|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
To nie koniecznie jest klamstwo. Ciezko czasami z Europy doleciec bezposrednio do Waszyngtonu. Nie pisze ze to nie mozliwe tylko ze czasami jest taniej i szybciej mieć przesiadkę w NY na JFK.Jezli miał zawał w samolocie z NY do Waszyngtonu to będzie leżał w szpitalu w Waszyngtonie.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
![]() Powód: obrazek
Ostatnio edytowane przez dzidek1983 : 03.01.2019 o godz. 14:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To czy dostał zawału czy nie to nikt nie wie nawet panowie z NCP więc skąd niby mają wiedzieć na 100% że to było niby nad Atlantykiem? Pisze tylko że jest taka możliwość żeby leżał w szpitalu w Waszyngtonie a czy miał zawał czy nie i czy to było nad Atlantykiem czy gdzie indziej to inną sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
To tsunami nabiera takiego rozpedu ze moze pozrec Wisla SA i TS Wisla. A jezeli chodzi o stadion to nie zdziwcie sie jak teren zostanie sprzedany a stadion zaorany. Dla miasta to moze byc jedyna logiczna opcja zeby przynajmniej troche zwrocic sobie koszty jego budowy razem z terenami TS. To co sie dzieje jest niespotykane na swiatowa skale. Klub ktory byl mistrzem jeszcze w tej dekadzie moze kompletnie przestac istniec jeszcze w tej samej dekadzie. Sarapata i Dukat powinni dostac dozywocie za to. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W jakim szpitalu w Waszyngtonie
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Nie żeby coś, ale Bogusław Leśnodorski proponuje nam prawniczą pomoc.
https://twitter.com/BL_1916/status/1080815919704821760 ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wprawdzie czerpię wiedzę jedynie z doniesień medialnych i informacji publikowanych przez dziennikarzy/TS/inne podmioty, ale czy wśród rozważanych wariantów wyjścia z tej sytuacji ktokolwiek myślał o opcji: restrukturyzacja -> postępowanie sanacyjne -> uwolnienie się w ten sposób od części z tzw. "nierentownych" umów + uzyskanie jakimś cudem licencji -> wejście do gry zainteresowanych już wcześniej przejęciem inwestorów (pan Kwiecień i wspólnicy)? Byłoby to opcją rozsądną o tyle, o ile sam Włodarski w jednym z wywiadów wskazywał na czas - jako przeszkodę do przejęcia. W ten sposób można byłoby trochę tego czasu kupić.
Wiadomo, operujemy na szczątkowych informacjach i przeciekach do mediów, a sama koncepcja mogła być rozważana i runąć przy pierwszym lepszym audycie, jednak wydaje mi się to lepszą alternatywą od upadłości (i tworzenia nowego podmiotu, niebędącego sukcesorem) lub poszukiwania inwestora - rycerza na białym koniu, który i tak nie przyjedzie do Krakowa. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Kto by się spodziewał 20 lat temu, jak jakiś bogaty gówniarz rzucał nożem podczas meczu, że właśnie rozpoczął proces niszczenia 100 letniego klubu. i że mu się to uda!
Popatrzcie jakie to było łatwe, wystarczy kasa, trochę znajomości, brak sumienia i można zniszczyć wszystko. Nepojęte! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Musieli go do Waszyngtonu przewieźć bo w NYC nie ma odpowiednio dobrego szpitala.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
też o tym myślałem - restrukturyzacja, sanacja, zawieszenie wszelkich żądań wierzycieli na jakiś czas, redukcja zobowiązań (coś w stylu zgadzacie się np. na 30% albo nie odzyskacie nic) i ich spłata w okresie 10 lat. W tym czasie pożyczka od miasta na utrzymanie zawodników i dokończenie sezonu, wejście inwestorów do zrestrukturyzowanej Spółki - Kwiecień Ziętek. Oczywiście przy całkowitym wyczyszczeniu TS poprzez wprowadzenie kuratora, zarządu komisarycznego czy czegoś podobnego
|
|
|
|
Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Przeceniacie wpływ bandziorów na decyzję o zakupie przez nowego właściciela.
Wchodzi nowy właściciel oddziela się od tego całego syfu związanego z TS.zyskuje przychylność medialną i kibiców. Nikt normalny z kibiców nie zaprotestuje a z ich strony ilu przestanie chodzić na mecze 200-300? żadna strata dla budżetu. Zastraszania ? można spodziewać się,że nowy właściciel wynajmie sobie ochronę,jeżeli zajdzie taka potrzeba. Co więc zostanie bandyterce ? pewnie coś w stylu przerywanie meczów racami itp,wtedy wynajmie się ostrą ochronę która nie zawacha się reagować,a jeżeli to nie pomoże to ostatecznie policja na stadionie. Teraz jest jedyna szansa zrobić porządek,media grzeją temat,zaraz zaczną interesować się służby. W 4 lidze nie będzie takiego medialnego wpływu jaki jest teraz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja wcale nie twierdzę że to nie jest wał. Porostu chodziło mi tylko o istnienie samej możliwości wyładowania w szpitalu w Waszyngtonie. Gdyby to nie był wał to już piłkarze byli by spłaceni i mielibyśmy nowy zarząd i.prezesa i szykowalibysmy do walki o MP.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
@Jam55 ludzie maja problem ze zrozumieniem prostych rzeczy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nic co tutaj wymyślimy nie ma sensu. Tak samo jak nie ma sensu, że ktoś z zewnątrz oferuje pomoc TS (nawet podobno Leśnodorski) . Oni nie chcą ratunku, oni mają plan i będa się go trzymać bo za daleko to zabrnęło. Przyjęcie pomocy z zewnątrz będzie równoważne z otwarciem puszki Pandory i pokazaniu światu całego zła panującego w środku. Boli serce, ale w tym momencie jedyna szansa to reakcja państwa. Tu trzeba wjechać na pełnej piździe i zniszczyć to całe towarzystwo. Mam nadzieję że Sarapata, Dukat i Szymański( wielu o nim zapomina, a ja mam przeczucie że on dalej odgrywa dużą rolę w tej smutnej historii) skończą marnie. I jeszcze jedno. Należę do socios bo wierzę, że to jest środowisko ludzi którzy naprawdę mają Wisłe w sercu. Ktoś nie chce do nich należeć, nie ufa im ma prawo. Ale nie ma prawa ich oczerniać nie mając pojęcia jak to stowarzyszenie działa. Wiem jedno jeśli jakimś cudem wyjdziemy z tego cało nie dam nigdy w życiu żadnej złotówki na oprawy, akcje mikołajkowe, remonty szpitali bilety dla dzieci z domów dziecka - czytaj- na koks i .....i dla WSH . Jeśli powstanie kiedykolwiek jakaś nowa grupa ultras to mogę zrobić im przelew (nigdy do puszki) jeśli tylko będą się rozliczać jak to robi socios .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy było: https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...zecia-sledztwa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Proponuje wszystkim kibicom Wisełki którzy mają umowę w nc+ wypowiedzieć ją - ja tak zrobię. Tą zaoszczędzoną stówę przeznaczyć na socios. A za kilka lat najpierw pierwsza liga którą pokazuje Polsat.
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Podobno ta nowa umowa na transmisje zakłada, że będą puszczać Wisłę. To będzie sroga lipa, bo w Krakowie oni mają podejrzewam 2gą największą grupę abonentów. Są pikniki co dawno na mecze nie chcą, a trzymają C+ bo za Cupiała się oglądało. Ile to mniej umów? 20k?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Gdzieś mi się obiło kiedyś o uszy, że mecze Wisły regularnie ogląda przed TV ponad 100k widzów. Nie wiem ile w tym prawdy
![]()
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
dobry pomysł.! A propo pomocy kogokolwiek, nawet jakby pomoc zaproponował najlepszy prawnik Pzpn, miasto itd. To obawiam sie z e ze strony Ts u nie będzie nawet ochoty by pokazac wszytkich dokumentów.. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|