|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
prawo do nazwy i herbu dla tego podmiotu, który spłaci stare długi, tyle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
Tak tak, a od 2016 to za co płaciła Wisła zawodnikom i za stadion? Frekwencja nie robiła na tyle kasy, a TS jako organizacja to gołodupce, oprócz koszykówki na którą CanPack się dokłada... To jak w jednym się słuchacie Jadczaka jak omegę jakąś, a jak on pisze że Wiśle się kasa skończyła bo zatrzymano czołówke ekipy to już że nie prawda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wiśle się cały czas kasa kończyła, skoro przez 2 lata potroili długi. Po prostu już nie było chętnych na więcej pożyczek i sprawa się rypła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() Co do Mietty to o ile ja znam temat,to nie zrobil tego celowo,byl raczej czesciowo przestraszony,czesciowo zrezygnowany,czesciowo mial syndrom "Taty dilera" -ze zacytuje "I nigdy nie uwierzę Aby moje dziecko miało cokolwiek z tym bliżej Od niedawna chodził, ubrany lepiej Niż jego rówieśnicy ze szkoły średniej Ale ja go nie pytałem, ja czasu nie miałem" Mam ochote wrzucic wynaturzenia paru "Socios" (a raczej "Socjos" ),albo paru tutejszych gwiazd forumowych w czasach kiedy krytykowalem Sarapate. I o ile kazdy rozumie,ze z poczatku TS (Zarzad,jak kto woli) mial - takze i u mnie - kredyt zaufania i jakis tam plan,to jego niekompetencje bylo widac wlasciwie od zwolnienia Ramireza. Wtedy tez wyszly historie z nieplaceniem pilkarzom i klamaniem w wywiadach przez Sarapate - ale wtedy ludzie rozumieli,ze nie jest lekko z poczatku odbudowywania klubu. Dlatego trudno miec bylo na poczatku do kogokolwiek z kibicow pretensje,ze wierzyli w klub i chcieli jego odbudowy,czesc zreszta nie byla swiadoma skali wplywu bandyterki,czy tego,co Sarapata naprawde robi. Mysle sobie,ze wtedy Jadczak takze nie mial. Mimo przewagi w dostepie do informatorow, prokuraturow czy policjantow. Natomiast wielu kibicow nawet kiedy pluto juz im w twarz,to mowili,ze deszcz pada.I to jest przykre. Niech wiec niektorzy Socjos,oraz inne forumowe gwiazdki lepiej sie zastanowia,zanim znowu beda pisac glupoty. Bo one niestety zostaja w "internetach". A ja je chetnie przypomne co lepsze kwiatki. Nie w ramach zemsty,ani tez nie w ramach przestrogi - raczej smiechu,ktory pozniej pomoze dzielic ich "opinie" przez pol,cwierc czy przez 0. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Byli też wrogowie wewnętrzni, którzy współpracowali, donosili itd.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
I nie twierdze że kasy też nie wyciągano z klubu, bo była wyciągana, ale głównie przez opcje Zielaka (która broni dupy Dukatowi), co jest kolejnym przekłamaniem i manipulacją w artykule Jadczaka który skupia się na Miśku, a nie na prawdziwym i największym szkodniku Wisły czyli Zielaku.
Ostatnio edytowane przez Rience : 01.01.2019 o godz. 18:03.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Bardzo ważny tekst Jadczaka. Po nim już chyba tylko epitafium.
Najbardziej bolesny jest fragment poniżej. Od jakiegoś już czasu zastanawiam się co JA mogłem z tym zrobić. Nie mam jednak mądrej odpowiedzi. Oczywiście oprócz grupki ujadającej w internecie była też rzesza milczących kibiców, których przerażało to co dzieje się w ukochanym klubie. Wiem, że ich strach był uzasadniony, bo po drugiej stronie stali groźni bandyci. Ale szkoda, że nie znalazł się pośród nich żaden odważny prawnik, prokurator, policjant, wojskowy czy polityk, który powiedziałby STOP. Niestety, ale fakty są takie, że chociaż od dawna było wiadomo, że sytuacja jest tragiczna, to Wisła upadnie prawdopodobnie przy bierności swoich kibiców.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 01.01.2019 o godz. 18:03.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Cytuję aby podbić raz jeszcze, bo to jest najlepsze ujęcie tematu jakie czytałem.. co do rozmowy z Lucjuszem i honoru barw -> cóż..chciałbym po prostu żeby piłkarze którzy zasłużyli na szacunek i dali serce, nie zostali oszukani, bo ktokolwiek za sterami tej Wisły jest, choćby i zdrajcy,to odpowiedzialność idzie na konto Wisły. Piłkarze nie grali pod szyldem Sarapaty, tylko dla Wisły.. Ale zostawmy..wszyscy przecież chcemy dobrze, ostatnie co potrzeba to jeszcze szukac konfliktów |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Wiecie co jest najgorsze w tej sytuacji? Że ci wszyscy przestępcy, pseudomiłośnicy Wisły są zorganizowani (czy to w WSH, SKWK, TS).
I co z tego, że my, tzw normalni kibice stanowimy większość skoro absolutnie nie mamy żadnej reprezentacji i żadnego lidera, który mógłby się temu wszystkiemu stanowczo przeciwstawić... W tym bałaganie nie wiadomo już komu ufać. I jeszcze jedno przemyślenie. Boniek, człowiek który jest autorytetem i ma poparcie wśród społeczności piłkarskiej jak mało kto, w ogromnym stopniu odpowiada za stan naszej ekstraklasy i za fakt, że gangusy czują się tu jak ryba w wodzie. Temat kibolów szkodzących naszym klubom jest znany od dawna i właściwie zawsze był to temat tabu. Kiedy było trzeba, Boniek nie zrobił nic i teraz jedyne co mógł zrobić to zadzwonić do Sarapaty... Ręce umyte. Aa, i żeby nie było, że jest taki zły to trzeba mu oddać to, że za jego panowania zdecydowanie ograniczono przyśpiewkę "Je*** PZPN" na polskich stadionach. Brawo... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Człowieku, podałem ci cytat Jadczaka, a ty jak głową w mur, przeczytaj go ze trzydzieści razy ze zrozumieniem, to może w końcu go zrozumiesz. Jadczakowa inteligentnie manipuluje pewnymi faktami, skoro nie zdajesz sobie z tego sprawy to znaczy że ty jesteś tym głupim. Bez pozdrowień.
Jak się nie ma kontrargumentów, to najlepiej od głupich wyzywać, to tak swoją drogą. Zresztą ciężko znaleźć kontrargument w moją strone na coś czego ja nwet nie napisałem, tylko Szymonek ![]()
Ostatnio edytowane przez Rience : 01.01.2019 o godz. 18:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zielak zło wcielone ładnie to rozgrywasz ale wątpię żeby byli tacy co to kupią ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Misiek nie jest święty nigdzie tak nie pisze, ale w porównaniu do Zielaka to trochę jednak tak, a w mediach jak to jest przedstawiane to widać dobrze po artykule jadczaka "Misiek całe zło (bo wygeneruje więcej klików bo bardziej medialny , no chyba że ma w tym interes żeby w taki sposób sprawe przedstawiać ). popytaj się ludzi na osiedlach czy w fan-clubach, albo tych wyrzuconych ze stadionu przez Zielaka jaką opinie o nim mają, i jak bardzo się on przyczynił do słabej kondycji ruchu kibicowskiego na Wiśle
Ostatnio edytowane przez Rience : 01.01.2019 o godz. 18:21.
|
||
|
|
Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Przeciwnicy Jacka Bednarza też tu są ? Wiecie, że jesteście współodpowiedzialni za zaistniała sytuację ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
w samo sedno !
![]()
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ale w ogóle Rience co Ty chcesz udowodnić? Że WSH dokładało do Wisły a nie kradło wszystkiego i jest to kłamstwo Jadczaka?
Nawet jeśli, to o czym my kurrwa rozmawiamy, bandyci przejęli własny klub i go utrzymują, no zaaajebiście, brawa dla nich, honorowe chłopaki. Opamiętajcie się z atakami na Jadczaka i jemu pokrewnych bo nawet jak nie mają stoprocent racji to mają jej większość, nawet jak przekręcają fakty to nie tracą całości wątku. Bo efekty są jakie są i nie jest to wina Jadczaka, Stanowskiego czy TVNu, a szkoda bo byłem o tym niemalże święcie przekonany. Jeszcze widzę, że tłumaczysz jakieś ciekawe zawiłości kibolskie. Super, brawo. Jeśli dla Ciebie ludzie(z obu stron Błoń) mający na sumieniu kilka żyć, latających po mieście odcinających ręce i nogi innym, handlujący prochami i rzucający nożem w głowę piłkarzy, doprowadzający do tego że musisz dziecku powtarzać żeby przypadkiem się nie odezwało w szkole że chodzi na mecze bo zaraz jakieś inne patologiczne małolaty żeby się popisać zrobią mu krzywdę są warci jakigokolwiek wytlumaczenia to sory ale jesteś umysłową amebą. A to że w 'Krakowie mamy taki klimat' nie spadło z kosmosu tylko tacy ludzie do tego doprowadzili. Piierdolona patologia, wyrzutki społeczne. I jeszcze z Orłem Białym i Żołnierzem Wyklętym na sztandarze. Hipokryzja pełną gębą, gdyby tylko mogli na tym też by biznes ugrali. Wszyscy kurrwa wielcy patrioci. Krotochiwla, mam bardzo podobne odczucie, wyrzut sumienia, ale nie mam pomysłu co mogłem zrobić.
Ostatnio edytowane przez adas123 : 01.01.2019 o godz. 19:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|||
![]()
Podkreslenia juz moje,z dzisiaj. Kazdy kto pozniej sledzil dalej te dyskusje i doszedl do momentu (nie pierwszego zreszta) kiedy Jam proponowal mnie z przekasem na Prezesa,bo tez i smialem wyrzucic Sarapacie i Dukatowi brak doswiadczenia i glupote posuniecia.Zeby bylo slodko ale i uczciwie - pozniej Jam przerzucil sie na krytyke,to prawda. I jest znacznie wiecej od niego bardziej "zasluzonych" forumowiczow. Obiecuje,ze przypomne ich w odpowiednim czasie. Tyle,ze zauwazylem,ze on wychylil sie pierwszy.Wiec nie oczekuje od niego przeprosin To oczywiscie zart.Ciekawe,co bys Jam napisal dzisiaj ? ![]()
You'll never know...
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Normalny kibic chodzi na mecze, kupuje bilety i inne klubowe gadżety i w ten sposób, finansowo, pomaga swojemu klubowi. Jak jest kryzys to zgodzę sie że kibice mogliby, za pomocą np zbiórek, demonstracji, pikiet, odegrać pewną naprawczà rolę. Ale widzisz tak się dzieje w normalnych warunkach. W normalnych czyli takich w jakich operuje większość spółek akcyjnych. W tej konkretnej sytuacji było to niemożliwe z wielu powodów. Jednym z nich jest to że jak twierdzi wiele osób mieliśmy tutaj do czynienia z osobami spod ciemnej gwiazdy. Tutaj normalny kibic jest w stanie zrobić bardzo mało albo wręcz nic. Tutaj jest rola państwa które ma do tego specjalne narzędzia: prokuraturę, służby i uzbrojonych w broń antyterrorystów. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Wyar
Jak już pisałem każdy z nas miał krótsze i dłuższe okresy w których wierzył zarządowi. Ty również. Wszyscy dali się nabrać nie tylko ja. Chodzi o to że wielu z nas przejrzało na oczy jedni wcześniej drudzy pozniej. Sa jednak jednostki które z premedytacją pomimo faktow sialo dezinformacje próbując do końca wybielac Zarząd. Jaki mieli w tym cel nie wiem trzeba ich o to zapytać. Ps. Jeżeli kogoś z forum obraziłem broniąc Zarządu to jako pierwszy bije się w.piers i przepraszam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jadczakowi to każdy zdrowo myślący i dobrze życzący Wiśle powinien być wdzięczny i mu dziękować za ujawnienie tych patologii. Daj Boże żeby przyszedł tu ktoś i zrobił z tym porządek ale bierność miasta i organów Państwa jest przerażająca, to samo się tyczy PZPN.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Rience i co ....a z tego, donieś na niego do rady mediów narodowych czy innego tworu. Tak jak napisałem, Jadczak nie ma tu nic do rzeczy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|