|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co tu się odstawia..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
sandomingo - a widziałeś umowę?
Sugeruję czekać cierpliwie na oficjalne info lub chociaż na jakieś potwierdzenie od któregoś grajka, że kasa wpłynęła. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Już nie pier....cie wszyscy. Będzie dobrze zobaczycie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Chodzi o koszt wejścia w interes i skale.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
mr_kwolf Ale w jaki sposób mają nas oszukać? Bo z tego co rozumiem to jedyna zła rzecz jaką mogą zrobić to nas nie kupić, gdy nie przeleją pieniędzy. Bo jak już przeleją to muszą przecież wpompować więcej, by później to odzyskać i zarabiać. Tutaj nie ma czego kraść, nie mamy piłkarzy do sprzedania za duży hajs. Więc skąd te lamenty na forum?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Przecież widać że to jest Stechert 2.0 i Meresiński 2.0
Ta firma krzak z anglii to gołodupce których sfinansował kwotą 4 mln euro ten z Kambodży z którym w przyszłości będziemy się sądować o odzyskanie Logo i nazwy klubu. Rożnica że Citko miał sprawdzać polaków, a ci goście sprzedadzą co sie rusza w klubie, i sprowadza nam kilku holendrów, niemców, których nikt nie chce w klubie. - AON był po to aby się uwiarygodnić, dlatego wynajęli ich do audytu - Już wiemy dlaczego nazwa miała być w tajemnicy pod rygorem zerwania negocjacji. - nawciskają nam szrotu z zachodu kosztem obecnej kadry - brak jednomyślności w TS przy sprzedaży, jednak mieli nóż na gardle bo nie chcieli być grabarzami, mimo że i tak już są. - Nie wygląda na to że dołożą do klubu jaką kolwiek złotówkę więcej Nie rozumiem tylko zachwytów Baszcza, Kłosa, że to poważny gracz. Z obecną kadrą bardzo się utożsamiam, Stolarczyk zbudował ekipę którą chce się oglądać, jak ta z pamiętnych wieczorów pucharu UEFA, oby nie poszło to w rozsypkę. Jestem rozczarowany, bo obecnie wyglada to bardzo źle, to jakieś szemrane towarzystwo |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Chciałbym odszczekać swoje słowa jak w styczniu będziemy wiedzieć nowe, porządne transfery. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jasne, że to wszystko póki co bardzo śmierdzi , ale wg mnie mamy za mało danych aby przesadzać cokolwiek w jedną lub drugą stronę. Poza tym że konkret jest jeden: musi zostać wpłacone 12 mln na konto na poczet należności licencyjnych. Poza tym gdzieś wyczytałem że TS zastrzegł sobie uzyskanie przez nowych właścicieli licencję na sezon 19/20 oraz 20/21. |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Vanna Ly jest wlascicielem firmy ALELEGA LUXEMBOURG S.Ă. r.l. ktora posiada 55% naszych akcji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Każda kasa wyciągnięta z naszego klubu a wcześniej wrzucona do klubu bedzie czysta jak łza
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
O ile nie mylę osób, to również od listopada 2018 roku piastuje w swoim kraju stanowisko podsekretarza stanu w Ministerstwie Kopalń i Energii. ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Nie przesądzam w 100% co się wydarzy, ale gdybym miał stawiać pieniądze, to obstawiam oszustwo.
Na szczęście do 28.12 wszystko się wyjaśni, może będziemy trochę więcej wiedzieli jeśli odbędzie się konferencja prasowa. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Prawdziwy właściciel Wisły: Kith Meng ur. 1 września 1968) jest biznesmenem z Kambodży . Jest prezesem The Royal Group, który zalicza się do wielu posiadanych 45% ANZ Royal Bank , operatora telefonii komórkowej Mobitel i 45% Toll Royal Railways . Meng posiada także [1] pakiet większościowy w wiodących sieciach telewizyjnych i telekomunikacyjnych Kambodży, Cambodian Broadcasting Corporation i CamGSM . [2] Meng znany jest ze swoich preferencji w zakresie wprowadzania spółek z Kambodży do spółek joint venture, w tym międzynarodowych. Kambodża to jeden z najbiedniejszych krajów na świecie, ale ich bogaczy bym nie lekceważył. Są tam ludzie mający gigantyczne majątki i wcale niemało zbliża się do bariery miliarda dolarów, a 2 z nich ją osiągnęło. Ten wymieniany wyżej ma nawet majątek szacowany na 1,6 miliarda dolarów.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
Ciezko to potwierdzic gdyz tych Vanna Ly jest sporo
wedlug mnie to inna osoba o tym samym nazwisku. Chyba, ze masz jakies zdjecie? Googlowania nie ulatwia tez tego, ze w Kambodzy stosuje sie Khmerski script. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Ten Kith Meng to byłaby opcja słodko-gorzka. Z jednej strony - na nasze warunki bardzo bogaty, z drugiej - wg. Wikileaks zamieszany w mafijne ustawianie meczyków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Skąd ta informacja o "prawdziwym" właścicielu?
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ciężko aby był ktoś majętny w Kambodży i nie miał powiązania z rządem. Tam nie ma aż tyle bogatych firm, w szczególności inwestujących w piłkę w Europie.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
@Vinci jestes w stanie sobie zrobic miejsce na skrzynce? Chcialem ci cos wyslac.
Zeby nie bylo offtop skad masz info o tym, ze Vanna Ly jest w tym ministerstwie? |
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Trzeba w piatek przywitać nowych właściecieli:
Po Khmersku: ហិបនៃអង្កាមអញ្ចាញ heb nei angkeam anhcheanh arka gdynia ....a swinia znaczy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Nie spodziewałem się hiszpańskiej inkwizycji, sorry czerwonych Khmerów!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O jasna cholera jakie rozkminy, wy naprawdę nie macie nic lepszego do roboty niż siedzieć pół nocy i szukać po googlach?
Może lepiej kupcie bilet na piątek, bo podejrzewam, że większość to R22 to w TV tylko widziała, a do pisania głupot to pierwsi. I panika, że przejmują nas jakieś "pionki"... No same rekiny biznesu i doświadczeni managerowie na forum siedzą, szkoda że żaden nie chciał przejąć klubu, przecież był do wzięcia za 1 PLN... Co niby gorszego nas może spotkać? Przecież Wisła Kraków SA nie ma praktycznie nic, nie ma stadionu, nie ma biura, nie ma piłkarzy o dużej wartości. Jedyne co mamy to historyczna marka. I to jest właściwie jedyna sprawa, o którą mam nadzieję zadbano i zabezpieczono w jakiś sposób w umowie sprzedaży.
Ostatnio edytowane przez luke1906 : 19.12.2018 o godz. 09:26.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakty:
1. Kupują nas mocno podejrzani i nie budzący zaufania osobnicy 2. jesteśmy w beznadziejnej sytuacji tak czy inaczej. Ryzyko: 1. Nie wpłacą 12 milionów czy też transakcja padnie z innego powodu - jesteśmy w punkcie wyjścia, czy może raczej w trochę gorszej sytuacji, bo czas mija + kolejne negatywne przedstawienie Wisły w mediach 2. Wg. Michała Treli "Pytają kibice Wisły, czym klub ryzykuje, bo "okraść nie okradną". Mogą natomiast oszukać kolejnych piłkarzy, trenerów, mogą zeszmacić markę Wisły na jakąś mafię bukmacherską. Trzeba nowych prześwietlić, bo zawsze może być gorzej i Wisła wciąż ma wiele do stracenia." Jeżeli wpłyną pieniądze to przynajmniej aktualni piłkarze nie zostaną oszukani, a każdy nowy kto będzie przychodził do Wisły będzie ostrożny - ten punkt nie ma sensu, mafia bookmacherska - nie sądzę, teraz na Wisłę będą patrzyć ze wzmożoną uwagą. A, że nowych trzeba prześwietlić... Jakby w Polsce byli jacyś dziennikarze sportowi to by to zrobili. Ci co ich udają umieją tylko przepisywać teksty, które im ktoś podsunie, lub przepisywać informacje z forów kibicowskich. Nie stać ich nawet na poprawienie literówek. 3. Handel piłkarzami - możliwe - być może będziemy co roku wymieniać cała drużynę i pozostawać przeciętną drużyną. Ja osobiście będę mile zdziwiony jak te pieniądze wpłyną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że w tym dzisiejszym komunikacie TS-su będzie konkretna informacja do kiedy ma być przelana kwota, warunkująca wejście w życie umowy. Bo tak naprawdę to wydaje się być kluczowym elementem, uwierzytelaniającym całość.
Póki co pozostaje czekać. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Św. Tomasz objawienie azjatyckie, czy Kościół Katolicki je uzna za znak Boski?!
- do piątku hajs na kontach uczniów - 3 dni po Narodzinach Pana - pozostały hajs. Módlmy się! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|