The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2019, 18:40
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej bolesny jest fragment poniżej. Od jakiegoś już czasu zastanawiam się co JA mogłem z tym zrobić. Nie mam jednak mądrej odpowiedzi.

Oczywiście oprócz grupki ujadającej w internecie była też rzesza milczących kibiców, których przerażało to co dzieje się w ukochanym klubie. Wiem, że ich strach był uzasadniony, bo po drugiej stronie stali groźni bandyci. Ale szkoda, że nie znalazł się pośród nich żaden odważny prawnik, prokurator, policjant, wojskowy czy polityk, który powiedziałby STOP. Niestety, ale fakty są takie, że chociaż od dawna było wiadomo, że sytuacja jest tragiczna, to Wisła upadnie prawdopodobnie przy bierności swoich kibiców.
Z calym szacunkiej … ale od zawsze Ci aktywniejsi którzy byli w zasięgu TS byli angażowani w dobre ale średnio biznesowo użyteczne projekty.

Jak inaczej tlumaczyc fakt że o wałach w Klubie pisać musi gość z... Radomia.

Teraz masz temat zastępczy - ruch Socios. Choć inicjatywa jest jak najbardziej szczytna i zapewne prowadzona przez prawych ludzi, to troche tak jakby siły ludzi poruszonych losem klubu skierować na organizowanie ściepy na koce do ogrzania gdy ich dom płonie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Rience napisał(a):Wyświetl post
Ja nic nie pisze, przedstawiam jak Jadczak manipuluje pewnymi faktami, a że gość jest szkodnikiem i Wisły nienawidzi to jest fakt, bronił tego pseudo dziennikarzyny nigdy nie będę, takim szkodnikiem również jest pan Z, a o nim jadczakowa dziwnym trafem się nie zająknęła za bardzo w w swoim artykule.
Co ty w ogóle .......isz? Przecież w artykule masz o obu panach i że podzielili się wpływami w Wiśle. Zwalczają się może na innych polach, ale z Wisły obaj mają korzyści. Kwestia przestudiowania umów(kto i za ile świadczy dane usługi). A takie ścierwo, jak Misiek to powinien być persona non grata nie tylko dla kibica, ale i dla normalnego człowieka(przecież to ludzka patologia... szkoda, że opieka społeczna nie zajęła się jego dziećmi, bo matka podobna).
Odpowiedz cytując
burki
Member

Od: 05.2017

Wyglada na to ze Krakow to najbardziej skorumpowane miasto w Polsce.Bezradni na patologie i kibolska bandyterke sa wszyscy.Prezydent Miasta,Szefowie klubow pilkarskich,Radni,Sedziowie,Prokuratorzy,Policja sa slepi i glusi na wszelakie bezprawie.Potrzebne jest pierdoniecie panstwa w ta zatechla skamieline maczet z epoki sredniowiecza.Ale czy Duda lub Ziobro rusza dupe w sprawie swojego miasta i to w roku wyborczym.Watpie.Bonka gowno obchodzi Krakowska patologia.
Socios powinni postarac sie o liste czlonkow SKWK oraz TS i SA i nie pozwolic aby choc jedna osoba z tej listy hanby dostala sie do ich szeregow a kazdy kandydat,ktory chce nalezec do Socios powinien podpisywac oswiadczenie, ze nie nalezy do zadnego gangu spod jakiegokolwiek znaku ryb czy ssakow lub innych tego typu popaprancow.W Krakowie jak nikt sie nie ruszy w tej sprawie,to powinien powstac ruch samoobrony mieszkancow na kibolska patologie,ktory powinien sie zwrocic nie do MZPN czy PZPN lub Rzadu lecz bezposrednio do UEFA i UE z prosba o pomoc w zwalczeniu korupcji i patologi w Krakowie.
Ostatnio edytowane przez burki : 01.01.2019 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 01.01.2019, 18:41
Hm... nikt WSH nie pogoni, bo nikt nie ma jaj. Może ich przegonić tylko inna mocna ekipa, która jak będziemy mieć szczęście lepiej będzie zarządzać klubem.
Póki Misiek nie siedział jakoś to było.
Zatem wnioskuje za wypuszczeniem chopa, aby ustawił pare chłopaków którzy się rozbestwili pod jego nie obecność.

MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Od: 06.2010

Stary 01.01.2019, 18:42
Hej! To ja, Wasz ulubiony "informator, który obiecywał prywatne wiadomości" w sprawie sytuacji.

Jeśli byliście przekonani, że stąd zniknę, to muszę Was rozczarować. Hejt mnie nie przegoni, wręcz przeciwnie. Mam zamiar go podgrzać, ale poczekam sobie spokojnie na piątkową konferencję TS, a zwłaszcza na to, co wydarzy się w międzyczasie. Potem dorzucę do pieca publicznym postem, który się należy, bo faktem jest, że przez ostatni tydzień pisałem dużo, rozbudzałem nadzieje i uporczywie twierdziłem to, co twierdziłem.

I po mojej stronie nic się nie zmienia.

A teraz w języku tych wszystkich, którzy uważają, że zapłacono mi za manipulację - przyjmijcie, że "zapłacono" zbyt dużo, bym przestał.

Dobrego Nowego Roku dla wszystkich, a przede wszystkim dla Wisły.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.01.2019, 18:42
A zeby udowodnic czystosc intencji,to wrzuce teraz dwoch Socjo(pato)s (wlasnie jednego zauwazylem strone wczesniej) i ich wymiociny :

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Rozmawiasz sam ze sobą? Już któryś raz sam się cytujesz, w krótkim odstępie czasu...

Po dwóch zdaniach zaprzestałem czytania tych bzdur - rada jest taka, lecz się chłopie, masz niskie poczucie swojej "wartości".

Sam nie wiesz o co ci chodzi, chcesz na siłe wplątać mnie w jakieś urujone poglądy, których nigdy nie głosiłem...

Tak jak pisałem: "skoro jesteś w tym miejscu gdzie jesteś" to przejmuj klub, a nie pisz bzdur jak stanowski, że w długim terminie mial racje z Wisłą... To ja tez napisze: Comarch odejdzie z cracovii i może to będzie za 5,10 czy 40 lat, ale finalnie napisze, że długoterminowo miałem racje bo... comarcha już nie ma (rok 2034) ... STEK BZDUR i leczenie kompleksów
.

To byl wtedy,kiedy w lipcu pisalem:

wyar napisał(a):Wyświetl post
To jest odpowiedz do tych 10% geniuszy forumowych,ktorym tu paru przewodzi. tym roznym Ogryzkom,Czaro,Lucjuszom i innemu planktonowi. Ich "przemyslenia" oraz proby "ratowania" klubu,najchetniej za kazdym razem zbiorka pieniedzy,ktore pewnie znikna lub pojda na "inne statutowe cele" - kontra chlodna logika oraz znajomosc zycia. Tylko to - bo wyjsc z tej sytuacji bylo wiecej.

Wygranym nie jest wyar (i nie tylko ja o tym pisalem 2 dni temu,ze tak wlasnie bedzie,ze sie dogadaja)- wygranym jest Majchrowski i Magistrat (dolary przeciw orzechom,ze gra byla podjeta celowo ),przegranym jest tzw. zarzad.

Teraz ku rozwadze Wislakow - bedziecie dalej sluchac takich osob,ktore wmawiaja wam,ze jak nie ten zarzad,to zaden inny,ze trzeba koniecznie wplacac pieniadze,bo Wisla inaczej nie jest w stanie wyjsc z kryzysu,ze nie ma w Polsce utalentowanych ludzi,ktorzy potrafia zrobic cos z niczego i temu podobne bzdury - to bedziemy mieli to co mielismy do tej pory.

Nie ma zadnego powodu,by bylo tak jak bylo. Nie ma powodu,by za podnoszenie kosztow dzialalnosci,obnizanie przychodow pozwalano na zarobki rzedu 30 tys miesiecznie (728 tys. zlotych za rok pracy ),albo tez zeby zwiekszano zarzad. Nie ma powodu,by Wisla,zamiast ciac dalej koszty i schodzic z zadluzenia,probowala "zasypywac" dziure pozyczkami krotkotrwalymi,bo sa inne,tansze,legalne sposoby pozyskiwania pieniedzy. Nie ma powodu,by TS,ktory ponoc ma 100% udzialu w S.A.,nie oglosil konkursu na prezesa Wisly,korzystajac z pomocy jakiejs firmy doradczej. Nie ma powodu,by Prezesowi placic tak duzo - jest troche ludzi,dla ktorych to bedzie szansa,a kontrakt moze byc najezony roznego rodzaju "incentive bonuses" (premiami motywacyjnymi).

Nie ma zadnego powodu,by o tym nie pisac,bo "jest czwartek" i nie "idziemy na dno","przegrywamy wojne" i inne wzniosle bzdury,ktore tak sie swietnie rozemocjonowanym kibicom sprzedaja. Niech ci,co je sprzedaja,ida pisac do Pudelka,Faktu czy innego Pomponika.Niech tam rozwijaja swoje "kariery".

Zachecam do zastanawiania sie,a pozniej napisania czegokolwiek. Te 10% na forum to b. boli,ale normalnym ludziom to nie przeszkadza.

A pozniej kolejny :

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
wyar na Prezesa Zarządu - dokoptować mu Jacka Bednarza na Nadprezesa .....

Panowie mędrcy - korporacyjni i biznesowi prezesi to już w Wiśle byli - potrafili narobić większego syfu niż Sarapata i Dukat razem wzięci..... Basałaj - projekt holenderski i wpędzenie w długi i zobowiązania, Bednarz konflikt z kibicami - mniejsza frekwencja przez całą rundę wioseną i pierwsze mecze jesiennej spadła o 8-9 tys ludzi - ubytek budżetowy lekką ręką licząc 1,5 - 2 mln zł...... Gaszyński, który tak przyciągał sponsorów, że hohoho;

Na ich tle obecny zarząd nie wygląda specjalnie gorzej, jeśli weźmie się pod uwagę, że wzięli klub:

1) po pierwsze z kilkunastomilionowymi długami
2) bez sponsorów i reklamodawców, bo wszystkie firmy powiązane z TFK odeszły;
3) z burdelem po działaniu Meresia, którego wiarygodność "zweryfikowała" TFK
4) z praktycznie zakończonym oknem transferowym
5) drużyną która była na ostatnim miejscu w lidze, a porażek miała bodajże 4 albo 5 kolejnych;
Nie ze wszystkim sobie poradzili, popełniali błędy, ale mam wrażenie, że działali za bardzo pod publiczkę kibicowską i jak kibice, którzy zawsze chcieliby aby klub zawsze walczył o wysokie cele - to kibicowskie podejście do zarządzania w ciągu ostatnich miesięcy spowodowało zapaść i brak płynności.....

A miasto ? wszak pod panowaniem TFK Wisła też zalegała miastu z czynszem za stadion i w 2015 roku podpisano umowę dzierżawy - tak więc wiara w Majchrowskiego i jednoczesne rypanie zarządu to jakaś aberracja...
Podkreslenia moje - i takich kwiatkow mam cale mnostwo,

Pomylilem sie w jednym - sytuacje mamy tragiczna,niestety...
Ostatnio edytowane przez wyar : 01.01.2019 o godz. 18:52.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
raf2
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 01.01.2019, 18:43
burki brzmi pięknie ale nie łudź się, to jest kwestia czasu aż socios zostanie przejęte przez wsh, teraz mają na głowie inne zmartwienia ale w końcu takiego Ekielskiego(ktorego bardzo szanuje) odwiedzi paru "chlopakow" z propozycją nie do odrzucenia

bez aparatu państwa nic sie nie da wskorac
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 01.01.2019, 18:46
Jedyna mocna ekipa, która może coś zrobić to CBSP i prokuratura. Bo jak bandytow zastapia bandyci to za 3 lata powtórka
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 01.01.2019, 18:46
filipski napisał(a):Wyświetl post
Hej! To ja, Wasz ulubiony "informator, który obiecywał prywatne wiadomości" w sprawie sytuacji.

Jeśli byliście przekonani, że stąd zniknę, to muszę Was rozczarować. Hejt mnie nie przegoni, wręcz przeciwnie. Mam zamiar go podgrzać, ale poczekam sobie spokojnie na piątkową konferencję TS, a zwłaszcza na to, co wydarzy się w międzyczasie. Potem dorzucę do pieca publicznym postem, który się należy, bo faktem jest, że przez ostatni tydzień pisałem dużo, rozbudzałem nadzieje i uporczywie twierdziłem to, co twierdziłem.

A teraz w języku tych wszystkich, którzy uważają, że zapłacono mi za manipulację - przyjmijcie, że "zapłacono" zbyt dużo, bym przestał.

zniknij do piątku, a potem na zawsze. Gówno było przed tobą, gówno było razem z tobą i gówno bedzie bez ciebie
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.01.2019, 18:47
adas123 napisał(a):Wyświetl post
Idź się pierrdol filipski
Domyslasz sie zapewne, ze on tu pisze aby wlasnie nakrecac sie takimi postami. Trolowanie mu wychodzi.
I co pewnie mu uwierzyles w jego bzdury , zes taki wkurzony?

Obstawiam dluga kariere tutaj bo jak widac wie jak tu trolowac.
Odpowiedz cytując
Kryst
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 01.01.2019, 18:48

Przestań .......ić, pogrzać to sobie możesz zupę na obiad. Nawet największe tumany już wiedzą, że jesteś bajkopisarzem, który nic nie wie i nigdy nie napisał nic konkretnego. Nic twierdziłeś, bo twoje posty to kilka zdań o niczym.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.01.2019, 18:48

Jeżeli wiesz w którym szpitalu w Nowym Jorku leży chory pan Vanna Ly to daj znać. Chętnie go odwiedzę, przyniosę witaminy i laptopa żeby mógł zalogować się do banku i wcisnąć „Execute Transfer”

Obecnie jestem na Manhattanie ale mogę podjechać na Brooklyn, Queens a nawet Long Island
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Stary 01.01.2019, 18:49
Uwierzyłem nie uwierzyłem, czytałem i chciałem wierzyć. Bardziej niż jego posty wkurza mnie narracja Rienca
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 01.01.2019, 18:53
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Co ty w ogóle .......isz? Przecież w artykule masz o obu panach i że podzielili się wpływami w Wiśle. Zwalczają się może na innych polach, ale z Wisły obaj mają korzyści. Kwestia przestudiowania umów(kto i za ile świadczy dane usługi). A takie ścierwo, jak Misiek to powinien być persona non grata nie tylko dla kibica, ale i dla normalnego człowieka(przecież to ludzka patologia... szkoda, że opieka społeczna nie zajęła się jego dziećmi, bo matka podobna).

Nic nie wiesz na ten temat to po co piszesz jakieś teorie z dupy za jadczakiem, nie wiesz kto kręcił największe wały na Wiśle był to z. z dukatem, kto broni dukata? znowu opcja z. Żryj lepiej to co ci jadczak poda. Jak widać żresz od niego też tylko to co ci pasuje, bo jak już napisał że kaska się skończyła jak zawineli ekipe to już niektórym teoria jadczakowej nie odpowiada. Pseudo-dziennikarz, manipulant. Trafił na podatny grunt.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.01.2019, 18:59
wyar napisał(a):Wyświetl post
...Podkreslenia moje - i takich kwiatkow mam cale mnostwo...
To znaczy, że kopiujesz sobie gdzieś takie rozmowy?

I tak w ogóle to co masz do zarzucenia Socios, tylko proszę o konkrety, nie że ktoś tam, kiedyś, coś powiedział.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 01.01.2019 o godz. 19:03.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 01.01.2019, 19:00
Hmmm
http://www.wislaportal.pl/35761,Doty...ego_cyrku.html
To chyba niemozliwe jest ... W sensie w normlnym swiecie w normalnym klubie.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.01.2019, 19:03
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Wyar

Jak już pisałem każdy z nas miał krótsze i dłuższe okresy w których wierzył zarządowi. Ty również. Wszyscy dali się nabrać nie tylko ja. Chodzi o to że wielu z nas przejrzało na oczy jedni wcześniej drudzy pozniej. Sa jednak jednostki które z premedytacją pomimo faktow sialo dezinformacje próbując do końca wybielac Zarząd. Jaki mieli w tym cel nie wiem trzeba ich o to zapytać.

Ps. Jeżeli kogoś z forum obraziłem broniąc Zarządu to jako pierwszy bije się w.piers i przepraszam.
I ja sie z Toba tu zgadzam. Co tez napisalem. Powodem tego,ze podalem Twoj przyklad nie jest to,ze on jest NAJGORSZY,jest raczej lekki,a nasunal mi sie po Twoim wolaniu,zreszta slusznym.. Powtarzam,gdybym pogrzebal wiecej,to znalazlbym takie bzdury u innych forumowiczow,ze to sie w glowie nie miesci. Nie musisz tez przepraszac,napisalem,ze w pewnym momencie takze zaczales ich krytykowac.

Ofiara oszustow zawsze mozna pasc i masa kibicow miala ich prawem pasc,bo nie maja zadnych narzedzi,aby zweryfikowac np. finanse. Ale z pewnych znakow mozna jednak wywnioskowac,ze wszystko idzie w zlym kierunku. Sztuka jest nie obrazac tych,ktorzy wyrazaja watpliwosci i jeszcze podaja konkretne argumenty. Zadnej urazy nie zywie,nawet do tych,ktorzy jechali po mnie jak po burej suce.

Najwazniejsze,zeby kazdy wyciagal wnioski i na czyms tam sie uczyl. Pozdrawiam.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.01.2019, 19:03
Nic nie wiesz na ten temat to po co piszesz jakieś teorie z dupy za jadczakiem, nie wiesz kto kręcił największe wały na Wiśle był to z. z dukatem, kto broni dukata? znowu opcja z. Żryj lepiej to co ci jadczak poda. Jak widać żresz od niego też tylko to co ci pasuje, bo jak już napisał że kaska się skończyła jak zawineli ekipe to już niektórym teoria jadczakowej nie odpowiada. Pseudo-dziennikarz, manipulant. Trafił na podatny grunt.
Sarapata czyim jest podnóżkiem? Partnerka Miśka gdzie pracuje i czym się zajmuje? Stuknij się w łeb, bo .......isz jak potłuczony. Jeżeli bronisz jakiegoś bandyty to tylko świadczy o Tobie...
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 01.01.2019, 19:05
Jak tak dalej wszystko pojdzie to 5 sezon Narcos bedzie o Wisle
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.01.2019, 19:06
Artykuł Jadczaka powinien wisieć oprawiony w ramkę na wejściu na stadion.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 01.01.2019, 19:09
A może cos merotyrycznie? Czyli gdzie sie myli w jaki sposob i sprostowanie jak bylo. Uderzasz belkotem w poslanca co neisie zle wieści

Na szczescie jestes jednym z ostatnich co broni patologii ale na szczescie ta patologiana tym forum to juz mniejszosc.
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Stary 01.01.2019, 19:19
Szkoda strzępić ryja bódyń, jednostki jak widać bez jakiejkolwiek autorefleksji. Tonący brzytwy się chwyta, Rience ma ostatnie podrygi przed ostateczną śmiercią obrońców patologii.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.01.2019, 19:20
Nie miałem zamiaru się wypowiadać ale jednak nie wytrzymałem. Jak można dyskutować kto jest większym szkodnikiem? Misiek czy Zielak? Noż k...... Obaj powinni siedzieć w jednej celi najlepiej 1000 km od R22 !
Ruch kibicowski został na Wiśle rozbity - dobre sobie ! K..... ten ruch został rozbity dawno temu a konkretnie wtedy kiedy zamiast dopingu dla Wisły zaczęły się wszelakie manifestacje miłości do patologii.
Ruch kibicowski został rozpieprzony już dawno a na stadionie zostały same czubki - albo takie które wieszają to gówno typu PDW albo takie jak np ja, które wbrew logice ( bo średnio inteligentny człowiek widział na co kasa idzie ) dalej przyłaziły na każdy mecz... Mówię tu oczywiście o tych którzy przychodzą systematycznie na mecze bo jasne jest że jednorazowi mają to w dupie.
PDW - k..... pozdrawiać gościa w więzieniu mogę tylko w jednym przypadku: kiedy siedzi bo zajebał gołymi rękami gwałciciela swojej żony czy córki a nie śmiecia który siedzi za napad czy włam!

Znaleźliśmy się w bardzo czarnej dupie. Nie, nie dla tego nawet, że pewnie polecimy do IV ligi. Przede wszystkim dlatego, że zaufanie do klubu jest na poziomie zerowym.

Teraz jest tak jak jest ale już od paru lat kiedy mówiłem, że idę na mecz byłem traktowany przez swoich znajomych jak jakiś ekscentryk czy czubek. Tak, może się to nam nie podobać ale wśród nazwijmy to wyżej klasy średniej łażenie na mecze to jest obciach. I nie, nie dla tego że poziom sportowy jest jaki jest. Głównie dlatego, że słusznie bądź nie kojarzy się to z patologią i klimatami "okołowięzięnnymi". Możemy się tu oburzać na to ale tak jest. Wszyscy jesteśmy winni - jedni manifestując swoje powiązania inni dlatego, że milczeli.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 01.01.2019, 19:20
Jakiś czas temu pisałem, że gorzej być nie może, bo przecież i tak lecimy do IV ligi... Myliłem się. Wydaje się, że realizuje się jeszcze gorszy scenariusz...

No i co teraz? Zobaczymy co będzie za niespełna dwa miesiące, ale dajmy na to, że Wisła zacznie rundę wiosenną i zagra na Reymonta. Pójdziecie na mecz? Jeśli tak, to do kogo pójdą pieniądze za spotkanie?

Te wszystkie zbiórki, zbiorowe ruszenia, żeby wspomóc klub - to wszystko okazało się niewiele poziomów niżej w swojej szkodliwości niż fałszywe akcje na chore dzieci. Nie było to aż takie bezczelne, bo chyba intencje zbierających były dobre, więc nie można winić organizatorów akcji. Koniec końców efekt akcji niestety jednak był taki sam: pieniądze poszły do gangusów i oszustów. Ja sam wsparłem chyba wszystkie zbiórki. Czuję się oszukany i okradziony, a także po prostu głupi. Należę teraz do socios. Idea jest piękna, wszystko wydaje się naprawdę w porządku. Ostatnio sam zagłosowałem za pokryciem drobnej części zaległości wobec Arsenica. Dziś zacząłem mieć wątpliwości. Co jeśli dzięki tym pieniądzom, ktoś bardziej okradnie nasz klub?

I to jest najbardziej tragiczne... Ta niemoc. Ta bezradność. Już nic nie wiadomo. Nie wiadomo, czy pomoc jest dobra. Nie wiadomo, czy brak pomocy jest lepsza. Nie wiadomo, czy dobre intencje i pomysły są pomocne, czy szkodliwe. Nie wiadomo, kto jest właścicielem klubu. Nie wiadomo dokąd brniemy. Nawet nie wiadomo czy i kiedy upadniemy. Dobrzy okazali się źli, źli okazali się dobrzy. Kogo wspierać? A przeciwko komu stać? I czy to w ogóle ma jakiekolwiek znaczenie?

Może Majchrowski, Jadczak, Stanowski, czy Bednarz nie grali do tej pory czysto, przynajmniej z tego co mi samemu obiło się o uszy. Ale kiedy będziecie wychwalać Zbymaków, Ryszardów Niemców, czy Mięttów-Mikołajewiczów (mimo, że akurat jemu i tak zawdzięczamy dużo, przede wszystkim ponieważ sprowadził do nas Cupiała) którzy pisali tylko to, co chcieliśmy przeczytać, zastanówcie się, kto koniec końców miał rację. Argumentum ad hominem nie jest błędem logicznym tylko wtedy, kiedy nam się to podoba. Syndrom oblężonej twierdzy działa nie tylko wtedy, kiedy my się na niego nie nabieramy.

Realia są takie, że z perspektywy czasu można powiedzieć, że najemnik Legionista Bednarz mógł uratować ten klub. Dziennikarz Jadczak, który - co przecież normalne - pracował nad swoimi materiałami dla swoich własnych zawodowych zysków, był najlepszym źródłem informacji z naszego klubu. Charakterystyka osoby, której "leży na sercu dobro Wisły Kraków", jak to mówiła Sarapata, jest totalnie bez znaczenia.

Mnie to już w ogóle nie obchodzi, czy jakiś pracownik klubu, czy ktoś kto kręci się wokół niego jest Wiślakiem, czy nie. Może oprócz piłkarzy i w jakiś sposób medialnych stanowisk, ale tylko ze względów marketingowych, abyśmy my klienci, czyli kibice mieli się z kim identyfikować, tak jak stare baby identyfikują się ze swoimi rówieśniczkami w głupich, polskich serialach.

Intencje nie mają najmniejszego znaczenia. Zresztą co to znaczy bycie Wiślakiem? Wierność, czyli "pojęcie, którego wy nie znacie, dzisiaj wrogu wczoraj bracie"? Ci, którzy tak się nią mienili, już wytarli sobie mordy, gdy zmieniali zgody z Lechii i Śląska na Ruch i Widzew. A może jedność z innymi "braćmi po szalu", bo przecież "cała Wisła zawsze razem"? Chyba nie tak zawsze skoro najwierniejsi ładowali innych "braci" na C albo prosili o twarzówki i ostracyzm nieuczestniczących w bojkocie przeciwko Bednarzowi? A może Wiślackość to niepozwolenie na bycie "niegodnym podania ręki"? No tak, przecież honor to okradanie z pieniędzy i niszczenie swojego własnego klubu. Może to jednak okrzyk "Wisła nigdy nie zginie" pokazuje, że jest się Wiślakiem? Można krzyczeć, ale jeśli tworzy się wręcz nierealną i niemożliwą sytuacje, że poprzez jakieś niejasne zagrania, istnieje jakaś tam możliwość, że klub może uschnąć w arbitrażach międzynarodowych i egzotycznych licytacjach, to takie powiedzonka wypisywane lub krzyczane przez pewne osoby są raczej żałosne.

Dla mnie Wisła to tradycja, historia, ludzie i uczucia (kolejność losowa). Przez ostatnie dwa lata sam uczestniczyłem w bezczeszczeniu tradycji i historii Wisły jako nieświadomie wspierający sponsor. Ludzi, z którymi kiedyś chodziłem na mecze na C, już coraz mniej, nawet na piknikach. Najwięcej zniechęciło się po tym, kiedy było widać, że doping, czy oprawy są coraz bardziej chuligańskie i po akcji z wymianą zgód. Wiślackie przyjaźnie również wykroczyły poza mecze i Wisłę. Natomiast to stanowi pół biedy, bo na mecz zawsze ktoś się znajdzie, a można iść też samemu. Najgorsze jest to, że chodząc na mecze wspierało się ludzi - "kibiców", "Wiślaków" - z którymi nie tylko się nie identyfikuję i nie popieram, ale którzy również niszczyli cały czas ten klub. Pozostały, więc uczucia, bo przecież kiedy Wisła będzie grała, to zawsze będę trzymał kciuki za zwycięstwo i zawsze będzie mi na niej zależało. To jest już we krwi. Jednak oprócz tego Wiślackiego DNA, jest też również rozżalenie i niemoc.

Jaka jest rola klubów piłkarskich? Najbanalniej odpowiedzieć, że emocje i rozrywka. To prawda, ale moim zdaniem to nie wszystko. Zadania klubu wykraczają znacznie poza sport. Kluby sportowe jednoczą i integrują ludzi, budują lokalną społeczność, coś wspólnego, społeczeństwo obywatelskie, przywiązanie do miasta, regionu i kraju. Edukują również dzieci, młodzież, ale też dorosłych. Promują ważne wartości. Myślę, że nie jestem jedyny, który tak uważa. Nie mówię, że Wisła nie spełnia żadnej z tych roli. Mimo różnych akcji, szczególnie charytatywnych wspierających klub, jak i potrzebujących, i tak chyba o tym zapomnieliśmy o podstawach. A gangsterskie poletko zorganizowane, wspierane i akceptowane przez ludzi we władzach klubu, TS i nas rujnuje coś wielkiego zbudowanego przez parę pokoleń.

Do wiosny trochę czasu. Nie jest pewne, czy w ogóle wystartujemy. Ale nauczony doświadczeniem, jeszcze zobaczymy, czy zapłacenie za bilet to będzie działanie na korzyść klubu. Wizyta na meczu z Lechem to niestety było, no powiedzmy sobie szczerze, frajerstwo. Sarapata, jej świta i SKWK wyrzygali się nie tylko na ludzi, którzy poszli na spotkanie z Amicą, ale również na organizatorów i wspierających #ReymonTTa22. Jeśli jednak jakimś cudem uda się przetrwać, to ja uważam, że paradoksalnie dopóki gangusy, hochsztaplerzy albo jacyś krętacze z zupełnie innej planety, będą rządzili w tym klubie, to najlepsze i najbardziej Wiślackie co można zrobić to nie dać im ani grosza, czy to poprzez zakup biletu, gadżetu, czy jakąkolwiek akcje charytatywną. To zdecydowanie za późno, ale lepiej późno niż wcale.

Władze SA, TS są totalnie skompromitowane. SKWK, WSH i UW tak samo. Ja wiem, że zaraz ktoś może wyskoczyć, że zna kogoś, kto nie jest zły, nie wszyscy są tacy sami itd. Ja się zgadzam, bo też wiem o paru pozytywnych osobach. Ale bez stanowczego odcięcia się od poprzedników dla mnie ludzie u władzy i organizacje zawsze będą tymi, które zniszczyły i skompromitowały ten klub. Przepraszam tych, którzy działają tam w dobrej wierze i nic złego tak naprawdę nie zrobili, ale taka jest prawda. Ci wrogowie, te JudeGangi, PZPNy, rządy Majchrowskich, Tusków, złych działaczy, medialne korporacje, dziennikarze którymi tak straszyli i straszą nie zrobili nawet 0,1% w celu zniszczenia klubu, ile udało się kumatym i tym "którym leży na sercu dobro Wisły Kraków". Nie mam na myśli jedynie zespołu piłkarskiego, ale również i także i społeczności Wiślackiej. Ale mi wstyd, że na jakąś część z tych farmazonów, chyba jednak nawet nie większość, ale jednak, sam się nabierałem.

Teraz zobaczymy co będzie z podpisanymi umowami. Jeśli Sarapata i osoby stojące za nią narobiły syfu wręcz niemożliwego do wyobrażenia to stoimy w gó*** znacznie większym niż problemy finansowe, kradzieże i degradacja do IV ligi.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 01.01.2019, 19:21
bódyń napisał(a):Wyświetl post
A może cos merotyrycznie? Czyli gdzie sie myli w jaki sposob i sprostowanie jak bylo. Uderzasz belkotem w poslanca co neisie zle wieści

Na szczescie jestes jednym z ostatnich co broni patologii ale na szczescie ta patologiana tym forum to juz mniejszosc.
Ty coś chcesz merytorycznie z For_Funem, przecież wy ślepakami bijecie, albo za jadczakiem. Napisałem wam pare rzeczy, inne osoby też wcześniej jak to wygląda, ale tu się głową w mur bije, niektórzy są niereformowalni i tyle.
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Wydaje się że już nie ma ratunku dla Wisły. Jak potwierdzą się pogłoski że sarapata oddała akcję tej trójce to oni za darmo nie będą chcieli ich oddać.
Aż nie chce się wierzyć że Ci co mieli niby Wisle w sercu zaorali klub w 2 lata
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Jadczak nagle bohaterem. Facet kradnie teksty i analizy (wręcz z forum!!!) a potem przedstawia się jako geniusz, Psi detektyw, który nie potrafi rozróżnić nazwiska od imienia.
Jadczak życzy Wiśle upadku. To on przekonywał inwestorów, że nie warto inwestować, bo Wisła to bandyci. Jak sam się przyznaje, judził w PZPN i u Bońka przeciw Wiśle (żeby Wiśle odebrać licencję).
Ten gość nie chciał pomóc Wiśle, tylko ją rozwalić.

Podobnie Stanowski, który zawsze pisze w stylu: na dwoje babka wróżyła. Albo: "Vanna Ly nie ma pieniędzy, nawet 300 złotych, żadnego przelewu nie będzie". A potem: "jak przelew wpłynie, to będzie źle". A potem powie: "a nie mówiłem?".

Tutaj nie ma problemu z oceną intencji tych ludzi. Wisła na dniach może stracić piłkarzy i ostatecznie zbankrutować. Kasa od Ly to ostatnia szansa (do tego doprowadził TS i Sarapata - sprzedawać powinni już pół roku temu, wtedy nie byłoby noża na gardle). Taka była sytuacja. Kto życzył, żeby przelewu nie było, życzył Wiśle natychmiastowego upadku.

A Jabcok jak zwykle bełkocze i robi prymitywne błędy. Jak np. nie umiał odróżnić imienia od nazwiska, a próbuje uczyć innych i zgrywać eksperta ze źródłami w Kambodży (ten wywiad III RP to doprawdy żenada ).
https://wislakrakow.com/forum/showth...89#post1524189

Ciągle myśli, że Misiek był szefem, chociaż to nawet z jego źródeł wynika, że to Zielak był generałem (nie szefem mafii), a Misiek to kark na wystawę (o co sam Zielak się wkurzał;ale on też o tym nie decydował, bo na szczycie władzy nie był, a także nie Miętta).

Teraz nagle Jabcok wyskakuje z tekstami o ubeckich mafiozach jak Miętta-Mikołajewicz (o Czerwińskim nie wie, bo pewnie nikt na forum jeszcze nia napisał).

https://wislakrakow.com/forum/showth...52#post1525152

Cytat:
No a o mafii w Krakowie... Ciekawe, że kiedy Sarapata i niektórzy w TS się pokłócili, to ta wyciągnęła kartę z rękawa i w wywiadzie powiedziała coś takiego:
Cytat: "Jako pierwszy o kandydowanie poprosił mnie wcześniej pan Prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz. Nawiasem mówiąc, też słyszałam, że on jest szefem mafii krakowskiej – czuje pan, że przekraczamy granicę absurdu?"
http://laczynaspasja.pl/tylko-u-nas-...-superwizjera/
O tym, że finanse się skończyły po aresztowaniu Zielaka (Miśkowi pozwolono przez długie miesiące się ukrywać, a dopiero oskrażenia o bycie konfidentem zmusiły zmurszałe państwowe służby do aresztowania go)

https://wislakrakow.com/forum/showth...stcount1514972

Facio bajdurzy, że rzekomo czekano na pieniądze od Stecherta.
Nawet nie można było sprawdzić wiarygodności czekając na wpłatę, bo ludzi, którzy użyli Stecherta jako frontu do transakcji przegonił TS i gang (także na forum). Nie było nawet mowy o umowie, bo Sarapata trzymała się władzy jak tonący brzytwy.
Wtedy to nie miało takiego znaczenia, bo wydawało się, że klub jest finansowany przez "Zielaków". Ale teraz wiadomo, że to była skrajna nieodpowiedzialność. Nie mieli kasy na utrzymanie klubu, a kurczowo się go trzymali.

Tak więc Jadczak to prosty chłopina, który nawet jak mu jego "handlers" podają coś na dłoni, to i tak wiele z tego nie zrozumie. Inni po miesiącach muszą mu to tłumaczyć.
A motywy ma psie. Ujada na coś, czego nienawidzi. Nie po to, żeby pomóc. Frajerzy, którzy widzą w nim bohatera, to ci sami, którzy widzą w każdym potencjalnym inwestorze słupa Miśka albo Sarapaty.

Ale ujadanie ratlerka Jadczak też się do czegoś przydaje. Może nawet cios w plecy od Majchrowskiego na dobrze wyjdzie (pod warunkiem, że TS się oczyści, a Wisła jednak nie upadnie).
Ale peany na cześć osób gryzących Wisłę to żenada.
Ujadającego kundla możesz do czegoś wykorzystać, ale go nie głaskaj.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.01.2019, 19:24
Ludzie, jaki Boniek, jaki PZPN. Mowimy o walce z *mafia* i prawdopodobnie najwieksza i najniebezpieczniejsza organizacja kryminalna w tym kraju od czasow gangu z Pruszkowa. Co tu dokladnie PZPN mial zrobic? Nie dac licencji ryzykiem zycia corki czy wnuka Bonka? Tylko panstwo ma odpowiednie narzedzia zeby uderzyc w takiego raka i nawet tutaj mozna miec obawy.
Odpowiedz cytując
KoloBolo
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 01.01.2019, 19:32
Ts może jeszcze sobie tak wymyśliło, że oznajmią, że przez oszustwo w umowie akcje nie wróciły do TS, wymyślą jakąś bajkę, powiedzą, że Wanna żąda 10 mln za ich powrót, zrobią zrzutkę błagając okolicznych włodarzy, biznesmenów oraz kibiców o pomoc by móc odzyskać legendę. Jak się uda zapłacą im z 2 bańki, sobie wezmą 8, powiedzą, że bohatersko odzyskali akcje, no ale nie ma na nic siana i zgaszą światło (oczywiście płacząc i prosząc by im wszyscy współczuli, bo ich książe oszukał )
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.01.2019, 19:33
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Jadczak nagle bohaterem. Facet kradnie teksty i analizy (wręcz z forum!!!) a potem przedstawia się jako geniusz, Psi detektyw, który nie potrafi rozróżnić nazwiska od imienia.
Jadczak życzy Wiśle upadku. To on przekonywał inwestorów, że nie warto inwestować, bo Wisła to bandyci. Jak sam się przyznaje, judził w PZPN i u Bońka przeciw Wiśle (żeby Wiśle odebrać licencję).
Ten gość nie chciał pomóc Wiśle, tylko ją rozwalić.

Podobnie Stanowski, który zawsze pisze w stylu: na dwoje babka wróżyła. Albo: "Vanna Ly nie ma pieniędzy, nawet 300 złotych, żadnego przelewu nie będzie". A potem: "jak przelew wpłynie, to będzie źle". A potem powie: "a nie mówiłem?".

Tutaj nie ma problemu z oceną intencji tych ludzi. Wisła na dniach może stracić piłkarzy i ostatecznie zbankrutować. Kasa od Ly to ostatnia szansa (do tego doprowadził TS i Sarapata - sprzedawać powinni już pół roku temu, wtedy nie byłoby noża na gardle). Taka była sytuacja. Kto życzył, żeby przelewu nie było, życzył Wiśle natychmiastowego upadku.

A Jabcok jak zwykle bełkocze i robi prymitywne błędy. Jak np. nie umiał odróżnić imienia od nazwiska, a próbuje uczyć innych i zgrywać eksperta ze źródłami w Kambodży (ten wywiad III RP to doprawdy żenada ).
https://wislakrakow.com/forum/showth...89#post1524189

Ciągle myśli, że Misiek był szefem, chociaż to nawet z jego źródeł wynika, że to Zielak był generałem (nie szefem mafii), a Misiek to kark na wystawę (o co sam Zielak się wkurzał;ale on też o tym nie decydował, bo na szczycie władzy nie był, a także nie Miętta).

Teraz nagle Jabcok wyskakuje z tekstami o ubeckich mafiozach jak Miętta-Mikołajewicz (o Czerwińskim nie wie, bo pewnie nikt na forum jeszcze nia napisał).

https://wislakrakow.com/forum/showth...52#post1525152

O tym, że finanse się skończyły po aresztowaniu Zielaka (Miśkowi pozwolono przez długie miesiące się ukrywać, a dopiero oskrażenia o bycie konfidentem zmusiły zmurszałe państwowe służby do aresztowania go)

https://wislakrakow.com/forum/showth...stcount1514972

Facio bajdurzy, że rzekomo czekano na pieniądze od Stecherta.
Nawet nie można było sprawdzić wiarygodności czekając na wpłatę, bo ludzi, którzy użyli Stecherta jako frontu do transakcji przegonił TS i gang (także na forum). Nie było nawet mowy o umowie, bo Sarapata trzymała się władzy jak tonący brzytwy.
Wtedy to nie miało takiego znaczenia, bo wydawało się, że klub jest finansowany przez "Zielaków". Ale teraz wiadomo, że to była skrajna nieodpowiedzialność. Nie mieli kasy na utrzymanie klubu, a kurczowo się go trzymali.

Tak więc Jadczak to prosty chłopina, który nawet jak mu jego "handlers" podają coś na dłoni, to i tak wiele z tego nie zrozumie. Inni po miesiącach muszą mu to tłumaczyć.
A motywy ma psie. Ujada na coś, czego nienawidzi. Nie po to, żeby pomóc. Frajerzy, którzy widzą w nim bohatera, to ci sami, którzy widzą w każdym potencjalnym inwestorze słupa Miśka albo Sarapaty.

Ale ujadanie ratlerka Jadczak też się do czegoś przydaje. Może nawet cios w plecy od Majchrowskiego na dobrze wyjdzie (pod warunkiem, że TS się oczyści, a Wisła jednak nie upadnie).
Ale peany na cześć osób gryzących Wisłę to żenada.
Ujadającego kundla możesz do czegoś wykorzystać, ale go nie głaskaj.
Weź się zlituj.. Żałosny post.

Zarzucasz Jadczakowi, że przekonywał inwestorów, żeby w to nie wchodzili bo Wisła to bandyci, to co miał robić? Chyba oczywiste, że nie będzie zachęcał nikogo poważnego do wejścia w bagno w którym kręcą się typy które z czystym biznesem mają mało wspólnego.

Oczywiście, że chciał rozwalić Wisłę skoro panuję tutaj patologia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów