|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Ja się zgadzam, tylko motywu mi brak. Bo jeśli nie przeleją to Wisła upada wchodzi syndyk i prześwietla wszystko, (brak profitu) jeśli przeleją to przejmują,muszą pompować kasę (brak profitu do wała- chyba że zacierania działań obecnych władz ale za taką kasę To jest tak dziwne że w sukces nie wierzę, ale pojąć tej afery nie potrafię |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Albo tez sprawa jest prosta:robimy wszytsko zeby przeciągać zeby pilkarze wyszli i zagrali z Lechem.
Bo czemu przelew do 28 nie do 21 grudnia?A tak caly czas maja nadzieje ze pieniadze będą.Jesli TS nie znalazl by nikogo do dzis to pewnie pikarze by dawno juz zastrajkowali. No chyba ze jest ten mityczny Kambodżanin ktory gdzies tam siedzi zabunkrowany ........ ale coraz bardziej brzmi to wrecz już śmiesznie,ze az ciezko nawet w to wierzyć.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 19.12.2018 o godz. 21:43.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
No, no, nooo... Ja nie wiedziałem że się obracam w tak zacnym, szacownym i wyrafinowanym gronie ludzi z wyższej półki... Co nie popatrzeć to albo informator ze znajomościami wysoko postawionych ludzi w klubie, albo analityk finansowy, albo człowiek z doświadczeniem w doradztwie przy klepaniu dealów na grube miliardy dolarów.
Pozostaje spytać - czemu w takim układzie nikt z Was mądralińścy nie użył swoich dojść i doświadczeń żeby inwestora Wiśle znaleźć, hm? ![]() .......icie jakieś niewyobrażalnie wielkie spiskowe teorie dziejów, pralnie pieniędzy, szwindle z pożyczkami, grunty (które do S.A. mają się tak jak np. tereny w rynku - no Wisła Kraków, czyli Kraków w nazwie, no to halo - cały Kraków przecież kupiliśmy!) - co będzie następne, może burdel z tanimi azjatkami nam założą zaraz obok szatni. Albo ryż na parkingu będziemy hodować, o! A pan prezes zamiast odkładać na ZUS, dzięki temu odłoży sobie na KRUS i będzie do przodu, takie to wały będą, a co! Dajcie sobie na wstrzymanie, poziomem przebiliśmy chyba ostatnio dno, co niektórzy tu się zachowują jak rozwrzeszczane dzieci - byle co, byle coś wypowiedzieć. Od skrajności ....a w skrajność: IV liga - źle. TS chujowy. Gorzej być nie może, światło gasimy Czwórka biznesmenów wchodzi - Alleluja, króle i zbawcy. TS ciągle chujowy, o linczu już przycicha. IV liga - źle. TS chujowy, do tego jeszcze lincz na forum pełną gębą, winni są wszyscy bo ja wiedziałem od razu że tak będzie. Gorzej być nie może, światło gasimy Nowy inwestor - City Group - pińcet miljonów ojro w budżecie, wybieramy z kim zagramy w LM, TS jednak świetny deal zrobił. Dobrze że nas te biedaki krakowskie nie przejęły. O linczu już nie pamięta nikt. Kambodża group capital partners LTD - Gówno, syf, chujowe. Oszuści, lody będą robić i wały. No więc pytam (nicków mi się nie chce cytować, bo za dużo szukania) - na jakiej podstawie ktoś od razu mówi że transakcji kupna klubu piłkarskiego przez zagraniczny kapitał nie przeprowadza się w ten sposób? Bo Ci się tak wydaje? Czyli nie wiesz, ale swój gównopogląd musisz wsadzić? Na jakiej również podstawie jebiesz z góry na dół każdego zamieszanego w tą transakcję? Bo to są złodzieje, aha. A jakie masz na to dowody? Żadne? No to nie strzęp ryja i czekaj na rozwój wydarzeń. Bo nie pozostaje w tym momencie nic innego. Wszystko wyjaśni się na dniach, lodu na te rozpalone głowy. Wszędzie, ....a wszędzie sieje się regularna beka i drwina z ostatnich wydarzeń. I nikt inny nie daje temu najlepszej pożywki - ani parchy, ani trolle, ani Miga, ani nikt inny tylko te głupie i absurdalne dywagacje w tym temacie. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Coraz większe sajfaj tutaj w tym temacie się odpierdziela, co chwile nowe teorie spiskowe.....
Dla mnie argument jest jeden, mianowicie nas się już nie da wyruchać bo nie mamy nic oprócz długów więc nikt już nic nie ukradnie. Pierwszym testem będzie piątek i zapowiadana niby konferencja, jak ona nie dojdzie do skutku to zapewne to jest pic na wodę. Jeżeli natomiast dojdzie i pokażą wszystkich zamieszanych w przejęcie klubu, mam na myśli potencjalnych nowych właścicieli, to pozostanie tylko przelew który ma być na spłatę piłkarzy. Do tego czasu można sobie tylko gdybać i dopisywać bzdurne historie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Gdy upada działalność, często i gęsto jeszcze przed jej śmiercią pojawiają się padlinożercy z ofertą współpracy i nagłej pomocy. Ofiara postawiona pod ścianą chwyta się wszystkiego by móc się ratować. Tyle tylko, że u nas już tacy byli i to nie raz co mnie przeraża. Co chwilę gołodupcy się pojawiają. Tym razem, jeśli to oszust to jak na razie jedyną szansą zysku jest spotkanie z Majchrowskim i zaproponowanie mu oferty. Gdybanie ale już jest powiedziane że konferencja ma odbyć się w piątek ale.... może się przesunąć. Jeśli tak się stanie to ja pierdzielę. Sytuacja jak z Meresiem. TS powinien negocjować dalej z innymi podmiotami do momentu wpłacenia gotówki. Skoro Stanowski mówi, że jest ktoś chętny to niech go wysłuchają.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
10 tys więcej na trybunach w piątek, to około 300 tys złotych, żywej gotówki w kasie klubu.... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
pozostaje modlić się by The A-Team nic nie wpłacił i dał szansę innym póki kadra się nie rozpierzchnie
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 19.12.2018 o godz. 22:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Gdyby miało to być 'legit' , już dziś hajs powinien być, przynajmniej dla zawodników i sztabu, szczególnie przed tak ważnym meczem.Hajsu nima, ma być jakieś spotkanie z tą mendą Macherem. Jak dla mnie jakiś wał, tylko nie wiem co oni mogą ugrać, bo za Meresia przynajmniej było co ukraść, z czego panicz skorzystał. Teraz są same długi.
No chyba że o taki szybki skok chodzi ale czy oni mogą tak o , zajebać to?
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.12.2018 o godz. 22:07.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Optymistycznie więc napiszę bo czas na jakis pozytyw w gąszczu negatywów.Motyw, to wejście na bardzo duży i wzrostwy rynek. Piękne stadiony, oprawa, profesjonalne prowadzone transmisje TV i do tej pory, choć to może budzić śmiech, ale na papierze, Extraklapa jest 8 (cytuję za kimś z C+, nie pamietam za kim) najdroższą ligą Europy. I ONI. Pierwsi z takim pieniedzmi, bnezkonkurencyjni na polskim podwórku pilkarskim. I widoczni w Europie podczas daj Boże, Ligi Mistrzów. Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana - być może i oni w ten sposób podchodzą do sprawy. Zobaczyli w nas wartosć, jakiej my sami nie dostrzegamy No ale z jakimi pieniedzmi? Tak naprawdę, z pieniędzmi (w skali rocznej) mniej więcej równymi wartości jednego Milika gdy ten przechodzil do Napoli, albo Krychowiak do PSG. Nie oznacza, że tak jest ale jeśli mają dobre zamiary - to tak właśnie jest.
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.12.2018 o godz. 22:11.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
Ja jestem zdania ze te forum jest za bardzo przewrażliwione. Nie dziwie sie ze pozniej jacyś redaktorzy interiow i onetow wypisują teorie spiskowe, a potem na podstawie tych teorii jeszcze bardziej forum sie nakręca i tak w kółko...
Ostatnio edytowane przez Machor303 : 19.12.2018 o godz. 22:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Jak to co? "Daj pan Majcher zgodę, bym wybudował to i tamto tu i tam, co? Ja tu Wisełkę uratuję i aż tyle kasy będę im dawał, ale najpierw daj pan zgodę na to, co? Bo jak nie to ja idu do dom." Od Wisły nie ma co ukraść, ale zasłaniając się Wisłą można próbować wyrwać coś od miasta Kraków. Ale Majcher to cwana bestia, pogoni gościa i tyle z inwestora będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Węszący przekręt wydaje mi się trochę przesadzają, jaki niby miałby być zysk z tego przekrętu? Odwrócenie uwagi od dotychczasowych indolentów za sterami? Bo zauważcie nie ma już czego buchnąć.
Natomiast zakup takiego klubu jak Wisła za takie frytki w dodatku w glorii ratunkowego to dla nawet średnio majętnej osoby zwyczajnie okazja. Spółka założona za 5000 PLN mająca się trudnić doradztwem stanowi pewnie tylko pośrednika między Wisłą a inwestorem którym jest Kambodżanin i jego fundusz, który podobno inwestuje w budownictwo. Stąd planowane rozmowy z JM czyli miastem. Może jakaś inwestycja na miejskich terenach w okolicach stadionu... Opcji jest wiele, a opinia tego który rzucił koło ratunkowe najstarszemu polskiemu klubowi już poszła w świat. Czy samo to nie jest warte 10 mln jurków? Dla kogoś z dalekiego wschodu o kim jeszcze tydzień temu nikt nie słyszał, a dziś siada do rozmów z prezydentem milionowego miasta w EU. Dla niego to jest okazja. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.12.2018 o godz. 22:17.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Kuhwa, nie 10 dni, ale do 10 dni. Czaisz różnicę? Równie dobrze może dojść jutro... |
|
|
|
Member
Od: 07.2016
Offline |
|
|
100% Racji Reserve. Ludzie zachowują się tutaj jak jakieś bachory. TS zły (co by nie mówić splamili), city group (fap fap fap fap, omg, lewy już leci do nas), panowie biznesmeni odchodzą (tfu, zły ts, 4 liga, o matko, kill us), firmy z anglii i kambodżański kapitał zarejestrowany w Luksemburgu- OSZUŚCI, WYCZYSZCZĄ NAS DO DNA, JUŻ PO NAS. Pomyślcie troszku, bo nie kalkulujecie już chyba trzeźwo co po niektórzy. Firma z Azji zarejestrowana w Luksemburgu, bo tam są korzystne warunki opodatkowania (taka europejska Panama), pełno firm ma tam swoje filie/przyczułki byle nie płacić wysokich kwot za przelewy z dalekiej Azji. I co do przelewu. Większość z was tutaj to już dorośli ludzie, macie już swoje konta. Myślicie, że ktoś w Azji (ten ktoś kto ma kase) wciska przycisk "Przelew błyskawiczny Eliksir" i pieniążki w dwie minuty są już na koncie Wisły?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Wszystkim Nam tego życzę.Uwierzyć jednak na razie ciężko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
Stanowski już ma jednego kupca na nas: https://mobile.twitter.com/K_Stanows...14337857183747 Drugi to Kita: https://mobile.twitter.com/PiotrWolo...15424253202432 W takiej sytuacji chyba by nie żartowali? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
https://twitter.com/MateuszMiga/stat...95497157226498 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Czemu się pismaki teraz obudziły że jest kupiec? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Po czynach ich poznamy. Przecież wczoraj nikt nawet o Vanna Ly nie pytał w Polsce. Dajcie im czas albo zbierzmy sami te miliony do końca marca na licencję
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
U nas w nie zarabia sie na piłce sami filantropi to finasują a skok na LM nie gwarantuje zwrot kosztów
musi być jakies drugie dno pralnia pralnia pralnia wrzucasz 130 mln wyciagasz 80 ale czyste jest i pachnące ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Kasa meczowa to będzie wydana jeszcze przed meczem. Umowa wejdzie w życie po przesłaniu kasy i uregulowaniu długów licencyjnych. Jeśli zapisy o licencji na kolejne 2 sezonu okażą się prawdą to naprawdę TS się dobrze zabezpieczył. Spadnąc możemy z Allianz jak Górnik, albo być blisko bankructwa jak Śląsk z Solorzem. Póki co przejęli nas nieznani zagraniczni goście którzy mogą nam zapewnić sukces , spadek, są 3 lata sprzedać jak.sie znudzą , ale takie kwiatek jak z Rowerzysta zdarza się raz na 100 lat. Ile europejskich klubów zbankrutowało w ten sposób? Jakieś przykłady? Po Meresinskim niektórym szajba odwaliła. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Niby czemu mam do najprawdopodobnego końca Ekstraklasowej Wisły podchodzić na chłodno?
TS nie publikuje żadnych informacji o konferencji, nawet nazwy firmy nie mogą podać takie to poufne. A jednocześnie jakiś ....iok chlapie ozorem i chwali się że dostał ofertę dyrektora sportowego... Niby rozmawiaja od tygodni a na przelew dostali 10 dni... poważnie? Chcą wypłacić piłkarzy po meczu i po świętach? Często pada to argument, że takieinteresy lubią ciszę. Mogę prosić o przyklady? Gdzie porządny inwestor trzymany był w tajemnicy nawet po podpisaniu umowy?! ....a, ludzie... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Nie dziwię się czemu ludzie są nieufni, dlaczego? Ano dlatego, że cała ta akcja wygląda jak kalka z meresińskim i stechertem. Dość już mamy niejasności i bawienia się w dziennikarzy sledczych... Ale według mnie problemem nie jest brak przelewu czy brak infromacji na temat tego całego Vanna w necie tylko osoba Adama Pietrowskiego. Gość jest meresińskim v2, bez 2 zdań. Mowa trawa w wywiadach, powtarzanie tych samych utartych schematów i pierdół, tworzenie dalekosiężnych planów już na starcie i kompletny brak transparentności (zabawa w jakieś firmy krzaki, powoływanie się na znajomości których się nie ma itd.). Załóżmy nawet, że naprawdę jakiś bogaty Kambodżanin chce zainwestować w Wisłę, ma jakiegoś firme krzaka przez którą puszcza hajs a sam siedzi w cieniu, SPOKO. To niech mi ktoś wyjaśni czemu działania takiego bogacza fimruje taki pajac?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Tu nie ma gdzie dzwonić - tu trzeba trochę ochłonąć. Parafrazując klasyka ![]() |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pijany jestem
?Przelewy dużych kwot - system SORBNET2 SORBNET2 jest systemem rozliczeń na bazie brutto, czyli takim, w którym zlecenia są realizowane pojedynczo - nie ma tu "grupowania" zleceń jak w systemie Elixir oraz w czasie rzeczywistym - nie ma tu sesji, a od wysłania zlecenia przez bank nadawcy do jego otrzymania przez bank odbiorcy mija przeważnie kilka minut (uwaga! od zlecenia przelewu do zaksięgowania kwoty na rachunku odbiorcy może minąć więcej czasu). SORBNET2 służy do przeprowadzania rozliczeń międzybankowych na duże kwoty, tzw. zleceń wysokokwotowych, czyli zleceń na kwoty od 1 miliona złotych wzwyż i jest najważniejszym systemem płatności w Polsce. To za jego pośrednictwem odbywa się rozrachunek systemu Elixir. DO GODZINY...ale może być dłużej, chyba nie ponad tydzień;p Mniejsza z tym,za tydzień albo i wcześniej, wszystko się wyjaśni. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|