|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Online |
|
|
Spójrzcie prawdzie w oczy, cała ta inicjatywa Socios jest z góry skazana na niepowodzenie. Tak jak napisał poprzednik parę stron wcześniej "decyzyjni" albo to prędzej czy później zablokują, albo przenikną w Wasze szeregi tak, że nawet się nikt nie spostrzeże. Skoro zrobili jak chcieli Pana Cupiała i innych by przejąć władzę, czym jest dla nich takie stowarzyszenie?
Inicjatywa cenna, ale z góry skazana na niepowodzenie. W tym momencie nic nie możecie, no... możecie tylko patrzeć jak Wisła tonie, nie mając na to żadnego wpływu. Jak reszta kibiców. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2006
Offline |
|
A wg mnie działania PZPN i Ekstraklasy maja na celu tylko i wyłącznie sprowokowanie wprowadzenia u nas transparentności i widocznej chęci i planu wyjścia z konfliktu. Przedstawiony przez pepe72 plan jest całkiem sensowny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
PS. Za wypisywanie takich bredni na forum też powinieneś dostać jakiś przymusowy urlop. Nie masz pojęcia co się stało z Cupiałem, a głosisz jakieś teorie poparte swoimi depresyjnymi przemyśleniami. Pewnie jesteś jednym z tych kibiców, którzy na mecz przychodzą tylko jak nam żre, bo po co oglądać nieudaczników co nie wygrywają każdego meczu, nie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Online |
|
|
No pewnie, chodziłem na II ligę jak się nie wiodło, chodzę i teraz. Ale co Ty tam możesz wiedziec
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Abstrahując od tego co się dzieje obecnie, mnie osobiście coraz bardziej zastanawia czy te "niekorzystne umowy" , to nie jest sposób na wyciągnięcie pieniędzy z Wisły, tylko sposób prania brudnych pieniędzy z narkotyków.
Wisła musiała by w jakiś sposób zawyżać przychody (np. z dnia meczowego) i potem te pieniądze byłyby już wytransferowane na podstawie wspominanych umów do innych spółek, których właścicielami byłyby wiadome osoby. Możliwe, że Wiśle przy okazji by coś skapywało , co pozwoliłoby na przyzwoite funkcjonowanie. Po akcji CBŚ pralka się zepsuła i do kasy Wisły przestał płynąć strumień pieniędzy...a niekorzystne umowy zostały. W rezultacie mamy gwałtowne narastanie długu... Nie mówię, że tak jest, ale to by miało jakiś sens. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Postanowiłem dorzucić swój głos w dyskusji. Nie wiem dlaczego, ale myślę, że będzie dobrze. Poczekajmy. Nie wierzę, aby Wiśle pozwolono tak po prostu upaść. Rozumiem, że teraz jest SZAMBO LEVEL EXTRA HARD I GAME OVER, ale jednak nie wierzę. Po prostu w głowie mi się to nie mieści. Faza I: wyparcie?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
PS: Tragiczne jest to, że w obecnym momencie "walczymy", aby wyjść do tego co było 18 grudnia przed wizytą w Zurychu ... Marzenka podpisała niewiadomo co i zapadła się pod ziemię, nie mam jej, nawet BL coś chce działać.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 04.01.2019 o godz. 01:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Hop hop! Panie @filipski od godziny mamy piątek
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie da się, nie uda się. Co ty myślisz, że bujamy w obłokach, oczami wyobraźni widzimy 20 tys. Socios budujących nowy klub? Ale powiedzieliśmy sobie: Spróbujmy. Przynajmniej, jeśli klub upadnie, to będziemy mogli spojrzeć w lustro, że spróbowaliśmy. Ciężko było przewidywać ile osób wstąpi, ale wydawało nam się, że może się zatrzymać na jakichś 300 osobach. JUŻ jest ponad 600. O zagrożeniach wiele razy dyskutowaliśmy, przewidywaliśmy co można zrobić. I jest tak, że jak ktoś zacznie przy tym majstrować, to wersje są dwie: - obronimy się - padniemy Ale wszystko wydarzy się dość szybko, bo dzięki transparentności szybko wyjdzie na jaw. To duży plus. Szybko będzie widać jeśli ktoś kombinuje, a kurek z kasą ze składek zostanie zakręcony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Też wierzę, ale przed Wisłockim sporo roboty.Myślę, że będzie pomoc z PZPNu i kilku innych miejsc, więc nadzieja się tli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
no i juz wiemy o czym beda jutro - najpozniej pojutrze felietony jadaczkow i innych takich ci..k , ...swoja droga , nasze forum i sb to niezla pozywka dla karier dziennikarzyn ..... przy okazji jeszcze raz spytam, bo oczywiscie nie jestem kumaty i nie siedze w Wisle 20 godz na dobe ale jak to jest z tymi gruntami
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 04.01.2019 o godz. 01:34.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Won od gruntów.
PS. Chciałem rozwinąć moją głęboką wypowiedź, ale chyba jest to oczywiste na dzień dzisiejszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja myślę , że nie ma co popadać w paranoje . To że gangusy obsiadły ten klub to fakt i to że doprowadzili do jego upadku to też fakt .Ale nie przesadzajmy , udało im się to tylko dlatego , że nikt nie dopuszczał takiej myśli , że to w ogóle możliwe . To nie są mistrzowie intelektu i wystarczy wprowadzić normalne procedury i zabezpieczenia aby nie byli w stanie przenikać struktury decyzyjne w klubie . I wcale nie musi być tak jak tu piszecie , że już nigdy się nie da ich pozbyć bo jak widać przez swoją głupotę i pazerność właśnie sami wykończyli swoją kurę znoszącą złote jajka .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Co do siłki
jeśli to ten SuperGym to bedzie śmiesznie... https://www.facebook.com/SuperGymDG/[/QUOTE]To siłownia założona przez kibiców Zagłębia Sosnowiec w której pierwsze szlify zdobywa młoda bojówka. |
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Kolega fialo ma rację. Dzieci będą chodziły na cracovię, albo nigdzie. Nie wytłumaczysz, że klub z którejś tam okręgówki jest lepszy niż klub ekstraklasowy. Poza tym Wisła jest umoczona. Na wiele wiele lat będzie się kojarzyła z bandytyzmem, oszustwami i krętactwem. Nikt nie chce kibicować bandytom. Tak się zastanawiam jak mam przekonać małego do Wisły? może ktoś podpowie?
A tak w ogóle, to nie wiadomo czy Wisła będzie istnieć i gdzie będzie, za 2-3 lata na R22 będą zaczynali budować bloki mieszkalne - no bo przecież o to chodziło. Interes wart miliardy. Narracja jak to nasz stadion jest brzydki i drogi w utrzymaniu nie bierze się znikąd. Działania Majchrowskiego zmierzające w prostej linii do likwidacji TS też nie biorą się znikąd. Wszystko jest już pewnie ustalone. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Spokojnie panowie, zaczynam wierzyć, że może być dobrze, jeśli Kuba włączył się w rozmowy, to może być gwarantem dla inwestorów. Kuby przecież nikt straszył nie będzie.
Ja cały czas pytam gdzie jest Pan filipski? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
filipskiego już nie zobaczysz, siał tu nie wiadomo jakie prognozy o wielkiej Wiśle a teraz jak sprawa się rypła to zniknął z tego forum.. pewnie teraz siedzi w fotelu czyta wszystkie te wpisy i śmieje się glośno z naiwności na tym forum..
|
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
No to cóż, bramki i tak Zagłębie trzyma z Ruchem to teraz czas na nas i Sportowe Zagłębie. Byle do przodu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Post kolegi Fialo uświadomił mnie o dwóch rzeczach.
1. Że jego dzieci będą miały smutne dzieciństwo. 2. Że Wisła ma wspaniałych kibiców, lecz wielu jest takich, którzy szybko się poddają i gotowi są biernie się przyglądać. Smutne. Nadzieja w tych, którzy będą walczyć o swój klub do końca. Na przekór wszystkim, na przekór złym doniesieniom, na przekor tym którzy postawili na Wiśle krzyżyk. Zjednoczeni zrobią wszystko by ratować swój klub. Swoją aktywnością zrobią wszystko by nie dołożyć cegiełki do muru jaki zbudowało wsh, źle zarządzanie idiotów z TS czy nagonka nieprzychylnych klubowi ludzi. Bo Wisła nigdy nie zginie, póki my żyjemy ! ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...95611653505024
Firma działa od 1 stycznia 2019, działalność założona 29 listopada 2018. Czyli wygląda na kolejny słup. Wybór najemcy siłowni powinien być przeprowadzony w otwartym przetargu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Widzę że coś się dzieje ! Panowie Wisłocki i Leśny (sic!) zapowiadają współpracę . Liczę że Majchrowski da temu błogosławieństwo i sprawa pójdzie do przodu . Potrzebny jest jeszcze rzutki menadżer . Potem trzeba pół roku na wyprostowanie spraw i sprzedaż/przekazanie faktycznemu inwestorowi .Ale przez te pół roku musi być inwestor przejściowy (realnie tylko może być nim miasto ) I teraz mój apel . Tak jak napisałem potrzeba 6 miesięcy na działanie .Potrzebne są umiejętności , doświadczenie i zaangażowanie . Ale przez te pół roku ciężko oczekiwać że będą pracować społecznie .
Jeśliby spełnił się powyższy scenariusz może Socios rozważyłoby przeznaczenie jakichś środków na ten cel . Przy okazji byłby to świetny strzał marketingowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
![]() Powód: za mało cukru
Ostatnio edytowane przez kowalkowskij : 04.01.2019 o godz. 09:58.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
I to mi nie pasuje. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|