|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jeśli jakimś cudem to wszystko wypali, to niech ktoś przegada ludziom by wywalić tego Pietrowskiego. Co on namotał to głowa mała. Czekam na przelew i wierzę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Słuchając Stolara po meczu, to dość pesymistycznie i w smutnym tonie się wypowiada..
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 21.12.2018 o godz. 22:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
co więcej możemy? kupić klub?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Od środy nie byłem na bieżąco - wytłumaczy ktoś skąd się wziął i jaką rolę odgrywa Kozakiewicz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Podobne odczucia, wyglądało to na koniec.cholerna szkoda bo Wisła ma ogromny potencjał.Szacunek dla całej ekipy ale widać było na koniec ze nie ma już wiary
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem
Czemu TS nam to zrobiła? To jakaś zemsta Sarapaty, za okrzyki z poprzedniego meczu? Złe zarządzanie biorę na brak doświadczenia/umiejętności Ale to co ostatnio zrobiło TS to ja już kompletnie nie mogę zrozumieć :( |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A nie myśleliście że może chodzić inwestorom o działki miasta za trybuną C i G? Na hotele tam jest mnóstwo miejsca... a miasto mialoby w koncu inwestora na zagospodarowanie tych terenów i rozwiazanie problemu stadionu... Te słowa o interesujacej propoozycji dla prezydenta Krakowa mogą wlasnie to oznaczac. Tereny TS sa nieruszalne.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
to co takiego mówił Stolar?!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jak myślicie, w którym hostelu nocuje dzisiaj sympatyczny Dżeki Czan?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Przestańcie płakać...
Stolar: "- Wiem, że jesteśmy nieufni do tego, co daje nam przyszłość, ale czekaliśmy na to wydarzenie długo, czyli na to, żeby ktoś przejął klub, żeby ktoś go kupił. Tak stało się kilka dni temu i wierzę w to, że jest do moment przełomowy i że klub stanie na nogi. Mieliśmy spotkanie z nowymi właścicielami, ale było ono kurtuazyjne. To konkretne dopiero przed nami. Było to spotkanie pozytywne i dajmy czas, żeby wszystkie rzeczy mogły zaistnieć. Tak do tego podejdę. Czekaliśmy tyle czasu, poczekajmy co się wydarzy. Byliśmy pełni wiary i nadal tę wiarę mamy - mówił trener Wisły." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Pozostaje czekać. Na początku mało kto wierzył w ogóle w istnienie takich jegomości. Potem w ich przybycie. Istnieją, byli. Teraz tylko trzeba czekać na ten/te przelewy/przelewy. Już naprawdę nie ma co gdybać.
Wesołych Świąt! ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Trela:
"Piłkarze Wisły wyszli ze spotkania z inwestorami z raczej pozytywnymi wrażeniami. Usłyszeli "jakieś" zapewnienia, zdaniem Rafała Pietrzaka padły "dość ambitne deklaracje"." Czekamy i tyle. Przestańcie szlochać i panikować, bo wstyd czytać wasze grobowe przemyślenia z 4 liter. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
To co wygaduje ten Pietrowski to naprawdę są żarty, gość albo udaje głupka albo nim jest...
To ma być prawdziwy/ poważny biznes z takim ludźmi? Ręce opadają...
Ostatnio edytowane przez heoij : 22.12.2018 o godz. 00:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Też odebrałem końcówkę jako swoiste pożegnanie.
Najbardziej mnie w....ia, że w klubie jest zarząd, piłkarze, sztab czy do chuja nie ma ani jednego dziennikarza, który może zadzwonić zapytać co wiedzą, co tam się dzieje? Czy żaden z nich nie mógł zapytać kogoś z nowych gości: ok plany, plany ale kiedy kasa? Od czegoś to zależy? Będzie, nie będzie? Pani prezes obiecała na spotkaniach, transparentność, lepszą komunikację z kibicami... Serio nie ma ani jednej osoby w klubie, która wyjdzie i powie jak jest? O .... tam chodzi? Nagle jesteśmy takimi profesjonalistami, że nikt pary z ust nie puści? Ważą się losy klubu z ogromną tradycja i potencjałem co pokazał dzisiejszy mecz a my, tak jakby, przechodzimy obok... Edit: szynek chuju i gdzie te flagi? I każdy, który cisnął po kibolach z C, tam są ludzie którym też zależy. Dzisiejszy mecz był wzorowy, może o tym świadczyć to, że doping anty szedł z narożnika a nie z gniazda. Pamiętajcie o tym. E2: szacun dla każdego kto dziś się pojawił. 22k ludzi, patrzcie kur.wy z kałuży jak wygląda piłka nożna.
Ostatnio edytowane przez David. : 22.12.2018 o godz. 00:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pożyjemy i zobaczymy co przyniesie przyszłość. Jakby nie spojrzeć kości zostały rzucone.
Jednocześnie fascynuje mnie kilka kwestii: 1. Gdzie jest Prezes Wisły Marzena Sarapata. Jakby nie spojrzeć umowa jest warunkowa więc jeszcze może się wiele zdarzyć... i Pani Sarapata będzie kontynuować swoją prezesurę... 2. Czy ktoś (w zależności co przyniesie przyszłość) zweryfikuje pogłoski o niegospodarności... 3. Jak to jest, że TS posiada działki niemal w centrum Krakowa i od wielu lat nie potrafi ich spożytkować na cześć i chwałę Wisły Kraków... dopiero inwestor z Kambodży widzi w nich biznes?! Niesamowite... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Ja bym proponował wyluzować, trzeba czekać i zobaczyć co się wydarzy. To nie jest sytuacja jak z meresinskim że było co ratować. Tera jeśli nie wypala ci inwestorzy to zostaje IV liga i nie ma innej mozliwosci |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sorry ale jakaś spółka Outsourcingowa chyba AON robiła im rozeznanie i nie wierze, żeby przeoczyli tak istotną rzecz. Nikt nie jest głupi, żeby pozbyć się terenów wartych 100 mln za długi warte 12. Oni chyba też na tyle głupi nie są, żeby tak myśleć a Marzena nie jest tak głupia, żeby tak to rozwiązać.
Ja temat widzę inaczej. Gra nie toczy się o tereny TS, tylko o tereny Gminy Kraków tuż za trybuną C i być może G. Majchrowski bardzo pozytywnie się o tych inwestorach wypowiedział... a wiadomo, że miasto ma problem ze swoimi terenami czyli chodzi o pusty beton który robi za parking na siebie niezarabiający. Z korzyścią dla miasta byłoby gdyby ktoś w tym miejscu zaraz przy samej ul. Reymonta wybudował jakiś hotel+parkingi. Wtedy miasto np dogaduje się tak: My wam dajemy teren wy budujecie hotel parkingi i bierzecie operatora stadionu na siebie. I jest to całkiem logiczne podejście i z korzyścią dla miasta, bo nie musi ciągle się babrać w jakieś ściąganie długów za czynsz od Wisły i ryzyko wizerunkowe związane z tym bublem ani też dokładać do interesu tylko ma czystą kase np. 2 mln zł rocznie+podatki. Miasto ma spokój ze stadionem, ma parkingi, które były w planie budowy stadionu, natomiast inwestor ma hotel z którego czerpie zyski np. z jego działalności bądź z jego dalszej odsprzedaży pozyskując kapitał na dalsze inwestycje. Korzysta również Wisła, bo spłacane są długi, stadion w końcu zacznie wyglądać, być może w klub zostaną wpompowane jakieś środki. TS terenów nie odda i wszyscy są jakby wygrani. Wszystko według mnie rozstrzygnie się jutro na spotkaniu inwestorów u Majchrowskiego. Natomiast jeszcze jedno chciałem dodać. Nie łudźcie się. Oni tu nie przyjeżdżają kochać Wisłe, podziwiać klub, kibiców tradycje itd. Oni tu przyjeżdżają zarobić. Wszystko na to wskazuje stety czy niestety. Jak im się coś w tym biznesie popie.rdoli to znikną stąd szybciej niż pikniki ze stadionu jak wybiła 85 minuta. Taki minus całej zabawy. I lepiej żeby nie zostawili nas w gorszym stanie niż teraz jesteśmy
Ostatnio edytowane przez regan : 22.12.2018 o godz. 01:59.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
być moze , on jako właciciel firmy budowanej poprostu szuka miejsca na jakies inwestycje,i tyle.Oby oby.....bo tez nie wierze ze goscie by przegapili cos tak istotnego.to sie sprawdza na samym początku. i tak nic nie zrobimy my jako kibice w tej kwestii ale ,dzis pokazalismy ze kibicowsko dajemy i damy sobie radę.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 22.12.2018 o godz. 02:00.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
Nie ma we mnie grama wiary w to, że to z tymi "inwestorami" się uda, ale też czułem tą niesamowitą moc dzisiaj przy zanuceniu "nigdy nie zginie, Wisełka nigdy nie zginie" i jestem ....a pewien, że ostatecznie nie ma chuja, żeby coś złego się stało. Nawet jeśli będzie kilka chudych lat, to wrócimy do normalności, bo normalnością jest istnienie tego klubu na topie. Dobranoc i Wesołych Świąt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie sądzę żeby tak mysleli. Myślę że to jakieś nieporozumienie w tym wywiadzie. Ten Pietrowski wygląda na cfanego ale nie inteligentnego. Myślę że się nie dogadali o które tereny chodzi. Możliwe że im chodzi o tereny miasta, a dziennikarz powiedział że należą do TS
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Może oni chcą iść do Majchrowskiego i powiedzieć tak. Dajesz nam tereny za C i G (parkingi) po inwestycje (za darmo) a my inwestujemy w Wisłę
W każdym razie oni liczyli/liczą na wałek na gruntach. Ą że to nie Kambodża, Turcja czy Włochy gdzie można robić "wałki" to tyle tych panów widzieliśmy ![]() Zawitam tu 29 grudnia ![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy w 40 milionowym kraju, który ponoc rozwija się na potęgę, inwestora na rewelacyjne grunty w najbardziej atrakcyjnym mieście trzeba szukać w Kambodży?
Odpowiedz: nie. Polscy inwestorzy wiedzą że z tymi gruntami jest lipa. Wanna dowie się dziś i tyle co widzieli. Pa. ![]()
rotfl lol2 buhahahahha
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|