The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2018, 15:00
Cytat:
>bądź TS Wisłą
>klauzula poufności, nie możesz zupełnie nic zdradzić
>Pietrowski opowiada dziennikarzom kto jest inwestorem, jakie ma plany transferowe, co jadł na śniadanie i jaki ma numer buta

(Znalezione na wykopie)
Super poufność
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.12.2018, 15:01
Śmiesznie będzie jak ten Pietrowski w ogóle nie jest powiązany z tym inwestorem i robi sobie z wszystkich jaja.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.12.2018, 15:03
heoij napisał(a):Wyświetl post
Super poufność
Przecież klauzula poufności przestała obowiązywać po zakończeniu negocjacji i podpisaniu umowy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 19.12.2018, 15:04
@Arked- a znasz zapisy tej umowy? Umowa weszła w życie?
Ostatnio edytowane przez heoij : 19.12.2018 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.12.2018, 15:07
Wklejam linki z komentarza po tym artykułem:

https://rejestr.io/krs/721973/capital-city-markets
https://www.forexpeacearmy.com/forex...-forex-brokers
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.12.2018, 15:09
Nie znam ale wiem, że ostała podpisana bo poinformował o tym oficjalnie TS. Skoro wszelkie nazwy i personalia zostały ujawnione to oczywiste jest, że żadna klauzula już nie obowiązuje.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.12.2018, 15:09
Przychodza goście ktorzy chca wpompować 130mln nie chcąc nic w zamian.

Bajki o 130 mln wcześniej 200 i Lidze Europy czy Lidze Mistrzów jednoaznacznie pokazują że mamy do czynienia z Meresińskim 2.0
Mozna wciskać taki kit ale nie kibicom Wisły którzy przez ostatnie lata przezyli swoje w temacie zmiany właściciela.
Ten gość jakoś dziwnie mi pasuje do oferty Stecherta. Z wywiadu wynika że to jakiś amator.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.12.2018, 15:10
Cytat:
(...) Władze Towarzystwa Sportowego (warunkowo) sprzedały we wtorek w Zurychu sto procent akcji klubu, co może oznaczać, że Biała Gwiazda zostanie cudownie uratowana i uniknie upadłości. Nowi właściciele zobowiązali się najprawdopodobniej do spłaty długu licencyjnego (12 milionów złotych z haczykiem) – muszą to zrobić, by transakcja doszła do skutku. Klub już szykuje oficjalne oświadczenie. (...)
Dla mnie to jest najistotniejsze. Jak przeleją to biorą SA.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.12.2018, 15:11
Myślę, że nie stracimy na tym. Najwyżej możemy być drugim Dynamem Zagrzeb. Inwestowanie w akademie, szkolenie na zachodni rynek i sprzedaż zawodników za pare baniek która wpadnie do kieszeni właściciela plus ewentualnie ustawianie wynikow.
W każdym razie wierzę, że zbudujemy zespół na tyle, żeby niszczyć ligę i grać w LM. Wtedy kasa leci do kieszeni właścieila i zarabia. Inaczej nie widze sensu żeby mieli władować 30 baniek i się wycofać.

Jeśli ktoś się przypierniczy do naszego kambodżańskiego bohatera to myślę, że będzie nie do ruszenia. Chłop jest poza zasięgiem Jadczaka itp.

W każdym razie lepsze to niż IV liga.

Polska liga dla kogoś takiego możę być atrakcyjna. Nie trzeba duzo pieniedzy by ją zdominować. Za 6mln euro to się kupuję gościa na ławe w zachodnich klubach. A tutaj wyszkolisz jakiegoś małolata i sprzedaż za tyle. już masz równowartość klubu. Polska liga to dno ;d
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 19.12.2018 o godz. 15:13.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 19.12.2018, 15:12
Spokojnie pan Pietrowski wydaję się, że tylko pomógł jedynie kupić komuś klub. Tak jak kolega zacytował wyżej przelanie 12 baniek będzie świadczyło o tym czy ktoś jest poważy czy nie.
FC CHOLERZYN
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 19.12.2018, 15:13
Arked napisał(a):Wyświetl post
Nie znam ale wiem, że ostała podpisana bo poinformował o tym oficjalnie TS. Skoro wszelkie nazwy i personalia zostały ujawnione to oczywiste jest, że żadna klauzula już nie obowiązuje.
Co z tego, że została podpisana jak na obecną chwilę nie ma przelewu z drugiej strony, który był warunkiem i wymogiem sprzedaży klubu?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2018, 15:14
Co z tego, że została podpisana jak na obecną chwilę nie ma przelewu z drugiej strony, który był warunkiem i wymogiem sprzedaży klubu?
dlatego jest napisane w oświadczenieu ze umowa jest warunkowa

czyli prawde mówiać maja chłopaki proformę na stole....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.12.2018, 15:16
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że nie stracimy na tym. Najwyżej możemy być drugim Dynamem Zagrzeb. Inwestowanie w akademie, szkolenie na zachodni rynek i sprzedaż zawodników za pare baniek która wpadnie do kieszeni właściciela plus ewentualnie ustawianie wynikow.
W każdym razie wierzę, że zbudujemy zespół na tyle, żeby niszczyć ligę i grać w LM. Wtedy kasa leci do kieszeni właścieila i zarabia. Inaczej nie widze sensu żeby mieli władować 30 baniek i się wycofać.

Jeśli ktoś się przypierniczy do naszego kambodżańskiego bohatera to myślę, że będzie nie do ruszenia. Chłop jest poza zasięgiem Jadczaka itp.

W każdym razie lepsze to niż IV liga.

Polska liga dla kogoś takiego możę być atrakcyjna. Nie trzeba duzo pieniedzy by ją zdominować. Za 6mln euro to się kupuję gościa na ławe w zachodnich klubach. A tutaj wyszkolisz jakiegoś małolata i sprzedaż za tyle. już masz równowartość klubu. Polska liga to dno ;d
A skąd ty wiesz, że w ogóle jakiekolwiek pieniądze dojdą do klubu?

wester napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie pan Pietrowski wydaję się, że tylko pomógł jedynie kupić komuś klub. Tak jak kolega zacytował wyżej przelanie 12 baniek będzie świadczyło o tym czy ktoś jest poważy czy nie.
a Ty skąd taki PEWNY, że Pietrowski tu tylko w czymś pośredniczy? Już patrząc na jego insta można odnieść wrażenie, że niezły typek z niego.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 19.12.2018 o godz. 15:22.
Odpowiedz cytując
paralaksa
Member

Od: 04.2018

Stary 19.12.2018, 15:21
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
A skąd ty wiesz, że w ogóle jakiekolwiek pieniądze dojdą do klubu?
Jak nie dojda to tym lepiej. Hochsztaplerzy zostana zdemaskowani, a my pod wodza TSu zawojujemy 4 lige

Czemu mieliby podpisywac umowe skoro nie maja ochoty przelac srodkow? Chodzilo im o lunch i alkohol za kase Marzeny?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.12.2018, 15:23
paralaksa napisał(a):Wyświetl post
Jak nie dojda to tym lepiej. Hochsztaplerzy zostana zdemaskowani, a my pod wodza TSu zawojujemy 4 lige

Czemu mieliby podpisywac umowe skoro nie maja ochoty przelac srodkow? Chodzilo im o lunch i alkohol za kase Marzeny?
Nie wiem ....a o co im chodzi. Zasada ograniczonego zaufania - mówi Ci to coś? Polscy korespondenci z Londynu docierają do info, że pod adresem siedziby naszego nowego udziałowca jest sklep z cygarami - ma mnie to uspokoic?
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.12.2018, 15:24
Nikt nie wie, wszyscy bazujemy na informacjach które każdy gdzieś wygrzebał i tylko na ich podstawie dywagujemy co będzie jeżeli przeleją hajs na długi a co będzie jeżeli nie przeleją. Tyle i aż tyle...gowno wiemy i gowno wiedzieć będziemy dopóki łaskawcy nie zrobią przelewu.
HONDA - THE WAY OF LIFE
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.12.2018, 15:26
Ale to jest prosta piłka.
Albo 28 kasa jest na koncie, albo najpóźniej 15 stycznia nie ma drużyny seniorskiej. A gdzieś w marcu nie mamy licencji na e-klapę.

A tak dla uspokojenia, to z dziwnych krajów przelewy idą kilka dni. I to najczęściej przez USA. Więc biorąc poprawkę na Boże Narodzenie 28 grudnia to jest dość realistyczna data.
Zakładając podpisanie umowy we wtorek, wysłanie pieniędzy w środę-czwartek, to gdzieś się może przelew przytkać.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
paralaksa
Member

Stary 19.12.2018, 15:26
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem ....a o co im chodzi. Zasada ograniczonego zaufania - mówi Ci to coś? Polscy korespondenci z Londynu docierają do info, że pod adresem siedziby naszego nowego udziałowca jest sklep z cygarami - ma mnie to uspokoic?
Co ma zasada ograniczonego zaufania do sytuacji w ktorej znajduje sie Wisla - tu nie ma nic czemu mozna zaufac lub tez nie,

Przeleja kase (uratuja klub) , nie przeleja (bedziemy tam gdzie jestesmy , czyli w d...).
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.12.2018, 15:33
Mnie najbardziej niepokoi to spotkanie z Majchrowskim i jakaś ogólna wizja dla miasta. Oby tą wizją nie były "legendarne" grunty i to jest ten haczyk czemu ktoś chce dać 100 mln niby za nic.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 19.12.2018, 15:37
Na rozluźnienie atmosfery

Odpowiedz cytując
paralaksa
Member

Awe napisał(a):Wyświetl post
Mnie najbardziej niepokoi to spotkanie z Majchrowskim i jakaś ogólna wizja dla miasta. Oby tą wizją nie były "legendarne" grunty i to jest ten haczyk czemu ktoś chce dać 100 mln niby za nic.
W Genui Le Vanna chcial budowac port, to w Krakowie pewnie bedzie chcial stawiac hotel na gruntach Wisly (i to z Majchrowskim w spolce).

Z drugiej jednak strony, jesli klub ma na tym zarobic , to nie mam nic przeciwko - to i tak tylko nieuzytki
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Grunty są własnością TS u a nie miasta...
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Chyba juz mozna przyjmowac zaklady o przelewach a'la Król, który je wysyłał a one 2 miesiące szły i nikt ich nie widział. I potem ta piłeczka w mediach - przelew wyszedł! - zadne pieniądze nie wpłyneły.

Cos mi sie widzi, ze ten przyklad przejmowania klubu trafi do podrecznikow i nie raz bedzie przypominany jak encyklopedyczny przykład oszustwa.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 19.12.2018, 15:39
Apeluję o cierpliwość i wstrzemiezliwosc od spekulacji. Wygląda to skrajnie chujowo.

1) konferencja
2) przelew

Potem można dalej dyskutować. Teraz to nie ma sensu.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2018, 15:39
Na rozluźnienie atmosfery

cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Tonamini
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 19.12.2018, 15:41
No to chyba wiele wyjąsnia

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.12.2018, 15:41
paralaksa napisał(a):Wyświetl post
Co ma zasada ograniczonego zaufania do sytuacji w ktorej znajduje sie Wisla - tu nie ma nic czemu mozna zaufac lub tez nie,

Przeleja kase (uratuja klub) , nie przeleja (bedziemy tam gdzie jestesmy , czyli w d...).
Ponieważ ryzykujemy utratę herbu, zdobytych pucharów, mistrzostw, czyli 112 lat piłkarskiej sekcji Wisły. Gdyby doszło do najgorszego gdzie będziemy się sądzić, i czy stać nas na to będzie? Mam nadzieje, że w TS-ie przewidzieli taką możliwość i odpowiednio się zabezpieczyli, że w razie upadku SA wszystkie prawa z automatu wracają do TS.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
paralaksa
Member

Stary 19.12.2018, 15:42
"Ly Vanna jest członkiem rodziny królewskiej z Kambodży. Mieszka w Szwajcarii i posiada francuski paszport. Poza tym ma udziały w „Manchester City Group”, a także w 10 innych klubach na całym świecie." - Piotrowski

Nie ufam mu ani troche (jak Bednarzowi), ale jesli jego slowa okaza sie prawda to jednak parchy mialy racje i maja lepszych sledczych ni na naszym forum
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.12.2018, 15:46
W świetle tego, co wiemy do tej pory trudno o większy optymizm.
Nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na ten przelew - choć tak naprawdę, jeżeli ta konferencja prasowa w piątek ma mieć jakikolwiek sens to powinna nastąpić już po jego zrealizowaniu. Wszystko co wcześniej to zwykłe pieprzenie.

Paradoksalnie - dla mnie optymistyczny jest tylko i wyłącznie brak logicznej odpowiedzi na pytanie, po co ktoś miałby zawierać warunkową umowę zakupu Wisły nie planując wypełnić tego warunku?
Bo w spiskową teorię dotyczącą zrzucenia odpowiedzialności z barków TS-u czy może bardziej PMS nie wierzę, to nie ma sensu.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 19.12.2018, 15:48
Goście już jutro mają się pojawić w mieście. Także najwcześniej jutro będzie coś wiadomo.

A w przerwie piątkowego meczu parada smoków, pokaz tresury tygrysów bengalskich. W cateringu ryż jaśminowy, kaczka pekin, ciasteczka z wróżbami.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów