The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bungo79
Junior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2018, 12:50
filipski napisał(a):Wyświetl post
Ciśnij, Snow, ciśnij. Ulżyj sobie. W zaistniałej sytuacji to najlepsze wyjście. Zatem, jak mawiają Anglicy: "no offense taken". Prawdą jest, że na kimś frustrację musicie wywalić, a ja się sam podkładam.

Dlatego droga wolna. Są tutaj ludzie, którzy są ciekawi tego, co mam do przekazania - z nimi mogę się kontaktować inaczej. Reszcie chyba oszczędzę ryzyka przegrzania zwojów, zwłaszcza, że dziś Sylwester. Od 2010 nie pisałem, bo nie miałem nic do powiedzenia. Tym się różnię, od większości na tym forum.

Cytując klasyka:
" Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą, nie obchodzą mnie
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany?
Ściana i tak zawsze swoje wie."
LOL
No ale zastanów się kolego co ty właściwie dotychczas tu napisałeś. Poza tonami półsówek starasz się od początku uwiarygodniać nowych 'inwestorów'. Nikt nie potrafi ich uwiarygodnić, całe środowisko, ludzie znający ludzi we Francji, Kambodży etc nikt tak na prawdę nie wie kim on jest ale tak się popatrz składa, że ty masz tą tajemną wiedzę. Dzięki Bogu przyszedłeś tu i objawiasz. Oczywiście nie możesz objawić wprost, usiekasz się więc do oratorskich tricków, owijasz w bawełnę, piszesz pół prawdy, symulujesz znajomość technik przejęcia tego rodzaju spółek. Oczywiście w stosunku do pojawiających się zarzutów czy zwyczajnych pytań o logikę twoich esejów pozostajesz niemy, odpowiadasz wyłącznie na ataki personalne, stawiając się w roli ofiary lol. Jak wspomniałem wcześniej, ładny, naprawdę ładny trolling, ale nic więcej. Żerujący na beznadziei w którą w obecnej sytuacji popadło wielu z nas. Z rozbawieniem patrzę jak użytkownicy forum proszą cię o wiadomości pm z wyjaśnieniem sytuacji. Nie jesteś w stanie robić tego publicznie ale do anonów z internetu będziesz słał pms z wyjasnieniami xd
Z pod klawiatury innych użytkowników padły tu w międzyczasie dużo bardziej logiczne i sensowne wypowiedzi dotyczące obecnego stanu w jakim znajduje się klub.
No offence bruh ale piszesz wyłącznie półprawdy. Znam osobę będąca bardzo blisko klubu i w żaden sposób nie potwierdza twoich spekulacji
Odpowiedz cytując
Lokioki
Member

Od: 07.2003

Stary 31.12.2018, 12:52
Mój plan dla Wisły:

1. Kończymy wierzyć, że ktoś przyjdzie i da, spłaci itd.
2. TS przejmuje Wisłę SA od obecnych "właścicieli" - mam nadzieję że umowa im na to pozwala.
3. TS powołuje nowy zarząd.
4. W skład zarządu wchodzi:
a) Przedstawiciel TS
b) Przedstawiciel miasta
c) Przedstawiciel Socios
d) Przedstawiciel PZPN
5. Działania klubu są 100% transparentne. Wydatki, wpływy, budżety jawne na niespotkana dla biznesu skale.
6. Działania nastawione są na uratowanie przed bankructwem, nie na wynik sportowy
7. Słowem sprzedajemy kogo się da (pilkarze), redukujemy wydatki, zmniejszamy zatrudnienie przede wszystkim pozbywając się wszystkich osób wobec, których są podejrzenia o nieetyczną działalność
8. Miasto, PZPN widząc dobrą wole, rozsądne działania, których gwarantem są ich przedstawiciele wyciągają pomocna dłoń. (opłaty za stadion, warunkowe licencje czy nawet pożyczki)
9. To wszystko daje spółce szanse nie upaść.
10. To daje szanse dostania licencji na grę w 1szej lidze, do której sportowo spadamy.
11. Transparentne prowadzenie biznesu daje szanse na znalezienie sponsorów, którzy wiedzą na co ich pieniądze idą.
12. To daje szanse na budowanie zespołu, który utrzyma się w 1szej lidze, a później wróci do ekstraklasy
13. Ciężka mozolna praca, bez drogi na skróty, bez wiary w wielkiego wybawcę.
14 Mistrzostwo Polski na 120 lecie!
Tak jest bo tak być musi, więc będzie bo czemu niby nie miałoby być skoro powinno być.
Odpowiedz cytując
NHitman
Member

Od: 08.2011

Stary 31.12.2018, 12:56
Cytat:
Dlatego droga wolna. Są tutaj ludzie, którzy są ciekawi tego, co mam do przekazania - z nimi mogę się kontaktować inaczej. Reszcie chyba oszczędzę ryzyka przegrzania zwojów, zwłaszcza, że dziś Sylwester. Od 2010 nie pisałem, bo nie miałem nic do powiedzenia. Tym się różnię, od większości na tym forum.

Wal śmiało filipski i do mnie. Nie ma sensu na siłę coś udowadniać. Wiem to po swoich informacjach którymi się podzieliłem...
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 31.12.2018, 12:57
Obawiam się, że Pan Filipski po prostu manipuluje, ma swoja agendę i jest nią gadka o rzekomym konflikcie między TS a inwestorami. Ta gadka przyda się TSowi już wkrótce.

Nie dajcie się na to nabierać, zestawiajcie fakty własnymi siłami i wyciągajcie wnioski.
Nie da się już obronić naszych egzotycznych inwestorów więc Filipski w zasadzie przestał to robić. Teraz przeszedł w miękkie frazy, ludowe mądrości i wiadomości priv. W skrócie - stare, dobre Kto Ma Wiedzieć Ten Wie.
Dajmy spokój.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.12.2018, 12:58
Przyznam, że z zaciekawieniem czytałem info od Filipskiego bo to składało się w wersje, w którą chciałem wierzyć. Każdy szuka tutaj jakiejś nadziei. Ale post o tym, że może się podzielić wiedzą na priv śmierdzi mi tu z kilometra trollingiem... O złej woli "inwestorów" świadczy brak jakiegokolwiek normalnego oświadczenia, nawet jeśli byłoby tak jak sugeruje (bo przecież nic wprost) Filipski to nie ma powodów dla których na tą chwilę wiedza o "walce o klub" i słynnych klauzulach miałaby pozostać tajna.

Edit: "Mimo braku choćby potwierdzenia dokonania przelewu, ludzie z Towarzystwa Sportowego nadal wierzą, że pieniądze od Vanny Ly w końcu dotrą na konto klubu. Twierdzą, że zdarzały się przypadki, gdy przelew zagraniczny szedł pięć dni roboczych. W takim wypadku – jeśli pieniądze zostały wysłane w piątek, na konto klubu powinny dotrzeć najpóźniej w piątek 4 stycznia." za sportdziennik .
Ostatnio edytowane przez Jery : 31.12.2018 o godz. 13:02.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 31.12.2018, 12:59
NHitman napisał(a):Wyświetl post
Wal śmiało filipski i do mnie. Nie ma sensu na siłę coś udowadniać. Wiem to po swoich informacjach którymi się podzieliłem...
NHitman - nie daj się zwieść. Ja np. wiem, że to co Ty podałeś może jak najbardziej być prawdą (kilka rzeczy się pokrywało), natomiast on jest zwykłym bajkopisarzem. Ma wiedzę na temat niektórych rzeczy i w okół tego zbudował swoją narracje.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 31.12.2018, 13:01
Pan Ryszard nas uratuje

https://mobile.twitter.com/NiemiecRy...857.1487749943

Mimo braku choćby potwierdzenia dokonania przelewu, ludzie z Towarzystwa Sportowego nadal wierzą, że pieniądze od Vanny Ly w końcu dotrą na konto klubu. Twierdzą, że zdarzały się przypadki, gdy przelew zagraniczny szedł pięć dni roboczych. W takim wypadku jeśli pieniądze zostały wysłane w piątek, na konto klubu powinny dotrzeć najpóźniej w piątek 4 stycznia.
http://sportdziennik.pl/w-wisle-nada-wierza-w-vanne-ly/
Ostatnio edytowane przez heoij : 31.12.2018 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując
ronieli
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 31.12.2018, 13:03. Spokój
Wyzywacie się tylko jeden przez drugiego. Jak ktoś napisze coś konstruktywnego, jakieś swoje przemyślenie, to zaraz dostaje wyzwiska na twarz. Zachowujecie się co najmniej tak samo poważnie jak cała banda TS i "nowi właściciele".

Pozwólcie każdemu ocenić sytuację własnymi receptorami. Nie trzeba cytować każdego posta i wyrażać na jego temat opinię. Nie tak wygląda dyskusja. Zachowujecie się jakby każdy z was był mądrzejszy od każdego z pozostałych. Weźcie chociaż wy "kibice" w tak śmiesznej sytuacji zachowujcie się poważnie. Może w nieco lżejszej atmosferze uda się cokolwiek sensownego wywnioskować.

Ja korzystając z prawa do wyrażenia swojej opinii powiem tak. Nie mam zielonego pojęcia jak wygląda to wszystko od środka, jakie są umowy, kim jest Vanniana, kim na prawdę jest SKWK, TS, Sarapata i inni. Jedyne co mam to doniesienia, czy to od was, czy z mediów. Ale opierając się na w miarę autentycznych źródłach rozumiem, tyle że.

1. Nie wierzę że Vanna Ly, Hartling i Pietrowski to słupy służące do uniknięcia odpowiedzialności przez obecny zarząd.
2. Nie wierzę w dobre intencje byłego? zarządu Wisła S.A. czyli Sarapacie.
3. Nie wierzę, że powodem dla którego miałoby nie dojść do przekazania klubu w ręce śmiesznych inwestorów jest ich niewypłacalność.
4. Wiem że Vanna Ly jest niepoważny.
5. Boję się, że żadnego przelewu nie będzie, jednak cały czas wydaje mi się, że jednak był.
6. Nawet jeśli całe te śmieszne inwestory nie przejmą klubu Wisła Kraków ma szanse znaleźć innych inwestorów.
7. Wizja upadku i zaczynania wszystkiego od IV ligi jest równoznaczna, przy obecnym zaangażowaniu SKWK, z upadkiem klubu i graniem w B klasie do usranej śmierci.

Po za tym czekam,
czekam na jakiekolwiek oficjalne informacje, na jakiekolwiek wiarygodne dowody.
Odpowiedz cytując
lucker
Member

Od: 08.2018

Stary 31.12.2018, 13:14
Panowie. Mamy XXI wiek. Jakie czekanie na potwierdzenie przelewu. Wystarczyłby zwykły telefon, ba, nawet e-mail od Ly, że kasę przelał. A tymczasem, jakby zapadł się pod ziemię. Poza tym nawet nie wiemy czy rzeczywiście ten człowiek tak się nazywa.
Zwrócę uwagę jeszcze na mały szczegół który wszyscy pomijają włącznie z naszymi śledczymi dziennikarzami. Otóż chodzi mi o obóz w Turcji. Piłkarze mieli być zakwaterowani w hotelu należącym do pana Ly. Dlaczego do dziś o tym taka cisza? Czy tego nie da się sprawdzić? Przecież już nie takie informacje wyciągali dziennikarze pokazując kto ma udziały w jakim klubie itd.
Odpowiedz cytując
NHitman
Member

Stary 31.12.2018, 13:16
Cytat:
NHitman - nie daj się zwieść. Ja np. wiem, że to co Ty podałeś może jak najbardziej być prawdą (kilka rzeczy się pokrywało), natomiast on jest zwykłym bajkopisarzem. Ma wiedzę na temat niektórych rzeczy i w okół tego zbudował swoją narracje.

Szanuje filipskiego za jedno. Wprost się określił po której stronie jest i z którą współpracuje. Niektóre jego wpisy mogą mieć sens i trzeba po prostu poczekać. Co do Ostrowskiego to dowiedziałem o tym trochę wcześniej niż zrobiło się głośno o nim na twitterze. Powiem więcej, Boniek prawdopodobnie też wiedział o całek akcji z Kambodżaninem niemal od początku, dlatego w ostatnim wywiadzie zachowuje spokój. Wiem jeszcze o jednej rzeczy, ale na razie bez 100% pewności. Ewentualny przelew dla Wisły nie idzie z żadnej Szwajcarii czy Francji.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 31.12.2018, 13:18
Jeden z naszych pierwszych sponsorów po przejęciu klubu przez TS (firma Profix) mówi w końcu dość:

https://mobile.twitter.com/Targosz_K...857.1487749943

Nie dziwię się mu, mógł za to zwiedzić świat, kupić nieruchomość czy luksusowe auto, a on wspierał swój ukochany klub.
Ostatnio edytowane przez heoij : 31.12.2018 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując
Kryst
Junior Member

Stary 31.12.2018, 13:20
lucker napisał(a):Wyświetl post
Panowie. Mamy XXI wiek. Jakie czekanie na potwierdzenie przelewu. Wystarczyłby zwykły telefon, ba, nawet e-mail od Ly, że kasę przelał. A tymczasem, jakby zapadł się pod ziemię. Poza tym nawet nie wiemy czy rzeczywiście ten człowiek tak się nazywa.
Zwrócę uwagę jeszcze na mały szczegół który wszyscy pomijają włącznie z naszymi śledczymi dziennikarzami. Otóż chodzi mi o obóz w Turcji. Piłkarze mieli być zakwaterowani w hotelu należącym do pana Ly. Dlaczego do dziś o tym taka cisza? Czy tego nie da się sprawdzić? Przecież już nie takie informacje wyciągali dziennikarze pokazując kto ma udziały w jakim klubie itd.
Jak może być jakiś przelew i jego potwierdzenie skoro cała ta ekipa komediantów to zwykłe gołodupce? Oni nie mają żadnych firm- nic nie produkują, nic nie sprzedają, nie zatrudniają ludzi, wyglądają jak Jozin z Bazin. Chłopie jaki hotel? Ten hotel jest tak samo realny jak udział w 16 klubach, w grupie kapitałowej od Manchester City i akademii piłkarskiej na 50 boisk. Nikt o tym nie pisze, bo wiadomo, że bzdury wyssane z brudnego palca mitomana Pietrowskiego. To taka zagraniczna wersja Meresińskiego, ale naiwniacy wierzą, że to milionerzy z ukrytym majątkiem i firmami, tylko dlatego że są z zagranicy.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.12.2018, 13:23
To co się dzieje w Wiśle w ostatnich kilku latach to jest coś więcej niż kabaret . Myślałem, że Mereś to historia nie do powtórzenia, a okazało się że wystarczyło 2,5 tygodnia w grudniu by zdystansować historie z Meresińskim o kilka długości O księciu z Kambodży, p. Pietrowskim i Szwedzie już tyle zostało napisane że nie ma co dalej się rozwodzić i się śmiać/płakać. Tego by w najlepszej komedii nie wymyślili - byłoby to traktowane jako gruba przesada reżysera.

Pozostaje czekać tylko i wyłącznie na ruch p. Kwietnia. Ale to jest ruch, który zapewne w najlepszym przypadku pozwoli tylko (aż?) egzystować w Ekstraklasie, starając się systematycznie wychodzić z długów i radykalnie obniżając wydatki. W międzyczasie szukanie poważnego inwestora przez poważnych ludzi.

Najlepszym wyjściem (ale pewnie nie dla p. Kwietnia) byłoby rozpoczęcie wszystkiego od 0 i przejść drogą Lechii czy innych klubów którym udało się powstać z prochów. Systematyczna odbudowa struktur klubowych, mozolne realizowanie planu rozwoju i awansów, odpowiedzialna polityka finansowa. Trwa to lata ale czasami nie ma innego wyjścia. A to droga ciężka, wyboista ale też i momentami piękna - o ile widać światełko w tunelu.

Wizja IV ligi jednak nie jest największym problemem Wisły. Problemem Wisły jest SKWK i WSH. To oni doprowadzili do tego co jest i dalej im zależy aby było jak było - dojenie klubu do granic możliwości. Nikt z zewnątrz zapewne nie zostanie dopuszczony do tego biznesu i to jest przerażające. Przy takiej postawie IV liga będzie dramatem, to może być zabetonowanie na lata. Być może musi nastąpić wymiana pokoleniowa. Chyba nie ma drugiego takiego klubu w Polsce o tak złej reputacji dla potencjalnych inwestorów. Wisłę przed całkowitym niebytem ratuje jedynie piękna karta historii i jej mimo wszystko wciąż ogromny potencjał. Gdyby trafiło na inny klub niż Wisła lub Legia... to byłoby już dawno pozamiatane. Obecne długi są duże, ale nie niemożliwe do spłacenia dla kogoś kto ma kasę i chęci do zabawy z inwestowaniem w sport. Barierą nie do przeskoczenia jest środowisko które jak rak otoczyło klub.

W wariancie bardzo pesymistycznym i dalszym położeniu swoich złodziejskich łapsk ludzi z wiarygodnością typu PMS na klubie odbudowa Wisły zajmie -naście lub nawet dziesiątki lat. Myślicie że przesadzam? Górnik Zabrze niegdyś też był potęgą, a nadal nie wrócił do swoich sukcesów z lat 60 i 80... Widzew czy Ruch to również kluby o wielkiej historii w Polsce, spójrzcie na ich wyniki z ostatnich 2 dekad. Wiślacy muszą mieć świadomość być może chudych następnych (wielu) lat. Paradoksem jest fakt, że doprowadzili do tego sami kibice z pierwszego frontu (TS) ...

Oby wszystko było dobrze i tego życzę wszystkim Wiślakom w nadchodzącym roku... oby zła karta wreszcie się odwróciła na przekór losu.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
ronieli
Junior Member

Stary 31.12.2018, 13:25
@lucker
Sam powiedziałeś, że nie wiemy czy rzeczywiście ten człowiek tak się nazywa. Jak więc miałoby dziennikarzom, czy komukolwiek innemu udać się dokopać do jego informacji na jego temat. Akurat anonimowość pana Ly jest w tym wszystkim zrozumiała. Chyba nikt nigdy nie brał tych inwestorów jako jakichś poważnych biznesmenów, no nie czarujmy się. Raczej właśnie byli traktowani jak tacy ludzie widmo. A tacy ludzie chcą pozostać widmo.
Nic nie broni zachowania pana Vanny - braku info że kasę przelał.
Ale to raczej TS Wisła powinien zasypywać kibiców informacjami na te tematy, a nie człowiek któremu w cale nie musi zależeć na tym. Typek mógł się po ludzku wkur** na całą tą błazenadę i chociażby domniemane wyprowadzenie pięniędzy przez Sarapate.
Ostatnio edytowane przez ronieli : 31.12.2018 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
toomo
Member

Stary 31.12.2018, 13:30
Podobno ISIS zdecydowało się uratować Wisłę Kraków. Postanowili że klub który jest tak długoletnim i zdeklarowanym wrogiem żydków nie może upaść. INSHALLAH
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.12.2018, 13:30
Przelew, dupa i kamieni kupa. Już jakieś pały pieprzą, ze może do 4 stycznia iśc ten przelew haha
Dlatego rzygam i sram na tych wizjonerów, którzy każdego dnia mówią, ze to jutro będzie lepiej.
Do szkoły sie logiki uczyć a nie z siebie debili robić. Prawda jest taka, owszem, może przelew został wysłany, no to jak został to niech ten skośnooki to powie i nara. A tu pajace wymyślają, ze i 5 dni takie przelewy idą. ....a, to gdzie jest ten Ly, obraził się i nie może dać tego potwierdzenia albo zarzec się na swój majątek i rodzinę królewską, że kasa poszła 28 grudnia. Jebany cyrk.

Druga sprawa jest taka, ze jak taki filipski może mieć jakiekolwiek źródła i pewne info skoro nawet tego info nie ma Pietrowski czy Hartling (a no tak, oni mają info tylko dają oświadczenia, które ich ośmieszają, tak dla beki), skoro całym szu jest tutaj Vanna, i to w sumie na niego liczy Pietrowski i Hartling to może filipski siedzi na kolanku Vanny? Innego wyjścia nie widze. Nikt nic nie wie, nie ma kontaktu z Ly, ale filipski wie wszystko i że będzie cacy.

Po co wy robicie taki cyrk? Na spółę z tymi dziennikarzami śmieciami. Powinniście się wszyscy ze wstydu spalić za to wasze codziennie nowsze i pewniejsze info. A Vanna jest tak wiarygodny i sprawdzony jak to filipski powiedział, ze nawet z nim kontaktu nie ma, pod ziemię się zapadł, nawet jego kolesie z nim nie gadają i musza oswiadczenia wydawać.
Jak wy w ogóle możecie łykac info o tym, że Vanna i spółka to jest dobra opcja dla Wisły? Kupy się to nie trzyma. Później by piłkarzom tak samo płacili jak ten przelew 12 mln idzie. haha

Jedyne wyjasnienie dla mnie jest takie, że idzie gra o grubą kasę, wielu kast, oszustów, cwaniaczków i każdy przeciąga linę i powstaje zamieszanie. Teraz jest pewien jeden scenariusz ale zaraz druga banda wyskoczy ze swoją wersją i będzie inny scenariusz pewien za 5 minut. I nikt tu dla mnie nie jest wiarygodny w niczym. Jedynie te dzieciaki na sektorze MABG, część ludzi z całego stadionu, która kocha ten klub, złotówki w życia z niego nie wzięła a dała wiele kasy na różne akcje, zostawiła serce i kawałek życia na Wiśle. Reszta to jest banda śmieci i kurew. Amen.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Tonamini
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 31.12.2018, 13:34
toomo napisał(a):Wyświetl post
Podobno ISIS zdecydowało się uratować Wisłę Kraków. Postanowili że klub który jest tak długoletnim i zdeklarowanym wrogiem żydków nie może upaść. INSHALLAH
Weź rozbieg, ale taki porządny i .......nij głową w ścianę, ładnie proszę.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 31.12.2018, 13:39
Czyli teraz, po fiasku akcji z "kambodżańskim łącznikiem" ratować klub poprzez wprowadzenie "Planu B" (lub sprzedawać po raz drugi) będą osoby, które uczestniczyły w pierwszym podejściu i tworzeniu "Planu A"? Lub ewentualnie będą go odbudowywać w którejśtam lidze?
A nie...sorka. To nowy zarząd, z nowym prezesem, nie mający z poprzednim zupełnie nic wspólnego, wybierany przez innych ludzi. Zupełnie innych.

Nie rozumiem, co tu się może nie udać.

Odpowiedz cytując
toomo
Member

Stary 31.12.2018, 13:41
Dlaczego mam sobie robić krzywdę ?
Wszyscy robią sobie jaja (zarząd TS, organizacje zrzeszające kibiców, prezydent miasta, wszyscy co do jednego użytkownicy tego forum, PZPN, żydownia, nawet amica) a ja nie mogę. Dlaczego ?
To co napisałem jest równie prawdopodobne jak inwestycja pana skośnookiego.
Odpowiedz cytując
Dobcio
Member

Od: 07.2010

Stary 31.12.2018, 13:45
Miga podał, że czekają do końca tygodnia na przelew.
"Mimo braku choćby potwierdzenia dokonania przelewu, ludzie z Towarzystwa Sportowego nadal wierzą, że pieniądze od Vanny Ly w końcu dotrą na konto klubu. Twierdzą, że zdarzały się przypadki, gdy przelew zagraniczny szedł pięć dni roboczych. W takim wypadku – jeśli pieniądze zostały wysłane w piątek, na konto klubu powinny dotrzeć najpóźniej w piątek 4 stycznia.:

To trochę życzeniowe myślenie. Luksemburg podpada pod prawu unijne. Zatem zgodnie z nim przelew powinien dotrzeć do Polski najpóźniej następnego dnia roboczego po wyjściu z banku macierzystego. Jakby przelew szedł spoza państwa podlegającego prawu unijnemu to wtedy można byłoby jeszcze na niego liczyć. Tutaj są systemy SEPA oraz Target. Przelew musiał zatem dojść dzisiaj. Skoro nie doszedł to znaczy, że nie wyszedł z Luksemburgu. A to oznacza, że nie został zlecony.
Takie jest też stanowisko jednego z prawników z TSu
Odpowiedz cytując
raf2
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 31.12.2018, 13:46
Pare dni temu nie sądziłbym, że to napiszę, ale zgadzam się ze Stanowskim który pisał, że dopiero jak przyjdzie ten przelew to będzie tragedia

pomyślcie sobie, oni już przy przejmowaniu klubu narobili takiego cyrku i syfu to jakby się jednak nie daj boże znalazło te 12 milionow i dostali by pełnię władzy to strach co oni by mogli z tym zrobić, jeszcze władzę w klubie rekinów by się wspominało z rozrzewnieniem

jakieś zamieszanie Wisły w ustawiania meczów dla azjatyckich buków, handel jakimiś piłkarzami z krajów trzeciego świata tylko po to żeby robić wały na prowizje menedzarskie(akurat nie bedzie limitu na obcokrajowcow) czy w końcu nie wiadomo czy Vanna Ly nie zastawiłby herbu, nazwy i akcji klubu w jakimś lombardzie w Kambodży czy .... wie gdzie, nie mam do tych gości już całkowicie żadnego zaufania począwszy na czwartoligowym pseudoagencie pietrowskim, hartlingiem przed którego firmami w internecie są ostrzeżenia, ze to oszustwa(powinien sie do tego odniesc) i w koncu tym chinczykiem ktory nie wiadomo nawet czy tak naprawde sie nazywa

oni mogliby narobić tyle zła, że ciągałoby to sie za klubem przez 10 lat
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.12.2018, 13:53
Czy moderator zrobił porządek z trollami typu: Dobcio, Filipski, Revenger(czy jakoś tak?)? Sami, jak wiemy to nie usuną kont, więc przydałoby się im pomóc.

Ktoś zapytał już Wołosika gdzie przelew? Ktoś zapytał o to samo pana Pola ? Tak się k*rwa skompromitować... bardziej się nie da. Ci ludzie też powinni zniknąć, bo próbowali zaistnieć, a zostali wystawieni przez jakiegoś gościa(a może przez ten fejkowy screen potwierdzenia ). Aaa i jaką rolę w tym interesie odegrał niejaki Kruk? Komentator Eleven, który uwiarygadniał tych oszustów(duży kapitał za nimi) i gołodupców.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 31.12.2018, 13:56
kto powiedział,że przelew idzie z Europy? i że ma go wykonać Vanna?
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
raf2
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 31.12.2018, 13:58
Pietrewski mowil ze Ly wysle kase przez bank w luksemburgu
Odpowiedz cytując
koko
Junior Member

Stary 31.12.2018, 13:58
Kibice powinni uzbroić się w cierpliwość do 6 stycznia,gdy 3 mędrców z daleka przyniesie złoto ,kadzidło i mirrę
Święto wypada jednak w niedzielę więc opóźnienia możliwe ...

Jak myślicie grupa operacyjna kierująca tym cyrkiem losowo wybrała sobie wentyle informacyjne ? Puszczają info przez takie katalizatory jak Filipski czy dziennikarz Kruk...
Jedni robią to dla idei drudzy dla kambodżańskich rieli....
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 31.12.2018, 14:04
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Wizja IV ligi jednak nie jest największym problemem Wisły. Problemem Wisły jest SKWK i WSH. To oni doprowadzili do tego co jest i dalej im zależy aby było jak było - dojenie klubu do granic możliwości. Nikt z zewnątrz zapewne nie zostanie dopuszczony do tego biznesu i to jest przerażające. Przy takiej postawie IV liga będzie dramatem, to może być zabetonowanie na lata. Być może musi nastąpić wymiana pokoleniowa. Chyba nie ma drugiego takiego klubu w Polsce o tak złej reputacji dla potencjalnych inwestorów. Wisłę przed całkowitym niebytem ratuje jedynie piękna karta historii i jej mimo wszystko wciąż ogromny potencjał. Gdyby trafiło na inny klub niż Wisła lub Legia... to byłoby już dawno pozamiatane. Obecne długi są duże, ale nie niemożliwe do spłacenia dla kogoś kto ma kasę i chęci do zabawy z inwestowaniem w sport. Barierą nie do przeskoczenia jest środowisko które jak rak otoczyło klub.
Idealnie w punkt . Wisła ma naturalny budżet na poziomie 20-25 mln zł rocznie . Przy takiej kwocie można spokojnie występować w extraklasie na poziomie środka tabeli . Cupiał zostawił klub w sytuacji klarownej i bez problemu pozwalającej wyjść na prostą . To co zrobili ci ludzie z "towarzystwa" , mieniący się "prawdziwymi kibicami" jest pod względem emocjonalnym kompletnie nie do zrozumienia , po prostu deprecha i rozpacz. Ale jeśli włączymy rozum to zobaczymy systematyczne , bezwzględne wyruchanie klubu i doprowadzenie do jego śmierci .Bądźcie przeklęci na wieki !!!!!
Odpowiedz cytując
gambit88
Member

Stary 31.12.2018, 14:05
Najbardziej w....ia tracony czas który można by poświęcić na ratowanie tego co zostało.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.12.2018, 14:07
Jadczak wkleił kawałek umowy - Vanna obiecał wpłacić pożyczke na 12mln zł. O ....a!
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
ronieli
Junior Member

Stary 31.12.2018, 14:09
@smyrgu

Hartling powiedzial ze Vanna wysle kase z jego rachunku, nie powiedzial skad.
Odpowiedz cytując
messu1906
Junior Member

Stary 31.12.2018, 14:11
jeśli to prawda z tą pożyczką (brzmi tak absurdalnie że aż nie chce się wierzyć) to można chyba stracic nadzieje i mamy ostateczny dowod na to ze rola Ly miala sprowadzac sie do wyprania kasy i nie ma to nic wspolnego z ratowaniem Wisly

tydzien temu dawalem nam 20% na to ze uda sie dograc sezon i uratowac Wiselke, teraz chyba czas gasic swiatlo :(
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów