The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2018, 14:21
Zawsze można liczyć na hiperbolę, bo nikt nie pisał o trzycyfrowych długach.

Dość konkretny wywiad, jak na Włodarskiego. Wiadomo, że nie powie dokładnie ile jest długów, ale mówi o kilkunastu milionach złotych do wyciągnięcia z firmy. Biorąc pod uwagę, że miał dać coś koło 30% pieniędzy znaczy, że pewnie ostatecznie chodzi o około 40 baniek.

PS. Ofc biorę pod uwagę, że może chodzić o kilkanaście milionów na już od strony wszystkich, a tylko Włodarski ma tyle pieniędzy, by to zrobić, więc reszta by go spłacała.
Ostatnio edytowane przez caucus : 14.12.2018 o godz. 14:29.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 14.12.2018, 14:23
Wczoraj rzecznik przy demontowaniu podała 26 mln a w wywiadzie Włodarski przyznał że audyt nie był dokładny i nie zdarzył poznać wszystkich długów. Faktem jest że klub potrzebuje kilkunastu milionów na wczoraje
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.12.2018, 14:23
Mam nadzieje, że moderatorzy zrobią porządek i kilka osób odpocznie sobie dłużej od forum.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.12.2018, 14:24
2-3 dni i Włodarski wpadnie do tego samego worka co Miga, Jadczak, Weszło, Stanowski, Majchrowski itd.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 14.12.2018, 14:30
Swoja drogą, jakim durniem trzeba być, że mając w perspektywie 4 ligę, ktoś idzie z bluzgami na mury pisać i cisnąć Włodarskiemu...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.12.2018, 14:30
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Swoja drogą, jakim durniem trzeba być, że mając w perspektywie 4 ligę, ktoś idzie z bluzgami na mury pisać i cisnąć Włodarskiemu...
Przecież to pasiaste damy zrobiły.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.12.2018, 14:33
Serio?
10 znaków
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 14.12.2018, 14:33
Napis był zrobiony rano więc to pasiaste
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.12.2018, 14:37
Włodarski ma straszne "parcie na szkło" od początku nie podobał mi się pomysł włączenia go w interes. O ile Wojtek Kwiecień to konkretny gość i nie zależy mu na reklamie tyle do Włodarskiego mam już wątpliwości.

Przez 1,5 tygodnia na TT, Fejsie ni gazetach pojawiały się też konkretne nazwy firm. Pytanie pewnie do ekspertów typu Maks jaka była wartość takiej reklamy...

Wywiad jest pełen sprzeczności. Chciałem ale nie mogłem. Kwota niby duża ale jak najbardziej do wyrzucenia. Niby trudno ale ktoś rozsądny to ogarnie...
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 14.12.2018, 14:38
@Kocur i inni
Jesteście wszyscy NIESAMOWICI w tej swojej próbie łapania się skrawków rzeczywistości, które miałyby niby bronić Waszych skompromitowanych tez. Wywiad gładziutki tak, że można na nim uprawiać curling. Gość oficjalnie, wprost potwierdza, że sprawy nie da się uratować a Ty se na czerwono kolorujesz zdanie, które ma udowodnić - w sumie co niby? Że okradli klub trochę mniej? Czemu ma to służyć?

Szkoda sobie strzępić na was ryja - nic już nie zrozumiecie.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 14.12.2018, 14:39
Zna ktoś tego użytkownika?
https://twitter.com/SSzumny/status/1...715.1527940498
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Od: 10.2009

Stary 14.12.2018, 14:39
"Podstawowym problemem było to, że informację o potrzebie wsparcia klubu dostałem 10 dni temu"

To mówi wszystko o polityce TSu w kwestii poszukiwania inwestora. Przecież TS wiedział o długach od dawna. Jeżeli wcześniejsze wywiady Marzenki i obecna sytuacja nie układa wam się w logiczną całość, to informuję jeszcze raz:
TS nigdy nie chciał Wisły sprzedać i absolutnie ich nie obchodziła pogarszająca się sytuacja klubu, bo najwyraźniej mogli wykonać tyle transakcji, że ich zysk z ostatnich dwóch lat przekroczył zyski z poprzednich kilku lub kilkunastu lat. A Wisła co ich niby obchodzi? Nic. Spadnie to nawet lepiej, bo założy się nową spółkę, bez długów, piłkarski świat się odczepi, bo kogo obchodzą kluby okręgowe, zostanie garstka wiernych naiwniaków do dojenia i będzie się to kręcić. Biznes jak znalazł, gdybym nie miał skrupułów, postąpiłbym tak samo.

Jeżeli się szuka inwestora, to się szuka go naprawdę. Skoro właściciel FoodCare od dawna marzył o przejęciu Wisły, wspierał ją pożyczkami i reklamował się na stadionie, to można go było zaprosić do rozmów, a nie na ostatnią chwilę powiedzieć "ej ziom, bo dług nam tak urus, że ja cię nie mogę, bier ten klub jak chcesz, masz dziesięć dni". To jest kpina z tego człowieka.

Uważam, że jakby szukano inwestora, to by go znaleziono. Problem tylko byłby taki, że kumaci zostaliby odsunięci od władzy w klubie. To po co im to było? Skoro nie mogliby kręcić lodów i zarabiać? Teraz jest dobrze, w IV lidze też nie zginą.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.12.2018, 14:40
Porter napisał(a):Wyświetl post
A czemu nie iść w restrukturyzację? Nie jestem znawcą, ale najpierw ochrona majątku, czyli spłata piłkarzy (skąd kasa to inna sprawa). A później wniosek do sądu. źródło wiedzy: https://kosmal-kwiatkowski.pl/co-to-...trukturyzacja/ … skoro widać źródła przychodu (prawa tv, premie z extraklapy itd.). to bieżąca realizacja zobowiązań, plus widoczny przychód pozwoliłby na redukcję długów przez sąd za pół roku na poziomie 25-50%. Nawet te 40 mln z 80, nie straszne przy mądrym zarządzaniu. Oczywiście wymaga to udziału TS, ale w między czasie można myśleć o nowym właścicielu, sporządzić umowę przedwstępną itd. Może to moje pobożne życzenia, ale tak żyją Action, Piotr i Paweł...
4 miliony pensje
16 milionów pozostałych długów licencyjnych.
Kto to ma zapłacić?
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.12.2018, 14:41
Proszę was wszystkich bardzo
Włodarski i dobre zwyczaje biznesowe, zajadow od śmiechu zaraz dostanę
Miałem okazję pracować kilka lat w firmie która z Foodcare handluje
To jest cham, prostak i cwaniak
Co nie znaczy że nie byłby dobry właścicielem Wisły
Ale znaczy że nie można wierzyć przesadnie w to co mówi
Btw Stanowski pisał o 80 mln długu ale z podziałem, wiadomo że ponad 40 w tym to są rozliczenia z Telefonika a na szybko jest potrzebne ok 20-25
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 14.12.2018 o godz. 14:43.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 14.12.2018, 14:42
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Może tak być JEŚLI zarząd się nie zmieni (a nie zmieni się). Już kumasz?

Kumasz, że zarząd mówił, że zadłużenie maleje, klub wychodzi na prosta i kupowani są piłkarze w naszym zasięgu? To wszystko okazało się g. prawdą.
Nie rozumiem, co chciałeś mi napisać. Serio.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.12.2018, 14:42
Sarapata o pomoc zawołała dopiero około 28 listopada. Dłużej, prawdopodobnie, nie dało się już ukryć tego całego s....ysyństwa które zgotowali:

https://wislakrakow.com/marzena-sara...na-jest-pomoc/

Cytat:
Marzena Sarapata dla GK: Potrzebna jest pomoc
Cytat:
Wiem, że kibice i dziennikarze są zainteresowani, jak dokładnie wyglądają opóźnienia dla poszczególnych grup pracowników. Upublicznianie jednak tak szczegółowych informacji może Wiśle tylko zaszkodzić – stwierdziła przedstawicielka klubu z Krakowa cytowana przez „Gazetę Krakowskąâ€.
Cytat:
Odnosząc się do toczących się w mediach społecznościowych dyskusji, mogę powiedzieć, że od kilku miesięcy nie jest wypłacane wynagrodzenie także zarządowi (...)
Dlatego Włodarski mówi o 10 dniach...
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 14.12.2018, 14:43
Marzenka nie szukała inwestora, szukała frajera który będzie dorzucać siana i jednocześnie zostawi ich przy korycie. Fajnie się podnosi standard życia a gorzej z niego schodzi... Teraz już widać jak bardzo "miała Wisłę w sercu" i podkreślała w każdym wywiadzie, że zależy jej tylko na dobru klubu... ale czego oczekiwać po grubej blond tapeciarze obracajacej sie z gangusami? Na pewno nie szlachetności
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.12.2018, 14:44
Może to naiwne, ale iskrę nadziei daje tłiy Niemca?
Czy on uczestniczył w spotkaniu inwestorów? W jakimkolwiek charakterze?
Jeśli wg Włodarskiego problemem jest czas na spłatę wierzytelności tak by uzyskać licencję. To może właśnie osoba Niemca będzie pomocna. do rozmów z miastem, Ekstraklasą, PZPNem?

Wywiad odbieram w ten sposób, ze pieniądze by się znalazły, inwestorzy są, ale czasu nie ma.

O naiwności
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 14.12.2018, 14:45
Gdzie są teraz wszyscy Ci co bronili tutaj na forum zaciekle zarządu parę miesięcy temu gdy ktoś coś podejrzewał lub pisał o nich negatywnie i odrazu był atakowany.. pamiętam parę nicków ale zostawię to dla siebie
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.12.2018, 14:49
Skośnoocy wbrew stereotypom widzą doskonale.Rysiu żyje już od dawna w swoim wyimaginowanym świecie.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
iamironman
Member

Od: 08.2015

Stary 14.12.2018, 14:57
Zdumiewająca jest jedna sprawa -ewidentny zabieg marketingowy kilku krakowskich firm, jakoby chciały pomóc, mający na celu od początku tylko i wyłącznie promocję swojej marki, wypalił w 100 procentach. Artykuły prasowe, przekazy medialne, doniesienia - w kółko powtarzanie nazwy firmy, nazwiska itp. wszystko za darmo.
A Wy łykacie to jak pelikany i wynosicie tych cwaniaczków do rangi świętych, chcecie przy nich odbudowywać klub.....żałosne!
To są zwykłe HIENY które przyszły rozszarpać trupa i ugryźć kawałek dla siebie
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.12.2018, 15:01
iamironman napisał(a):Wyświetl post
Zdumiewająca jest jedna sprawa -ewidentny zabieg marketingowy kilku krakowskich firm, jakoby chciały pomóc, mający na celu od początku tylko i wyłącznie promocję swojej marki, wypalił w 100 procentach. Artykuły prasowe, przekazy medialne, doniesienia - w kółko powtarzanie nazwy firmy, nazwiska itp. wszystko za darmo.
A Wy łykacie to jak pelikany i wynosicie tych cwaniaczków do rangi świętych, chcecie przy nich odbudowywać klub.....żałosne!
To są zwykłe HIENY które przyszły rozszarpać trupa i ugryźć kawałek dla siebie
Szczególnie Kwiecień ma to wszystko "za darmo".

Ale masz racje, to wszystko to spisek żeby przejąć grunty TSu, a ponadto warszafka zazdrości jak nam pięknie kibice klub prowadzą.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
iamironman
Member

Stary 14.12.2018, 15:08
Nie jestem zwolennikiem zarządu ani sharków, a wręcz przeciwnie.
Ale sprawa z "wybawcami" jest ewidentna. Jeśli ktoś nie widzi, że to było od początku grubymi nićmi szyte to chyba udaje ślepego..... "inwestorzy", "prowadzą rozmowy"..... i tak przez 2 tygodnie. Ciekawe kto się jeszcze zechce załapać na promocję marki?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.12.2018, 15:09
Nie jestem zwolennikiem zarządu ani sharków, a wręcz przeciwnie.
Ale sprawa z "wybawcami" jest ewidentna. Jeśli ktoś nie widzi, że to było od początku grubymi nićmi szyte to chyba udaje ślepego..... "inwestorzy", "prowadzą rozmowy"..... i tak przez 2 tygodnie. Ciekawe kto się jeszcze zechce załapać na promocję marki?
Nie. Teraz będą już jawne przekręty i firmy-krzak, jak angole...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.12.2018, 15:11
proponuje zaczac od stworzenia listy osobowosci z opisem w jaki sposob przyczynili sie do tej patologii. Oraz nadanie im statusu persona non grata.

Protest przeciwko prezes w formie chociazby bialych husteczek na nabjblizszym meczu to tez totalne minimum.
Ostatnio edytowane przez GregorTS : 14.12.2018 o godz. 15:14.
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 14.12.2018, 15:46
Powiem tak od czasu Bednarza jechano pomnie bany dawano. Gdzie zawsze pisałem, że SKWK jest problemem Wisły nie powiem robili kilka dobrych rzeczy, ale wiecej szkodzili wizerunkowi klubu niz pomagali. Walka z Bednarzem to nie była walka z Bednarzem a Cupiałem i dobrem Wisły tylko wy tego nie rozumiecie. Spadła frekwencja bo karkom zachciało się strajkować bo Bednarz be bo chciał spokój na stadionach by klub nie dostawał kasy. Bednarz be z tego co pamietam bo odmówił 2 zł od biletu (moge się mylić), Nagle Wisła zarzadzana jest przez osoby nie majac doświadczenia w Biznesie. A to co działo się wewnatrz klubu przez ostatnie dwa lata to lepiej niech juz nie wypłynie.
Powiem tak, mimo obrażania mnie banowania okazało sie ze miałem racje ze byłe przeciw SKWK choć nie ciesze sie z tego bo lepsza by była moja pomyłka. Ale teraz tak myśle jak można było doprowadzić do tego, że zarzad sobie robi mega podwyzki gdzie kasa pusta w pale mi sie to nie miesci.
Odpowiedz cytując
iamironman
Member

Stary 14.12.2018, 15:48
Racja - Bednarz chciał zrobić porządek - od wojny z nim zaczął się upadek Wisły :-(
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 14.12.2018, 15:52
Bednarz chciał zniszczyć ruch kibicowski na Wiśle, nie różnił się niczym od kibiców cracovii czy jude gangu. Nie wiem jak gościa można bronić, wstyd.
Odpowiedz cytując
iamironman
Member

Stary 14.12.2018, 15:55
haracz od biletów nazywasz ruchem kibicowskim? notoryczne płacenie kary przez klub za "kiboli" ....nie pamiętasz już?
mamy teraz ruch kibicowski...... kwitnie nieprawdaż?
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 14.12.2018, 15:58
haracz od biletów nazywasz ruchem kibicowskim? notoryczne płacenie kary przez klub za "kiboli" ....nie pamiętasz już?
mamy teraz ruch kibicowski...... kwitnie nieprawdaż?
Bednarz nie różni się dla mnie niczym od jude gangu. A trybuny bez dopingu, opraw, atmosfery nigdy nie przyciągną i zajawią dzieciaków na kibicowanie Wisle a z tym również walczył bednarz. Dużo dzieciaków się zajawia poprzez atmosfere, klimat, oprawy i tym podobne a nie poprzez to co piłkarze grają na boisku.

Fakt że w 99 % klubach ekstraklasy zarząd ma dobre kontakty i się dogaduje z grupami kibicowskimi, to oczywiście przypadek a nie normalność i coś co się po prostu opłaca na dłuższą mete przy mądrym zarządzaniu?

Jak chcecie z Wisły zrobić Termalice Nieciecze w takim mieście jak Kraków gdzie mamy wrogów którzy nienawidzą Wisły z calego serca, to jesteście po.......eni!!! Sorry ale takie są fakty.
Ostatnio edytowane przez Rience : 14.12.2018 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów