The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2018, 16:06
jak się czuję po świętach? Trudno o spokój. Za dużo dziennikarzy dzwoni. Zgodnie z naszym komunikatem i klauzulą w umowie na zakup akcji klubu, do godz. 23:59 ma przyjść na adres naszego księgowego w Wiśle potwierdzenie przelewu z banku. I na to potwierdzenie wszyscy czekamy - powiedział Interii p.o. prezesa Wisły SA Adam Pietrowski.

Dopytaliśmy, czy prezes Pietrowski ma choćby ustną deklarację od szefa Alelegi Vanny Ly, który przejął 60 procent akcji klubu, że dokonał przelewu, co zapowiadał zrobić 27 grudnia.

Wiem, że w sprawie przelewu pan Ly był wczoraj w banku i z tego, co nas informował, księgowy Wisły ma otrzymać w terminie potwierdzenie przelewu. Na dzisiaj tylko tyle wiadomo, ja również czekam - dodaje p.o. prezesa Wisły.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.12.2018, 16:08

- Z panem Ly jest kontakt o tyle utrudniony, że leci do Nowego Jorku, gdzie wyląduje wieczorem polskiego czasu. Wiem, że w sprawie przelewu pan Ly był wczoraj w banku i z tego, co nas informował, księgowy Wisły ma otrzymać w terminie potwierdzenie przelewu. Na dzisiaj tylko tyle wiadomo, ja również czekam - dodaje p.o. prezesa Wisły."

Obstawiam, że będzie niestety tak jak to napisał Pele77 wyżej.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 28.12.2018 o godz. 16:11.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 28.12.2018, 16:12
Pele77 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo wierzyłem w ten przelew i nigdy go nie kwestionowałem, ale teraz myślę, że już po ptakach..... Pietrowski przekazuje tylko tyle, że Vanna mu mówił, że księgowy dostanie potwierdzenie przelewu do końca dzisiejszego dnia. Ja to teraz widzę tak, że Pietrowski I Hartling się wykręcą z tej całej sytuacji w taki sposób, że oni tylko przekazywali pomysły Vanna Ly, a ostatecznie się okazało że ten ich oszukał i Ci dwaj będą czyści. Vanna Ly zaś pewnie ma to gdzieś co będą w jakiejś Polsce o nim myśleć. Chciałbym to wszystko odszczekać, ale gdyby sprawa była traktowana poważnie to przelew wczoraj z rana byłby już przygotowany i najpóźniej dziś rano byłoby po sprawie, nie wspomnę już o jakiś przelewach natychmiastowych, które jak komuś zależy to każdy bank ma w ofercie.
Zrobią z Pietrowskiego kozła ofiarnego, rzucą na pożarcie mediom i tyle będzie z tego biznesu... a ich już więcej nie zobaczymy...
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

To przełomowy moment w dziejach ludzkości

Na naszych oczach powstają nowe grupy wyznaniowe:

Wierzący, że Przelew przyszedł (chrześcijanie)
Wierzący, że Przelew przyjdzie (żydzi)
Niewierzący w Przelew (ateiści)
Ci co u.......ą łeb za brak wiary w Przelew (mahometanie)
Wierzący że spłacono 144 tys. za Wojtkowskiego (jehowici)
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Pytanie czy w umowie wpisali dzień wpływu na konto S.A. czy dzień wyjścia pieniędzy z konta przelewającego. A tego przecież nie wiemy.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.12.2018, 16:14
Słuchajcie, przelewu jeszcze nie ma, bo Ly Vanna z Hartlingiem dogrywa deal z Bragielem w NY na grube miliony w dolarach amerykańskich. Poczekajcie jeszcze trochę.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 28.12.2018, 16:15
Bogdan81 napisał(a):Wyświetl post
To przełomowy moment w dziejach ludzkości

Na naszych oczach powstają nowe grupy wyznaniowe:

Wierzący, że Przelew przyszedł (chrześcijanie)
Wierzący, że Przelew przyjdzie (żydzi)
Niewierzący w Przelew (ateiści)
Ci co u.......ą łeb za brak wiary w Przelew (mahometanie)
Wierzący że spłacono 144 tys. za Wojtkowskiego (jehowici)

Są też agnostycy- nie ma dowodów na to, że przelew już przyszedł, ale nie ma też dowodów że w ogóle będzie, oraz nie ma dowodów na to że go nie będzie
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 28.12.2018 o godz. 16:17.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 28.12.2018, 16:15
Pele77 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo wierzyłem w ten przelew i nigdy go nie kwestionowałem, ale teraz myślę, że już po ptakach..... Pietrowski przekazuje tylko tyle, że Vanna mu mówił, że księgowy dostanie potwierdzenie przelewu do końca dzisiejszego dnia. Ja to teraz widzę tak, że Pietrowski I Hartling się wykręcą z tej całej sytuacji w taki sposób, że oni tylko przekazywali pomysły Vanna Ly, a ostatecznie się okazało że ten ich oszukał i Ci dwaj będą czyści. Vanna Ly zaś pewnie ma to gdzieś co będą w jakiejś Polsce o nim myśleć. Chciałbym to wszystko odszczekać, ale gdyby sprawa była traktowana poważnie to przelew wczoraj z rana byłby już przygotowany i najpóźniej dziś rano byłoby po sprawie, nie wspomnę już o jakiś przelewach natychmiastowych, które jak komuś zależy to każdy bank ma w ofercie.
Myśle bardzo podobnie, smutne ale niestety najprawdopodobniej prawdziwe.

TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Są też agnostycy- nie ma dowodów na to, że przelew już przyszedł, ale nie ma też dowodów że w ogóle będzie
Nie ma też dowodów że Vanna Le w ogóle cokolwiek wysłał, przecież nawet jego najbliżsi współpracownicy, Pietrowski i Szwed wiedzą tylko tyle ile on im powie, w dodatku od paru dni mają kontakt tylko przez telefon, bo gość sam poleciał do Luksemburgu gdzie niby miał załatwiać sprawy z przelewem. Dziś Pietrowski sam potwierdza że nic nie wie i sam czeka jak reszta kibiców na przelew, w dodatku Vanna jest w samolocie do Nowego Jorku, i kontakt jest z nim utrudniony, komedia. Swoją drogą, kto wie czy gość po prostu telefonu nie wyłączył, a ten lot do Nowego Jorku to kolejna ściema którą sprzedał naiwnemu Pietrowskiemu.
Ostatnio edytowane przez Rience : 28.12.2018 o godz. 16:19.
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Od: 06.2010

Stary 28.12.2018, 16:17
Informacją, której brakuje w mediach i komunikatach jest definicja o jakie potwierdzenie przelewu chodzi. Czy chodzi o potwierdzenie realizacji przelewu (w tzw. drobnych usługach bankowych funkcjonuje w praktyce tylko taki)? Czy też może potwierdzenie zlecenia realizacji? Wbrew pozorom to nie to samo.

Duże, międzynarodowe podmioty, zwłaszcza te operujące kapitałem z różnych źródeł (jak fundusze inwestycyjne) bardzo często operują właśnie na tych potwierdzeniach zlecenia realizacji. To są de facto wirtualne gwarancje udzielane kolejnym podmiotom tak, aby można było dokonać transakcji niezależnie od rozmaitych niuansów prawnych i systemowych, które takie transakcje opóźniają.

Przez ostatnie dwa tygodnie obserwowałem toczącą się tu dyskusję, powstrzymując się od komentarza. Dziś postanowiłem się odezwać, ponieważ WIEM, że poprzedni właściciel Klubu otrzymał dokument potwierdzający, iż środki są w drodze. Otrzymał go już wczoraj. Dzisiejsze dymisje w zarządzie TS są związane także z tym.

Przyznam, iż dziwi mnie, że praktycznie nikt tutaj nie widzi oczywistego faktu - w interesie poprzedniego zarządu i poprzedniego właściciela (tego formalnego i tego faktycznego) nie leży przedstawienie nowego właściciela w dobrym świetle. Co więcej, w ich interesie jest pokazać całą sytuację, jako możliwie najbardziej absurdalną.

Przypomnę, że w Wiśle obecnie wciąż pracują ludzie zatrudnieni przez poprzedni zarząd - we wszystkich działach. Naprawdę nie czytacie między słowami, np. prezesa Pietrowskiego, dlaczego nowi właściciele są tak tajemniczy, nie chcą o niczym mówić przed ostatecznym rozstrzygnięciem sprawy? Naprawdę nie rozumiecie dlaczego wciąż urzędujący pracownicy od marketingu i PR nie informują nas o niczym, przedłużając Waszą niepewność?

Na koniec - do ludzi poprzedniego zarządu: wiem, że czytacie to forum i m.in. na podstawie tego, co tu i na innych forach wyczytacie, podejmujecie decyzje w sprawie polityki informacyjnej i przecieków. Jako zwykły, oddany Klubowi kibic mam prośbę - dajcie sobie spokój. Co było, zostanie rozliczone. Teraz czas na nowe rozdanie. Kibicom dajcie spokój. Dosłownie - dajcie spokój, dając tę jedną informację, na którą czekają, a która wciąż może wyjść tylko od Was.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 28.12.2018, 16:21
PoDaJ dAlEj dO mInImUm 15 oSóB a pRzELeW PrzYjdZie :*:*:* xd
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 28.12.2018, 16:22
PoDaJ dAlEj dO mInImUm 15 oSóB a pRzELeW PrYjdZie :*:*:* xd
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.12.2018, 16:24
Tylko niech mi ktoś powie po cholerę cały ten cyrk nikt nie osiągnie z tego najmniejszych korzyść
?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 28.12.2018, 16:25
pRzElEw PrZyJdZiE <3
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg 2px83a.jpg (69,0 KB, 116 wyświetleń)
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 28.12.2018, 16:31
pRzELeW PrYjdZie :*:*:* xd

"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 28.12.2018, 16:32
filipski napisał(a):Wyświetl post
Informacją, której brakuje w mediach i komunikatach jest definicja o jakie potwierdzenie przelewu chodzi. Czy chodzi o potwierdzenie realizacji przelewu (w tzw. drobnych usługach bankowych funkcjonuje w praktyce tylko taki)? Czy też może potwierdzenie zlecenia realizacji? Wbrew pozorom to nie to samo.

Duże, międzynarodowe podmioty, zwłaszcza te operujące kapitałem z różnych źródeł (jak fundusze inwestycyjne) bardzo często operują właśnie na tych potwierdzeniach zlecenia realizacji. To są de facto wirtualne gwarancje udzielane kolejnym podmiotom tak, aby można było dokonać transakcji niezależnie od rozmaitych niuansów prawnych i systemowych, które takie transakcje opóźniają.

Przez ostatnie dwa tygodnie obserwowałem toczącą się tu dyskusję, powstrzymując się od komentarza. Dziś postanowiłem się odezwać, ponieważ WIEM, że poprzedni właściciel Klubu otrzymał dokument potwierdzający, iż środki są w drodze. Otrzymał go już wczoraj. Dzisiejsze dymisje w zarządzie TS są związane także z tym.

Przyznam, iż dziwi mnie, że praktycznie nikt tutaj nie widzi oczywistego faktu - w interesie poprzedniego zarządu i poprzedniego właściciela (tego formalnego i tego faktycznego) nie leży przedstawienie nowego właściciela w dobrym świetle. Co więcej, w ich interesie jest pokazać całą sytuację, jako możliwie najbardziej absurdalną.

Przypomnę, że w Wiśle obecnie wciąż pracują ludzie zatrudnieni przez poprzedni zarząd - we wszystkich działach. Naprawdę nie czytacie między słowami, np. prezesa Pietrowskiego, dlaczego nowi właściciele są tak tajemniczy, nie chcą o niczym mówić przed ostatecznym rozstrzygnięciem sprawy? Naprawdę nie rozumiecie dlaczego wciąż urzędujący pracownicy od marketingu i PR nie informują nas o niczym, przedłużając Waszą niepewność?

Na koniec - do ludzi poprzedniego zarządu: wiem, że czytacie to forum i m.in. na podstawie tego, co tu i na innych forach wyczytacie, podejmujecie decyzje w sprawie polityki informacyjnej i przecieków. Jako zwykły, oddany Klubowi kibic mam prośbę - dajcie sobie spokój. Co było, zostanie rozliczone. Teraz czas na nowe rozdanie. Kibicom dajcie spokój. Dosłownie - dajcie spokój, dając tę jedną informację, na którą czekają, a która wciąż może wyjść tylko od Was.
Możesz rozwinąć pogrubiony, a zwłaszcza podkreślony fragment?
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 28.12.2018, 16:33
Jeśli ten przelew dzisiaj nie przyjdzie a wygląda na to , że faktycznie tak się stanie to wszyscy ujadający tutaj od pierwszego dnia pojawienia się nowego właściciela będą bardzo szczęśliwi . Będziecie mogli triumfować i mówić : a nie mówiłem ....Tyle tylko , że to oznacza koniec Wisły . Tak wiem zaczniemy odrodzeni od IV ligi ...tyle że jakoś nikt nie zadaje sobie pytania " a gdzie będziemy grać ? Ja sobie tego w ogóle nawet nie wyobrażam . Mam nadzieję , że jednak kwestia tego przelewu zakończy się optymistycznie .
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 28.12.2018, 16:34
^ Jeśli miałbym strzelać, to chodzi o odwrócenie uwagi i skupienie jej na przelewie. Zarówno naszej jak i mediów. Kupienie sobie więcej czasu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.12.2018, 16:38
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ten przelew dzisiaj nie przyjdzie a wygląda na to , że faktycznie tak się stanie to wszyscy ujadający tutaj od pierwszego dnia pojawienia się nowego właściciela będą bardzo szczęśliwi . Będziecie mogli triumfować i mówić : a nie mówiłem ....Tyle tylko , że to oznacza koniec Wisły . Tak wiem zaczniemy odrodzeni od IV ligi ...tyle że jakoś nikt nie zadaje sobie pytania " a gdzie będziemy grać ? Ja sobie tego w ogóle nawet nie wyobrażam . Mam nadzieję , że jednak kwestia tego przelewu zakończy się optymistycznie .
Jeśli TS tak jak pisze Miga zadowoli się potwierdzeniem przelewu i nie będzie podważał umowy to w zasadzie sprawa jest już zamknięta i emocje powinny opaść , mam nadzieję że czym szybciej tym lepiej.
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.12.2018, 16:38
efekt napisał(a):Wyświetl post
Tylko niech mi ktoś powie po cholerę cały ten cyrk nikt nie osiągnie z tego najmniejszych korzyść
To jest jedyny powód dzięki któremu tli się we mnie jeszcze jakaś nadzieja. Generalnie jednak nie wierzę już co podkreśliłem w komentarzu wyżej. Dodam jeszcze tylko, że trochę mi żal Pietrowskiego, bo te wszystkie opowieści o tym co ten Ly posiada i gdzie ma udziały mogły być mu wmawiane, a on tylko przekazywał. Sam z siebie być może nic głupiego nie powiedział, bo nawet sytuacja z Matusiakiem czy Bońkiem mogła być przez kogoś podkoloryzowana. Jest nagranie z tej wypowiedzi czy tylko trzeba wierzyć dziennikarzowi? Z tego co czytałem to była mowa, że pośredniczył przy jakimś transferze Matusiaka, ale nie wyszło a Matusiak nie musiał o tym wiedzieć, a przede wszystkim widzieć się z Pietrowskim. Co do Bońka to mógł powiedzieć, że się z nim osobiście widział, ale to nie znaczy że go zna z jakiejś wspólnej rozmowy. Także może się okazać, że najwięcej straci ten który miał najczystsze intencje wobec Wisły.
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.12.2018, 16:41
Stelio napisał(a):Wyświetl post
^ Jeśli miałbym strzelać, to chodzi o odwrócenie uwagi i skupienie jej na przelewie. Zarówno naszej jak i mediów. Kupienie sobie więcej czasu.
Ale kto i po co potrzebuje więcej czasu TS i tak już jest zdyskredytowany a nowy Boss też już się skompromitował
Ostatnio edytowane przez efekt : 28.12.2018 o godz. 16:43.
?
Odpowiedz cytując
ostatecznybłysk
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 28.12.2018, 16:46
W ostatnim czasie pierdzieliło się wszystko co mogło... kiedyś musi w końcu wydarzyć się coś pozytywnego, oby to był ten przelew, choć już sam w to nie wierzę
Odpowiedz cytując
n87
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 28.12.2018, 16:48
http://m.footbar.info/z-ostatniej-ch...RUMsoztYvEycHo

Ponoć potwierdzenie przelewu już jest...
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 28.12.2018, 16:48
Przelew-impotent, nie może w ogóle dojść. Albo długodystansowiec, bo Kambodża. A Sarapata zamiast stymulować, żeby przyszedł szybciej, to rezygnuje ze stołka/kanapy. Nic się tutaj kupy nie trzyma.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.12.2018, 16:53
Dajmy sobie czas do wieczora. Będzie dobrze ��
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.12.2018, 16:58
Spytam tak trochę z innej beczki.
Ktoś może orientuje się jakie są ewentualne możliwości pociągnięcia do odpowiedzialności za niegospodarność (poprzedni) zarząd spółki?!
Z rewelacji medialnych i z lektury tego forum wynika, że w finansach Wisły w ostatnim czasie działy się cuda... a perełką jest nie zapłacenie miastu za wynajem stadionu za ostatni mecz... Jakby nie spojrzec odchodzący zarząd wrzucił od razu nowych właścicieli na minę (o ile jest tak w rzeczywistości).
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 28.12.2018, 17:01
"Znawcą tematów wszelkich " chciałem powiedzieć , że tu nie chodzi o przelew 12 pln ale o 12 mln pln . Tego nie robi się Blikiem . Ja ciągle jeszcze wierzę , że to się stanie .Okres świąteczny tez raczej nie ułatwia tego wszystkiego a szukający sensacji w każdym aspekcie dziennikarze dolewają oliwy do ognia .
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 28.12.2018, 17:02
AOT
Pół Polski drze łacha z kambodżańskiego księcia, szwedzkiej gwiazdy disco i łysego plotkarza. Poważni komentatorzy całą swoją uwagę skupiają na tym, jaka to niby śmieszna, absurdalna i tajemnicza jest ta sytuacja. Niepoważni komentujący z forów internetowych i tłiterów wrzucają kolejne memy i przerzucają się hejtem. Nowi właściciele na dzień dobry dostają potężny dług zaufania - obok długów oczywistych - który może realnie utrudnić im zwłaszcza pierwsze kroki po przejęciu klubu. Trybuny będą podzielone przynajmniej przez parę miesięcy. Piłkarze, nawet należycie spłaceni i na bieżąco wynagradzani, będą mieli swoje wątpliwości. Wątpliwości będą mieć przez jakiś czas ewentualni nowi piłkarze, ich agenci etc. Och, jaka śmieszna, niepoważna ta "nowa Wisła"...

Tymczasem powoli we mgle rozpływa się pozornie niewzruszalny fakt, iż ekipa, która przejęła Wisłę pod sztandarami miłości do klubu i oddania barwom, dokonała faktycznego gwałtu na jego strukturach, finansach i stanie posiadania (także sportowym). We mgle rozpływa się pozornie oczywista konstatacja, iż ludzie deklarujący gotowość do zabijania za Wisłę, z rozpędu omal nie zabili jej samej. Że poprzedni zarząd działał na szkodę spółki, a za nim stała zorganizowana grupa przestępcza. To wszystko cichutko odsuwa się w cień, wszak dziś najważniejszy jest "kambodżański kabaret". A dlaczego te fakty, o których są pozornie niewzruszalne i pozornie oczywiste? Odpowiedzi dostarcza choćby co trzeci komentujący tutaj. Coś, co nowi właściciele wiedzą, kibice lubią wypierać.

Ja piszę szczerze i prosto z mostu. Nowi właściciele nie mogą tego zrobić publicznie. Oni muszą najlepiej jak się da zabezpieczyć interesy swoje (czyli już teraz Wisły!!!) przed tymi, którzy nie życzą dobrze ani im, ani Wiśle. Dlaczego chcą udzielić odpowiedzi dopiero w styczniu? Bo sami dziś nie mają wszystkich odpowiedzi, zwłaszcza względem tego, co w klubie zastaną, w każdej z szaf, a nie tylko w sejfie.

Dopiero kiedy formalnie nic i nikt nie będzie stało pomiędzy nimi, a efektami ich możliwych działań, wtedy będą mieli swobodę, także w kontaktach z kibicami. To, co robią w pierwszej kolejności, to weryfikacja ludzi, których zastaną na etatach w klubie. Tych samych na przykład, którzy - zamiast informacji o stanie spraw - publikują rankingi defensywnych piłkarzy Wisły w soszialach. Tych samych na przykład, którzy na pytania dziennikarzy, odpowiadają, że nic nie wiadomo, z nikim nie ma kontaktu, czyli kłamią.

A przecież dla Wisły pracuje - w takiej czy innej formie - więcej osób i podmiotów. To wszystko dostaną "w spadku" nowi właściciele, to trzeba możliwie najszybciej ogarnąć. Z ich punktu widzenia jest to równie ważne, jak szybkość przelewu. Raczcie dostrzec w końcu, że przejmowana jest Sportowa Spółka Akcyjna, jeden z największych polskich klubów, a nie KTS Weszło Warszawa. Teksty o niepoważnych właścicielach świadczą tylko o niepoważnych komentujących.

Śmiejemy się z parasola Ly, a nie zastanawiamy się nad tym, że facet inwestuje w klub o określonej reputacji. Co więcej, nikt z Was nie wie, że w niedzielę po spotkaniu z prezydentem Ly był w sanktuarium w Łagiewnikach. Tam twarzy nie zasłaniał - bo nie musiał. Dlaczego nie musiał? Bo nie pokazuje jej na co dzień.

Śmiejemy się z "pana skośnookiego" w wykonaniu prezydenta. I słusznie, bo sformułowanie niefortunne i zostało odnotowane przez samego adresata. Jednak nikt nie wie, że Majchrowski o nowych inwestorach wiedział wcześniej, niż - uwaga - poprzedni właściciele.

Śmiejemy się z lapsusów prezesa Pietrowskiego, ale mało kto raczy zauważyć, że on od początku mówi, w przeciwieństwie do ludzi poprzedniego właściciela i samej prezes Sarapaty. Jego rozliczacie codziennie z każdego zdania, a ją jak rozliczycie z milczenia?

Kończąc ten długi post, kwestia najważniejsza. Nie, nie jest na 100% pewne, że Wisła Kraków pozostanie własnością konsorcjum, które ją nabyło. Jednak nie jest to zależne od żadnego przelewu, ale od spraw, których kibicom na forach fanowskich się co do zasady nie wyznaje. Trzymajcie więc kciuki za nowych właścicieli, zamiast im złorzeczyć.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 28.12.2018, 17:02
Tyma bardziej nasz potentat biznesu Pan Jaccuzi powinien sobie z tego zdawać sprawę.

Pan Wanna dziś ląduje wieczorem w NY to niech kupi przy okazji jeszcze jeden klub
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 28.12.2018, 17:03
Przecież tu też chodzi o uniknięcie odpowiedzialności karnej za wielomilionowe defraudacje, które odbywały się za czasów odchodzącej? władzy i zrzucenia na kogoś winy, że ,,to nie my, to oni", aby ciemny lud to kupił (autor tych słów był witany z honorami na meczu z Lechią).

Walka z bliżej nieokreślonymi wrogami, to główny motyw przewodni dwuletnich rządów TS-u, dzięki czemu zapewnili sobie wysokie poparcie (podobne mechanizmy do PiS-u), a przecież TS swego czasu na terenach klubu urządzał liczne wykłady patriotyczno-uświadamiające z politykami PiS-u: kibic Wisły miał głosować tylko na PiS i tak było w 2015 r. Na tym forum też roiło się od aktywistów PiS-u. Działacze PiS-u mieli uświadamiać kibiców, że tylko PiS, a reszta to sami wrogowie.

Zawsze można wmówić, że za Meresińskim stali wrogowie, którzy chcieli dobić klub, a dzielna Marzena niczym Kmicic uratowała klub od wszelkiego zła - sama przeciw wszystkim.

A tu jeszcze był stażysta Kasztelaniec, który był autorem drugiego spisku i królowa Marzena znowu uratowała klub.

Ciemny lud w to uwierzył, dzięki czemu było pole do milionowych defradaucji, nikt nie patrzył im na ręce, bo wszyscy szukali tych wrogöw i gdy to runęło, bo runąć musiało, to okazało się, że Wisła ma cztery razy większy dług niż miał wynosić i trzeba natychmiast ratować, bo klub tonie.

Stechert był w czasie działania pralni hiszpańskiej i po to został wymyślony, aby można było dokonywać stu transferów, aby nikt nie protestował (coś jak 500+, aby odwrócić sytuacje od największych w historii afer III RP - SKOK, KNF, itp.).

Ten motyw pisowskiego patriotyzmu niestety stworzył te wszystkie problemy w Wiśle (zresztą afera KNF to też afera patriotyczna, bo wg Gkapińskiego - jednego z najbliższych żołnierzy Kaczyńskiego, były szef KNF-u Chrzanowski to wielki patriota i człowiek o nieposzlakowanej opinii). Na taśmach usłyszeliśmy czym jest ten pisowski patriotyzm.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 28.12.2018 o godz. 17:17.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.12.2018, 17:05
dwa mega mega trafne i celne posty.
dlatego zginą
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź