The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2018, 08:53
AOT napisał(a):Wyświetl post
No to widocznie jesteś bardziej wrażliwy na swoim punkcie niż ja.
Bo ja gdybym usłyszał od obcego chłopa, którego widzę po raz pierwszy w życiu i tylko przez pół godziny, że mówi o mnie "ciemnowłosy" dla odróżnienia od blondyna i łysego, to bym wzruszył ramionami i tyle.
Moim zdaniem "skośnooki" to właśnie ten sam kaliber co ciemnoskóry, ciemnowłosy, wysoki, czy szczupły.
Dla mnie to jest non-story, ale z uwagi na to, że nic więcej ciekawego się nie wydarzyło to nasze dziennikarskie popłuczyny właśnie tego się chwyciły żeby nabijać kliknięcia.

Nawiasem mówiąc muszę Ci wyznać, że odczuwam wyjątkowy dyskomfort stając w obronie tej kanalii, która jest prezydentem naszego miasta, więc proszę Cię nie ciągnijmy tego tematu dalej

Wesołych Świąt
Mój ziomek jak pracował w chińskiej gdzie właścicielem był wietnamczyk i powiedział do niego ze żaden skośny nie będzie mu rozkazywal to tamten dostał takiej kur wicy że zaczął go z tasakiem gonić.
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 23.12.2018 o godz. 08:56.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.12.2018, 09:13
Nie wierzę że od 5 stron bardziej ludzi interesuje kto jak o kim powiedział /jak się ubiera/skąd pochodzi / jaka ma płeć .
Powinniście pracować dla telewizji wymyślając tematy zastępcze. Jesteście w tym mistrzami. Powiem też więcej : wielu użytkowników jedzie po Midze, Stanowski , a robi dokładnie tak samo! Sam jestem wku.... na ich działania , ale oni przynajmniej tym się różnią od części forum że nie sraja w swoje gniazdo.

Dla mnie dalej to 50/50 że goście wpłaca kasę do 28 grudnia, ale dzisiejszy dzień nas tego zbliżył. I wątpliwości jest na pewno mniej niż 2 dni temu.

Przykładowo: Hartling by sam z siebie dzisiaj nie wyjeżdżał (niepytany) na temat zimowego obozu zespołu w Turcji. I to są ciekawsze tematy niż to jaka ma fryzurę...
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.12.2018 o godz. 09:17.
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 23.12.2018, 09:17
Najważniejsze w tym momencie jest to czy skośnooki nam pomoże Najbardziej mnie śmieszy ból dupy o jego ubiór. JAk dla mnie ta stylówa świadczy, że koleś może wszystko i nie musi się przejmować skowytem innych odnośnie jego stroju. JAkby był odwalony w dobry garnitur, przyjechał z całą świtą doradców i do tego mielibyśmy o nim tak znikome informacje jak mamy teraz to to dopiero by śmierdziało przekrętem na kilometr.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.12.2018, 09:18
Z ostatnich stron tego tematu wynika, że cały deal pójdzie w piz.u, bo Majcher użył słowa "skośnooki"

Jeszcze jacyś fachowcy od protokołów dyplomatycznych się zjawili

Dla mnie to mógł powiedzieć nawet "żółtek", bo póki co nikt nie wie kto to właściwie jest i czego chce.
Do czasu jak się gościu określi i może w jakikolwiek sposób przedstawi - chociaz chyba za dużo bym chciał, patrząc na to jak się zachowuje, swoją poprawność polityczną i protokół możecie sobie wetknąć głęboko w cztery litery.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 23.12.2018, 09:26
Jasne...skoro rozmawiamy prosto i słowo protokół dyplomatyczny który obowiązuje urzędnika na tym stanowisku jest za trudne dla pewnych osób, to powiem najprościej jak potrafię: jak ktoś przychodzi do Ciebie i proponuje Ci hajs to Go całujesz po dupie i obchodzisz się jak z jajkiem, a nie wyzywasz Go od frajerów...czy to tak ciężko niektórym zrozumieć, że trzeba naje...ć 8 postów
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 23.12.2018, 09:32
Proponuję spokojnie czekać na dalszy rozwój wydarzeń, na który i tak nie mamy wpływu i nie zaśmiecać tematu dyskusjami o użyciu słowa "skośnooki", co jest całkowicie pozbawione znaczenia.

Wesołych i dobrych Świąt!
Odpowiedz cytując
Machor303
Member

Od: 06.2014

Stary 23.12.2018, 09:36
Jerzy Dudek prezesem Wisły
Odpowiedz cytując
raf2
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 23.12.2018, 09:41
skąd masz takie info?
nie jestem jakimś jego wielkim fanem ale taki gościu jak Jurek raczej by nie firmował swoim nazwiskiem czegoś co do czego nie ma stuprocentowej pewności, że jest ok
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 23.12.2018, 09:51
Powiedział "skośnooki", a mógł zabić...
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.12.2018, 09:52
Ze co Dudek który czas pisze artykuly jak to Wisla nie powinna dostać licencji itp O czym wy piszecie
Odpowiedz cytując
Machor303
Member

Stary 23.12.2018, 09:55
tylko pytałem
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.12.2018, 09:58
Przecież nie jest najważniejsze czy Majchrowski złamał protokół dyplomatyczny czy nie, czy zachował się jak burak czy nie, czy obraził Vanne czy nie.

Wyobraźcie sobie sytuacje, że przyjeżdża taki Bill Gates, rozmawia z Majchrowskim o wybudowaniu siedziby Microsoftu w Krakowie, a później wychodzi czerwony Jacek i mówi: "ten Jankes dużo mówił" albo "ten komputerowiec gadał i gadał". Wyobrażacie sobie to? No własnie, dlatego również przychylam się do opinii, że prezydent nie traktuje gościa i poważnie i próbuje nam przekazać, że nie ufa jego zapewnieniom nic, a nic.

PS. Ewentualnie próbuje go zniechęcić do inwestycji w Wisłę.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 23.12.2018, 10:02
petred napisał(a):Wyświetl post
Najważniejsze w tym momencie jest to czy skośnooki nam pomoże Najbardziej mnie śmieszy ból dupy o jego ubiór. JAk dla mnie ta stylówa świadczy, że koleś może wszystko i nie musi się przejmować skowytem innych odnośnie jego stroju. JAkby był odwalony w dobry garnitur, przyjechał z całą świtą doradców i do tego mielibyśmy o nim tak znikome informacje jak mamy teraz to to dopiero by śmierdziało przekrętem na kilometr.
Albo to starszy pan, który żyje sobie w domku na wsi, nosi ciuchy takie na jakie go stać i mu się podobają i ktoś go wynajął na weekendowy występ aktorski (bo ma niezłe gadane?) w Krakowie...
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.12.2018, 10:02
Machor303 napisał(a):Wyświetl post
tylko pytałem
Ale czemu akurat on Ci przyszedł do glowy a nie np Marcin Najman. O to mi chodzi
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 23.12.2018, 10:04
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Ale czemu akurat on Ci przyszedł do glowy a nie np Marcin Najman. O to mi chodzi
On by odklepał
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 23.12.2018, 10:26
A ja powiem inaczej: niektórym walka z "polityczną poprawnością" tak się na mózg rzuciła, że nie odróżniają jej zasad od zasad zwykłej kindersztuby. "Poprawność polityczna" dotyczy unikania wypowiedzi dyskryminujących jakąś grupę, dobre wychowanie wymaga unikania języka właściwego dla prywatnych rozmów w wąskim gronie w wypowiedziach publicznych, skierowanych do bardzo szerokiego grona odbiorców. Jak dla mnie doszło do pogwałcenia zasad tej drugiej.

A swoją drogą ... że też na tym forum komuś chce się jeszcze bronić tego dziada.
Odpowiedz cytując
Machor303
Member

Stary 23.12.2018, 10:32
Bo był na meczu z lechem
Odpowiedz cytując
-Szymek79-
Member

Od: 12.2011

Stary 23.12.2018, 10:34
Prawda jest taka, że klub powinien wydać oświadczenie, w którym domaga się przeprosin od Majchrowskiego za jego słowa na temat pana Vanny. Niezależnie od tego czy ma pieniądze, należy mu się szacunek tak jak każdemu człowiekowi.
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 23.12.2018, 10:38
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Albo to starszy pan, który żyje sobie w domku na wsi, nosi ciuchy takie na jakie go stać i mu się podobają i ktoś go wynajął na weekendowy występ aktorski (bo ma niezłe gadane?) w Krakowie...
Mimo wszystko uważam że moja teoria jest znacznie prawdziwsza od Twojej.
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Stary 23.12.2018, 10:39
Adasss napisał(a):Wyświetl post
A ja powiem inaczej: niektórym walka z "polityczną poprawnością" tak się na mózg rzuciła, że nie odróżniają jej zasad od zasad zwykłej kindersztuby. "Poprawność polityczna" dotyczy unikania wypowiedzi dyskryminujących jakąś grupę, dobre wychowanie wymaga unikania języka właściwego dla prywatnych rozmów w wąskim gronie w wypowiedziach publicznych, skierowanych do bardzo szerokiego grona odbiorców. Jak dla mnie doszło do pogwałcenia zasad tej drugiej.

A swoją drogą ... że też na tym forum komuś chce się jeszcze bronić tego dziada.
Nawet jeśli Vanna jest gościem niewiarygodnym i oszustem to określenie skośnooki rzutuje na Majchrowskiego w przypadku kontaktu biznesowego czy dyplomatycznego z innymi Azjatami. Osobie na takim stanowisku porostu nie wypada używać takich określeń.
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 23.12.2018, 10:39
-Szymek79- haha szacunek tak jak każdemu człowiekowi a na kibica cracovii gadasz żyd
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.12.2018, 11:07
Jak za pół roku będziemy bić się o pierwszą trójkę to zabraknie miejsca na forum na zwracanie honoru Panom Ly i Hartlingowi.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.12.2018, 11:11
Panie iPanowie dajcie już spokój Święta idą
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 23.12.2018, 11:12
Jeśli się będziemy bić to i owszem. Na razie gościu jest niewiadomo kim.
A w tym temacie są bezsensu natrzaskane 3 czy 4 strony o "skośnookim", zamiast merytorycznej dyskusji.
Pewnie dlatego że póki co nie ma o czym dyskutować.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.12.2018, 11:19
Machor303 napisał(a):Wyświetl post
Jerzy Dudek prezesem Wisły
Hahahahahaha....dobre To właśnie pokazuje jaki jest poziom na tym forum . Gość zapytał Dudek na prezesa a już i juź ruszyła maszyna ....... Dudek to , Dudek tamto .....sprawdzajcie teraz wszystkie jego twity z ostatnich 5 lat , wszystkie posty na FB , prześwietlcie jego rodzinę ....a nóż ktoś z nich przechodził koło Kałuży i jest wrogiem . To forum sprawia wrażenie miejsca spotkań ludzi z zaburzeniami psychiatrycznymi . Mam nadzieję , że to tylko czasowe a większość nowych kont to faktycznie ludzie z bólem dupy i ludzie , których Wisła boli ....bo mam nadzieję , że to nie jest jednak przekrój kibica Wisły .
Ja pamiętam czasy wejścia Cupiała i cieszę się , że wtedy mało kto jeszcze posługiwał się internetem bo aż strach pomyśleć co by sie tu działo : ) Wtedy też się mówiło , że to oszust a dziennikarze pisali , że chodzi mu tylko o tereny ...
Ja teraz też mam wątpliwości ale staram się nie oceniać po wyglądzie czy też po kraju pochodzenia . Zwyczajnie czekam na przelew i rozwój wypadków . Podtrzymuje zdanie , że nie mamy nic do stracenia bo jeśli to wszystko okaże się jakimś wałkiem to wrócimy do punktu wyjścia i upadniemy co i tak by się stało . Ja rozumiem , że lepiej by było jakby wszedł tu jakiś Abramowicz którego wszyscy znają i ma kupę kasy ale tak się nie stanie . To nie liga angielska . Powinniśmy się cieszyć że w ogóle się ktoś nami zainteresował i modlić żeby to wszystko okazało się prawdą i żeby nowy właściciel uratował ten klub . Ale już widzę po poście wermahta że nawet jeśli to wypali to i tak będzie dalej hejt .Bo on juź napisał , że wg niego kłopoty się zaczną jak przelew przyjdzie faktycznie No nie wiem nawet co na to odpowiedzieć ..... Chyba tylko tyle , że niektórzy maja w głowie jak baran w torbie . Bo przypomnę że ten przelew bez względu co będzie dalej to żyć albo umrzeć Wisły . Bez niego nie będzie licencji , zawodników .....klubu . A wszystkim entuzjastą IV ligi chciałbym zadać pytanie : a gdzie będziemy wtedy grali ? W Myślenicach czy na Krakusie ? Bo na stadion Wisły stać nas ie będzie .
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.12.2018, 11:29
Dwa i pół roku temu zarząd TS-u uratował Wisłę SA od pojedyńczego komedianta aby teraz oddać w ręce obwoźnego cyrku. Jednym słowem progres.

Natomiast wszystkich naszych wrogów uprzejmie informuję:

~TEN SIĘ ŚMIEJE KTO SIĘ ŚMIEJE OSTATNI~

Zdrowych i Spokojnych Świąt Wszystkim!
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
kinimod11
Junior Member

Od: 11.2018

Stary 23.12.2018, 11:33
1. Witam
2. "Skośnooki" obraźliwe czy nie, subiektywne odczucie, ale w polityce i biznesie, użycie w OFICJALNEJ wypowiedzi jest niedopuszczalne.
3. Może i jest dużo niewiadomych, ale powoli wszystko się wyjaśnia, trend jest pozytywny, naprawdę wychodzimy z gówna, a jedyne co nam grozi to, że do niego wpadniemy z powrotem, nic ponad to. Niektórzy szybko zapominają, że jedyną alternatywą jest 4 liga i niżej, więc troszkę optymizmu na te kilka świątecznych dni, bazą jest, że gorzej nie będzie, a coraz więcej mówi, że może być lepiej.
4. Wesołych Świąt i życzę Wam spełnienia jednego wspólnego scenariusza - oglądania Wisły w ekstraklasie, tam gdzie jej miejsce.
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 23.12.2018, 11:36
Prezydent Majchrowski jest i zawsze był dyplomatyczną miernotą , a interesy robił z przedsiębiorcami w komunistycznym stylu (ja Tobie to, a Ty mi to), ale już pomijając jego wypowiedzi o inwestorze chciałem zwrócić uwagę na aspekt związany z Funduszami Inwestycyjnymi.
No właśnie funduszami…. które tak prawdę mówiąc nie posiadają własnych pieniędzy. Dla wielu to może i nowość, ale fundusze inwestycyjne (nie licząc kapitału zakładowego podobnie jak banki) obracają tylko pieniędzmi które zostały zainwestowane tam przez zwykłych obywateli i z założenia najczęściej taka nazwijmy to korporacja inwestuje w akcje na giełdach finansowych by uzyskać jak największy % zysku(gdzie nawet można handlować uprawnieniami do emisji CO2).Zbiorowo lokowane środki mogą być tez zbiorowo likwidowane przez członków funduszu, co powoduje że muszą się liczyć w każdej chwili na dużą skalę wypłat i o ile zbycie akcji giełdowych jest możliwe w relatywnie krótkim czasie to już inwestycje budowlane(o ile profil inwestycyjny funduszu może dopuszczać taki rodzaj działalności) nie dają takich możliwości wycofania się w celu zaspokojenia roszczeń udziałowców. Budowlanka ma sens, lecz zwrot poniesionych nakładów następuje po około 20 latach( fachowcem nie jestem), a inwestowanie w spółkę piłkarską przynosi jedynie straty.
W tym przypadku dalej ma to sens jeżeli jest to wykorzystywane do działań reklamowych dla dużych koncernów np. linie lotnicze, spółki gazowe itp... a w Naszym przypadku pojawia się tajemniczy człowiek bez znanego nazwiska ani nawet z Globalnie znanej jakiejkolwiek spółki i w dodatku izoluje się od świata mediów, które zapewniają na tym etapie darmowa reklamę (może to i nawet jest dobre dla takie kogoś takiego jak BC którego wizytówką jest TFK. On to właśnie potrzebował jedynie reklamy własnej marki, ale od początku było wiadome co to za firma i jaki profil działalności prowadzi i mniej więcej jakim majątkiem dysponuje oraz jakie ma obroty finansowe, bo jako SA raportuje w KRSie)

Postępowanie nowych inwestorów jest bardzo zbliżone do akcji jaką wywiną już JM. On tak samo mówił o jakiś tam gwarancjach bankowych, listach intencyjnych ze sponsorami-ostatecznie fałszywych- jako źródłach finansowania dla Wisła SA. Zakładam też drugą opcje w której Panowie faktycznie posiadają mamone pochodząca z FI, ale jak wspomniałem te planowane inwestycje nie daja realnego zwrotu, czyli pompowanie kasy w klub może być tylko zwyczajnym bardzo głośnym i krótkotrwałym paleniem pieniędzy na wzór rodem z Amber Gold- tam też MP topił kasę(wpłacaną przez ludzi) w intensywnej agresywnej działalności lotniczej gdzie były tylko wydatki a przychody z działalności się rozpływały- np. znikały u niemieckiego pośrednika biletowego- ciekawe to było.
Na koniec dodam iż mam nadzieję, że się grubo pomyliłem, a cała ta transakcja będzie krystalicznie czystą i uczciwą zagrywką, która na długie lata zapewni Nam Byt na najwyższym poziomie. Wszystkim Życzę Zdrowych i Wesołych Świąt
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 23.12.2018, 11:37
moze jak jest troche wolne czasu , a na forum widze "moce przerobowe" , a że sprawa ze skośnookim jest zbyt świeża aby dało się coś ustalić, to może rozkminicie do spodu sprawę ze Stechertem, minęło 1,5 roku, sporo rzeczy powychodziło , niechże jakiś forumowy śledczy ogarnie temat do kupy

no bo akcja z przed 2 lata z Meresińskim jest już wyjaśniona (cui bono) , to warto wiedzieć oc chodziło przed rokiem , kto wie może tu jest klucz do zrozumienia obecnej sytuacji ?

tymbardziej że tymczasowy prezes przebąkiwał w wywiadach że rok temu coś tam miał z tym wspólnego
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.12.2018, 11:48
Kilkanaście (zakładam, że dorosłych) osób w roku 2018 toczy na publicznym forum dyskusję o tym, czy użycie przez Prezydenta półtoramilionowego miasta określenia "skośnooki" w stosunku do potencjalnego poważnego inwestora jest spoko czy nie. Niektórzy z obrońców Pana Prezydenta używają jako argumentu prawicowej spuścizny Klubu (sic!) . Ja j.be. Otóż, nie jest ok. W najlepszym przypadku jest brakiem ogłady czy też, jak to ktoś ładnie kolokwialnie nazwał - słomą z butów. Tym samym jest obrona tego Pana.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 23.12.2018 o godz. 12:13.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów