zarządzającym w Akademii Piłkarskiej Wisły Kraków i od tego czasu nie pracował już jako trener. W czerwcu wszedł w skład zarządu Towarzystwa Sportowego. W ostatnich miesiącach odbył kilka staży – ostatnio przebywał w PAOK Saloniki, a potem w Benfice Lizbona.
moim zdaniem nie, powód -> W czerwcu wszedł w skład zarządu Towarzystwa Sportowego. Nikt z obecnych nie powinien już zarządzać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nikt inny w tej chwili nie przyjdzie, nie łudź się.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Młody jest ma o co walczyć dlatego się zgłosił
Dla niego to szansa. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Chorynatrzykolory : 04.01.2019 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jak rozumiem nowy prezes do 3 lutego musi ogłosić upadłość SA?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tak. Jeżeli nie zdarzy się cud (bądźmy poważni...) Wisła jest niewypłacalna. Każdy prezes który nie złoży wniosku ryzykuje odpowiedzialność karną i majątkową. Sarapatę pewnie za to ścigną.
Nie wiem tylko czy do 2 lutego, ile ma na to czasu. MaLk może będzie wiedział.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.01.2019 o godz. 14:56.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zdarzy się cud wolfy, zdarzy!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak widać - wielu stronom, nawet z pozoru wrogim zależy, by cud ten się zdarzył. Też w to wierzę.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Jeśli nie chce ryzykować to do 18.01.2019 musi ogłosić niewypłacalność.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Generalnie orzecznictwo przyjmuje, że nowy członek zarządu ma ok. 2-3 tygodnie, by zapoznać się ze stanem spółki i na podstawie powziętych informacji złożyć wniosek o upadłość z racji spełnienia ustawowych przesłanek. Były przypadki wyjazdu świeżych prezesów za granicę na 1-2 miesiące, albo konieczność nagłego podjęcia leczenia, by jakoś oszukać system, ale sądy podeszły do tego na zasadzie - skoro godzisz się być prezesem, to musisz być ogarnięty. Jak zachorujesz - rezygnuj.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|