|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Chłopie nie wypisuj takich rzeczy na tym forum w takiej chwili bo czytają to też pewnie dzieci i potem będą na podwórku jutro opowiadać jakieś bzdury
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Krotochwila podzielam jego zdaniem.
Gdybym miał przewidywać przyszłość to 28.12. będzie, info że termin przeniesiony i przyjdzie przelew za parę dni. Potem będzie, że są kłopoty na linii Kambodża, fundusze i muszą to wyjaśnić. Potem, że nie mogą tego zrobić bo mistrz z Kambodży miał pilny wyjazd. Zobaczcie jak skomplikowane są te nowe struktury, ile można wymyślić wymówek. Można potem pisać, że dwa podmioty się nie dogadały i pierwszy będzie spłacał drugiego. Będzie gra na czas, bo chodzi o to by jak najdłużej spółka była w innych rękach niż obecnie, by trudniej było postawić zarzuty, sprawdzić dokumenty itd. Jak teraz zginął dokumenty to kto za to odpowie? Zgaduje, że pani prezes, a jak zginą dokumenty za miesiąc, dwa to kto wtedy odpowie? Trudno powiedzieć bo Wisła będzie wszystkich i nikogo. Gość z Kambodży który nigdy nie zjawi się w Krakowie? Ta dwa fundusze? Przecież nie odpowie ten agent z licencją FIFA bo mu dadzą takie stanowisko, że nie będzie odpowiadał za te sprawy. Bagno. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wszystko było ok do momentu "Stawiam teze".
Tutaj już cie poniosło. Ludzie o których mówisz nie mają, aż takich możliwości. Mi to bardziej przypomina Stechert Gruppe. Tak jakby ktoś wyciągnął wnioski. 1) Wcześniej zatrudniono nieudolnego słupa - Bernatzkego - który nawet nie umiał sporządzić poprawnie umowy. Tym razem zatrudniono już lepszych ananasów i umowie widocznie nie można mieć nic do zarzucenia (oprócz wtopy z brakiem waluty na samym początku). 2) Wcześniej zrobiono rozgłos przy wysyłaniu propozycji. Ludzie szybko zaczęli robić swoje śledztwo i w kilka chwil wszystko zaczęło pachnieć farmazonem. Tym razem zastrzeżono ogromną ilość rzeczy, tak by nikt postronny nie mógł wcześniej za dużo się dowiedzieć. 3) Wtedy TS miał dość wysokie notowania u kibiców. Było kilku naiwniaków, którzy łyknęli Stecherta jak pelikany, ale dużo osób stawała po stronie Towarzystwa Sportowego. Wynik sportowy był wtedy całkiem niezły, a sytuacja finansowa dla zwykłego zjadacza chleba wydawała się całkiem w porządku. W tym przypadku uderzono w momencie w którym notowania TSu najniższe w historii. Ludzie oddali by klub praktycznie każdemu, oferta w stylu Stechert teraz wydaje się 100x mniej kuriozalna niż Kambodżański milioner i firma krzak z Anglii. Czy czekano na ten moment, czy może samemu go w pewnym stopniu "zorganizowano" to już inna para kaloszy. Wchodząc bardziej w teorie spiskowe, modus operandi zmieniło się o tak: Wtedy opłacono (czy też coś obiecano) M. Midze by rozpuścił wieści o cudownym inwestorze, niestety natknięto się na przeszkodę w postaci ludzi, którzy nadal wierzyli w TS. Natomiast - teraz opłacono Jadczaka by przygotować sobie grunt pod wejście, tak by nikt już nikogo nie bronił. Podsumowując to, o ile Meresinskiego można sobie w jakiś sposób wytłumaczyć: Chciał ukraść hajs z konta czy podstawili go chuligani (jak twierdzi Jadczak) o tyle ja tam nadal nie mam zielonego pojęcia o co chodziło ze Stechert Gruppe. I teraz też nie mam zielonego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
Powód: Zły cytat.
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 19.12.2018 o godz. 20:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Az ciezko uwierzyc, ze nadal mowimy o przejeciu klubu piłkarskiego, a nie jakiejś akcji służb specjalnych. Ale kojące jest to, że jednak wiele osób nie ma watpliwości kto do tego doporwadzi i kto będzie finalnie odpowiedzialny za upadek Wisły. Chociaż pewnie w piątek znów zobaczy sie transparent wiadomej grupy na C
tak czy tak gangusy nie odpuszczą czy to bedzie 4 liga czy nadal ekstraklasa kręcenie lodów w imie miłośći dla klubu to dla nich najważniejsza sprawa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
jeden rozsądny, piona . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Moim zdaniem - jakby ktoś kto rzekomo ma przejąć klub faktycznie miał pieniądze, to by je miał w dyspozycji na drugi dzień, góra pojutrze. A nie za 1,5 tygodnia. Termin powinien być do piątku, a do tego piątku przed meczem, a nie do piątku tydzień po meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Poczekajcie do konca roku. Przypominam ze jak do leicester wchodzil vitahahbdksjdhd (nie umiem tego napisac) z tajlandii to rowniez nikt nie wiedzial kto to jest
|
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przeprowadzilem male sledztwo i tak:
Firma East Assets LTD, ktora uwaga, wczoraj, zlozyla wniosek o rozwiazanie i wypis z rejestru firm w UK. Teraz, dyrektorem/kierownikiem/czlonkiem rady nadzorczej w tej firmie od maja do lipca 2018 byl Pan Adam Pietrowski, od lipca 2016 do 29 pazdziernika 2017 Mats Hartling, a od pazdzietnika 2017 do maja 2018 NOBLE CAPITAL PARTNERS LTD. Dodatkowo w osobach prawnych powiazanych z firma East Assets przewija sie firma z adresem, ktory niby odwiedzil reporter RMF FM z Londynu i pod ktorym odnalazl sklep z cygarami i wypytywal o Hartlinga. Audyt w tej firmie w 2017 roku przeprowadzala firma Capital Partners London LTD, pozyczek w trakcie jej dzialalnosci udzielala jakas szwedzka firma. Posiadaja swoja strone, wszystkie powiazane firmy zajmuja sie mniej wiecej tym samym: inwestycje, zarzadzanie finansami, niestety wynikow dzialalnosci tych firm w postaci wspolpracy z kimkolwiek, brak ![]()
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
||
http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/...iego-do-legii/ Cytat:
Edit: Nie wydaje mi sie by on został dyrektorem sportowym, ale właśnie wskazałeś powiązanie o którym nie miałem pojęcia. Przyjaciel Arka Głowackiego, a zarazem agent piłkarski robi w Kambodży biznes - ma ośrodek wypoczynkowy oraz ichniejsze allegro o nazwie #myphasar. Według mnie trop jest bardzo dobry.
Ostatnio edytowane przez Snow : 19.12.2018 o godz. 20:57.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@Krotochwila
Aż nasuwa mi się powiedzenie : daj mi osobe a znajdę na nia paragraf Teorie spiskowe są fajne, ale co je charakteryzuje ? Widzimy wszędzie spisek . Sytuacja nie jest dla mnie czarno-biała ale tak jak już pisałem: weryfikacja przyjdzie bardzo szybko. To już nawet Meresińskim dopiero po 2 czy 3 tygodniach zaczął wzbudzać "kontrowersje". A tutaj od pierwszego dnia dopisujemy przeróżne historie. Proponuje obserwować sytuację i nie wyciągać pochopnych wniosków. Nie minęła nawet doba od podpisania umowy. W najgorszym przypadku będziemy Lechia lub Korona bis, w obu przypadkach kapitał właścicielski jest równie zagmatwany jak nasz ale tylko my widzimy zlodzieji i upadek klubu. A co do kandydatury prezesa to coś mi pachnie kandydatura Tomasza Waldocha . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Amen. Dzieki bracie po szalu że to napisaleś. Jest jak mowisz. Marzenka ma mekko wylądować bo dograła deal zrobiłą best effort. ![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jeśli to przypadkiem wypali (choć sam w to za bardzo nie wierzę) to niektórzy z tymi swoimi powyższymi wywodami wyjdą na niezłych debili
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wisła dostanie od nowego sponsora 6-8 milionów euro na rozwój akademii.
Budżet Wisły co roku najpewniej będzie wynosić około 80-100 mln złotych. Sponsor co roku chce doinwestowywać Wisłę kwotą około 15 milionów euro. Wszystko natomiast ma zależeć od powodzenia inwestycji w Polsce, którą inwestor będzie ustalał z prezydentem miasta Krakowa. Spotkanie zaplanowane jest na najbliższy piątek. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
jakby Marzenka i rekiny chcieli na szybko pozbyc sie klubu to nie dawaliby klauzuli o splacie dlugu tylko oddali go byle słupowi za złotówkę
nie wiem o co w tym wszystkim chodzi ale nie mam wątpliwości, że jest szykowany jakiś gruby wał, ten cały Pietrowski, Haltrig, spółki widmo bez siedziby, jakiś mityczny milioner z Kambodży gdyby rzeczywiście obracali milionami euro i robili jakies większe interesy to byłyby o nich jakiekolwiek informacje w necie, cokolwiek |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
No jak pisałem - w Genoi nie udało się wysępić ziemi to teraz próbuje w Krakowie. Majchrowski go pogoni i w piątek skończy się cyrk z tym inwestorem. Piłkarze zagrają z Lechem i polecą wezwania do zapłaty. I dalej to już albo 4 liga albo Kwiecień zdziała cuda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
90 proc z was to są ludzie bez wyobrazni. Myślę że się jeszcze zdziwicie
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
póki co większość moich informacji się sprawdza. W istocie mieli 24h od poniedziałku na potwierdzenie listu intencyjnego co zrobili z resztą we wtorek.
Nie wiem czy te informacje są prawdziwe ale takie są. Zobaczymy, spotkanie z prezydentem na pewno będzie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
@Krotochwila dlatego napisałem że, mam wrażenie deja vu, bo to tak wygląda, ale @Kerherop słusznie dostrzega różnice. Rowerzysta mógł jeszcze coś wyjąć nie dając nic, a teraz nowy właściciel musi włożyć 12 baniek, konto na grubym minusie...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
del del del
Ostatnio edytowane przez hors : 19.12.2018 o godz. 21:14.
![]()
Wierność
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
No ktos tu nie kuma to fakt . Mój wpis był odpowiedzią na post sendoha nie Twój .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
To w takim razie oświeć nas jasnowidzu wszystkowiedzący?
Ostatnio edytowane przez heoij : 19.12.2018 o godz. 21:22.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Zapominacie o jednym. Audyt podobno przeprowadził AON. Myślicie że to tania usługa ? Ktoś musiał za to wyłożyć kasę.
![]()
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Krol Kambodzy hahah
Przeciez tu chodzi o jakis wal / pralka / tereny / hotel cokolwiek innego. Jedyne szczescie jest takie ze Majchrowski nie jest palcem robiony i nawinac sie nie da. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|