The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koko
Junior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2018, 00:32
[QUOTE=filipski;1525091]

Wyobraźmy sobie, oczywiście czysto teoretycznie, że w umowie kupna zawarta jest klauzula zawieszająca, dotycząca spłaty zobowiązań licencyjnych klubu za okres ostatnich paru miesięcy. Wyobraźmy sobie, że w umowie nie są zawarte dokładnie wszystkie długi licencyjne (około 12 milionów), a jednak do mediów idzie przeciek, że wszystkie.

to tylko świadczy o słabo zrobionym prześwietleniu
wyobraźmy sobie, że kopacze odchodzą za darmo bo klauzula sumienia nie pozwala im wciąż zasuwać za darmo,
gdyby nie scenariusze z Netflixa to nie trzeba by było dzwonić do Phnom-Penh po koło ratunkowe,
wyobraźmy sobie przez chwilę czy trudno byłoby zmanipulować 4-ligowego agenta i szwedzkiego aktora z czeską fryzurą
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

filipski napisał(a):Wyświetl post
Przed każdym sądem powtórzę to: za wszelkie problemy Wisły - poprzednie i obecne, także związane z przejęciem - odpowiedzialni są ludzie, którzy nią rządzili - formalnie i nieformalnie. Oby ten przekaz przebił się do kibiców wreszcie, bo tylko wtedy będzie można pójść dalej.
O tym pisze co chwile. Nie wazne jak sie ta historia skonczy, czy za rok wygramy Lige Mistrzow czy bedziemy w B klasie - mam nadzieje, ze Sarapata wraz z kumatymi krotkimi spodenkami nie wygrzebie sie z prokuratora za to co sie teraz odstawia. Nic nie jest w stanie mi tego przeslonic ani sprawic bym o tym zapomnial. A jak widze te dochodzace stad i owad sluchy, ze ona teraz wszedzie z ochrona lazi, to mnie szlag trafia. Powinna po spacerniaku zapie&#% za to co zrobila. Pierwsze co sie stanie po zakonczeniu tego cyrku powinno byc sciganie tych, ktorzy do tego doprowadzili.
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

filipski napisał(a):
Tak właśnie twierdzę. I twierdzę też, że część już zaczęto realizować, a prawdziwe problemy są tam, gdzie wzrok Szanownych Forumowiczów nie sięga lub sięgać nie chce. Ktoś na shoutboxie napisał, że komu chciałoby się spłacać nieswoje długi? Od momentu zakupu spółki jej długi są długami nowego właściciela. Ale są też sprawy, których się nie kupuje, a które tworzą realne problemy. I tu już pasuje zdanie "komu chciałoby się z czymś takim borykać?"

Dla jasności, w moim najlepiej pojętym interesie jest, aby sprawa się nie rypła. Jeśli się rypnie, to Wasza opinia o mnie będzie dla mnie najmniejszym problemem. Piszę, bo bardzo niepodoba mi się ciągłe napierdzielanie kibiców w niewłaściwym kierunku. Przed każdym sądem powtórzę to: za wszelkie problemy Wisły - poprzednie i obecne, także związane z przejęciem - odpowiedzialni są ludzie, którzy nią rządzili - formalnie i nieformalnie. Oby ten przekaz przebił się do kibiców wreszcie, bo tylko wtedy będzie można pójść dalej.
Ja myślę że cześć kibiców doskonale wiedziała ja będzie sterowany ten klub. Ten teatr z Meresiem, brak wyników itd sprawił że wszyscy sobie pomyśleli " A może jednak dadzą radę"
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Od: 06.2010

Stary 29.12.2018, 00:34
Rience napisał(a):Wyświetl post
Najpierw piszesz że część jak mniemam przelewów zaczęto już realizować, a później piszesz że w twoim interesie jest to żeby sprawa się nie rypła. Nie widzisz tu pewnych sprzeczności? Np takiej że skoro realizują już przelewy to sprawa się po prostu już rypnąć nie może?
Kupowałeś kiedyś spółkę akcyjną? Albo przynajmniej spółkę? Albo przynajmniej małą firemkę? Jak uparty osioł, w niemal każdym poście, powtarzam do porzygu, że kwestia nie odbija się o przelew. Wy zaś uparcie, w niemal każdym poście, powtarzacie do porzygu, że tylko przelew, przelew, przelew. Za kim? Za dziennikarzami. A oni za kim? Czy aby na pewno za Pietrowskim?

Jeszcze raz powtórzę - czas nas rozsądzi. Jeśli ci tak bardzo przeszkadzają moje posty, nie czytaj ich. Nie ubędzie Ci od tego.

PS i oftopic - ten Rience?
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.12.2018, 00:36
Wanna Lie?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.12.2018, 00:38
to byl majstersztyk oszustwa w wykonaniu Gangsta Lady i reszty tej groteskowej gangsterki
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.12.2018, 00:39
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
to byl majstersztyk oszustwa w wykonaniu Gangsta Lady i reszty tej groteskowej gangsterki
ona nie byla zadna gangsta lady i nie robcie z niej takiej
byla tym kims o kim mowiono od poczatku jej "panowania"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.12.2018, 00:40
Tak właśnie twierdzę. I twierdzę też, że część już zaczęto realizować, a prawdziwe problemy są tam, gdzie wzrok Szanownych Forumowiczów nie sięga lub sięgać nie chce. Ktoś na shoutboxie napisał, że komu chciałoby się spłacać nieswoje długi? Od momentu zakupu spółki jej długi są długami nowego właściciela. Ale są też sprawy, których się nie kupuje, a które tworzą realne problemy. I tu już pasuje zdanie "komu chciałoby się z czymś takim borykać?"

Dla jasności, w moim najlepiej pojętym interesie jest, aby sprawa się nie rypła. Jeśli się rypnie, to Wasza opinia o mnie będzie dla mnie najmniejszym problemem. Piszę, bo bardzo niepodoba mi się ciągłe napierdzielanie kibiców w niewłaściwym kierunku. Przed każdym sądem powtórzę to: za wszelkie problemy Wisły - poprzednie i obecne, także związane z przejęciem - odpowiedzialni są ludzie, którzy nią rządzili - formalnie i nieformalnie. Oby ten przekaz przebił się do kibiców wreszcie, bo tylko wtedy będzie można pójść dalej.
Filipski, ale tak abstrahując od samego zamysłu zakupu spółki i przesłanek.
Czas biegnie nieubłaganie i niedługo piłkarze zaczną odchodzić z klubu i tych terminów nie przeskoczymy.
Kiedy finalnie myślisz, że ta cała szopka się skończy ? Z drugiej strony, jeżeli faktycznie cała Polska się temu procederowi skrzętnie przygląda i nikt nie jest w stanie wyhaczyć, gdzie jest cały szkopuł - to może być to aż tak dobrze przygotowane ? Kiedyś, ktoś musi w końcu pewnymi faktami się pochwalić i dowiemy się chociaż niewielkiej garści informacji, co co w tym cały zamieszaniu chodzi.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

szprotson napisał(a):Wyświetl post
ona nie byla zadna gangsta lady i nie robcie z niej takiej
byla tym kims o kim mowiono od poczatku jej "panowania"
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Do skasowania.
Ostatnio edytowane przez heoij : 29.12.2018 o godz. 00:43.
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 29.12.2018, 00:41
Kupowałeś kiedyś spółkę akcyjną? Albo przynajmniej spółkę? Albo przynajmniej małą firemkę? Jak uparty osioł, w niemal każdym poście, powtarzam do porzygu, że kwestia nie odbija się o przelew. Wy zaś uparcie, w niemal każdym poście, powtarzacie do porzygu, że tylko przelew, przelew, przelew. Za kim? Za dziennikarzami. A oni za kim? Czy aby na pewno za Pietrowskim?

Jeszcze raz powtórzę - czas nas rozsądzi. Jeśli ci tak bardzo przeszkadzają moje posty, nie czytaj ich. Nie ubędzie Ci od tego.

PS i oftopic - ten Rience?
Nie przeszkadzają mi twoje posty, fajnie piszesz dobrą polszczyzną i dobrze się Ciebie czyta, ale strasznie teoretyzujesz i nic nie chcesz napisać wprost... Co do reszty, to znaczy nawet jeżeli o przelew się tu nie rozchodzi jak Ty twierdzisz, ale zaczeli przelewy dłużnikom realizować, to oznacza że są w 100 % przekonani że w to wchodzą, bo inaczej swojej kasy by się nie pozbywali, to jest czysta logika. Dlatego napisałem że mi się to nie klei.
Odpowiedz cytując
Revenge_vo2
Member

Stary 29.12.2018, 00:41
@filipski,
szybkie pytanie, czy do nowych właścicieli mogło dojśc to co się działo dzisiaj i wczoraj w TS'ie? Jeżeli tak to rozumiem, że zlecenie wykonania przelewu było prawdziwie a przelew został wstrzymany?

Dobrze rozumuje dalej, że stąd właśnie czekano do 28 z przelewem do ostatnich chwil by zobaczyć już ruchy osób odpowiedzialnych za to co wyszło na wierzch kiedy poczują się pewnie?
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 29.12.2018, 00:42
Starałem się wierzyć ....myliłem się .Gadanie o przelewie przez 10 stron nic już nam nie da . Miał być , nie ma i jest pozamiatane . Nadal nie rozumiem jaki to wszystko miało sens ? Kto na tym skorzystał i co komu to dało . Pytam serio .Nie chce kolejnej teorii spiskowej tylko jakiejś realnej odpowiedzi po co to komu było ?
Co dalej z Wisełką ? To naprawdę już koniec ? Bo sorry ale gadanie , że nic się nie stało i zaczniemy sobie jakby nigdy nic od IV ligi to też pobożne życzenia . Jak ? za co ? kim i gdzie ? Po nowym roku reszta zawodników złoży wezwania do zapłaty i za 2 - 3 tygodnie nie mamy drużyny . Ok , juniorzy ...ale mamy ich tylu ? I najważniejsze pytanie gdzie będziemy grać ? Bo chyba nie na stadionie za 123 tys za mecz . Nasi poprzedni właściciele włącznie z BC doprowadzili do tego , że Wisła nie ma nic oprócz kart zawodniczych które zaraz stracimy za darmo . Jeśli ktoś widzi tu jakieś światełko w tunelu to niech mnie pocieszy .....
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 29.12.2018, 00:42
Jeden pozytyw. Nie trzeba zamykać ani modyfikować tytułu tego wątku (TS Wisła właścicielem Wisły Kraków S.A.)
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 29.12.2018, 00:44
Na obecną chwilę bardziej bym się skłaniał do tego co Padre wkleił niż wyobrażeń Filipskiego:

Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
Może nie było.

https://prawodoprywatnosci.pl/przekr...jest-vanna-ly/
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Zakładając, że w tym co piszesz jest cień prawdy. I, że rzeczywiście to co obecnie oglądamy nie jest spektaklem, który miał tylko dotychczasowym władzom dać czas. I, że abstrahując od intencji Ly Wanny oni rzeczywiście chcą klub przejąć. Jedna rzecz w tym co piszesz mi się nie spina.
W papierach Wisły jest dramat, były robione "wałki" Co więc bym robił na miejscu MS i reszty? Dokładnie to co dzieje się teraz. Zorganizował cyrk mający rozmyć odpowiedzialność, po kilku dniach informujemy, że z jakiś powodów nie wyszło i gramy opcję startu 0. Znalezienie do takiej akcji słupów trudne by nie było. Po co więc nie tylko negocjować, ale podpisać umowę o sprzedaży z kimś z zewnątrz z którym nie jesteśmy dogadani na zamiecienie nieprawidłowości pod dywan? Sorry, ale elementarna logika nie wytrzymuje tutaj krytyki.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Revenge_vo2 napisał(a):Wyświetl post
@filipski,
szybkie pytanie, czy do nowych właścicieli mogło dojśc to co się działo dzisiaj i wczoraj w TS'ie? Jeżeli tak to rozumiem, że zlecenie wykonania przelewu było prawdziwie a przelew został wstrzymany?

Dobrze rozumuje dalej, że stąd właśnie czekano do 28 z przelewem do ostatnich chwil by zobaczyć już ruchy osób odpowiedzialnych za to co wyszło na wierzch kiedy poczują się pewnie?
Akurat dzisiejsze ruchy nie muszą świadczyć o niczym złym. Prawdopodobnym jest, że po prostu pojawiły się dodatkowe warunki ze strony kupujących. Na te TS musi przystawać, jeśli nie chce zostać grabarzem Wisły.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 29.12.2018, 00:45
Gramy dalej nic nie było Uważam, że 12,2 mln się pojawi a może to będzie nawet nieco inna suma ale ...

korzystając z okazji, wyprowadzam nowy trop skoro tu sobie symulujemy co mogłoby się zdarzyć ... Tak więc:

PMS oddala spółkę w całkiiem nowe ręce tylko po to ab uniknąć odpowiedzoalności członka zarządu zobowiązanego przez odpowiednie zapisy w Kodeksie spółek handlowych (również odpowiedzialności wobec osób, które poniosły szkodę) do zgłoszenia w sądzie wniosku o ogłoszenie upadłości spółki. Jeśliby PMS zgłosila w sądzie taki wniosek, to zapisałaby sie niesławą po wsze czasy w historii wiślackiej a do domu musiałaby wracać kanałami.
Wniosek, o którym piszę, PMS zobowiazana byłą zgłosići nie później niż w terminie trzydziestu dni od dnia, w którym wystąpiła podstawa do ogłoszenia upadłości.
Powód: Literówka.
Ostatnio edytowane przez yarow : 29.12.2018 o godz. 00:47.
Odpowiedz cytując
Revenge_vo2
Member

Stary 29.12.2018, 00:46
Dla mnie, jako inwestora stanowiłyby poważny problem. Czekam na odpowiedź @filipskiego
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 29.12.2018, 00:46
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Filipski, ale tak abstrahując od samego zamysłu zakupu spółki i przesłanek.
Czas biegnie nieubłaganie i niedługo piłkarze zaczną odchodzić z klubu i tych terminów nie przeskoczymy.
Kiedy finalnie myślisz, że ta cała szopka się skończy ? Z drugiej strony, jeżeli faktycznie cała Polska się temu procederowi skrzętnie przygląda i nikt nie jest w stanie wyhaczyć, gdzie jest cały szkopuł - to może być to aż tak dobrze przygotowane ? Kiedyś, ktoś musi w końcu pewnymi faktami się pochwalić i dowiemy się chociaż niewielkiej garści informacji, co co w tym cały zamieszaniu chodzi.
Szybko. Myślę, że przed Nowym Rokiem. I za to trzymam kciuki.

Co do "wyhaczania szkopułów" - z całym szacunkiem dla "całej Polski", ale tu liczy się tylko opinia nowego właściciela. Który, w przeciwieństwie do nas wszystkich, nie żyje tylko Wisłą. Co, moim zdaniem, nawet lepiej dla Wisły.

heoij napisał(a):Wyświetl post
Na obecną chwilę bardziej bym się skłaniał do tego co Padre wkleił niż wyobrażeń Filipskiego:
Ojej... Nie tylko Stanowski robi sobie clickbait, ale nawet jacyś prawnicy, którzy nie mogąc się reklamować, piszą sobie blogi. No dobrze, niech i tak będzie.

Ech, miał być ostatni post - widzicie, okazało się, że jednak jestem niewiarygodny

@Revenge_vo2

Nic mi nie wiadomo o tym, aby przelew był wstrzymany. Co więcej, widziałem dokument, który pozwala mi tu pisać to, co piszę od popołudnia. Nie mam miejsca przy stole na tym etapie, więc nie wiem, jak sprawy stoją. Nie mam wglądu w tok rozumowania inwestora, jednak nie spodziewałbym się wstrzymania przelewu. Ale skoro jedna strona może bezkarnie milczeć i przeciągać linę, to może druga też widzi w tym jakąś korzyść?

Ustalmy jedno - żaden z nas nie widział umowy. Bez znajomości jej treści możemy się wszyscy łapać za słówka oraz łapać za nie innych.
Powód: odpowiedź do Revenge
Ostatnio edytowane przez filipski : 29.12.2018 o godz. 00:51.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2018, 00:48
yarow napisał(a):Wyświetl post
Gramy dalej nic nie było Uważam, że 12,2 mln się pojawi a może to będzie nawet nieco inna suma ale ...

korzystając z okazji, wyprowadzam nowy trop skoro tu sobie symulujemy co mogłoby się zdarzyć ... Tak więc:

PMS oddala spółkę w cląkiem nowe ręce tylko po to ab uniknąć odpowiedzoalności członka zarządu zobowiązanego przez odpowiednie zapisy w Kodeksie spółek handlowych (również odpowiedzialności wobec osób, które poniosły szkodę) do zgłoszenia w sądzie wniosku o ogłoszenie upadłości spółki. Jeśliby PMS zgłosila w sądzie taki wniosek, to zapisałaby sie niesławą po wsze czasy w historii wiślackiej a do domu musiałaby wracać kanałami.
Wniosek, o którym piszę, PMS zobowiazana byłą zgłosići nie później niż w terminie trzydziestu dni od dnia, w którym wystąpiła podstawa do ogłoszenia upadłości.
to ja też dorzuce "teorie" spiskową.

1. Zaczyna się od tego ze ktoś podstawia słupa dzięki ktoremu moze wjechac na bialym koniu i przejąć klub
2. Konczy sie podstawieniem slupa po to by klub opuscic

TADAM
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.12.2018, 00:49
@filipski To co piszesz ma sens. Teoretycznie - można sobie wyobrazić, ze klub ma podpisane trwające Umowy, które są mało dla niego korzystne, które zostały aneksowanie w ostatnim czasie i zawierają dziwne klauzule - np ograniczające możliwość łatwego wypowiedzenia. To nie jest trudne do przygotowania przez prawnika jakim jest była Prezes. Taki dodatkowy bonusik na odchodnym...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.12.2018, 00:51
Człowiek lub się oszukiwać i do końca chce wierzyć, a już nawet nie tyle, że chce wierzyć tylko... chce wierzyć, ze wierzy... Tym bardziej chce wierzyć gdy widzi taką szopkę w mediach, widzi ludzi pokroju Pietrowskiego, który udziela wywiadów i ręczy swoją osoba za wszystko, widzisz zarząd Wisły Kraków, który rozmawia z nowymi właścicielami, ręczy też za nich bo ponoć cała transakcja byla przemyślana i tamci ludzie byli jakos przefiltrowani, widzisz spotkanie skośnookiego z prezydentem Krakowa. I tak sobie myślisz, ze ....a, chyba to nie może być ułuda. Bo niby po co, jak to, bo przecież to już jest tak realne, ze nie może się okazać nierealne.
Ja jeszcze dalej wierzę, ze coś z tego będzie - bo co innego mi pozostało? - ale tak na serio... czy to moga być ludzie wiarygodni? Nie śmierdza groszem. Od początku ten Pietrowski mówi dziwne rzeczy. Tamci nie potrafią się okazać niczym. Gdybym ja miał przejąć klub, wpompować w niego 12 mln a w perspektywie 130 mln, to na pewno bym musiał zarabiać więcej niż 2 tys zł/miesiąc i mieć lepsze auto niż Astra II, więc też bym był jakas osobą publiczną, umiał się ze swojego majątku okazać, pokazać, że kase wezmę stąd i stąd, z mojej firmy innej, czy z mojego konta, a nie ....a, że bym miał na koncie 50 tys zł i wymyślał, że przychodze przejmować klub gdzie trzeba wpłacić 12 mln zł na dzień dobry.
Nie wiem dlaczego to wszystko nas spotkało, za jaką karę. Nie wiem czego ci ludzie chcą, być może reklamy (w sumie nieważne jak mówią, ważne, ze mówią. W dobie patostreamów, celebrytów i bycia znanym z tego, że się jest znanym to myślę, ze każdemu z tej trójki kambodżańsko-szwedzko-polskiej może to wszystko pomóc. Pietrowski już jest znany na calą Polskę. Jest agentem piłkarskim. Zaraz uda w tym wszystkim pokrzywdzonego i ofiarę ale, ze będzie znany medialnie to już może miec kontakty do nowych i lepszych zawodników. A być może chodzi tylko jedynie o oczyszczenie ze wszystkiego WSH i Sarapaty.
Jednego jestem pewien, że takiego świństwa jak zrobiło WSH Wiśle to nie zrobił nigdy nikt a takiego ....iska jak Sarapata wiśłacki świat nie widział. Kibole przejęli klub, zaczęli mieć wpływy realne na niego i nagle Wisła zaczeła lecieć sportowo, zaczęły się wszedzie oszczędności -chociaż nie do końca bo to wszystko już było za ery Bednarza, takze tym lepiej miało WSH bo już wszystko było na tyle zaawansowane i wygaszone, że na prawdę nie było jakichś kominów placowych, nie było jakichś nietrafionych transferów bo w ogóle tych z serii gotówkowych nie mieliśmy. Cupiał oddał klub, wpadło kilkanascie mln zł z transferów, były tez długi ale ok, to co wpadło z transferów to jeszcze nadwyżka powinna zostać. Nie wydawaliśmy dużo na place, na transfery, z miesiąca na miesiąc nas uspokajano słowami Dukata i Sarapaty, ze sytuacja się poprawia i Wisła zaczyna stawać na nogi.
I nagle się ....a okazuje, że długi wyjebało tak w kosmos, że nawet nie ma z czego płacić pracownikom pensji?
O .... tutaj chodzi. Czy ja czegoś nie wiem? Masz wpływy wszelakie z praw tv, dnia meczowego itd i nie jestes w stanie zapłacić groszy piłkarzom za grę (bo tyle teraz płaci Wisła), nie jestes w stanie wynając stadionu? I to w sytuacji gdzie nie jesteśmy jakąś Polonią Warszawa gdzie było 4 tys ludzi na meczach ale na prawdę frekwencji tragicznej nie mieliśmy nigdy a bywało ponad 20-25 tys na meczach więc też ten dochód wtedy był w ogóle fest.
Za ten wałek, który zrobiono na Wiśle to wielki czarny .... w dupę tym, którym się do tego przyłożyli, z Saraszmatą na czele.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 29.12.2018, 00:52
Cytat:
Jak sobie przeanalizujemy wszelkie daty, to jasno wychodzi o co "zarządowi" chodziło: zawinąć z tonącego okrętu jak najwięcej dla siebie.

Przypomnijmy: po upadku rozmów z Włodarskim, nagle znajduje się w ekspresowym tempie inwestor zagraniczny. W ekspresowym tempie podpisano umowę, oraz podsyłano "pożytecznym idiotom" newsy o planach nowych włodarzy (polecam lekturę artykułu interii: "największa inwestycja kapitału zagranicznego w polski sport!").

To wszystko mobilizuje kibiców na mecz z Lechem: część przeczuwając coś złego chce się pożegnać, część z ciekawości chce zobaczyć nowego "inwestora".

W kasie klubu pojawia się w piątek 21 grudnia około 450 tysięcy złotych gotówki z biletów plus catering i pamiątki + ew kasa z band reklamowych (ta raczej nie doszła do piątku).

Co ciekawe nie ma żadnych kosztów organizacji meczu "na już": wszak miasto odroczyło płatność za stadion do 27 grudnia, media pewnie to samo, ochrona też pewnie wystawiła tylko fakturę z jakimś terminem płatności.

Aktualny zarząd przeznacza, więc całość tej kasy na spłatę długów: pensje zarządu, zaprzyjaźnionych pracowników, premie świąteczne itp. Zupełnie legalnie, wszak miastu dług uregulują za parę dni...

W niedzielę jednak Sarapata już nie jest prezesem, TS nie jest właścicielem - p.o. prezesa staję się ten cały Piotrowski. On również ma na papierze czyste ręce: wszak gdy przyszedł doklubu było 0zł na koncie nie miał więc pola manewru, oprócz czekania na kasę od inwestorów.

Ci z kolei, po prostu mogli się najzwyczajniej rozmyślić.

Kogo teraz pociągnąć do odpowiedzialności? Wydaję mi się, że wyrok w tej sprawie prosty by nie był, na pewno wymagał by przesłuchania dwóch dodatkowych osób: obywatela Francji/Kambodży działającego również w Szwajcarii i Luksemburgu. Oraz obywatela Szwecji działającego na Wyspach.

Powodzenie w ew. doprowadzeniu ich do prokuratury.

Ot, znikło 0,5 miliona złotych, i nie ma winnych".
Z forum skyscrapercity
Ostatnio edytowane przez heoij : 29.12.2018 o godz. 00:56.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.12.2018, 00:54
szprotson napisał(a):Wyświetl post
to ja też dorzuce "teorie" spiskową.

1. Zaczyna się od tego ze ktoś podstawia słupa dzięki ktoremu moze wjechac na bialym koniu i przejąć klub
2. Konczy sie podstawieniem slupa po to by klub opuscic

TADAM
To nie teoria spiskowa niestety. Doszło do tego, że to na chwilę obecną najbardziej prawdopodobne wytłumaczenie tego wszystkiego...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Revenge_vo2
Member

Stary 29.12.2018, 00:55
@filipski

dziękuje za odpowiedź. Doskonale rozumiem co piszesz i mam nadzieję taką samą jak Ty na pomyślny koniec calej sytuacji. Moje posty zawsze były w tym temacie stonowane a informacje przekazywane przeze mnie kilka dni przed twiterowymi dziennikarzami okazały się prawdziwe.

Mam nadzieje, że zwyczajnie i tym razem wszystko okaże się prawdą.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 29.12.2018, 00:59
Nie wierzcie w to co pisze Twitter, nie wierzcie w dziennikarzy- oni nic nie wiedzą. Za kurtyną aktorzy też grają swoje role, ale za te role Oskarów nie wręczają.

Teraz po prostu pora na happy end i odcięcie nowotworu jaki toczył Wisłę przez ostatnie dwa lata. Ostatni odcinek na dniach, rekordowa oglądalność gwarantowana.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 29.12.2018 o godz. 01:01.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.12.2018, 01:04
Oczywiście, że ten nowotwór się sam odetnie. Ale tak jak zacytował Heoij w taki sposób jaki sam tego chce, jeszcze przy tym na sam koniec kasując pieniądze klubu.
Niezależnie jak to się skończy - wątpie aby nasi obecni i przyszli właściciele byli ludźmi godnymi podania rąk.

Patrząc na czat - co raz bardziej jestem pewien, zę są ludzie na tym forum powiązani bardzo mocno z tym procederem i całym przejęciem ii na siłę ich czyszczący.
Otóż w takim razie róbcie tak dalej, wybielajcie złodziei z TSu. Ludzi, którzy zaorali ten klub i coś co masa ludzi kochała.

Będziecie mieć na meczach 500 fanatyków. Reszta normalnych kibiców nie będzie finansować złodziei i bandytów.
Może przyjdzie jakiś wasz znajomy słup kambodżański, ale tego skur.wysyństwa nikt wam nie zapomni. Mam nadzieję, że znajdzie się jedna odważna osoba, która odkryje tą całą obecną szopkę i wszystkie machinacje , które były za waszych rządów.

Plus oczywiście "u.......i" Wam w zarodku ten pomysł na sprzedaż klubu.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 29.12.2018 o godz. 01:15.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
MatMax
Junior Member

Stary 29.12.2018, 01:04
https://prawodoprywatnosci.pl/przekr...jest-vanna-ly/

Ktoś w końcu ogarnął to w całość i w miarę sensownie otworzył oczy większości, która z uporem maniaka czekała do 28.12 do 23:59
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 29.12.2018, 01:06
Różne tu teorie spiskowe tu fruwają. Sam w swoim pierwszym poście na forum parę miesięcy temu też taką przekazałem /przeczytaną gdzie indziej/.

Myślę że to wszystko co się tu wyczynia tkwi korzeniami w dalszej przeszłości. Poza tym nic nie wiadomo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów