|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kolejna pesymistyczna przesłanka, to wypowiedz R. Boguskiego. Jeżeli są oni najbardziej wrażliwym obecnie naszym aktywem, a do dziś nikt nie ruszył dupy, żebym im potwierdzić, że są konkrety i o wszystkim wiedzą z prasy, to można odnieść wrażenie, ze nie idzie to w dobrą stronę...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
proszę podaj źródło, link?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Właściciel alelega ma też udziały w royal group . Piszę tylko to gdzie coś przy okazji usłyszę. Nie jestem dziennikarzem więc nie zależy mi aby w 100% się sprawdzało info. Ważne aby mieć ogólny przegląd sytuacji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale wypowiedź Rafała jest zgodna ze stanem faktycznym, klub nie został przejęty - Umowa jest warunkowa.
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem czy było:
Cytat:
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ten piątek to bardziej wymysł forum niż faktyczne plany. W jednym z pierwszym wywiadów mówil od razu Pietrowski że nie może potwierdzić czy będzie konferencje przed czy dopiero po meczu z Lechem.
W ogóle odnoszę wrażenie, że te wywiady Pietrowskiego są wyolbrzymiane. Mówił np. że planem jest żeby Wisła wróciła do czasów jak mogła rywalizować z Barceloną i Realem, a w świat poszło info, że Wisła ma rywalizować z Barceloną i Realem. Ogólnie te wywiady są w moim odczuciu wyważone i całkiem "realne". Od razu w pierwszych wywiadach idzie na wojne z "najbardziej wiernymi" deklarując brak jakiejkolwiek współpracy. Cóż, czekamy na przelew.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 20.12.2018 o godz. 08:20.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niby wymysł forum, ale z drugiej strony tak:
-mają w pamięci, jak wyglądały jazdy z podstawionym Meresińskim, który przepadł - Stechert to samo - nikt nic nie wiedział - ostatnio zarząd praktycznie zamilkł, za wyjątkiem jednego wywiadu przez mail.... Ciągle to samo się powtarza, więc trudno mieć do zwykłych kibiców pretensje, że głupieją. A, kto jak nie oni zostawić mają w przyszłości pieniądze za bilety czy przez "socios"...? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Cytat z dzisiejszego onetu:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Starając się szukać pozytywnych przesłanek całej tej sytuacji, przypomniałem sobie sprawę, z którą miałem do czynienia jakieś dwa lata temu.
Otóż była sobie pewna firma, która dość prężnie się.rozwijała, realizowała kolejne projekty, niemniej w pewnym momencie postanowiła zrobić naprawdę duży krok do przodu - powiedzmy z wykonawcy stać się inwestorem. Potrzebowała pilnie kilkunastu milionów, mając oczywiście pewien wkład własny. Procedury kredytowe w banku przedłużały się a tutaj trzeba było finalizować deal bardzo pilnie. Wtedy znalazł się człowiek, którego nie ma i nie było na żadnej liście najbogatszych Polaków, który w zamian za udziały przekazał praktycznie "od ręki" potrzebną kasę - bo spodobał mu się projekt i widział w tym zysk. Oczywiście w razie potrzeby mógł - właśnie poprzez różnego rodzaju fundusze - przekazać o wiele większe kwoty ale to nie było w tej sytuacji konieczne. W internecie nie było tym (tzn o tych funduszach) zbyt wielu informacji - ale pieniądze były realne i projekt został zrealizowany. Nie jestem finansistą ale tak mi się to przypomniało, że skoro w Polsce takie fundusze działają to co dopiero w świecie - jest tego pewnie ogrom i zdecydowana większość pozostaje w cieniu. Co do wywiadów Pietrowskiego - tak jak wspomniał jeden z przedmówców - ja też uważam, że one są całkiem wywarzone i gość wcale nie obiecuje gruszek na wierzbie. Nie zapowiada żadnej konferencji na piątek, mówi tylko że być może będzie taka możliwość być może nie. W piątek inwestorzy mają być na meczu, tyle. Pietrowski nie obiecuje żadnych setek milionów - mówi tylko że kwoty mogą się.do tego zbliżyć. Z wywiadu z tym Stachowiakiem wynika, że w mniejszym lub większym stopniu w całej operacji "maczał palce" Kuźba - stąd pewnie te kontrolowane przecieki do Baszczyńskiego i Kłosa. Dodatkowo dobrym znajomym Głowackiego jest ten Magdziarz, który ma liczne interesy w Kambodży - to już tylko poszlaka, ale kto wie. Generalnie - wiadomo, że mamy złe doświadczenia ale nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na ten przelew. Ja jestem jeszcze ciekawy, czy faktycznie ten Vanna pojawi się na meczu z Amiką. To by jednak znaczyło, w niewielkim stopniu ale zawsze, że to nie jest jakieś widmo. Ps. Czytam, że Stanowski umówił Wiśle spotkanie z polskim biznesmenem, który był "wstępnie zainteresowany". Hmmm. Kilka dni wcześniej ten sam Stanowski pisał, że to musi być zagraniczny inwestor, bo dla polskiego Wisła nie będzie interesująca z uwagi na wiadomą opinię oraz fakt "elektoratu negatywnego". ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Nie wiem, wczoraj mieszało się we mnie niedowierzanie połączone z w....ieniem, że znowu jesteśmy świadkami brudnej gry i zamiast w końcu usiąść i poczekać w spokoju na rozwój wypadków, podkręcają i szydzą z nas wszyscy dookoła. NIC NIE WIEMY. Nie wierzę jednak, że tacy ludzie jak Kosowski i Baszczyński, chcieliby swoimi "pozytywnymi" informacjami firmować ewentualny upadek Wisły. Może, jeśli to faktycznie szwindel, nie mają żadnej wiedzy i są karmieni fałszywkami, ale kto wie... Mówi się przecież, że na rozmowach był Cupiał - serio myślicie, że wpuścił nas w coś żeby do reszty nas u.......ić? No do końca roku będziemy mądrzejsi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Negocjowanie tygodniami (a nawet miesiącami) jak mowi Pietrowski i olanie tematu (czyli nie wpłacenie tych 12 milionów) po podpisaniu umowy to będzie czysty debilizm . Po co były te hotele, restauracje , loty - wszystko kosztuje. To nie ten poziom co Meresinskim i jego kilku spotkań w siedzibie TF i załatwienie sprawy przez dwóch kolegów w banku. I nawet ten Pietrowski, dobrze słyszał o sprawie rowerzysty i wykonanie drugiego takiego samego kroku to byłoby samobójstwo . Gdzie jest teraz Meres ? Przed sala sądowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Pietrowski: Byłem menadżerem Matusiaka. Rzeczywistość: Być może kiedyś próbował mu zaproponować transfer do ligi niemieckiej, ale Matusiak niczego takiego nie kojarzy. Pietrowski: Jadłem obiad z Bońkiem i mam z nim fotkę. Rzeczywistość: Zrobił sobie z nim fotkę tak jak dziesiątki innych osób, a Boniek go nie kojarzy. Pietrowski: Vanna Ly to członek rodziny królewskiej. Jak prawdopodobnie jest? To zwykły biznesmen, a jeśli ma jakiekolwiek powiązania z rodziną to pewnie jako dziesiąta woda po kisielu. Pietrowski: Vanna Ly ma udziały w M City. Rzeczywistość: Być może ma udziały w firmie, która współpracuje z firmą, która ma udziały w M City. Itd, itp. Wszystko co on mówi może być wyolbrzymione przez jego wyobraźnię lub świadome kłamstwa.
Ostatnio edytowane przez Jontek : 20.12.2018 o godz. 09:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
co wam powiem to wam powiem
ale ....a pracować sie nie da przez tą cała sytucje wchodze do pracy i zamiast zając sie rzeczami "to do" zaczynam czytać to gówno, a kilka rozmow pozniej okazuje sie ze juz 15 prawie....a ja dalej czytam te fascynująca ksiązke z ciagłym zwrotm akcji i masą wątkow pobocznych. i tak dzisiaj jadą samochodem do pracy, patrząc na przepiękne pola skąpane w blasku światła....ble ble wyboraźcie sobie ze slyszycie o tym, iz do Górnika wchodzi inwestor z Kambodży o ktorym nikt nic nie wie, a informacje ktore zaczynają pojawiać się w mediach mają wieksze dziury jak sie w nie zagłębi niz ma ich ser szwajcarski. Mój mózg slyszac historie o Górniku od razu widzi bubla... a ze w aktualnej sytuacji jest walka serce mózg, dalej wierze ze Kuźbik mógł kogoś tam poznać grając w piłkę, czy też Tomek Kłos i tam poprzed "five shake hands" dotarlismy do jakiegos chłopa od wanien co sra hajsem... ....a, no ja wiem ze to Kambodża, ale dziś ludzie ktorzy maja kupe hajsu to zawsze jakoś w sieci istnieją. do tego test ze mamy ileś tam klubów piłkarskich w ktore inwestujemy...10 czy 12 jeden ..... No nie no, jak może mówić tak przedstawiciel typa, powinien powiedziec dokładnie jakie kluby i jakie udziały, chyba ze ten udział w nich jest taki jak znajomośc z Bońkami itd. Po prostu chodzi ktoś tam na mecze, a kupując bilet staje sie udziałowcem klubu. Wiec nie pamięta czy był na 10 czy 12 meczach. Do tego ten wywiad czy tez wywiady, no Panie --> chłopa dla mnie jest zupełnie niewiarygodny ale dalej wierze ze moze znac jakiegoś księcia ktory da tutaj petro hajsy.najbardziej mi sie jednak niepodoba to, ze z każdą kolejną upływająca minuta przewaga "to jest wałek" nad "uda się" rośnie w tempie w jakim spierdala nam europejska piłka. idźmy dalej, czemu to może być wałek? ucieczka z pod topora marzenki, sprzedaje klub wiec nie zostanie pociągnieta do odopowiedzialnosci za to co było itd itp. Czy ma to sens? biorac pod uwage co wyszło w klubie tej opcji nie mozna uznawać za nierealną. nadzieje dają wpisy, takie jak wczoraj Kosy "ze chłopaki od czerwca nad tym pracowali" i ze nie potrzeba Kity czy innych. tyle ze tutaj znowu pojawiaja sie wspólne mianowniki ostatnich lat. Citko i Meres wygladaja jak ten Adam z wanną.. tudzież Kosowski i Adam czy inny piłkarz i Adam. O ile to adam no i zakoczenie sprawy Daj boże by khmerskie mioliony były tez milionami ale w euro i poprowadziły Nas na panteon! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
żebyśmy tylko do końca roku nie byli w 4 lidzę, bo ktoś postanowił nam zrobić psikusa podstawiając kambodżańskiego księcia - bo przecież nikt nie wierzy, że TS ich mocno prześwietlił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
taka zabawa słowna
a'la legal tudzież Ă. la legal zależnie od pisowni ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
jedno pytanie bym zadał. Czy TS, tak jak Cupiał zapewnia sobie możliwość odkupu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Co do reszty wpisu o pracy mam to samo...zamaist swoją robotę robić, to świeci tylko forum na monitorze...efektywność iście kambodżańska... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pewnie nie przeczytałem wszystkich wywiadów z Pietrowskim, bo było ich wczoraj mnóstwo a jednak trzeba w przerwach pracować ![]() 1) Pietrowski nie mówił, że był menadżerem Matusiaka. Umieścił go w sieci na liście zawodników, z którymi współpracuje/współpracował. O potencjalnej współpracy w Matusiakiem wypowiadał się bardzo oględnie. 2) Tak jak wyżej - nie przeczytałem wszystkiego i akurat tego fragmentu nie znam. Widziałem gdzieś w sieci zdjęcie Bońka z Pietrowskim i potem info od Bońka, że tego gościa nie zna. Oczywiście, zdjęcie przy okazji jakiejś impry, wyproszone przez Pietrowskiego. Ale powtarzam, nie czytałem, żeby powoływał się na znajomość z Bońkiem. 3)-4) Czytałem, jak Pietrowski mówił, że Vanna jest spokrewniony z rodziną.królewską. Biorąc pod uwagę jak liczna jest ta rodzina - to pewnie jest jakaś "piąta woda po kisielu" ale mimo wszystko jakiś tam związek jest. P Podobnie z tym udziałem w MC - firma w której on ma udziały, jest udziałowcem firmy, która to znowu jest udziałowcem MC. Obie te kwestie podkoloryzowane przez Pietrowskiego ale nie fałszywe. Chodziło mi konkretnie o to, że Pietrowski w wywiadach: 1) nie obiecał konferencji prasowej w piątek 2) nie obiecał przelewów do piątku 21go 3) nie obiecał 150 milionów 4) nie obiecał mistrzostwa ani Ligi Mistrzów. Pietrowski w wywiadach: 1) zapowiedział obecność inwestorów (czyli Szweda i Vanny) w piątek na meczu z Amiką 2) potwierdził, że przelewy mają być do 28go ale MOGĄ być wcześniej 3) powiedział, że kwoty MOGĄ się zbliżyć do 150 milionów 3) zapowiedział, że celem w tym sezonie jest pierwsza czwórka i eliminacje LE ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dodam, że tak jak o sobie, może trochę podkoloryzowuje, to mówi spójnie, tak o tym Vannie to jednak gubi się w zeznaniach. I tu się rodzi pytanie, a raczej teoria, której nikt do tej pory nie zakładał. Co jeśli to ten kambodżański książe wkręca Adama i spółkę? Co jeśli faktycznie Pietrowski wierzy, że tutaj będzie zaraz San Francisco, a Azjata chciał tylko przejąć klub dla jakiegoś wałka? Może ten legendarny już przelew na 12 baniek to wymysł Pietrowskiego "bo przecież skoro książe i tak chce płacić to co to za problem"? Pytanie czy Vanna był na negocjacjach czy nie tylko "udzielił pełnomocnictwa"?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 20.12.2018 o godz. 10:00.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Za Stecherta był tylko ten Biernacki, tutaj wypowiada się Pietrowski i Stachowiak. W tle jest też pan Vanna. Frontmanem medialnym był Miga. Dziś Miga jest w cieniu, a teraz pierwsze informacje przekazywali Białoński i Karcz, którzy bez większych znaków zapytania pisali o dużym budżecie i szwajcarskiej restauracji tak, jakby na kimś to miało zrobić wrażenie. Za Meresińskiego pojawił się Citko, teraz opowiadają o tym ludzie, których kibice Wisły znają i lubią. Kosowski, Baszczyński, poniekąd Kłos. Pisałem o Fabryce Futbolu, która żyje bardzo dobrze z ludźmi w Wiśle, ale ta hipoteza trochę nie pasuje do tego, że wokół sprawy kręci się Stano, który żyje z nimi może jeszcze lepiej. Dorzucam do tego informatorów twitterowo-forumowych. Niby sprawa cicha i nikt miał nie mówić, a znów uaktywnił się zbymak, o którym nie słyszałem od 6 lat (może po prostu nie trafił do mojej bańki socialmediowej), można było liczyć na Kiewicza, Hanejkę i tak dalej. Wszyscy przekazywali same pozytywne informacje, były szampany, było nawoływanie do kupowania biletów na mecz z Lechem. Nie wiem do czego to wszystko prowadzi, ale wiem, że chyba doszliśmy na podstawie tych informacji, które mamy, do ściany. Google ma swoje ograniczenia. Co sprowadza mnie na to, że żyjemy tymi skrawkami informacji, roztrząsamy wywiady Pietrowskiego, szukamy tego Vanny, a czy ktoś zadał pytanie czy zarząd istnieje? Kto w tym momencie trzyma kredens i pilnuje klubu? Białoński napisał - zgodnie z głosem ludu - że Sarapata została z miejsca zwolniona. Oczywiście jest to niemożliwe, wszak umowa sprzedaży klubu jest warunkowa, ale kibiców od razu nastroiło pozytywnie. Gołda niby pojechał do Warszawy na komisję licencyjną, rzeczniczki nabrały wody w usta. Jak ktoś was zapyta czy TS jest dalej właścicielem klubu, to powiecie "niby tak, ale jednak nie do końca". Więc kto ma teraz dostęp do faktur i innych dokumentów w klubie? Kto pilnuje tego, żeby nic nie zniknęło? Pewnie część rozliczeń była barterowa bądź gotówkowa, więc jest nie do znalezienia w rejestrach bankowych.
Ostatnio edytowane przez caucus : 20.12.2018 o godz. 10:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ludzie to jest wałek!
Gość jest też inwestorem w FC Barceolna bo kupił koszulkę z "10" Od 12 lat bardzo dobrze zna C. Ronaldo, co wtorek i środę się spotykają o 20.45, Cristiano gra, a gość oglada przez tv Bardzo dobrze włada również językiem Włoski, bo przechodził obok księgarni na witrynie której był słownik Polsko-Włoski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jezu, poczekajmy! Fajny wywiad z Maćkiem Sadlokiem. Szacunek. Mimo, że parę lat temu mega mnie w....ił tym wezwaniem do zapłaty, to teraz pokazuje, że serducho wiślackie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Tak jeszcze odnośnie wałków i teorii spiskowych. Jeśli serio mają się spotkać z Majchrowskim, może serio chodzi o jakieś wyłudzenie po taniosci atrakcyjnych gruntów pod inwestycje a Wisła jest do tego tylko pomostem? Jezeli ich nie dostana to przelewu nie bedzie i finito. O Vanna Ly nie można nic nigdzie znalezc ani nikt go nie widział. Żyje tylko dzięki Piotrowskiemu, pytanie czy nie tylko w jego głowie...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Zobaczycie.ze kasa nie przyjdzie a Sarapata nie wroci na stanowisko prezesa,bo taka jest czesc planu.Poczytajcie o odpiwiedzialnosci cywilnoprawnej,po prostu ewakuowala sie z tonacego okretu zeby nie odpowiadac wlasnym majatkiem za dlugi ktorych nie wyegzekfuje komornik.Dodatkowo dochodzi odpowiedzialnosc karna i spieprzenie sobie papierow,w jej zawodzie to tez ma znaczenie.Teraz jak dobrze zatarla slady to nie odpowie za nic nawet przed prokuratorem.Chcialbym sie mylic ale obawiam sie,ze tak bedzie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|