The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2018, 11:16
Jak słyszę że SKWK czyli w skrócie stowarzyszenie kradnące własny klub dostało 300 tys zł z dnia meczowego a piłkarze na wypłaty dalej czekają a do tego zastraszyło skutecznie ponoć paru inwestorów wcześniej między innymi przez to że żądali dodatkowej kasy za przejęcie klubu dla siebie, to odnoszę wrażenie że gdyby nie to SKWK to było by już u nas normalnie. To jest teraz rak tego klubu, w 1 kolejności trzeba się pozbyć tego stowarzyszenia lub ludzi odpowiedzialnych tam za te wcześniej opisane zachowania bo bez tego nie będzie lepiej. Może trzeba to nagłośnić jakoś?
Odpowiedz cytując
KRW
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 30.12.2018, 11:17
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do wiedzacych - dlaczego wiekszosc wplat tam jest na dokladnie ta sama kwote 14925zl?
Dlatego

https://www.gofin.pl/podatki/17,1,61...-15000-zl.html
Odpowiedz cytując
dizzy
Member

Od: 05.2013

Stary 30.12.2018, 11:17
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Żal mi niektórych z was. Łykacie wszystko co wam byle jaki ... napisze.

Naiwni jak studentki.

http://skwk.pl/index.php/skwk/2-wyda...V3-_00Lv9a1kUY
Może sam jesteś naiwny łykając jak studentka to co podsuwa SKWK?

PS. Jak jest naprawdę i kto jest naiwny nie wiem.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 30.12.2018, 11:18
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Żal mi niektórych z was. Łykacie wszystko co wam byle jaki ... napisze.

Naiwni jak studentki.

http://skwk.pl/index.php/skwk/2-wyda...V3-_00Lv9a1kUY
Naiwny To Ty jesteś, że im wierzysz...

Bednarz im nie pasował to bojkotowali Wisłę, a jak kumaci przejęli władzę robiąc interesy i okradając swój wlasny klub to było już wszystko w porządku i siedzieli cicho, bo to byli swoi...

Tacy z nich prawdziwi kibice...
Ostatnio edytowane przez heoij : 30.12.2018 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
sepot
Member

Od: 06.2003

Stary 30.12.2018, 11:19
Co to za tytuł przelewu "zasilenie konta" albo "przelew". Jak w Amber Gold. Poza tym ciekawe jest ze kasa weszła i wyszła od razu gdzie indziej. Wróciła na konto sa?
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 30.12.2018, 11:20
Dziekuje...
Odpowiedz cytując
Dobcio
Member

Od: 07.2010

Stary 30.12.2018, 11:20
Naszła mnie jeszcze taka myśl.
Jeśli prawdą jest, że kasa miała wpłynąć 28 grudnia a załóżmy wpłynie 31 grudnia.
Zgodnie z postanowieniami umowy rzekomymi skoro nie wpłynęła 28 grudnia to pewnie TS ma prawo do odstąpienia od umowy, zapewne z art 492 kodeksu cywilnego.
Załóżmy, że kasa wpływa 31 grudnia i wtedy TS odstępuje od umowy. Co się dzieje?
Wisła Kraków SA ma 12 milionów złotych, TS natomiast jest właścicielem znowu.
Nowi właściciele mogą żądać kasy z powrotem na podstawie m.in. 494 kc i wstrzymać się z oddaniem klubu na podstawie 496 kc.
Niemniej jednak istnieje szansa że TS zatrzyma i 12 mln złotych i klub. Nie wiemy jakie są bowiem postanowienia umowne. Jeśli klub automatycznie ma wrócić do TSu bo jest to warunek a nie odstąpienie to wówczas TS zostaje z klubem i 12 mln złotych. Nowi właściciele żądają pieniędzy na podstawie bezpodstawnego wzbogacenia wówczas ale to wymaga czasu!Na 1-2 lata nowi właściciele mają kasę zablokowaną. TS natomiast zyskuje pieniądze i klub z powrotem. Pytanie więc zatem na ile to TS się przyczyniło do tego, że kasa nie doszła, tworząc z tego co wiem zupełnie nowe konto przed odejściem z klubu a stare dane usuwając.
To jest takie pole do naciągnięć, że gdybym reprezentował nowych właścicieli to po oczach, głowie, nogach, plecach brzuchu waliłbym im RED FLAG! Blokować przelew!
Tych 12 milionów bowiem nigdy nie odzyskają jesli TS tak zrobi ze względu na to, że kasa znowu się rozpłynie w powietrzu a nawet jeśli nie to Wisła zbankrutuje za rok lub dwa będąc zarządzana przez TS.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.12.2018, 11:21
Dobcio napisał(a):Wyświetl post
Socios to nie wiadomo tak naprawdę co to.
Mają piękną inicjatywę i za to należy im się uznanie, lecz nie znam intencji wszystkich osób.

Nie uważam, że to ze ludzie z SKWK są z SOCIOS to jakaś zbrodnia. Przecież oni się składają na funkcjonowanie tego stowarzyszenia własnymi pieniędzmi. A SKWK stało się organizacją jaką jest obecnie niedawno. Każdy zatem ma prawo do błędów. Nikt nie ma bowiem czasu śledzić kiedy SKWK zaczęło działać jak zaczęło. Wiadomo, że to są czasy sprzed Bednarza ale kto wtedy wiedział, że on ma rację? Niektórzy wiedzieli ale większość jednak nie.

Socios jeśli chce być wiarygodne w 100% i zachęcić np. mnie do wstąpienia powinno wystąpić z deklaracją co do obecnej sytuacji, potępiając zarządzanie Wisłą przez były zarząd i radę nadzorczą oraz odciąć się od innych podmiotów jak SKWK czy TS.
Ponadto powinno organizować zbiórki celowe, gdzie zobowiązuje się, że wszystkie pieniądze z nich trafią na jeden cel.
Wpłacane bowiem co miesiąc pieniądze mogą wylądować w różnych miejscach i nie ma pewności co się z nimi stanie. Wspieranie jednak podmiotów związanych z TS czy SKWK bez odpowiedniego ich przeczyszczenia nie ma obecnie sensu. Wiecej tych pieniędzy zginie bowiem w dziurze bez dna niż będzie z nich pozytku.

Przypominam również, że wystarczająco dużo pieniędzy Wisła straciła przez bandytów stadionowych, zgodnie natomiast z reportażem Jadczaka duża ich część należała do SKWK. Nie dość więc, że klub płacił kary,które rzekomo zobowiązywał się SKWK płacić to jeszcze pieniądze i tak wracały do SKWK z puli biletów.
To jest skandal, że ja jako konsument kupujący bilet nie wiedziałem i nie byłem o tym informowany, że 1 zł oddaje SKWK. Nigdy do takiej sytuacji nie powinno było dojść. Pytanie na ile taka umowa została zawarta! Przeciez nowi właściciele też będą musieli ten haracz płacić! Trzeba zmusić SKWK do rozwiązania umowy.
Zgadzam się z tym. Dodatkowo zwróćcie uwagę, że wspomagając Socios wspomagacie Wisłę i osoby, które firmują to nazwiskiem. Za chwilę zacznie się walka o władzę w 4 lidze. Głos wielu kibiców niejako z automatu zyskują założyciele Socios. Co większość kibiców o nich wie? Gdzie jest ta transparentność, której wymagamy? Smaczku sytuacji dodaje fakt, że jeden z założycieli właściwie do ostatniego momentu zażarcie bronił Marzenki na forum. W wywiadzie dla Radia Maryja niesamowicie ważą słowa, żeby nie powiedzieć nic złego o Zarządzie. Mogli by być politykami. Nie mają pełnej wiedzy, nie mogą mówić prywatnie, z Socios współpraca zarządu wygląda super. Dyplomacja najwyższej klasy ale wszystko to mętne.
Wydaje mi się, że w obecnej sytuacji Wisły i tym co nas spotkało w ostatnich latach nikt, ale to absolutnie nikt, nie może mieć pretensji o zadawanie pytań do osób, które w jakikolwiek sposób kibiców i pieniądze i w jakiś sposób ich reprezentują. A niestety w ostatnim czasie zwrot "jesteś w Socios?" stał się wytrychem jak kiedyś "byłeś na wyjeździe?", który zamyka jakąkolwiek dyskusję.
Dlatego ja chciałbym zapytać założycieli:
1. Dlaczego jeden z założycieli tak bardzo bronił Marzenki na forum?
2. Czy mogą w jasny i klarowny sposób powiedzieć, że nie są w jakikolwiek sposób powiązani z Zarządem i zdecydowanie potępiają ich sposób zarządzania klubem
3. Czy należeli do SKWK? Jeśli tak, to czy obserwując działania tej organizacji zrezygnowali z członkostwa?
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.12.2018, 11:28
Dobcio napisał(a):Wyświetl post
Naszła mnie jeszcze taka myśl.
Jeśli prawdą jest, że kasa miała wpłynąć 28 grudnia a załóżmy wpłynie 31 grudnia.
Zgodnie z postanowieniami umowy rzekomymi skoro nie wpłynęła 28 grudnia to pewnie TS ma prawo do odstąpienia od umowy, zapewne z art 492 kodeksu cywilnego.
Załóżmy, że kasa wpływa 31 grudnia i wtedy TS odstępuje od umowy. Co się dzieje?
Wisła Kraków SA ma 12 milionów złotych, TS natomiast jest właścicielem znowu.
Nowi właściciele mogą żądać kasy z powrotem na podstawie m.in. 494 kc i wstrzymać się z oddaniem klubu na podstawie 496 kc.
Niemniej jednak istnieje szansa że TS zatrzyma i 12 mln złotych i klub. Nie wiemy jakie są bowiem postanowienia umowne. Jeśli klub automatycznie ma wrócić do TSu bo jest to warunek a nie odstąpienie to wówczas TS zostaje z klubem i 12 mln złotych. Nowi właściciele żądają pieniędzy na podstawie bezpodstawnego wzbogacenia wówczas ale to wymaga czasu!Na 1-2 lata nowi właściciele mają kasę zablokowaną. TS natomiast zyskuje pieniądze i klub z powrotem. Pytanie więc zatem na ile to TS się przyczyniło do tego, że kasa nie doszła, tworząc z tego co wiem zupełnie nowe konto przed odejściem z klubu a stare dane usuwając.
To jest takie pole do naciągnięć, że gdybym reprezentował nowych właścicieli to po oczach, głowie, nogach, plecach brzuchu waliłbym im RED FLAG! Blokować przelew!
Tych 12 milionów bowiem nigdy nie odzyskają jesli TS tak zrobi ze względu na to, że kasa znowu się rozpłynie w powietrzu a nawet jeśli nie to Wisła zbankrutuje za rok lub dwa będąc zarządzana przez TS.
Niestety bardzo prawdopodobne, że tak może być jeśli pójdą na noże. Na 99% nie spełniono warunków umowy (długi do 28go, potwierdzenie do 29go) tj SA wraca automatycznie pod skrzydła TSu. Ale zarząd SA to wciąż Pietrowski i tutaj póki co on dysponuje środkami na koncie SA, ma dostęp do konta. Ale co dalej?
Odpowiedz cytując
Tonamini
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 30.12.2018, 11:28
Jedyne co ich może oczyścić to podpisany przez urzędnika dokument pokazujący wyciągi z klubu z ostatnich parunastu dni, co jest oczywiste że nigdy tego nie zobaczymy, dlatego nadal uważam że to wszystko to wielka bujda na resorach
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.12.2018, 11:30
"Nie wierze w informacje niezdementowane"

Zażartuje, że powinni jeszcze wrzucić wyciągi z kont "decyzyjnych" bo tam mogła pójść kasa, żeby było szybciej.

Te 30k wyglada bardziej realnie, a Białoński mógł po prostu źle usłyszeć i stąd te 300k.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 30.12.2018, 11:32
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
"Nie wierze w informacje niezdementowane"

Zażartuje, że powinni jeszcze wrzucić wyciągi z kont "decyzyjnych" bo tam mogła pójść kasa, żeby było szybciej.

Te 30k wyglada bardziej realnie, a Białoński mógł po prostu źle usłyszeć i stąd te 300k.
A moze przelew jest robiony raz na kalendarzowy rok?
Odpowiedz cytując
Tonamini
Senior Member

Stary 30.12.2018, 11:34
Ja to tu tylko zostawie... 2014 rok

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/qtk5qn9
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.12.2018, 11:35
Takie ....a potwierdzenia wyciągu z konta jak wrzucilo SKWK obrabia się w paincie w 15minut.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 30.12.2018, 11:38
To dalej większy dowód niż...
brak dowodów - bo tylko tyle ma Białoński.

Zluzujcie majty.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.12.2018, 11:41
a nie jest tak czasami, że jeżeli tego hajsu nie oddasz to odpowiadasz karnie i dodatkowo cały hajs jest oprocentowany .... ? Nie można dostać hajsu x dnia, a za 15 lat później oddac ten sam hajs bo przecież tutaj jest inna wartość tego.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.12.2018, 11:41
Nie chcę bronić SKWK bo nie wiem jaka jest ich "zasługa" w obecnej sytuacji, ale nie bierzcie żadnej informacji podawanej przez tego idiotę Białońskiego za pewnik. To jest karykatura dziennikarza, i to od dawna. Gość ośmiesza się na każdym kroku, a ludzie dalej myślą, że coś wie.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.12.2018, 11:43
Przecież wiadomo ze 300 000 to 99.9% fake. Nie da sie tego wyobrazić. Ciagna nagonke teraz a was latwo manipulowac. Od kilku dni panuje jedna wielka dezinformacja, multum fakenewsow a was sie manipuluje informacjami ktore chcecie uslyszec.
Naprawde zycze wam lodu na glowe, bo żal mi was

P.s a Bialonski jak dotarł do dokumentów to niech je opublikuje Każdy wie, że to najwiekszy fakeman ostatniego czasu
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 30.12.2018, 11:43
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę bronić SKWK bo nie wiem jaka jest ich "zasługa" w obecnej sytuacji, ale nie bierzcie żadnej informacji podawanej przez tego idiotę Białońskiego za pewnik. To jest karykatura dziennikarza, i to od dawna. Gość ośmiesza się na każdym kroku, a ludzie dalej myślą, że coś wie.
O to to!
Naprawdę, nawet w niedziele nie dadzą Wiśle spokoju.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.12.2018, 11:44
Tonamini napisał(a):Wyświetl post
Ja to tu tylko zostawie... 2014 rok

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/qtk5qn9
Dość wprost na temat intencji LMM i Czerwińskiego. Wychodzi na to, że zawsze 2+2=4
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 30.12.2018, 11:44
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Takie ....a potwierdzenia wyciągu z konta jak wrzucilo SKWK obrabia się w paincie w 15minut.
Niby tak ale pamiętajmy jakim dzbannikarzem jest pan MB.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 30.12.2018, 11:50
Glazik napisał(a):Wyświetl post
Super część kibiców (Socios) składa się na wypłaty lub pomoc Wiśle, druga część (SKWK) kasuje od Wisły 300tys zł.No ku**a brawo jeszcze bym to przeżył jak by zarząd SKWK w jaki kolejek sposób próbował pomóc w tej ciężkiej sytuacji.Kompromitacja.
No co chcesz. Przecież robia atmosferę, doping i oprawy. ....y jebane
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.12.2018, 11:51
Snow napisał(a):Wyświetl post
To dalej większy dowód niż...
brak dowodów - bo tylko tyle ma Białoński.

Zluzujcie majty.
Obecnie panuje taki chaos, że negowanie czegoś brakiem dowodu nie ma racji bytu. Marzena wyprowadzała pieniądze z klubu, była na Zanzibarze za kasę Wisły? Dowodów brak. Pozostaje nam tylko wierzyć w jedną ze stron, że akurat podaje prawdziwe informację i na podstawie dalszych wydarzeń wyciągać wnioski czy faktycznie tak było.

Bo tak to możemy bawić się dalej jak małe dzieci:

- Marzena wyprowadzała pieniądze z klubu? Nie ma dowodu
- Układała się z bandytami? Nie ma dowodu
- Hitler wiedział o holocauście? Nie ma dowodu
Ostatnio edytowane przez silver03 : 30.12.2018 o godz. 11:56.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 30.12.2018, 11:52
Ehh oby to nie było tak... /* tu był screen ale może rzeczywiście lepiej poczekać do jutra... */ Ale nie chce mi sie wierzyć w aż taką zaradność Marzeny...

@filipski ?
Ostatnio edytowane przez Jery : 30.12.2018 o godz. 12:09.
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Stary 30.12.2018, 11:53
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Niby tak ale pamiętajmy jakim dzbannikarzem jest pan MB.
Ten wyciąg jest tak wiarygodny jak skan legendarnego przelewu
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 30.12.2018, 11:56
Jeśli ktoś interesujący się losami Wisły na przestrzeni ostatnich lat nie potrafił samodzielnie wyrobić sobie zdania na temat działalności SKWK i teraz zgrywa oburzenie, to mogę tylko z politowaniem wzruszyć ramionami. I to w ogóle nie chodzi o ewentualny przelew od Marzeny tylko o duży obrazek.

Tak, można postawić znak równości między TS a SKWK.
Tak, powody milczenia Stowarzyszenia w ostatnich miesiącach są oczywiste.
Tak, wszyscy tkwiący jeszcze w tym tworze mają zerową wiarygodność.
Tak, w sporze sprzed lat Jacek Bednarz miał rację.

Mnie jednak bardziej niż wizja IV ligi przeraża głupota części użytkowników tego forum. Z IV ligi można awansować.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 30.12.2018 o godz. 12:00.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Revenge_vo2
Member

Od: 12.2018

Stary 30.12.2018, 11:56
Myślisz, że ktoś bedzie się bawił w podrabianie screenów? Proszę, nie ta liga.

Sposobów na wyprowadzanie pieniędzy jest wiele.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.12.2018, 11:58
Dla mnie nie ma znaczenia czy było to 300 czy 30 tys . To jest skandal i jawne granie w hu.... . Bo jak wiemy Wisła od dawna nie płaci nikomu .....oprócz swoich ludzi a raczej ludzi związanych z gangusami . Nie płaci za stadion , nie płaci za prąd itp itd ale zapłaciła zarządowi i pracownikom którzy są powiązani z wiadomymi ludźmi oraz SKWK . A najgorsze , że nic ich za to nie spotka bo to komu zapłacą w pierwszej kolejności to tylko dylemat moralny a nie prawny i żaden prokurator nic im za to nie zrobi . Gdybym był piłkarzem tego klubu spierd........jak najszybciej . Naprawdę ich podziwiam , że jeszcze tego nie robią wszyscy .
Można narzekać na Bednarza , można narzekać na Jadczaka i na wielu innych ....ale jak się to poskłada w całość to niestety trzeba im przyznać rację bo napisali to co każdy z nas wie od dawna ale albo udawał , że jest inaczej albo było mu to na rękę . Szkoda , że Cupiał nie wytrzymał ciśnienia i nie postawił się tak jak Filipiak dla , którego mam coraz więcej szacunku . Nie sądziłem , że to kiedykolwiek napiszę ....ale taka jest prawda .
Odpowiedz cytując
Tonamini
Senior Member

Stary 30.12.2018, 12:02
Czyli wychodzi na to że za Vanną stoi Misiek który chcę wyciągnąć jak najwięcej hajsu przez IV ligą...
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.12.2018, 12:04
Tonamini napisał(a):Wyświetl post
Czyli wychodzi na to że za Vanną stoi Misiek który chcę wyciągnąć jak najwięcej hajsu przez IV ligą...
Misiek siedzi w areszcie
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów