|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Maciej Kruk:
Vanna Ly przylatuje jutro z Paryża do Krakowa. W planach spotkanie z kandydatem na prezesa, drużyną, mecz z Lechem i w sobotę przedstawienie wizji rozwoju Wisły Kraków panu Prezydentowi Majchrowskiemu. Plan już jest przygotowany. Słyszałem o bardzo dużym sponsorze strategicznym. ![]()
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Reasumując.
Grupa inwestorów i ich przedstawicieli, o których nikt poważny nie słyszał lub nikt poważny nie utrzymuje z nimi kontaktu kupuje klub piłkarski od obecnego właściciela współpracującego z ludźmi, z którymi nikt poważny nie chce utrzymywać kontaktu, na podstawie umowy, której nikt poważny nie widział. Całość, wyrażając troskę o przyszłość klubu, w prasie ocenia człowiek, który rozpoczął współpracę z ludźmi, z którymi nikt poważny nie chce utrzymywać kontaktu, któremu nie przeszkadzało nigdy, że ludzie ci narazili na finansowe straty tenże klub i narobili mu czarnego PR na lata. Nie rozumiem ....a co tu się może nie udać. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Zastanawia mnie ta nagła aktywność tego całego Macieja Kruka.. Kim on w ogóle jest?
|
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Rozmycie odpowiedzialności PMS jest bardzo proste
Weźcie pod uwagę , iż odwołani/złożyli dymisje nie tylko zarząd ale także Rada Nazdorcza. Naprawdę szacunek dla tego kto tym kręci. Spółka jest bez organów . Trzeba powołać kuratora. Ktoś musi złożyć wniosek opłacić go ( ok 6 tyś) Kuratorem zostaje Radca Prawny albo Adwokat powoływany z urzędu Adwokat taki z reguły jest zabiegany , ma dużo spraw. Myślicie , że będzie miał czas i możliwości ogarniać ten bajzel zwłaszcza jak za ścianą ma chłopaków z sekcji Trenuj Sporty Walki. Ostatecznie jest składany wniosek o upadłość. Podstawową przesłanką przeprowadzenia upadłości jest posiadanie przez spółkę środków do jej przeprowadzenia. Są takie środki - raczej nie ma/ Wszystko trwa długie , długie tygodnie. Ok. Ostatecznie , ktoś to zaczyna powoli ogarniać. Wychodzi PMS i mówi. Mieliśmy najporządniej prowadzoną księgowość. Pani Miśkowa - istny skarb , perełka. Niestety przyszli nowi własciciele z Wanną Le i zajumali całą dokumentację. |
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Rozmycie odpowiedzialności PMS jest bardzo proste
Weźcie pod uwagę , iż odwołani/złożyli dymisje nie tylko zarząd ale także Rada Nazdorcza. Naprawdę szacunek dla tego kto tym kręci. Spółka jest bez organów . Trzeba powołać kuratora. Ktoś musi złożyć wniosek opłacić go ( ok 6 tyś) Kuratorem zostaje Radca Prawny albo Adwokat powoływany z urzędu Adwokat taki z reguły jest zabiegany , ma dużo spraw. Myślicie , że będzie miał czas i możliwości ogarniać ten bajzel zwłaszcza jak za ścianą ma chłopaków z sekcji Trenuj Sporty Walki. Ostatecznie jest składany wniosek o upadłość. Podstawową przesłanką przeprowadzenia upadłości jest posiadanie przez spółkę środków do jej przeprowadzenia. Są takie środki - raczej nie ma/ Wszystko trwa długie , długie tygodnie. Ok. Ostatecznie , ktoś to zaczyna powoli ogarniać. Wychodzi PMS i mówi. Mieliśmy najporządniej prowadzoną księgowość. Pani Miśkowa - istny skarb , perełka. Niestety przyszli nowi właściciele z Wanną Le i zajumali całą dokumentację. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Równie dobrze ten caly Wanna Ly, to może być ktokolwiek wzięty spod budki z kurczakiem z rozna, przebrany w garnitur.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
Z racji tego, że 3 razy napisałem "akademia", to chyba można łatwo połączyć jego z "planami" kambodżańskimi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Swoją drogą to mnie zaraz z roboty wyspie.rdola. Dyscyplinarnie. 3 dzień siedzę patrząc i stukajac w telefon ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Faktycznie dobry materiał dla Netflixa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Vanna Ly przylatuje jutro z Paryża do Krakowa. W planach spotkanie z kandydatem na prezesa, drużyną, mecz z Lechem i w sobotę przedstawienie wizji rozwoju Wisły Kraków panu Prezydentowi Majchrowskiemu. Plan już jest przygotowany. Słyszałem o bardzo dużym sponsorze strategicznym.
Źródło: Maciej Kruk Boże spraw by to była prawda.... ![]()
HONDA - THE WAY OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Wisła istnieje tylko teoretyczne cytując klasyka. Ale bagno. Czy ktoś złoży życzenia kibicom w tym roku?
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Kolejna bzdurka która mi się koło głowy kręci.
Co wyście się tak wszyscy na tą Kambodżę uwzięli? To ze fundusz jest zarejestrowany w Kambodży wcale nie oznacza, ze pieniądze są stamtąd. Mogą być z dowolnego źródła. A Ly Vanna jest przecież Francuzem, tylko, ze kambodżańskiego pochodzenia. No i jeszcze jedno: 3 mln Euro - a tyle potrzebne było na start, żeby próbować wejść (podkreślam próbować wejść a nie dostać się) gry o kontrakty developerskie to naprawdę nie są duże pieniądze. To my się nimi podniecamy jak małe dziecko zabawką. Przypomni ktoś ile kosztowała ostatnia modernizacja stadionu Wisły? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie Vanna Ly tylko Wanna Be (owner of Wisła Kraków)
A na serio to tu jest jakiś gość, nawet adres jest -> https://www.societe.com/societe/mons...799387428.html W tak ogóle to nawet w Wietnamie o tym piszą -> https://vnreview.vn/headlines-detail...n-khoi-pha-san Widać transakcja odbiła się szerokim echem na kontynencie azjatyckim ![]()
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 20.12.2018 o godz. 14:37.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
moze by ktos zadzwonil i zapytal nim zydki zobaczą ...![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
to nie jest numer telefonu, a numer podatkowy i regonowy
Podany numer to numer na informację (komercyjny) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
a to sorry Panowie, gubię się w tym świecie wielkiego biznesu...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Gość, to rzeczywiście książę skoro myśli, że od razu dostanie się do Majchrowskiego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Tak sobie myślę, co łączy tych Meresińskich i innych cwaniaków których tak ciągnie do Wisły. Może mając klub są bardziej transparentni na rynku i Wisła będzie służyć jako środek do robienia wałków w innym miejscu. Taka wizytówka oszustów
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Bez wglądu w audyt finansowy ciężko spekulować o wielkości długu, który obecnie posiada Wisła Kraków SA, ale mówi się o kwocie 80 mln złotych (połowę stanowić mają długi wobec TF). Czy kogoś stać na to, żeby spłacać długi podmiotu, który nie posiada właściwie żadnych aktywów (grunty w centrum są własnością TS Wisła, stadion własnością miasta)? Jest mnóstwo klubów w Europie bez długów i z większym liczbowo potencjałem kibicowskim. Wisła Kraków SA to nie jest innowacyjne przedsiębiorstwo. To tylko klub piłkarski.
Dziwi mnie fakt, że nikt z dziennikarzy nie zwrócił się z zapytaniem do władz TS Wisła, czy Towarzystwo udzielało jakichkolwiek poręczeń lub weksli na pożyczki dla Wisła Kraków SA. Co prawda w przypadku spółek kapitałowych mamy do czynienia z osobami prawnymi, które samodzielnie odpowiadają za swoje długi, jednakże akcjonariusze spółek dobrowolnie przyjmują na siebie odpowiedzialność za firmowe zobowiązania choćby poprzez umowę poręczenia albo za pomocą weksli. Jest to pytanie kluczowe, ponieważ TS Wisła wykupiła z bonifikatą od władz miasta grunty, wycenione wiele lat temu na ok 75 mln złotych i gdyby istniały poręczenia lub weksle to w przypadku upadłości SA byłoby to zagrożeniem dla Towarzystwa. Być może takie pytania padły, ale ponieważ TS Wisła raczej słabo współpracuje z mediami toteż wszystko owiane jest aurą tajemnicy. Przypomina się historia zakupu licencji jak to miało miejsce w przypadku Lecha Poznań, który upadł, a klub reaktywowano na licencji Amici Wronki, zmieniając jej nazwę i przenosząc siedzibę do Poznania. W przypadku ewentualnego niepowodzenia dalszej działalności SA opcją jest też reaktywacja sekcji piłki nożnej pod auspicjami TS Wisła, dogadanie się z MZPN i rozpoczęscie przygody od IV ligi bez toksycznych długów SA na karku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Zobaczycie że nic z tego nie będzie, byłem optymistą ale to nie wygląda żeby coś miało z tego być. I jak już wyżej parę osób pisało jutro nikt się nie pojawi na stadionie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
to atmosfera na meczu bedzie ciekawa
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Nie napiszę byście zapinali pasy,bo to nic nie da. Lecimy w przepaść.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na poczatku tego posta napisze, ze nie jestem zadnym informatorem. Nie mam tez zandych onformatorow , ktorzy mi cos szeptaja.
Od dwoch dni siedze i mysle, po co koles z jakiejs Kambodzy chce ladowac kase w Wisle Krakow - klub z kraju, ktorego liga jest praktycznie neiznana poza jego granicami. Jest pewnie ze 40 klubow w samej Hiszpanni, ktore maja wiekszy potencjal, nie wspominajac o Portugalii, Wloszech, holandii czy Belgii. Sam siebie pytam o co chodzi z tymi inwestorami? Dlaczego ani jeden ani drugi nie maja nawet porzadnej strony internetowej a ich siedziby to ewidentnie jakies tymczasowe miejscowki, ktore trzeba zglosic do Tax Officu zeby zarejstrowac dzialalnosc. No naprawde nie jest to optymistyczne. Zastanawia mnie rowniez pan Pietrowski i jego "agencja". Pan Pietrowski wyciera sobie gebe ludzmi polskiej pilki - Matusiakiem i Bonkiem, ktorzy twierzdza ze w ogole goscia nie znaja. Na facebooku, strona jego agencji menadzerskiej poszukuje spawaczy rur wody pitnej na kontrakt do Niemiec! Stachowiak i jego aganecja menadzerska to jakas wydmuszka - ostatni transfer wg. ich strony przeprowadzili w 2014 umieszczajac w Jagielloni jakiegos no nejma. Nie wygladaja mi ci panowie na kogos kto ocieka zajebistoscia i umie prowadzic jakikolwiek biznes. Odnosze raczej wrazenie, ze to cwaniaczki szukajacy okazji na latwy zarobek. Teraz przejdziemy do kwestii bardzo waznych To jest tylko moja spekulacja bo papierow zandych nie widzialem ale biore wszystko na chlopski rozum. - SA nie ma praktycznie zadnych aktwow, ktore nadawalyby sie pod zastaw pozyczek - SA mimo to jakims cudem od dwoch lat co jakis czas otrzymuje od roznych instytucji i firm pozyczki na przezycie - Jak to mozliwe, ze spolka, ktora nie ma zadnego majatku otrzymuje milionowe pozyczki? - czy byc moze jest tak ze TS bedacy wlascicielem SA podzyrowal pozyczki dla SA? - TS jak wiadomo tez jest biedny jak cholera ale ma cos co moze uzyc jako gwarant pozyczki - drogie i atrakcyjne tereny w centrum Krakowa. - Teraz wpada do Krakowa kambodzanski ksiaze. - splaca dlug licencyjny (ludzie w ekstazie) - wykupuje weksle od bankow i innych wierzycieli. (gawiedz sie cieszy ze ksiaze splacil dlug a on tak naprawde go "splacil" - poprostu przejal dlug od innych wierzycieli). - domaga sie od TS natychmiastowej splaty dlugu (wg szacunkow medialnych jakies 20-30 milionow zlotych) - TS nie ma z czego oddac. - Kambodzanski ksiaze egzekwuje dlug zajmujac zastawione nieruchomosci. - TS Wisla jest wyeksmitowana z R22. Nie jestem finansista i sie nie znam wiec moze w moim mysleniu sa jakies bledy formalno-logiczne ale po Meresinskim nabawilem sie grubej paranoi i wszedzie widze spisek jesli chodzi o przejecia naszej Wiselki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Z tymi długami to wy chyba źle ma to patrzycie. My nie mamy długów względem banków (chyba że niewielkie) tylko względem innych podmiotów, bo im nie placilismy. Dlatego wydaje mi się, że nie ma możliwości, żeby istniały jakieś weksle itd.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|