The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2018, 10:11
Stelio napisał(a):Wyświetl post
. Jeśli serio mają się spotkać z Majchrowskim, może serio chodzi o jakieś wyłudzenie po taniosci atrakcyjnych gruntów pod inwestycje a Wisła jest do tego tylko pomostem? ..
Taki stary wyga, jak nasz presidente to chyba raczej ich nosem wciągnie...przecież to stara solidna szkoła. Krakowski house of cards...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 20.12.2018, 10:12
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie to samo miałem napisać, ale mnie uprzedziłeś.

Dodam, że tak jak o sobie, może trochę podkoloryzowuje, to mówi spójnie, tak o tym Vannie to jednak gubi się w zeznaniach. I tu się rodzi pytanie, a raczej teoria, której nikt do tej pory nie zakładał. Co jeśli to ten kambodżański książe wkręca Adama i spółkę? Co jeśli faktycznie Pietrowski wierzy, że tutaj będzie zaraz San Francisco, a Azjata chciał tylko przejąć klub dla jakiegoś wałka? Może ten legendarny już przelew na 12 baniek to wymysł Pietrowskiego "bo przecież skoro książe i tak chce płacić to co to za problem"? Pytanie czy Vanna był na negocjacjach czy nie tylko "udzielił pełnomocnictwa"?
Ale Pietrowski w każdym wywiadzie podkreśla, że zna zarówno Vannę jak i Szweda. Może jestem staroświecki - ale dla mnie znać kogoś to nie tylko kojarzyć kogoś z rozmów, TV czy przypadkowego zdjęcia na imprezie.
Akurat w tej kwestii bardzo ważną okolicznością będzie zapowiadana obecność Vanny na meczu z Amiką.

W mojej ocenie - jeżeli go nie będzie, chociażby nie wiem co mu "dolegało" - to bardzo, bardzo mocna przesłanka za tym, że jest to wałek.
W chwili obecnej możliwość przekrętu to dla mnie 50 %.
Jeżeli na meczu z Amiką nie będzie Vanny i Szweda robi się z tego automatycznie co najmniej 80 %.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 20.12.2018, 10:15
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Tak jeszcze odnośnie wałków i teorii spiskowych. Jeśli serio mają się spotkać z Majchrowskim, może serio chodzi o jakieś wyłudzenie po taniosci atrakcyjnych gruntów pod inwestycje a Wisła jest do tego tylko pomostem? Jezeli ich nie dostana to przelewu nie bedzie i finito. O Vanna Ly nie można nic nigdzie znalezc ani nikt go nie widział. Żyje tylko dzięki Piotrowskiemu, pytanie czy nie tylko w jego głowie...
Jak to?
https://www.youtube.com/watch?v=ap8gxDEooOY

https://www.instagram.com/p/BjaIF9OHOI8/

Teraz nasuwa sie pytanie. Czy pan z filmiku (a raczej ze zdjecia wrzuconego na youtube) to ten sam, ktory na zdjeciu stoi obok Pietrowskiego? Dla mnie to ta sama osoba.
Sam Pietrowski podkresla, ze na zdjeciu tylko szwedzki blondyn z wasem (Hartling?) ma cos wspolnego z przejeciem Wisly . O azjatyckiej wersji Joe Pesciego ze zdjecia nic nie wiadomo..
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.12.2018 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.12.2018, 10:20
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...ietrowski.html

Wygląda na to, że Pietrowski i Hartling naprawdę istnieją. Co do tego Ly Vanna póki co nie ma takiej pewności.
Odpowiedz cytując
Bohemians
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 20.12.2018, 10:20
sandomingo ma rację, z drugiej strony mało prawdopodobne jest żeby w sytuacji kiedy do 28.12 ma być przelana kasa rzędu 3mln EUR‚goście liczyli że z Majchrowskim na jednym spotkaniu w piątek 21.12 zaraz przed weekendem i świętami które są po nim uzyskają od niego jednoznaczną deklarację że ściągnie przed nimi majtki i na wszystko im pozwoli. To nie działa w ten sposób a na pewno nie tak szybko. Poza tym musieli by mieć Majchrowskiego za idiotę którym nie jest. Wydaje mi się że mają świadomość że żeby się uwiarygodnić w oczach miasta i kibiców muszą wypełnić zobowiązania. Dopiero wtedy mogą dostać kredyt zaufania i od kibiców i od Majchrowskiego.
Ostatnio edytowane przez Bohemians : 20.12.2018 o godz. 10:23.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 20.12.2018, 10:25
W uzupełnieniu poprzedniego wpisu - w najnowszym artykule Trela - którego uważam za dość rzetelnego - informuje, że zarząd TS spotkał się z Vanną osobiście a nie tylko z Pietrowskim posługującym się jego pełnomocnictwem.
Odpowiedz cytując
kibic87
Member

Od: 02.2014

Stary 20.12.2018, 10:34
rzodkiewka napisał(a):Wyświetl post
Zobaczycie.ze kasa nie przyjdzie a Sarapata nie wroci na stanowisko prezesa,bo taka jest czesc planu.Poczytajcie o odpiwiedzialnosci cywilnoprawnej,po prostu ewakuowala sie z tonacego okretu zeby nie odpowiadac wlasnym majatkiem za dlugi ktorych nie wyegzekfuje komornik.Dodatkowo dochodzi odpowiedzialnosc karna i spieprzenie sobie papierow,w jej zawodzie to tez ma znaczenie.Teraz jak dobrze zatarla slady to nie odpowie za nic nawet przed prokuratorem.Chcialbym sie mylic ale obawiam sie,ze tak bedzie.
To tak jakby TS nie mógł pociągnąć do odpowiedzialności Meresińskiego za niegospodarność gdy był "prezesem" spółki. Nawet gdyby wałki wyszły na jaw już po zmianie właściciela to zawsze można zgłosić fakt popełnienia przestępstwa.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.12.2018, 10:38
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
W uzupełnieniu poprzedniego wpisu - w najnowszym artykule Trela - którego uważam za dość rzetelnego - informuje, że zarząd TS spotkał się z Vanną osobiście a nie tylko z Pietrowskim posługującym się jego pełnomocnictwem.
Oby.
kazdy z nas chyba czeka na jakiekolwiek nawet pierdnięcie, które chociaż w minimalnym stopniu uwiarygodni naszego tytusa romka i atomka
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 20.12.2018, 10:39
28 nie wpłacą żadnej kasy, a krakowscy biznesmeni wjadą na białym koniu
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.12.2018, 10:42
niech wjeżdzają nawet ....a na rysiu, ale niech ktoś wjedzie
bo póki co to są same wizje
ten maharadża ma wjechać na słoniu pokrytym diamentami i srającym złotem
tamci w czwórke na wielbładzie który ma w garbach diamenty
dodatkowo gricuk wlatuje na orle który w dziobie ma pół chin
a póki co to dalej czekamy jak na paczkę nadaną kurierem w okresie świąt....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.12.2018, 10:45
zbanujcie mnie z tego forum na kilka dni.

do 27.12 mam deadline zlecenia, a ja zamiast robić siedzę i czytam.

...

chociaż.... jest jeszcze TT, instagram i FB, plus wiele innych stron. Nie dam rady się powstrzymać.

Co ich napadło, żeby teraz w moim deadlinie negocjować?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.12.2018, 10:46
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
28 nie wpłacą żadnej kasy, a krakowscy biznesmeni wjadą na białym koniu
Nie no, teraz to muszą stanąć w kolejce za Chińczykami do Gricuka, Kitą, Drutexem, tajemniczym inwestorem z północy Polski, Maspexem i tajemnicznym biznesmenem od Stanowskiego. Nie ma lekko.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 20.12.2018, 10:47
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Oby.
kazdy z nas chyba czeka na jakiekolwiek nawet pierdnięcie, które chociaż w minimalnym stopniu uwiarygodni naszego tytusa romka i atomka
Dokładnie tak....
K...a stary chłop a zamiast robić cały czas zerkam na temat...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2018, 10:50
Skończy się pewnie tak, że tymi najkonkretniejszymi będzie nasze socios...a przynajmniej zalążek tego, czym mogą być...

Te torie wczorajsze krotochwili i snowa...wydają się smutnie prawdopobne, więc ten mecz z Lechem to trochę, jakby się szykować do pożegnania...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.12.2018, 10:50
Paweł napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...ietrowski.html

Wygląda na to, że Pietrowski i Hartling naprawdę istnieją. Co do tego Ly Vanna póki co nie ma takiej pewności.
Różne kwiatki można wymyśleć ale ze Panowie istnieją tylko teoretycznie ? Nie fantazjujemy.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 20.12.2018, 10:54
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Skończy się pewnie tak, że tymi najkonkretniejszymi będzie nasze socios...a przynajmniej zalążek tego, czym mogą być...

Te torie wczorajsze krotochwili i snowa...wydają się smutnie prawdopobne, więc ten mecz z Lechem to trochę, jakby się szykować do pożegnania...
Co do pierwszego zdania - zgoda, Prezes Wit.Ek niech nie zasypuje gruszek w popiele, tzn. w kambodżańskim złotym pyłku.

Co do drugiego - te teorie mają jeden słaby punkt, tzn. przynajmniej jeden. Jaki jest motyw? Ten goguś Meresiński miał do opróżnienia klubowe konto. Ten Vanna i reszta jego armatury nie mają nawet tego. Po co im to całe zamieszanie?
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.12.2018, 10:56
W chwili obecnej możliwość przekrętu to dla mnie 50 %.
Jeżeli na meczu z Amiką nie będzie Vanny i Szweda robi się z tego automatycznie co najmniej 80 %.
No to Twój osławiony pesymizm to chyba plotki.
Ja bym nie dał więcej niż 10%, a to tylko dlatego, że dotyczy to Wisły, więc myślę sercem.
Dokładnie wszystko wskazuje na to, że liczenie na to, że te pieniądze wpłyną to jak nadzieje kulawego, że a nuż noga odrośnie
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2018, 10:57
Pojęcia nie mam... może jakas ropa jest pod parkiem Jorana albo gaz...albo swięty gral...jakby po meczu człowiek z łopatą pogrzebał w murawie, to może by się coś wyjaśniło...
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 20.12.2018, 10:58
Tylko że nikt go nie wylegitymował
Oczywiście na tym poziomie biznesowym pewnie się nie macha dokumentami tożsamości kiedy strony się poznają, ale jednak pewności nie ma, że to pan Ly był na spotkaniu.
Może zresztą chodzi o panią Ly, jakby wskazywała ta luksemburka strona

Jeszcze nam brakowało kambodżańskiego transseksualisty...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

http://sportdziennik.pl/po-co-ly-van...entem-krakowa/

Zaczyna się powoli wyjaśniać. Wygląda w najlepszym wypadku na deal wiązany, w najgorszym tylko o "dostanie się" do Majchrowskiego.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

@ sandomingo, gruszki w popiele się zasypia, a nie zasypuje, wyguglaj sobie
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.12.2018, 11:06
Gruszke to można opier.dolić co najwyżej.

Oby tylko nie chodziło o grunty, a my tu jesteśmy tylko kartą przetargową.
Ewemntualnie zwalenie całej sprawy na kark miasta, bo przecież sponsora znaleźliśmy...
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.12.2018, 11:08
Zaczyna się wszystko "pięknie" składać.

Możliwe, że we wszystko ma się odbyć na zasadzie:
ja ratuję zasłużony klub, a "w zamian" dostaję coś od Miasta. Może być tak, że te 3 miliony Euro to jest jedyne co zamierzają zainwestować w klub, byle tylko ugrać swoje warunki z Miastem. Kambodżanin się pięknie zabezpieczył dając sobie czas do 28.12, a TS jak zwykle może zostać z ręką w nocniku bo wtedy już nie będzie czasu kompletnie na nic.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.12.2018, 11:09
Awe napisał(a):Wyświetl post
Zaczyna się wszystko "pięknie" składać.

Możliwe, że we wszystko ma się odbyć na zasadzie:
ja ratuję zasłużony klub, a "w zamian" dostaję coś od Miasta. Może być tak, że te 3 miliony Euro to jest jedyne co zamierzają zainwestować w klub, byle tylko ugrać swoje warunki z Miastem. Kambodżanin się pięknie zabezpieczył dając sobie czas do 28.12, a TS jak zwykle może zostać z ręką w nocniku bo wtedy już nie będzie czasu kompletnie na nic.
Może tak być. I wtedy wjedzie Kwiecień
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.12.2018, 11:14
Wtedy to już piłkarzy nie będzie
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Co Wy z tym Kwietniem. Nie będzie żadnego Kwietnia... Nie dogadali się we czwórkę, nie dogadali się we dwójkę, sam tego nie weźmie. Nie ma szans.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Revenge_vo2
Member

Od: 12.2018

Cytat:
Oczywiście na tym poziomie biznesowym pewnie się nie macha dokumentami tożsamości kiedy strony się poznają, ale jednak pewności nie ma, że to pan Ly był na spotkaniu.

Niestety o tym pisałem. Nie ma obecnie ani jednej konkretnej informacji co do tożsamości Pana/Pani Ly. Po prostu nie ma.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.12.2018, 11:15
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Może tak być. I wtedy wjedzie Kwiecień
Najpierw będą styczeń, luty, marzec Teoretycznie niby mamy czas dp 31-go marca żeby uregulować wszystko przed procesem licencyjnym na sezon 2019/20.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.12.2018, 11:15
Realny czas jest do 31 marca jak się zakończy przyznawanie licencji
Teraz gra się toczy tylko i aż o splaceniu zawodnikow
Ja się gdzieś w głębi ludze że za tymi ananasami stoi ktoś kto nie chce być na świeczniku (Cupial?) aczkolwiek to jest chyba oszukiwanie samego siebie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Revenge_vo2
Member

Od: 12.2018

Stary 20.12.2018, 11:16
Cytat:

Niestety o tym pisałem. Nie ma obecnie ani jednej konkretnej informacji co do tożsamości Pana/Pani Ly. Po prostu nie ma.

Cytat:
Zaczyna się powoli wyjaśniać. Wygląda w najlepszym wypadku na deal wiązany, w najgorszym tylko o "dostanie się" do Majchrowskiego.

Także pisałem o tym wczoraj. Chodzi o budowę hotelu z centrum medialnym. Zainteresowanie Wisłą to tylko ścieżka do celu jakim są inwestycje budowlane mające napędzić biznesy azjatyckich firm budowlanych. Kim w tym trybiku jest Ly? Czy m pieniądze? Na dzień dzisiejszy przyjąłbym bardzo bezpieczną wersję, że Pan Ly jest pośrednikiem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów