|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Jedyną pewność jak będzie przyniesie czas. Zobaczymy. Zamieszanie jest niesamowite,dlatego trzeba w miarę możliwości na chłodno i wierzyć, że wyjdzie z tego coś dobrego. A informacji jest tyle, że mało kto może w miarę powiedzieć co się tam "na prawdę" dzieję. Gdybanie, domysły.
Smutne jedynie wysyp komentarzy i g****artykułów w internecie. Każdy dziennikarz idp idp chce dorzucić coś od siebie, ugrać. Swój biznes kręcić. Po burzy zawsze wychodzi słońce ... Po nocy przychodzi świt ... Niech nadejdzie spokój. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Pan Misiek nie osłabił (a wręcz poszerzył ) swoje wpływy przez lata w wiezieniu, a tu ktokolwiek sądzi że teraz będzie inaczej ? Ludzie, o naiwności ... Kolejna naiwnością jest oczyszczajacy spadek do 4 ligi. 2 miesiące będzie głośno, a później reszta Polski będzie miała nas w dupie. I swoją robotę zrobią Kumaci. Jeśli coś ratować to teraz, gdy wszytko jest na świeczniku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Analizując rewelacje medialne jak i czytając forum można dojść do wniosku, że kolejny film Vega nakręci o Wiśle Kraków...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
A niech nakręci.
Ci którzy najwiecej mówili o miłości do klubu kręcili na tym uczuciu największe lody. TS wydawałoby się że instytucja zaufania publicznego - oblało egzamin. SKWK, podobnie. Żadnego przepraszam, żadnego 'sorry' daliśmy dupy, nie wyszło. Cokolwiek. Zastanawiam się jak to będzie teraz z TS'em. Jak Li Vanna przeleje kasę tak jak twierdzi kolega Filipski, przejdzie suchą stopą przez kryzys i na tym zarobi? Jeśli nie, to co dalej - sprzedajemy/dzierżawimy tereny wokół stadionu? Przecież to też da się 'ustawić' i na tym zarobić a pretekst jest idealny. EDit: Najprostrze rowiazanie jest ponoć najlepsze, a najprostsze to takie że ktoś 'pożyczyl' sobie gotówkę i jej nie zdążył oddać. Oczywiście to dywagacje⌠bardzije skompliowane rozwiazanie moze byc wlasciwsze.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.12.2018 o godz. 17:48.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Nie do końca.
Silna Wisła = Ciekawa Liga - dla postronnych Kibiców, Ekspertów idp Jak my upadniemy to wartość medialna idp całej Ligi spadnie na łeb. Bo jakie mecze zostaną? Legia kontra ( i tutaj ...). Marka Wisły przyciąga. Liga potrzebuje Wisły. Jak nas nie będzie w Ekstraklasie to .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Natomiast napisy na murach w kierunku Włodawskiego były raczej powszechnie znane i niczym tu Jadczak Ameryki nie odkrył |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
z naszego punktu widzenia to oczywiście nie odkryl.ale on nei pisze tylko dla nas,kibicow Wisły.czytaja go w caałej Polsce a tam te fakty chyba znane nie były.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A po za ty skąd wiesz , że chodziło tylko o bazgroł na murze ? Z tego co słychać od różnych pracowników Wisły to ciekawie tam się nie działo i wielu z nich było zastraszanych . Oczywiście nie mam dowodów , które mógłbym przedstawić w sądzie ale Wy tez nie jesteście w stanie udowodnić że było inaczej . Natomiast fakty miażdżą waszą próbę relatywizacji tego co w Wiśle się wyprawiało i wyprawia .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jeżeli nie ma dowodów to cały czas są to tylko domysły i teorie. I tym się tutaj wszyscy nakręcamy,a i inni niezbyt przychylni nam ludzie podsycają te plotki i podpuszczają. Radzę wszystkim skupiać się tylko i wyłącznie na faktach a nie medialnych dumaniach i spiskowych teoriach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jak już wyżej napisałem : fakty są miażdżące dla dotychczas rządzących naszą Wisłą !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Fakty sa takie ze nakradli i tyle. Pisanie o nieprzychylnych ludziach to przegiecie. Tak pisali jak wychodzily zle rzeczy o Jakubie M. Teraz tez niektorzy probuja mowic , ze nie do konca jest tak.
Klub okradli polozyli i wydoili ludzie ktorzy mieli na flagach cos o godnosci i podawaniu reki. Teraz sami sa niegodni podania reki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rience to może zaprezentujesz te fakty na które nie zwracamy uwagi . Czy to , że Wisła jest na skraju bankructwa to ściema ? to że nie płaci zawodnikom od 6 m-cy to ściema ? to że zatrudniała bandytów w klubie to ściema ? że księgową jest partnerka Miśka to ściema ? że Misiek miał siłownie na Wiśle i szkołę walki gdzie szkolił ulicznych bandytów to też ściema ? że Sarapata broniła Miśka to ściema ? to że potroili zadłużenie to ściema ? że nie płacili za stadion to ściema ? że podnieśli sobie pensje też ? Można by tak wymieniać i wymieniać ....... Ale oczywiście można tez palić głupa i udawać , że to wszystko spisek dziennikarzy i całego środowiska piłkarskiego , można ....tylko po co ?
A co do dziennikarzy to mylisz się .Nie a dla mnie autorytetem ani wyrocznią ale jeśli wszyscy piszą w podobnym tonie to coś musi być na rzeczy .A Jadczaka nienawidzę ! Trochę za to , że jest z TVN ale bardziej za to , że niestety ma rację i to co napisał o Wiśle to prawda i każdy z nas o tym wie chociaż niektórzy wolą udawać , że jest inaczej
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 30.12.2018 o godz. 18:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Vanbastenie,
-Czy to , że Wisła jest na skraju bankructwa to ściema ? To fakt -to że nie płaci zawodnikom od 6 m-cy to ściema ? To fakt -to że zatrudniała bandytów w klubie to ściema ? Co z tego? Nie mieli wtedy wyroków, nic nie zrobili nie zgodnego z prawem, mogli zostać zatrudnieni i nie ma w tym nic szczególnie złego. -że księgową jest partnerka Miśka to ściema ? Z tego co wiem to ściema. -że Misiek miał siłownie na Wiśle i szkołę walki gdzie szkolił ulicznych bandytów to też ściema ? No miał siłownie? I co z tego? Płacił za wynajem sporo kasy więc dokładał się do funkcjonowania Towarzystwa Sportowego czyli właściciela Wisły. Co do szkoły walki to manipulujesz i to perfidnie. Trenuje tam każdy kto ma ochote, a trenerem jest najlepszy zawodnik kick-boxingu w Polsce, polecam obejrzeć materiały Sarary które nagrał na ten temat. -że Sarapata broniła Miśka to ściema ? Co z tego? Prawnik jest od tego żeby bronić, za to dostaje kase. -to że potroili zadłużenie to ściema ? To fakt -że nie płacili za stadion to ściema ? To znaczy? Strasznie ogólne pytanie -że podnieśli sobie pensje też ? To fakt --- Poza tym, moje nastawienie do zarządu jest negatywne, co nie znaczy że łykam wszystko od pseudodziennikarzy.
Ostatnio edytowane przez Rience : 30.12.2018 o godz. 18:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Rience: "Nie potroili, zadłużenie za cupiała było koło 14 milionów, teraz jest około 40 milionów, kłamiesz, znowu."
Uspokoiłeś wszystkich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Faktycznie, nie potroili. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No oczywiście można dalej udawać , że wszystko jest ok chociaż nie rozumiem po co ? Twoja próba odpowiedzi na moje zarzuty jest lekko żenująca . Kłamię pisząc , że potroili zadłużenie ? 14 x 3 = 42 .No chyba , że czepiasz się o te brakujące 2
Naprawdę nie przeszkadza Ci że w Twoim ukochanym podobno klubie na kasie czy gdzieś tam pracuje gość który lata po osiedlach z maczetą ? Jeśli tak to tutaj kończę dyskusję bo nie widzę sensu kopania się z koniem . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nieprzychylni ludzie? Znowu syndrom oblezonej twierdzy? |
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Chodziły słuch że jest lepiej, pomału wychodzimy z długów, a tu z 15 40 się zrobiło, boje się myśleć co by dalej było
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktos sie zastanawial jak to sie stało, ze od połowy roku tak walnelo wszystko, ze nawet zawidnika nie placili. To jest akurat bardzo proste. Dwa powody
1. Sprawa stadionu. Sarapata wyszla z zalozenia, ze nie bedzie plcic na stadion bo przeciez to jest WIsła i musi tu grac na R22. Ale miasto pokazalo, ze wcale nie musi. Pieniadze z C+ za ktore mielismy zyc poszly na splate stadionu. Gydby cokolwiek placono wtedy byloby inaczej. 2. Sprzedaz Carlitosa. Wszyscy liczyli, ze ga sprzedadza za 2-3mln$ a wyslzo 0.5$. I juz nie bylo za co zyc bo mistrzowie zarzadzanai zaltwili klub w miesiac. Tu krotkie wypowiedzi na ten temat. https://sport.tvp.pl/40443600/to-nie...-transfermarkt generalnie wplywy byly brane z kosmosu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
W dużym skrócie prawda jest taka, że Cupiał oddał Wisłę za darmo, dług był ale nie jakiś ogromny a do tego wpadło 15 baniek za Brleka i innych. Stery objęli kibice, czy to z WSH, czy Ultrasów, czy SKWK, czy TSu, nieważne, dosłownie kibice zaczęli rządzić Wisłą, na czele z Sarapatą czyli przedstawicielem kibiców i ziomkiem Miśka czy Dukatem. Miała być transparentnośc, miało być zajebiście, my już z długów wychodziliśmy jak to mówił zarzad S.A. no i nagle się okazuje, ze kasy nie ma i jest zajebisty dług, nie wiadomo skąd. Przez cały czas zero reakcji SKWK. Doslownie zero. Winnego nie ma, nikt się do odpowiedzialności nie posuwa, przedstawiciele kibiców - SKWK - siedzi cichutko i jeszcze kasuje 30 tys a może i więcej po meczu z Lechem. Zero jechania po Sarapacie. No nic. Po prostu stało się, trudno, każdemu klubowi się może przydarzyć. Tu nie ma co bronić. Wiadomo, ze gdyby klubem, SKWK i TSem nie rzadziła chuliganka czy ludzie wyznaczeni przez chuligankę, a nawet już nie chodzi o H, po prostu gdyby klubem nie rządzili kibice to by już od dawna było jechane po zarządzie i by Wisła była ratowana już dawno. Przypominam, że nawet w końcówce ery Cupiała pojawiały się artykuły, że czas odejść i on już Wiśle w żaden sposób nie pomoże. Jeśli coś pomyliłem to mnie poprawcie ale wydaje mi się, że na SKWK taki coś się pojawiało. Smutna prawda jest taka, ze chuligani na spółkę z kibicami i swoimi ludźmi (tamci może byli jedynie wykorzystani w całej tej układance) rozkradli Wisłę i tyle. Może przez omyłkę, może myśleli, że na tyle moga sobie pozwolić a nagle się okazało, ze za dużo tego torta zajebali i mamy finansowego trupa przy R22. Przykre to ale prawdziwe. Jak ktoś tego nie widzi albo nie rozumie to nie wiem dlaczego. Nikt nic nie zrobił w kierunku tego aby chociażby potępić zarząd S.A., już nie mówię o tym, że ktoś miał zrobić bojkot taki żeby zmienić władze klubu. Tragedia ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
@Rience
Chłopie, jak Ty sobie radzisz z zakupami w Żabce przy takim poziomie wnioskowania? ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Nikt mi nikt nie imponuje, po prostu wyciągam wnioski, ty za to wszystko co ci podadzą media konsumujesz. Zombie społeczeństwo, więc mnie to nie dziwi, wszystko biało-czarne.
Ostatnio edytowane przez Rience : 30.12.2018 o godz. 19:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
tez mi sie wydaje to niepojete. Blond ....a w 2 lata zniszczyla klub ktory jakos 113 lat sobie radzil.I nic...zadnych artykulow ,mozna przejsc do innych tematow.Przeceiz to jest niepojete ,jak mozna bylo z topowego klubu Ekstraklasy zrobic trupa a na dzis pośmiewisko. Jeden Filipski zauwaza ze problemem nie jest przelew a obecna sytuacja na Wisle. Nawet ciezko o tym pisac,jako ktos kto 20 lat chodzi na mecze .Idioci z czatu wrzucja tweety i memy .ogolnie jest wesolo,no to zobaczymy gdzie na tym humorze zajedziemy ,moze na boiska Dalinu i KS Chełmek.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 30.12.2018 o godz. 19:18.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|