The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
it
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2019, 12:25
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
A kto tu pisze, że ona była "strategiem"? Raczej dała twarz, cyce i może jeszcze coś temu burdelowi.
Podejrzenia Smugi85 3 posty wyżej
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.01.2019, 12:28
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ludzie zaczęli węszyć, domyślili się, że to słup i kobita zrezygnowała. Tym bardziej, że data powstania tej firmy tj. 29 XI 2018 dziwnym trafem pokrywa się z tymi artykułami:

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...t,t,id,tm.html z 27 listopada

oraz

http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...rozwizana.html z 28 listopada.
Może masz rację.

Oby to był początek zmian. Dobrych zmian.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
gambit88
Member

Od: 08.2011

Stary 04.01.2019, 12:30
Sharksi nie oddadzą Klubu za wszelką cenę.. nawet jego totalnego unicestwienia.. Gdyby oddali Klub teraz byłaby to dla nich porażka wizerunkowa w kibolskim światku, przyznanie się do tego że sytuacja ich przerosła. Jeżeli to wszystko dupnie to zawsze mogą powiedzieć, że nie są frajerami i nie poszli na układ z nikim.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.01.2019, 12:31
przydałby się brudny Harry
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Smuga85
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 04.01.2019, 12:32
it napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady. Podejrzewanie, że Sarapata to Machiavelli, to gruba przesada.
Marionetka, figurantka, owszem, nawet pospolity złodziej i oszust, ale nie strateg.
Nie do końca precyzyjnie się zatem wypowiedziałem. Moją wątpliwość wzbudza fakt czy Wisłocki po zniknięciu Sarapaty rzeczywiście jest autonomiczny i niezależny, co zresztą można usłyszeć z różnych stron poprzez rekomendacje Jego osoby. Czy też po prostu gra on tego dobrego a w rzeczywistości sam jest umoczony i nadal sterowany przez całą ferajnę i ludzi odpowiedzialnych za ten syf.

Przecież On także był w Szwajcarii i podpisał umowę ?
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn

Najlepszy mecz na którym byłem:
14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede

Najlepszy wyjazd na którym byłem:
18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.01.2019, 12:38
lucker napisał(a):Wyświetl post
https://twitter.com/BL_1916/status/1...878664192?s=19

zobaczymy co z tego wyjdzie.
Szanse są nikłe, ale jeżeli to by się udało... prawdopodobnie właśnie takiego katharsis potrzebuje Kraków. Na chwilę obecną wiadomo, że za upadkiem klubu stoją ci, którzy mienili się "najwierniejszymi" i (abstrahując od tego, że oddanie klubu kibolom musiało się w końcu logicznie zakończyć katastrofą) to samo w sobie jest absolutną bombą i czymś niewyobrażalnym, ale gdyby ta historia dopisała kolejny rozdział, ten w którym klubie z najgorszego bagna pomaga się wykaraskać nie kto inny, a legionista... Jeżeli wcześniejsze było paradoksem do sześcianu, to jakbyście nazwali to?

Może dzięki temu miasto w końcu się otrząśnie z tej chorej nienawiści którą napędzane jest kibolstwo. A wtedy może kiedyś zniknie ta patologia. Nie od razu oczywiście i nigdy w 100%, bo zawsze znajdą się matołki, którym imponuje kryminał i więzienne tatuaże, ale takie katharsis byłoby dobrą wyrwą w tym betonie.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.01.2019, 12:40
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Pani Zebranowicz założyła firmę 29 listopada, czyli jeszcze przed aferą. Dziennikarze powinni ten fakt nagłośnić bo wydaje mi się, że niektórzy myślą, że TS wykonałby tak bezczelny ruch w ostatnich dniach.
Wpływ może mieć także współpraca z Leśnodorskim, który zapewne dotarłby prędko do nowej umowy.
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.01.2019, 12:41
iamironman napisał(a):Wyświetl post
Kolega fialo ma rację. Dzieci będą chodziły na cracovię, albo nigdzie. Nie wytłumaczysz, że klub z którejś tam okręgówki jest lepszy niż klub ekstraklasowy. Poza tym Wisła jest umoczona. Na wiele wiele lat będzie się kojarzyła z bandytyzmem, oszustwami i krętactwem. Nikt nie chce kibicować bandytom. Tak się zastanawiam jak mam przekonać małego do Wisły? może ktoś podpowie?
A tak w ogóle, to nie wiadomo czy Wisła będzie istnieć i gdzie będzie, za 2-3 lata na R22 będą zaczynali budować bloki mieszkalne - no bo przecież o to chodziło. Interes wart miliardy.

Narracja jak to nasz stadion jest brzydki i drogi w utrzymaniu nie bierze się znikąd. Działania Majchrowskiego zmierzające w prostej linii do likwidacji TS też nie biorą się znikąd. Wszystko jest już pewnie ustalone.
Wisła ma wartości, Wisła ma historię, Wisła miała wyniki, puchary, żywe legendy, trofea. Oddanych Kibiców i piłkarzy, którzy grali za darmo, nie oni nie byli frajerami.
Odpowiedz cytując
Smuga85
Junior Member

Stary 04.01.2019, 12:45
Odnośnie mojej wypowiedzi powyżej, z kim należy rozmawiać naprawdę odnośnie sytuacji Wisły:

https://twitter.com/PiotrWolosik/sta...750546433?s=20
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn

Najlepszy mecz na którym byłem:
14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede

Najlepszy wyjazd na którym byłem:
18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 04.01.2019, 12:46
Nie chce się wam wpi******* ć

ale patrząc na to chłodno celem zarządzających tej szopki jest

- zdegradowanie klubu klubu do 4 ligi ( a najlepiej B klasy )

- przejęcie nieruchomości należących do TS Wisła ( co będzie znacznie łatwiejsze w IV lidze niż w Ekstraklasie )

Jak na to spojrzycie w ten sposób wszystko stanie się spójne i logiczne .
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 04.01.2019, 12:54
Przecież grunty TSu nie mają nic wspólnego z sytuacją w S.A. Ludzie, piszcie z sensem i ogarnijcie, jakie są podziały pomiędzy podmiotami o nazwie "Wisła"
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.01.2019, 12:57
pete29 napisał(a):Wyświetl post

- przejęcie nieruchomości należących do TS Wisła ( co będzie znacznie łatwiejsze w IV lidze niż w Ekstraklasie )

Hahahaha, wypowiadasz się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia.
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 04.01.2019, 12:57

Jeśli już to do 4 ligi spadnie WISŁA S.A. a nie TS WISŁA (a to ona ma nieruchomości)

a WISŁA S.A. nie ma żadnych nieruchomości

więc zrób tak jak napisałeś w pierwszym zdaniu swojego posta... będzie lepiej dla wszystkich
Ostatnio edytowane przez Gero : 04.01.2019 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.01.2019, 12:59
Tantal napisał(a):Wyświetl post
Przecież grunty TSu nie mają nic wspólnego z sytuacją w S.A. Ludzie, piszcie z sensem i ogarnijcie, jakie są podziały pomiędzy podmiotami o nazwie "Wisła"
Dokładnie.
TS i SA to osobne podmioty. TS jest właścicielem (chyba? po akcji z Vanną nie mam pewności?..) SA. Jeśli (a raczej kiedy) SA ogłosi upadłość będzie odpowiadać swoim majątkiem (czyli niemal niczym, bo karty zawodnicze dawno przestaną być własnością klubu).

Przez SA nikt nie dostanie terenów TS. Co innego gdyby zgnoić TS i doprowadzić do bankructwa. Ale sekcja piłkarska to nie to samo co TS Wisła.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
iamironman
Member

Od: 08.2015

Stary 04.01.2019, 13:00
gizmo napisał(a):Wyświetl post
Wisła ma wartości, Wisła ma historię, Wisła miała wyniki, puchary, żywe legendy, trofea. Oddanych Kibiców i piłkarzy, którzy grali za darmo, nie oni nie byli frajerami.
Wartości .... syn mi powie jakie wartości? bandyci nie mają wartości.
Sukcesów, pucharów itp zgadza się, ale on będzie widział sukcesy i puchary klubów aktualnie panujących, one będą pewnie bardziej działały :-(

,..... no przecież 3/4 kibiców aktualnych bierze się z ery Cupiała i tamtych wielkich lat.
Ale to jest zdecydowanie argument za.

Jeśli zweryfikują nam wyniki na walkower to ta gra za darmo nic nie znaczy. Jak zlikwidują klub to też nie będzie miało znaczenia.
Dziękuję, trochę wlałeś mi nadziei, że przy dobrym wychowaniu młodzi też mogą być za Wisłą....jeśli będzie istnieć. Strasznie pesymistycznie patrzę w przyszłość Wisły widząc wszechmoc bandytów i pieniądza
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.01.2019, 13:00
Ta Pani sama nie zrezygnowała

musiała zrezygnować. Zaczelo sie czyszczenie po unormowaniu sie sytuacji prawnej maja być zerwane wszystkiepodpisane umowy przez starty zarzad SA
?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.01.2019, 13:02
Rozumiem, że transmisja z dzisiejszej konferencji w TVN24, PolsatNews, TVPInfo, a może i nawet w BBC i CNN?
Odpowiedz cytując
Vasil
Member

Od: 04.2013

Stary 04.01.2019, 13:06
Dla to jest niepojęte. Po Meresińskim, Wannie, przychodzi Leśny, obiecuje jakiegoś rycerza na białym koniu i ludzie to lykaja, bo powiedział parę ciepłych słów o Wiśle?

Przecież to że jemu chodzi o hajs to jest jasne jak słońce. Oczywiście nie od Wisły tylko od tego kto za jego pośrednictwem dogada się z TSem w sprawie gruntów. Bo czym innym może TS zainteresować inwestora? A może na oslode zostanie jeszcze prezesem kolejnego klubu?

Ludzie z pieniędzmi którzy w przeszłości wspierali Wisłę zobaczyli co jest w środku i uciekli. Wszystko po nich co przychodzi to wg. Mnie są hieny i sępy które liczą na deal na gruntach za cenę układu z TSem w jego obecnej formie.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.01.2019, 13:07
No i oczywiscie Cambodian TV
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Stary 04.01.2019, 13:08
@ Cinekkw

21.12.2018 r pisałeś

Co się wyjaśni? Nic się nie wyjaśni bo przelew jest prawdopodobny, a wałek może być na większą skale, a jak na razie nasi dobrodzieje wyglądają absurdalnie.

Wtedy pisałem , że nie przyjdzie ani 12 mln zł ani 12 zł

Więc masz takie pojęcie o rzeczywistości.

Piszę jak jest

i po co jest wg mnie ta szopka
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.01.2019, 13:10
Vasil napisał(a):Wyświetl post
Dla to jest niepojęte. Po Meresińskim, Wannie, przychodzi Leśny, obiecuje jakiegoś rycerza na białym koniu i ludzie to lykaja, bo powiedział parę ciepłych słów o Wiśle?

Przecież to że jemu chodzi o hajs to jest jasne jak słońce. Oczywiście nie od Wisły tylko od tego kto za jego pośrednictwem dogada się z TSem w sprawie gruntów. Bo czym innym może TS zainteresować inwestora? A może na oslode zostanie jeszcze prezesem kolejnego klubu?

Ludzie z pieniędzmi którzy w przeszłości wspierali Wisłę zobaczyli co jest w środku i uciekli. Wszystko po nich co przychodzi to wg. Mnie są hieny i sępy które liczą na deal na gruntach za cenę układu z TSem w jego obecnej formie.
Jedyne co jest jasne jak słońce to, że pieprzysz głupoty.

Szkoda w ogóle wdawać się z tobą w dyskusję, ale powiedz mi, gdzie przeczytałeś żeby Leśny obiecywał rycerza na białym koniu? Gość zaproponował pomoc prawniczą w katastrofalnej sytuacji, a ty wymyslasz jakieś bajki.

@ Cinekkw

21.12.2018 r pisałeś

Co się wyjaśni? Nic się nie wyjaśni bo przelew jest prawdopodobny, a wałek może być na większą skale, a jak na razie nasi dobrodzieje wyglądają absurdalnie.

Wtedy pisałem , że nie przyjdzie ani 12 mln zł ani 12 zł

Więc masz takie pojęcie o rzeczywistości.

Piszę jak jest

i po co jest wg mnie ta szopka
No pisałem i co z tego? Uwierzyłem, bo o przelewie mówili ludzie którym nie miałem prawa nie wierzyć i się niestety przejechałem, ale nie twierdziłem, że Ci goście są poważni. Ty natomiast wypisujesz jakieś bajki o gruntach TSu które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
Ostatnio edytowane przez cinekw : 04.01.2019 o godz. 13:12.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.01.2019, 13:13

to żeś pojechał kolego
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.01.2019, 13:20

nawet jak Filipiak chciał by pomóc to należy tę pomoc przyjąć. Tutaj chodzi o Życie Wisły
Leśny chce pomóc w sprawach prawnych bo jest prawnikiem, a przy okazji ma nie byle jakie doświadczenie.
sami sobie nie poradzimy, więc dumę chowamy i więcej pokory.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 04.01.2019, 13:21
gizmo napisał(a):Wyświetl post
nawet jak Filipiak chciał by pomóc to należy tę pomoc przyjąć. Tutaj chodzi o Życie Wisły
Leśny chce pomóc w sprawach prawnych bo jest prawnikiem, a przy okazji ma nie byle jakie doświadczenie.
sami sobie nie poradzimy, więc dumę chowamy i więcej pokory.
Niektórzy wierzą w reinkarnacje od 4 ligi... Niestety Wisła w 4 lidze to nie będzie Ta Wisła...
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.01.2019, 13:23
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy wierzą w reinkarnacje od 4 ligi... Niestety Wisła w 4 lidze to nie będzie Ta Wisła...
Od 1996 to już nie jest ta Wisła. Z tym akurat problemu nie będzie.
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 04.01.2019, 13:26
kowalkowskij napisał(a):Wyświetl post
Od 1996 to już nie jest ta Wisła. Z tym akurat problemu nie będzie.
Czyli co? Będzie można wrócić do historii TS Wisła Kraków?
Odpowiedz cytując
NHitman
Member

Od: 08.2011

Stary 04.01.2019, 13:27
Są jakieś akcje organizowane na dzisiejszą konferencje? jest ktoś chętny na przyjście?
Odpowiedz cytując
pete29
Member

@ cinekw

Więc tym razem mi uwierz

spadniecie do IV ligi , pojawi się "inwestor"

roztoczy wizje "cuda-wianki na kiju" odbudowujemy Wisłę tylko trzeba wnieść aportem nieruchomości do jakiejś inwestycji ( apartamenty , hotel , galeria ) a zyski popłyną do TS-u szerokim strumieniem. Nieruchomości zostaną wyprowadzone a kasa będzie tak realna jak przelew od Vanny le
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Czyli co? Będzie można wrócić do historii TS Wisła Kraków?
Moim zdaniem tak. Po powstaniu SSA Telefoniki wielu kibiców jęczała, że logo zostało zmienione. Będzie okazja wrócić do starego. Ale oczywiście lepiej jakby nie musiało się to stać.
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
Szelu_BRW
Member

Stary 04.01.2019, 13:29
NHitman napisał(a):Wyświetl post
Są jakieś akcje organizowane na dzisiejszą konferencje? jest ktoś chętny na przyjście?
Wydarzenie które tu wczoraj wrzuciłem zostało już usunięte (hmm... ciekawe dlaczego), ale myślę że warto przyjść pod halę. Ja będę, masa moich znajomych i nie tylko też.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów