|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
i na jakim stadionie?
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Zaczyna do mnie docierać to co od dawna było oczywiste , Wisła upada i nic już tego nie zatrzyma , nie okłamujmy się . Nie w takiej sytuacji jak jesteśmy . Gdyby top był zdrowy klub ale zwyczajnie coś by nie pykło i popadłby w długi to można by śnić o inwestorze ale nie przy takim bagnie jakie mamy . Jakieś tajemnicze długoterminowe umowy , które miały zapewnić kasiorkę dla kumatych , totalny burdel i dyletanctwo . Tylko jakiś samobójca chyba by się chciał w to pchać . A tak na marginesie to filipski po którym tak jeździcie pisał Wam własnie o tym między wierszami dużo wcześniej . Pisał , że kumaci chcieli zjeść ciastko i mieć ciastko ....to właśnie te umowy które wystraszyły Kwietnia i Włodarskiego . A cholera wie jeszcze ile innego dziadostwa tam jest . Mam wrażenie , że filipski nie tylko nie fantazjował ale wręcz bardzo dużo wiedział z tym , że nie wszystko mógł napisać wprost na tamtym etapie . To , że deal z Gangiem Olsena nie wyszedł to raczej nie wina filipskiego . Ale nie chce go tu bronić tylko zwracam uwagę , że wcale nie fantazjował .
Mnie osobiście szokuje informacja , że krakowska prokuratura być może /sic/ zajmie się tematem Wisły . Jak to być może O tym , że może nas uratować tylko interwencja miasta pisałem już dawno ale obawiam się , że nie na tym etapie .To należało zrobić już dawno . Teraz to już chyba po ptakach . Zresztą miasto jest udziałowcem w Cracovii i nie może już wziąć drugiego klubu . Jeszcze mnie przy nadziei trzymał problem ze stadionem po upadku Wisły ale dzisiaj sobie uświadomiłem , że jest wręcz odwrotnie . Upadek Wisły dla miasta wybawienie w tym temacie . To bubel , drogi w utrzymaniu i nawet gdyby Wisła płaciła regularnie to i tak stadion generował potężną stratę dla miasta . Upadek Wisły otwiera nowe możliwości bo teren na którym stoi to żyła złota . Miasto gdyby go wyburzyło i sprzedało teren ewentualnie postawiło tam coś swojego jest w stanie bardzo szybko się odkuć i mieć problem z głowy . Dobija mnie to wszystko bo Wisła to całe moje życie .Pamiętam czasy jeszcze grubo przed Cupiałem , z Wesołym to nawet byłem na wyjeździe w Katowicach kiedy milicja zrobiła nam ścieżkę zdrowia w ślepej uliczce ....Teraz to wszystko znika , szok !!! Tak jak ktoś napisał czuje się jakby sukiennice zburzyli . Tego już prawdopodobnie nikt nie powstrzyma ale nie wyobrażam sobie , żeby odpowiedzialni nie ponieśli konsekwencji . Budowanie klubu od B klasy czy tez od IV ligi nie jest takie proste jak się niektórym wydaje i wcale nie musi się udać . Ja dzisiaj już złożyłem rezygnację z C+ bp bez Wisły ekstraklasa nie ma dla mnie sensu . I do innych też apeluje jeśli możecie też rezygnujcie . PS . I przyznam , że dobija mnie to , że wszystkie hieny z boku już otwierają polowanie na naszych grajków . Rozumiem ich i nie potępiam bo to naturalne ale żal jak hu....
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 03.01.2019 o godz. 19:58.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Pamiętam niejedną taką scieżynkę i jednego mi tylko żal. Że tam Wesołego nie utłukli. Duże byłyby szanse że Misiek, sharki i skwk nigdy nie zyskaliby takich wpływów i Wisła teraz nie byłaby w takim opłakanym położeniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Taki ciekawy dialog z Twittera polecam:
https://twitter.com/knuram/status/1080892854514397184 ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Bo ku.rwa takie są przepisy, ile razy można to pisać.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Zawieszenie licencji to problem ale mam nadzieję że to da się odkręcić tylko powtarzam ewentualni sponsorzy muszą wiedzieć że ratują Klub,a nie dolewają kasę do kotła z którego czerpią kasę ludzie z wyrokami ,oszuści itp. Potrzebne są szybkie i radykalne zmiany w zarządzie . Tam muszą być ludzie wiarygodni z zaufaniem finansjery by uwiarygodnić Wisłę .Teraz mamy jako Klub wiarygodność bliską zeru i to jest problem !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dla mnie opcja z BL to totalna fantastyka.
Natomiast jak widze: - ze nagle BL na tt wypisuje jakies oferty pomocy (robiac to przez tt ewidentnie chce zeby to bylo widoczne) - Boniek przykreca srube - Nagle Stano na tt stwierdza ze jednak w TS jest ktos powazny za kogo kibice powinni trzymac kciuki - gdzie wiadomo ze Stano jest na pasku BL - gdzies tam na tt lata info ze jacys wyslannicy BL w klubie byli To juz sam sie zastanawiam ... ale to moze byc juz totalny majak zdesperowanego mnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No bo ....a nawet te 40 baniek na start to nie są żadne pieniądze dla poważnego biznesu i poważnej ligi. Tylko tu się u.......iło że budzet na poziomie 10mln euro to są duże pieniądze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zmiany w zarządzie to konieczność ale w tym przypadku nic nie zmienią bo umowy są już podpisane i nie da się ich tak po prostu anulować .Oczywiście każda umowę można zerwać ale to pachnie odszkodowaniami . Jedynym ciałem mogącym to wyczyścić to syndyk masy upadłościowej i o ile się nie mylę to dotyczy tylko umów z ostatniego roku a nie wiemy kiedy to było podpisywane . Moim zdaniem , obym się mylił , nie ma już możliwości powstrzymania tego upadku . Sprawy zaszły za daleko .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
1) Wypisuje na tt, bo gdzie indziej skoro nikt nie wie kto zarządza klubem i nie ma jak się skontaktować? 2) Boniek się obudził, ale PZPN powinien zawiesić tą licencje zaraz bo zmianie właściciela 22 grudnia, bo i tak każdy nowy własciciel musi przedstawić sytuacje później komisji 3) Przecież Stano nie siedzi w Krakowie i nie wie kto jest poważny, a kto nie, więc skąd miał znać Wisłockiego? 4) Na TT to latają nieraz takie rzeczy, że ręce opadają Leśny zaoferował pomoc stricte prawną i ja wierzę w jego dobre intencje. https://twitter.com/K_Stanowski/stat...00876154400770 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Teraz to jest najgorsze co może być nawet nowy sponsor kupiec zdecydowany nam nie pomoże .... Jaśnie Pan Szwed twierdzi że umowa jest ważna Ts że nie i mamy konflikt stron o którym będzie musiał zdecydować jakiś sąd a to potrwa ..... Na dodatek nie wiemy jaki Polski ? Szwajcarski ? Szwedzki ? Kambodżański i wiele innych można wymienić ktoś to dobrze wymyślił by nas w takie bagno wpakować. TS chce ratować bo równie dobrze mogliby trzymać się że umowa jest ważna i niech Pan Vanna i reszta muszkieterów zgłaszają upadek biorąc długi na siebie czas pokaże :( a jego nie ma za wiele by utrzymać pozycje jaką na ten moment mamy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Zbigniew Boniek: Do mnie się zgłaszali prezesi włoskich klubów z pytaniami o Wisłę, bo widzą tam możliwości. Ale z kim oni mają dziś rozmawiać.
Całość: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...857.1487749943 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne 40 mln to nic dla biznesu .....a ilu takich biznesmenów weszło w polską piłkę . Jeśli ktoś tu fantazjuje to raczej Ty . DO tego dodaj chore układy i gangsterkę i już wiesz czemu nikt się w to nie chce bawić . A co BL to chyba nie czytaliście uważnie jego propozycji . On oferuje pomoc prawną i jasno mówi , że jedyna opcją jest odbudowa klubu od IV ligi . W tym chce pomagać . A widzę , że niektórzy już sobie ubzdurali , że pomoże nam zostać w ESA .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Czas zrozumiec ze nie ma nas w Extraklasie. Dodzis mogl wejsc jakis inwestor i liczyc na sprzedaz np. Arsenica. Placi 4mln pilkarza, sprzedaje Arsenica np za 1 mln E(niech bedzie ze mozliwe) i mamy 3 miesiace na splate reszty lub podpisac porozumienia.
Teraz nikt nie wejdzie bo za nikogo sie nie wezmie takich piniedzy. jak rpzedtem nie bylo inwestora teraz tym bardziej.No i oczywiscie najwazniejsze, dalej bandyci sa. czas sie przygotowywac do IV ligii, jest pol roku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Michał Knura na Twitterze:
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Przez tego jebanego żółtka i tego drugiego szwedzkiego oszusta straciliśmy już Arsenicia. S....ysyński gang olsena powinien zapłacić jakieś odszkodowanie za działania na szkodę spółki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Przez pierwsze tygodnie mozna sie byla nabijac z nas ale teraz tak naprawde ta cala story juz wychodzi poza kraj i to jest mega obciach juz dla wszystkich zwiazanych z polska pilka i prezesa PZPN.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Hartling sie pewnie obudził i twierdzi, ze jednak jest właścicielem.
A tu niektórzy myslą, że jakis nastepny rycerz na białym koniu wjechał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie przez nich przez kretynow, którzy sprzedali klub 3 przebierańców
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak tak popatrzeć to na tym forum i nie tylko nadal jest taka tendencja to oczerniania wszystkich na około i przypisywania im złej woli . Boniek zły , Stanowski złu , Jadczak zły itp itd Ale nawet przyjmując ich złą wolę to nie byliby w stanie doprowadzić do upadku Wisły . Oni po prostu opisują rzeczywistość i w przeciwieństwie do nas nie są jednostronni bo nie są zafiksowani na Wisłę tak jak my kibice . Może dlatego łatwiej im dostrzec pewne rzeczy z boku . A w temacie Bońka to powiem tylko tyle , że życzyłbym sobie takiego menagera w Wiśle . To co zrobił z PZPN-em po epoce leśnych dziadków to tylko przyklasnąć .
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|