The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.12.2018, 10:08
Juventus.

Z tego co się orientuje to stadion jest tak zaprojektowany, że wejście na niego poprzedza galeria handlowa.
Nic złego nie byłoby w tym, że klub chce w taki sposób zarabiać na własne utrzymanie.

Wojciechowski czy ktoś tam inny też miał bodaj takie pomysły...
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 25.12.2018, 10:18
Cytat:
Też chcę być optymistą, ale teraz proste pytanie: czy znacie jakieś kluby, które mają wpływy z nieruchomości - hoteli, galerii handlowych etc?
Z tych najbliższych to chyba Spartak Trnava, gdzie obecnie gra Patryk Małecki.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.12.2018, 11:03
master777 napisał(a):Wyświetl post
Też chcę być optymistą, ale teraz proste pytanie: czy znacie jakieś kluby, które mają wpływy z nieruchomości - hoteli, galerii handlowych etc?
Garbarnia Kraków.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 25.12.2018, 11:28
Naprawdę ciężko zrozumieć, że automat w takich rejestrach (generowanych automatycznie dodam), przy imionach kończących się na "A" ustawia w systemie kobietę?
Odpowiedz cytując
armani199
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.12.2018, 11:52
Wśród nocnej ciszy głos się rozchodzi:
Wstańcie Wiślacy, przelew nadchodzi!
Czym prędzej się wybierajcie,
Na Reymonta pospieszajcie
Przywitać kasę!

Poszli, znaleźli prezesa w żłobie
Z wszystkimi znaki danymi sobie.
Jako Bogu cześć Mu dali,
A witając zawołali
Z wielkiej radości:

Ach, witaj Zbawco z dawna żądany,
Wiele miesięcy wyglądany
Na Ciebie króle, prorocy
Czekali, a Tyś tej nocy
Nam się objawił.

I my czekamy na Cię, Vanna Ly,
A skoro przyjdziesz na głos kiboli,
Padniemy na twarz przed Tobą,
Wierząc, żeś jest pod osłoną
Piwa i wina.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 25.12.2018, 12:03
Snow napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę ciężko zrozumieć, że automat w takich rejestrach (generowanych automatycznie dodam), przy imionach kończących się na "A" ustawia w systemie kobietę?
To działa tylko i wyłącznie w języku polskim!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 25.12.2018, 12:06
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
To działa tylko i wyłącznie w języku polskim!
Snow, też mi się nie chce w to wierzyć.
To byłoby bez sensu w innych językach niż polski:

Andrea Pirlo
Luca Toni
Joshua Kimmich

też byli kobietą?
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 25.12.2018, 12:09
Dokładnie jest tak jak napisałem.

Oczywiście skrypt ma dużo więcej zmiennych i zastosowanie gdy imię jest z poza bazy imion.
Imie Vanna może uchodzić we Francji za damskie.
Ostatnio edytowane przez Snow : 25.12.2018 o godz. 12:16.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 25.12.2018, 12:16
Żeby była jasność: nie widzę absolutnie nic złego z różnych źródeł utrzymania klubu, tylko po prostu z jednej strony wydaje się to tak proste, że aż dziw, że nikt nigdy nie próbował wcielić tych pomysłów w życie, z drugiej strony amortyzacja takiej inwestycji też pewnie trochę potrwa, zanim realna kasa zaczęłaby płynąć do klubu.
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 25.12.2018, 12:18
Snow napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie jest tak jak napisałem.

Oczywiście skrypt ma dużo więcej zmiennych i zastosowanie gdy imię jest z poza bazy imion.
Imie Vanna może uchodzić we Francji za damskie.

chcesz mi powiedzieć, że companycheck.co.uk to francuska strona?
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 25.12.2018, 12:23
https://en.wikipedia.org/wiki/Vanna

Cytat:
Vanna (/ˈvænə/ Italian: [ˈvanna]) is a given name that first appeared in recorded European history circa 1294. The Italian medieval feminine name originated in Tuscany, and is particular to Florence, Italy.
Though similar in pronunciation to the Italian name Giovanna, and conjectured to be derived from it, Vanna is neither a nickname nor a derivation.

Cytat:
Vanna is also a Cambodian unisex name meaning "Gold". It originates from ancient Sanskrit. Cambodian names are chosen for various themes such as Nature and positive attributes.[2]
Odpowiedz cytując
rafalp_r22
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 25.12.2018, 12:36
master777 napisał(a):Wyświetl post

Slavia Praga ma na stadionie hotel

Powiem więcej hotel/apartamenty u nas na trybunie wschodniej są jak najbardziej możliwe
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.12.2018, 13:28
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Juventus.
Dokładnie.
Byłem na stadionie.
Wchodzi się przez całkiem sporą galerię handlową. Przynajmniej z jednej strony

Może to nie jest Bonarka, ale mamy kilkanaście sklepów (w tym klubowy).
A że stadion położony jest w stosunkowo młodej dzielnicy to i ruch jest spory.

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ostatecznybłysk
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 25.12.2018, 13:32
Już tylko 2-3 dni, niedługo dojdzie przelew i zacznie się nowa Era, era bólu dupy Stanowskiego i jego klakierów.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.12.2018, 13:57
Aż się tam przejdę jutro i zadzwonię domofonem jak będzie takie nazwisko bo właśnie jestem w Paryżu
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.12.2018, 14:00
Sparta Praga ma przy klubie macdonald w srodku w barwach Sparty.
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 25.12.2018, 14:36
Aktualną sytuację oddaje taoto scena zfilmu JerryMaguire: https://youtu.be/TuQC5hhhqkY
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 25.12.2018 o godz. 14:44.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 25.12.2018, 14:52
Bogdan81 napisał(a):Wyświetl post
Aktualną sytuację oddaje taoto scena zfilmu JerryMaguire: https://youtu.be/TuQC5hhhqkY
ew. hicior z 1986: https://youtu.be/9jK-NcRmVcw

Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.12.2018, 22:27
Stanowski unaocznił, że nadal dobrze się trzyma poglad mówiący, że im lepiej oznacza: tym gorzej. Nie widać w tym logiki, ale jeśli na ból tylnej części ciała taki materiał działa leczniczo, to podobnych wypowiedzi w najbliższej przyszłosci pojawi się więcej.
Kiedy pieniądze wpłyną - rozpocznie się histeria.

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...agedia/pbj88pf
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez yarow : 25.12.2018 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
Bohemians
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 26.12.2018, 08:08
@yarow
Najpierw szydera że nie ma szans że wpłacą kasę, że chodzi im tylko o tereny ts itp a teraz u stano pojawiła się nutka niepewności i tak jak wcześniej pisałem, kiedy przelew dojdzie to zacznie się nowy etap jazdy po Wiśle. Nie ma co czytać głupot. Spokojnie, jeśli splacą długi to albo będą inwestować w klub i tereny albo stwierdzą że jednak lepiej Wisłę odsprzedac dalej. Na 4 ligę zawsze jest czas. A dziennikarzom polecam zajęcie się przeswietleniem działalności zarządu w ciagu ostatnich 2 lat jesli chca pomóc.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.12.2018, 09:53
Bohemians napisał(a):Wyświetl post
@yarow
Najpierw szydera że nie ma szans że wpłacą kasę, że chodzi im tylko o tereny ts itp a teraz u stano pojawiła się nutka niepewności i tak jak wcześniej pisałem, kiedy przelew dojdzie to zacznie się nowy etap jazdy po Wiśle. Nie ma co czytać głupot. Spokojnie, jeśli splacą długi to albo będą inwestować w klub i tereny albo stwierdzą że jednak lepiej Wisłę odsprzedac dalej. Na 4 ligę zawsze jest czas. A dziennikarzom polecam zajęcie się przeswietleniem działalności zarządu w ciagu ostatnich 2 lat jesli chca pomóc.
Przecież jak próbowano prześwietlać działanie zarządu to pojawiał się syndrom oblężonej twierdzy, że jest "ból tylnej części ciała" bo wbrew temu co dzienniakarze zapowiadali kibole świetnie prowadzą klub i już za chwilę Wisła będzie dominowała w Polsce. Co było oczywiście w niesmak dziennikarzom, "bo Warszawka".

Widzę, że wracamy do punktu wyjścia i każdy zły głos na temat naszego egzotycznego trio jest atakiem bo "ból tylnej części ciała".
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 26.12.2018, 10:27
@ mr_kwolf problem w tym, że Azjaty nie da się prześwietlić ani medialnie ani finansowo i dziennikarze, oraz my kibice idziemy tylko domysłami, u jednych są to hura optymistyczne poglądy, a u innych sceptycyzm(tą grupę sam reprezentuję).

@ Bohemians Słowa Stanowskiego maja sens i wcale nie wykluczają wcześniejszych twierdzeń. Niestety obecnie znane wszystkim informacje nie dają pozytywnych przesłań, bo huczne zapowiedzi inwestorów nie sa poparte dowodami ani faktyczną kasą, a pojawienie się inwestorów i objęcie władzy w przededniu dochodowego meczu budzi spore niepokoje i żeby się nie okazało, że wyparowała kasa z biletów za mecz z leszkiem. My w sezonie mamy pewnie tylko trzy naprawdę dochodowe mecze tj. Legia, Lech, Derby i właśnie dla oszusta (nie twierdzę , że inwestorzy są oszustami) opłacalne jest zostanie właścicielem na jeden dochodowy mecz by zgarnąć kasę z biletów - nie twiedzę, że tak się stało/stanie, ale tego sie obawiam
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.12.2018, 10:46
A co zmieni kasa z tego jednego meczu ? Czy za TSu kasa z dnia meczowego również szła na spłatę piłkarzy skoro nie mieli płacone przez 5 miesięcy ?
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.12.2018, 10:48
Dalibyście sobie już siana z tym najeżdżaniem na Stanowskiego. Patrząc z zewnątrz bez wiślackich okularów polewka z sytuacji u nas jest absolutnie uzasadniona. Gdyby analogicznie działo się przy Łazienkowskiej czy po drugiej stronie Błoń, to sami byście szaleli z memami, albo innymi złośliwościami. Stanowski po odejściu Leśnodorskiego i tak nieco się ograniczył w dogryzaniu Wiśle, bo się skupił na dop...niu się do Mioduskiego

Czy jego stwierdzenie, że jak przelew wpłynie, to dopiero zacznie się tragedia Wisły jest racjonalne?
Jeżeli się przyjmie założenie, że VL z przyczepkami to słupy, to jak najbardziej.
Jeśli nie są podstawieni i kasa wpłynie, to jest to ta 3 najbardziej zastanawiająca wersja, bo nie ma śladu po ich działalności generującej ową kasę. Największą popularnościuą cieszy się jednak wersja, że ta dziwna trzódka rozpłynie się we mgle
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 26.12.2018, 10:51
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Przecież jak próbowano prześwietlać działanie zarządu to pojawiał się syndrom oblężonej twierdzy, że jest "ból tylnej części ciała" bo wbrew temu co dzienniakarze zapowiadali kibole świetnie prowadzą klub i już za chwilę Wisła będzie dominowała w Polsce. Co było oczywiście w niesmak dziennikarzom, "bo Warszawka".

Widzę, że wracamy do punktu wyjścia i każdy zły głos na temat naszego egzotycznego trio jest atakiem bo "ból tylnej części ciała".
Możesz zalinkować te prześwietlenia działań zarządu? Bo jakoś nie przypominam sobie, by pisano za dużo o finansach Wisły.

Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 26.12.2018, 10:56
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Możesz zalinkować te prześwietlenia działań zarządu? Bo jakoś nie przypominam sobie, by pisano za dużo o finansach Wisły.
Mi się kojarzy taki juz dość stary post na tt Targosza (możliwe, że usunął )
o drenowaniu ukochanej spółki co miał sie odnosić do zarządu Wisły
Odpowiedz cytując
majkelson777
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 26.12.2018, 11:13
W sumie to mam takie pytanie dla ludzi, którzy naprawdę wiedzą jak to wygląda(chociaż nie wiem czy są tacy przy takim braku transparentności). Być może ktoś już o tym pisał, ale w tym wątku jest tyle zbędnych postów, że już się pogubiłem.

Co tak naprawdę może obecnie zrobić Pietrowski? Władze Towarzystwa Sportowego Wisła podpisały umowę warunkową na sprzedaż stu procent udziałów, podały się do dymisji. Kto przez te 6 dni w tym okresie przejściowym ma jakąś moc decyzyjną i jakie tak naprawdę ma uprawnienia? Bo ludzie piszą o przelewach, KRS itd. i ciężko się już w tym połapać.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 26.12.2018, 11:47
majkelson777 napisał(a):Wyświetl post
W sumie to mam takie pytanie dla ludzi, którzy naprawdę wiedzą jak to wygląda(chociaż nie wiem czy są tacy przy takim braku transparentności). Być może ktoś już o tym pisał, ale w tym wątku jest tyle zbędnych postów, że już się pogubiłem.

Co tak naprawdę może obecnie zrobić Pietrowski? Władze Towarzystwa Sportowego Wisła podpisały umowę warunkową na sprzedaż stu procent udziałów, podały się do dymisji. Kto przez te 6 dni w tym okresie przejściowym ma jakąś moc decyzyjną i jakie tak naprawdę ma uprawnienia? Bo ludzie piszą o przelewach, KRS itd. i ciężko się już w tym połapać.
Zgodnie z KRS Wisły Kraków S.A.:

do składania oświadczeń woli w zakresie praw i obowiązków majątkowych i niemajątkowych spółki oraz podpisywania w imieniu spółki upoważnieni są: a)w przypadku zarządu jednoosobowego - samodzielnie prezes zarządu b)w przypadku zarzadu wieloosobowego - dwóch członków zarządu działających łącznie, z których, co najmniej jeden pełni funkcję prezesa zarządu albo wiceprezesa zarządu.

Nie za bardzo wiadomo, jaki status ma Pan Pietrowski. Jest co prawda wskazany, jako "tymczasowy prezes", ale równie dobrze może to być tylko figura retoryczna i prezesem formalnie nie jest. Jeżeli była uchwała akcjonariuszy o jego powołaniu, to może działać od podjęcia tej uchwały (nie musi czekać na wpis do KRS).

Wiadomo, że Wisła ma długi. Nie mam natomiast wiedzy, czy ma jakieś środki trwale, np. komputery lub inne urządzenia biurowe, niezbędne w funkcjonowaniu, ale które jednak można próbować spieniężyć - oczywiście zakładając skrajnie mroczne scenariusze.

Niemniej jeżeli rzeczywiście zachodzą już przesłanki do złożenia wniosku o upadłość, a nowy Pan Prezes nic z tym tematem nie zrobi, to również odpowiada na zasadzie art. 299 ksh.
Odpowiedz cytując
rafalp_r22
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 26.12.2018, 11:50
majkelson777 napisał(a):Wyświetl post

Było podane, że Pietrowski jest teraz P.O. (Pełniący Obowiązki) Prezes Zarządu, on może podpisywać wszelkie umowy, ma dostęp do konta Wisły S.A. (które z oczywistych wzgłędów zostało wyczyszczone, czyli wszystko co można było pospłacać zostało pospłacane). Do KRS raczej nie było zgłaszane, tylko wpisane notarialnie do umowy spółki, do KRS za długo by się na wpis czekało. W momencie, w którym kasa nie wpłynie, zarząd i rada nadzorcza nie wraca automatycznie - muszą być ponownie powołani przez zarząd TS
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.12.2018, 12:34
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Dalibyście sobie już siana z tym najeżdżaniem na Stanowskiego. Patrząc z zewnątrz bez wiślackich okularów polewka z sytuacji u nas jest absolutnie uzasadniona. Gdyby analogicznie działo się przy Łazienkowskiej czy po drugiej stronie Błoń, to sami byście szaleli z memami, albo innymi złośliwościami. Stanowski po odejściu Leśnodorskiego i tak nieco się ograniczył w dogryzaniu Wiśle, bo się skupił na dop...niu się do Mioduskiego

Czy jego stwierdzenie, że jak przelew wpłynie, to dopiero zacznie się tragedia Wisły jest racjonalne?
Jeżeli się przyjmie założenie, że VL z przyczepkami to słupy, to jak najbardziej.
Jeśli nie są podstawieni i kasa wpłynie, to jest to ta 3 najbardziej zastanawiająca wersja, bo nie ma śladu po ich działalności generującej ową kasę. Największą popularnościuą cieszy się jednak wersja, że ta dziwna trzódka rozpłynie się we mgle
Stanowski z większością dziennikarzy wyśmiewają i obrażają Vanna Ly tylko z tego względu, że jak Oni to mówią " brakuje transparentności ". To jest takie dyplomatyczne nazywanie tej sprawy bo w telewizji czy gazetach inaczej tego nie mogą nazwać. Wg mnie w głębi duszy mają takie myślenie: " Jak tak można, że przyjeżdża ktoś z zewnątrz i się nam nie tłumaczy co i jak chce robić, przecież tak nie może być, mieszasz się w coś poważnego to musisz się nam tłumaczyć, nie można nas tak w chuja robić, że my dziennikarze nic nie wiemy. Nawet przecież jeden z naszych guru niejaki Mateusz stwierdził, że nawet Al Capone nie zadzierał z dziennikarzami a jakiś Vanna będzie nas olewał? "

Wg mnie to jest główny problem dla tych "dziennikarzy", a ja o to nie mam problemu, Cupiał też nikomu się z niczego nie tłumaczył i ja gdybym posiadał taki kapitał też bym się nikomu nie tłumaczył.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów