The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2018, 18:25
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Znikąd. Nie mieliśmy, nie mamy i - jeśli nie nadejdzie cudowny inwestor - nie będziemy mieć zdolności kredytowej, a w takiej sytuacji bank nie może zgodnie z prawem udzielić pożyczki ani kredytu. Realnych zabezpieczeń pozwalających na stosowanie wyjątków nie mamy.
Realne możliwości zabezpieczenia ma TS grunty. Wg mnie wystarczyłoby wydzielić jedna działkę koło stadionu która jest przenaczona pod zabudowę turystyczną i ona stanowiłaby wystarczające zabezpieczenie pod kredyt na 10 mln zł. Gdyby TS się na to zdecydował to nie trzeba byłoby wołać księcia z Kambodży tylko 4 inwestorów pociągnęłoby to celem restrukturyzacji finansów klubu i przywrócenia wypłacalności.....
Z drugiej strony jak ze strony 4 inwestorów usłyszałem o Peszce i Firmanie to pomyślałem ze oni chcą wejść w klub tak jak Cupiał a dla mnie ważniejsze jest poustawianie finansów klubu w przeciągu 2 sezonów co przy moim scenariuszu byłoby możliwe
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 20.12.2018, 18:28
@MaLk A jak wyglada zdolność kredytowa TS. Chodzi o to, że Marzenka jest w zarządzie i w SĄ i TS. Czy teoretycznie mogła sama sobie podżyrować pożyczkę
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 20.12.2018, 18:40
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Realne możliwości zabezpieczenia ma TS grunty. Wg mnie wystarczyłoby wydzielić jedna działkę koło stadionu która jest przenaczona pod zabudowę turystyczną i ona stanowiłaby wystarczające zabezpieczenie pod kredyt na 10 mln zł. Gdyby TS się na to zdecydował to nie trzeba byłoby wołać księcia z Kambodży tylko 4 inwestorów pociągnęłoby to celem restrukturyzacji finansów klubu i przywrócenia wypłacalności.....
Wiesz, pewnie masz rację, tylko to jest trochę tak, że... na taką zabawę jest już po prostu za późno.

Poza tym TS ewidentnie nie ma żadnej woli do tego, aby użyć gruntów dla ratowania SA. Nie będę oceniał czy słusznie, czy niesłusznie. Tutaj akurat dominuje pogląd, że słusznie.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 20.12.2018, 18:57
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, pewnie masz rację, tylko to jest trochę tak, że... na taką zabawę jest już po prostu za późno.

Poza tym TS ewidentnie nie ma żadnej woli do tego, aby użyć gruntów dla ratowania SA. Nie będę oceniał czy słusznie, czy niesłusznie. Tutaj akurat dominuje pogląd, że słusznie.
Szkoda ze nawet ktoś o tym nie pomyślał bo przecież tak naprawdę wcale nie byłoby za późno - jeśli 4 inwestorów spłaca na już dług wobec graczy i przejmuje finansowanie to kredyt do marca da się załatwić trzeba tylko woli bo i pomysłu dla ratowania spółki a nie fanfar i wjeżdżającego na Reymonta 22 Peszki na Furmanie
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
jean_meslier
Member

Od: 12.2018

Stary 20.12.2018, 19:03
@VanBasten Szum informacyjny, a nie wiedza powszechna. To plotka kolportowana przez wiarygodnych dziennikarzy tych samych, którzy twierdzili 2 dni temu, że Wisłę SA przejmuje City Football Group. Majchrowski i Mietta zapewniam Cię, że umowy nie widzieli. Towarzystwo ogłosiło wyraźnie, że całość umowy jest objęta ścisłą klauzulą poufności, więc plotka ta nie bazuje na oficjalnych komunikatach. 100 mln czego? Kasztanów czy kamieni? I ciekawe jak to obliczyłeś? Wisła Kraków SA nie posiada praktycznie żadnego mienia. Jedyną wartością są piłkarze, a Ci mogą w ciągu dwóch tygodni rozwiązać kontrakty. Długi wg najwiarygodniejszych źródeł wynoszą 80 mln złotych. Przypomnę, że najlepszy piłkarz Wisły Carlitos został sprzedany za ledwie 2 mln złotych. Gdyby ktoś kupił Wisłe SA za 100 mln zł i liczył na zwrot kapitału w ciągu 10 lat to musiałby zarabiać na niej 10 mln złotych rocznie na czysto i to nic nie inwestując przez ten okres. A gdzie kapitał na prowadzenie prowadzenie biznesu, na tworzenie corocznego budżetu? Chyba nie wiesz o czym piszesz. Potencjał kibicowski ledwie kilkanaście tysięcy kibiców. Wpływy z reklam, transmisji? To gra o sumie zerowej. Żeby jeden klub zarobił, drugi musi nie zarobić. 20 lat rządów Cupiała i jak widać niektórzy nadal nie zrozumieli, że piłka nożna to słaby biznes dla właścicieli klubów poza kilkoma kluczowymi na świecie drużynami, a pompowanie kasy najszybszą drogą do bankructwa. Czekając na Godota - ciąg dalszy...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.12.2018, 19:20
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Dobcio, miał być Royal, jest Wanna, miały być 24h od poniedziałku, jest czas do 28.12. Po co dłużej udajesz że coś wiesz?
A Baszczyński na prezesa ?

Dejcie spokój dupciowi, bo być może ktoś mu coś mówi i tutaj przekazuje, a to że ktoś kto ma zdrowy rozsądek i w to nie wierzy to inna sprawa.

Tak, więc nie zachowujcie się jak dzieci, które dowiadują się, że Mikołaja nie ma... Chce niech pisze, kto chce łykać niech łyka, kto nie ten nie. Przecież nie pisze, że tak będzie, tylko że ma takie info...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 20.12.2018 o godz. 19:28.

Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 20.12.2018, 19:24
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
A Baszczyński na prezesa ?

Dejcie spokój dupciowi, bo myć może ktoś mu coś mówi i tutaj przekazuje, to że ktoś kto ma zdrowy rozsądek i w to nie wierzy to inna sprawa.

Tak, więc nie zachowujcie się jak dzieci, które dowiadują się, że Mikołaja nie ma... Chce niech pisze, kto cche łykać niech łyka, kto nie ten nie. Przecież nie pisze, że tak będzie, tylko że ma takie info...
Popieram, każdy ma własny rozum, nie musi we wszystko wierzyć co informatorzy wiedzą i przekazują dalej poprzez poczte pantoflową, czy poprzez jakieś swoje źródła blisko TSu czy klubu czy miasta czy czegokolwiek.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.12.2018, 19:27
Nie wiem ile lat już tu nie pisałem ... Oczywiście sytuacja mentalna jak na rollercoasterze.

Co do gruntów... Grunty na których można "coś" postawić są własnością TSu. Tak więc można postawić hipotezę, że Vanna na etapie negocjacji mógł dogadać się z TSem w ich sprawie. Umowa jest tajna, może chodzić np o dzierżawę terenu pod inwestycje itp. Przecieki były, że bardzo ważnym elementem układanki miała być Akademia i to przy niej miałoby ww. "coś" powstać. Tak więc optymistycznie (?) (bo czy chcemy, żeby TS udostępniał/oddał grunty pod hotel?) patrząc inwestor od Jacka potrzebuje tylko, a może i aż przychylności.

Oby tak było.

Pozdro!
Ostatnio edytowane przez Jery : 20.12.2018 o godz. 19:40.
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Stary 20.12.2018, 19:54
@MaLk
Cytat:
A w zasadzie to na co te grunty są trzymane? Bo już od wielu lat się pojawia ich temat i obawy, że ktoś chce je przejąć. A TS nadal nic z nimi nie robi. Nie siedzę tak głęboko w temacie i dla mnie to wygląda jak niemal święta ziemia, której nie wolno ruszać. To nadal temat o TS, więc pytanie w temacie. Proszę, wytłumacz ktoś.
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.12.2018, 20:03
Jontek napisał(a):Wyświetl post
@MaLk

A w zasadzie to na co te grunty są trzymane? Bo już od wielu lat się pojawia ich temat i obawy, że ktoś chce je przejąć. A TS nadal nic z nimi nie robi. Nie siedzę tak głęboko w temacie i dla mnie to wygląda jak niemal święta ziemia, której nie wolno ruszać. To nadal temat o TS, więc pytanie w temacie. Proszę, wytłumacz ktoś.
Dobre pytanie. Też się nad tym zastanawiałem i jedyne co mi przychodzi do głowy, to że czeka na inwestora.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 20.12.2018, 20:04
Dobra ale cały czas jest jedno pytanie czy Marzenka mogła z formalnego punktu sama sobie wystawić weksel będąc w zarządzie i w SA i TS ? Bo to jest ważne pytanie?
Odpowiedz cytując
jean_meslier
Member

Stary 20.12.2018, 20:05
@Jontek TS Wisła kupiła je z 98% bonifikatą od miasta i nie mogła ich sprzedać przez 10 lat, żeby nie musieć zwrócić rzeczonej kwoty. Wartość na tamten czas około 75 mln złotych. Poza tym nie można na nich wybudować apartamentów, co najwyżej hotel, co trochę obniża ich wartość przy sprzedaży. Poza tym, po co ruszać grunty na ratowanie SA skoro klub może upaść i można wystartować od IV ligi bez długów. Pomyśl trochę. A grunty na pewno kiedyś pójdą pod młotek, ale nie na ratowanie SA.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.12.2018, 20:08
Ale nie mówimy o sprzedaży, dzierżawa (?) albo inwestycja w Akademię (z hotelem, jakimś centrum konferencyjnym) na zasadzie inwestor buduje na gruntach TS z podziałem zysków... Oczywiście tylko gdybam.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.12.2018, 20:09
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
@MaLk A jak wyglada zdolność kredytowa TS. Chodzi o to, że Marzenka jest w zarządzie i w SĄ i TS. Czy teoretycznie mogła sama sobie podżyrować pożyczkę
Zarobki ma.... Nie wiem ze zdolnością....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 20.12.2018, 20:18
Też jestem tego zdania, że jak są możliwości do zarobku to należy z niego korzystać (tereny TS). Trzymanie gruntu tylko po to by go trzymać i niezarabiać na nich to jest kiepska opcja. Nie wiem dlaczego tak jest i nie znam wszystkich szczegółów. Być może TS chciałby coś z tym zrobić ale z jakiś względów nie może. Ciekawy temat i fajnie byłoby na temat tych gruntów i możliwości ich zagospodarowania dowiedzieć się więcej.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.12.2018, 22:02
Skoro mamy się trzymać faktów, to mam zwięzłe i krótkie pytanie. Czy ktoś wie, czy doszło do zapowiadanego dziś spotkania Stolarczyka z Pietrowskim? Dobcio? Ktokolwiek?
Mam nadzieję, że to pytanie nie zostanie zintepretowane jako plucie na właścicieli, krytyka, czy czarnowidztwo
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.12.2018, 22:21
Jery napisał(a):Wyświetl post
Ale nie mówimy o sprzedaży, dzierżawa (?) albo inwestycja w Akademię (z hotelem, jakimś centrum konferencyjnym) na zasadzie inwestor buduje na gruntach TS z podziałem zysków... Oczywiście tylko gdybam.
Nikt nie będzie budował akademii w Krakowie! Craxa też zbudowała ośrodek poza. Dla nas najlepszą opcją byłyby Myślenice.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.12.2018, 22:46
Rience napisał(a):Wyświetl post
Dłużej to znaczy? Miał zostać jeden dzień a zostanie dwa dni? Zostanie w piątek i sobote w Krakowie a później poleci w siną dal i tyle będzie o nim wiadomo do przyszłej rundy (o ile wpłaci kase oczywiście, co nie jest takie pewne)? Przecież to nie poważne.
Dokladnie nie jeden tylko dwa dni 100% dłużej. A niepoważne to było zachowanie przez ostatnie dwa lata "fanatyków" przyglądających się jak ich kolesie doją Wisłę. Więc jeżeli chcesz mieć do kogoś pretensje to ani nie do Dobcia ani nie do egzotycznego inwestora tylko do siebie, bo rozumiem że z bliska obserwowałeś to co się działo po przejęciu piłki nożnej przez TS.

Rozumiem ze niektórym w głowie się nie mieści ze ktoś może dostrzegać w Wiśle potencjał czy to promocyjny czy finansowy ale taki Wisła posiada, zwłaszcza kiedy przyjąć że "fanatycy" zamiast rządzeniem i terroryzowaniem zwykłych zainteresowanych sportem kibiców skupią się na dopingu. Dopingu dla grającej drużyny a nie kumpli z za krat powsadzanych czy to za bieganie z maczetami, handlowanie prochami czy za okradanie własnego klubu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 20.12.2018, 22:55
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie nie jeden tylko dwa dni 100% dłużej. A niepoważne to było zachowanie przez ostatnie dwa lata "fanatyków" przyglądających się jak ich kolesie doją Wisłę. Więc jeżeli chcesz mieć do kogoś pretensje to ani nie do Dobcia ani nie do egzotycznego inwestora tylko do siebie, bo rozumiem że z bliska obserwowałeś to co się działo po przejęciu piłki nożnej przez TS.

Rozumiem ze niektórym w głowie się nie mieści ze ktoś może dostrzegać w Wiśle potencjał czy to promocyjny czy finansowy ale taki Wisła posiada, zwłaszcza kiedy przyjąć że "fanatycy" zamiast rządzeniem i terroryzowaniem zwykłych zainteresowanych sportem kibiców skupią się na dopingu. Dopingu dla grającej drużyny a nie kumpli z za krat powsadzanych czy to za bieganie z maczetami, handlowanie prochami czy za okradanie własnego klubu.
Nie mam do nikogo pretensji człowieku, zadałem pytanie, dobcio na nie odpowiedział, a ty się wpierdzielasz między wódke a zakąske. A z tymi swoimi insynuacjami to sobie rzucaj w inne strony bo ani mnie to nie rusza ani nie ziębi więc nawet mnie nie cytuj bo mi szkoda czasu na odpisywanie na takie pierdoły.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.12.2018, 23:02
Delgado napisał(a):Wyświetl post
Skoro mamy się trzymać faktów, to mam zwięzłe i krótkie pytanie. Czy ktoś wie, czy doszło do zapowiadanego dziś spotkania Stolarczyka z Pietrowskim? Dobcio? Ktokolwiek?
Mam nadzieję, że to pytanie nie zostanie zintepretowane jako plucie na właścicieli, krytyka, czy czarnowidztwo
Jutro ma być konferencja i mają być na meczu. Jeśli to nie dojdzie do skutku to na 99% zapomnijmy o tym
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 20.12.2018, 23:05
Jak będzie konferencja po meczu to powinni ją zarzucić na telebimach.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.12.2018, 23:09
regan napisał(a):Wyświetl post
Jutro ma być konferencja i mają być na meczu. Jeśli to nie dojdzie do skutku to na 99% zapomnijmy o tym
Wplaciles juz cos na akademie? Widzialem za na tt sie zakladales.
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.12.2018, 23:14
regan napisał(a):Wyświetl post
Ta konferencja jest jutro totalnie nierealna, jeśli w ogóle do niej dojdzie to w sobotę . Przynajmniej na logikę jak to chcą ogarnąć przylatując jutro do Krakowa o 16?
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 20.12.2018, 23:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ta konferencja jest jutro totalnie nierealna, jeśli w ogóle do niej dojdzie to w sobotę . Przynajmniej na logikę jak to chcą ogarnąć przylatując jutro do Krakowa o 16?
Myk samolotem na Balice, potem śmigłowcem na środek murawy. Na smyczy tygrys bengalski. Gość cały na biało.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.12.2018, 23:18
Nie będzie żadnej konferencji, nikt nie zapowiadał konferencji, Pietrowski coś przebąkiwał tylko. Ly Vanna jest jak duch i nagle przyjdzie na konferencje? Do tego Pietrowski twierdzi, że Vanna chce działać z tylnego fotela..Jak już to może wybiorą prezesa i w przyszłym tygodniu coś zorganizują dla mediów
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Stary 20.12.2018, 23:28
LOL, niektórzy tu już całkiem odlecieli, regan najbardziej. Konferencja w piątek to wymysł tego forum. W wywiadzie było info, że jest możliwa w piątek, ale równie dobrze może być później. I na to się zapowiada.

A co do czekania aż Vanna Ly wyjdzie na konferencję - powodzenia Facet jest nie do znalezienia w necie, unika mediów jak ognia, ale luz - kibice chcą to specjalnie dla nich wyjdzie z cienia i zacznie się udzielać Na ewentualnej konferencji spodziewajcie się kogoś innego. Vanna Ly jeśli w ogóle będzie to będzie tak skory do wywiadów i konferencji jak Cupiał. A raczej 10x mniej.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 20.12.2018, 23:42
Jontek dzięki za analizę osobowości Vanna Ly. Jakbyś mógł jeszcze napisać: jego ulubiony kolor, czego pragnie , czego się boi i ogólnie jakim jest facetem?
Ddf
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.12.2018, 23:49
jean_meslier napisał(a):Wyświetl post
@VanBasten Szum informacyjny, a nie wiedza powszechna. To plotka kolportowana przez wiarygodnych dziennikarzy tych samych, którzy twierdzili 2 dni temu, że Wisłę SA przejmuje City Football Group. Majchrowski i Mietta zapewniam Cię, że umowy nie widzieli. Towarzystwo ogłosiło wyraźnie, że całość umowy jest objęta ścisłą klauzulą poufności, więc plotka ta nie bazuje na oficjalnych komunikatach. 100 mln czego? Kasztanów czy kamieni? I ciekawe jak to obliczyłeś? Wisła Kraków SA nie posiada praktycznie żadnego mienia. Jedyną wartością są piłkarze, a Ci mogą w ciągu dwóch tygodni rozwiązać kontrakty. Długi wg najwiarygodniejszych źródeł wynoszą 80 mln złotych. Przypomnę, że najlepszy piłkarz Wisły Carlitos został sprzedany za ledwie 2 mln złotych. Gdyby ktoś kupił Wisłe SA za 100 mln zł i liczył na zwrot kapitału w ciągu 10 lat to musiałby zarabiać na niej 10 mln złotych rocznie na czysto i to nic nie inwestując przez ten okres. A gdzie kapitał na prowadzenie prowadzenie biznesu, na tworzenie corocznego budżetu? Chyba nie wiesz o czym piszesz. Potencjał kibicowski ledwie kilkanaście tysięcy kibiców. Wpływy z reklam, transmisji? To gra o sumie zerowej. Żeby jeden klub zarobił, drugi musi nie zarobić. 20 lat rządów Cupiała i jak widać niektórzy nadal nie zrozumieli, że piłka nożna to słaby biznes dla właścicieli klubów poza kilkoma kluczowymi na świecie drużynami, a pompowanie kasy najszybszą drogą do bankructwa. Czekając na Godota - ciąg dalszy...
Rozumiem , że Ty też tej umowy nie widziałeś ale wiesz ..... Ja się opieram przynajmniej na tym co słyszę od ludzi którzy byli bliżej tego wszystkiego .Może oni wprowadzają nas w błąd , tego nie wiem ale czegoś muszę się trzymać . Ty się trzymasz tylko swojej teorii spiskowej i nie masz na jej potwierdzenie żadnych dowodów ....ale przecież i tak masz rację . To się nazywa paranoja .
A co do ceny za Wisłę to nic nie obliczałem po prostu rzuciłem przykładową kwotą dla zobrazowania różnicy jaka jest przy zakupie klubu z długami i klubu który miałby stabilną sytuację finansową . Ale widzę że Ty tego nie zrozumiałeś i oczekiwałeś od razu całego biznesplanu i szczegółowych wyliczeń .
Natomiast to co piszesz o Wisle to rzeczywiście prawda i tez to powtarzam : Wisłą aktualnie nie ma nic ! Tylko karty piłkarzy . Dlatego też nie wiele ryzykuje bo albo nowy właściciel spłaci te długi i dostaniemy licencje albo nie będzie właścicielem i skończymy w IV lidzę . Aha ....no tak ,przecież nie widziałem umowy ....może nie ma takiej klauzuli ...To w takim razie jeśli jej nie ma i nie będzie musiał robić przelewu a i tak kupi Wisłę to super .....wylądujemy w IV lidze z nowym właścicielem . Widzisz w tym jakiś sens bo ja za grosz .

.
Odpowiedz cytując
paralaksa
Member

Od: 04.2018

Stary 20.12.2018, 23:51
Jak Wy chcecie jutro konferencje skoro azjata (ktory bawi sie w czlowieka widmo) bedzie w krk dopiero po 16?
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Stary 20.12.2018, 23:56
Cytat:
Jontek dzięki za analizę osobowości Vanna Ly. Jakbyś mógł jeszcze napisać: jego ulubiony kolor, czego pragnie , czego się boi i ogólnie jakim jest facetem?
Różowy. Miłości. Myszy. Miłym.

Cytat:
Jak Wy chcecie jutro konferencje skoro azjata (ktory bawi sie w czlowieka widmo) bedzie w krk dopiero po 16?
Nie wytłumaczysz Jutro czeka nas pierwszy przedwczesny pęk dup na forum, bo nie będzie urojonej konferencji. I co lepsze, to będzie ich ostateczny dowód, że to wszystko to bujda.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów