|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Trzymaj się! Tylko jak nie przeleją a moim zdaniem żadnych szans na to nie ma, to tracimy cały, całkiem fajny zespół i wtedy to już jesteśmy gorzej niż w czarnej dupie.Leśny miał rację, dziś kupić Wisłę to promocja ale 'dzis', z drużyną.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.12.2018 o godz. 22:59.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Załóżmy hipotetycznie, że nowi właściciele to poważni i godni zaufania ludzie. Patrząc na ich parcie na budowę akademii można założyć, że poza nieruchomościami to własnie tutaj widzą potencjał na zarobek w dłuższej perspektywie. I to wcale nie jest takie głupie. Już teraz za młodych polskich piłkarzy można dostać dobre parę milionów Euro. Patrząc na coraz lepszą markę jaką mamy w ligach zachodnich, w perspektywie 10-15 lat te ceny mogą osiągnąć poziom piłkarzy chorwackich. Czyli 2-3 porządne transfery utalentowanych zawodników na zachód zwrócą inwestycję w taką akademię z nawiązką. Wszystko ponadto to będzie czysty zysk. Nie ukrywam, że gdyby rzeczywiście mieli takie podejście do tej inwestycji to byłaby to idealna sytuacja dla Wisły.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Arked to tylko słowa, które nic nie znaczą. Nie ma sensu rozkminianie czego to oni nie zrobią na Wiśle dopóki nie podejmą pierwszych realnych kroków w tym kierunku. Krowa, która dużo muczy mało mleka daje.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 24.12.2018 o godz. 01:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to dobrze, bo oni bardzo mało muczą póki co
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
@ Arked tak duża akademia zarobi na szkoleniu dużej ilości młodzieży a nie na transferowaniu jej za granice bo bogate kluby mogą sobie tych małolatów brać praktycznie płacąc tylko śmieszny ekwiwalent za wyszkolenie a to małe pieniądze. W tym momencie to tylko gadanie a nie czyny i należy o tym pamiętać.
Ten wywiad z interii https://sport.interia.pl/klub-wisla-...850.1545396563 nie napawa optymizmem a szczególnie w aspekcie nieuregulowaniu rachunku za hotel, no Panowie to są drobiazgi i jeżeli ktoś nie puścił ploty to światło zostało już zgaszone, a Pani Marzena powie to nie moja wina. Rzekomy przelew z Kambodży być może potrzebuje tyle czasu, ale ten gość Vanna prowadzi ponoć interesy w całej europie i ma taki problem by przelać kasę
Ostatnio edytowane przez rafaello56 : 24.12.2018 o godz. 00:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne. To nie przeszkadza jednak np. Dinamu Zagrzeb w każdym sezonie sprzedawać jakiegoś młodego piłkarza za kilkanaście milionów Euro.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czy poniższy post jest z tego forum? Kumpel mi podeslal.
Cytat:
![]() Jeśli tak zostało to jakoś zweryfikowane? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Zajrzyj tutaj: https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=13496
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
https://www.fca.org.uk/news/warnings...al-group-clone |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Wesołych Świąt Koleżanki i Koledzy. Pełnych radości i nadziei.
Ja też obecnie z nadzieją patrzę na przyszłość Wisły i z lekkim optymizmem. Czy może to być wałek? Może, choć ja nie bardzo widzę jaki. Wisła to zbyt medialny klub by ktoś chciał nam jakiś paskudny numer wyciąć. Coraz więcej pozytywnych opinii na temat Pietrowskiego - może nie jest to magnat na rynku managerskim, ale facet który latami pracował na swoje nazwisko Dla paru euro by tego nie trwonił. Nie marzy mi się budżet na poziomie 130 mln. Wystarczy splata długów i uzyskanie licencji na kolejny sezon Miejsce w górnej części tabeli - choćby nawet ósme. Wolałbym patrzeć jak nowi właściciele inwestują w akademię niż kilka spektakularnych transferów i walka o puchary w tym roku. I jeszcze jedno - nie wiem czy zauważyliście, że z pojawieniem się dzisiaj kilku pozytywnych informacji aktywność na forum mocno spadla. Ciekawe, no nie? |
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
@SlawekS. Sytuacja jest biegunowo odległa od tego co piszesz. Pozytywnych informacji brak i już ich nie będzie. Zastanawia mnie tylko jak długo najwięksi optymiści będą czekać na ten przelew, który nie dojdzie 28-ego, żeby zrozumieć co się stało..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
nikt normalnie myslacy NIE WIERZY w to wszystko - i tym bardziej wpis przed chwila zalogowanego dzbana jak ty nie bedzie bral pod uwage twojego wpisu ......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieję, ze ten pan będzie musiał odszczekiwać swoje złote myśli. Choćby za "Gang Olsena"
![]() I stanie się on persona non grata na Stadionie im. Henryka Reymana. Jeśli po drugiej stronie Błoń i w Warszawce taki ból zadów - to jestem dobrej myśli ![]() https://www.przegladsportowy.pl/feli...lieton/x1rlz6w Powód: Literówki.
Ostatnio edytowane przez yarow : 24.12.2018 o godz. 03:07.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() Jest dzien przed Wigilia... 85% normalnych ludzi ma zycie rodzinne i domowe. Tutaj pewnie jest przyczyna ![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
WESOŁYCH ŚWIAT PANOWIE
i Panie ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
może ktoś zapodać stronę www p. Pietrowskiego?
![]()
Porter
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
No to mamy kolejny kwiatek..
https://ufile.io/sjge8 Podesłał kolega który siedzi w tematach przejęć itp. Udało mu się wyciągnąć dokumenty spółki Alelega. 1. Spółka założona w 2013 2. Generalnie spółka krzak która zmieniała właściciela kilka razy 3. Vanna jest jej właścicielem dopiero od sierpnia tamtego roku 4. Spółka nigdy nie robiła obrotów większych niż ok 10 tys euro 5. Nie wygląda to dobrze - nie ma gwarancji ze dana spółka nie ma jakiś innych zobowiązań. Jak fundusze robią takie spółki celowe pod tranzakcja, to zawsze nowe 6. A i wygląda na to ze za 2017 Vanna nie złożył sprawozdania, bo nie było dostepne Nie wyklucza to ze może ten przelew pójść, ale to nie jest tak ze Vanna założył Alelege I ze to jest jakaś marka, tylko spółka krzak która od kogoś przejął.. |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Przeczytałem pobieżnie te dokumenty, skupiając się bardziej na liczbach i danych. To, co napawa optymizmem, to wg tych dokumentów pan Vanna mieszka w samym centrum Paryża
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
https://www.google.pl/maps/@46.20991...7i13312!8i6656 https://prnt.sc/lywry5 ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wg mnie jeśli ktoś przychodzi z pomysłem że chce budować wszędzie i wszystko gdzie może - to znaczy że nie jest z branży. Tylko leje wodę. Po co mu Wisła? Optymistyczny wariant - pralnia pieniędzy - pesymistyczny skubnąć ochłapy i s.......ić. Innych opcji jakoś nie widzę.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ale jakie ochłapy? Jedynie co może zrobić z ochłapami to skubnąć w tyłek Sarapatę.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wesołych Świąt. Oby sprawdził się wariant optymistyczny.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A my jesteśmy w dupie na 99%. Wesołych Świąt! ![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Fantastyczna, przecież to już w tamtym tygodniu krążyło
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ale wtedy pismaki nie podłapały może tym razem im się uda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A od Ciebie czym czuć? Naiwnością? Bez urazy ale to nie jest biznes typu Słoneczna Apteka gdzie nikt nie miałby "ale", tylko gość który wstydzi sie swojej twarzy i zasłania się parasolem. Każdy normalny 3 razy sie zastanowi czemu.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|