The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fqqs
Member

Od: 12.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2018, 15:40
Jak Kwiecień przejmie Wisłę, to chyba nie musze mówić jaka powinna być oprawa na Amikę.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.12.2018, 15:41
Generalnie Iwan mówi to, co mu Kwiecień każe. Jest to element jego (tzn. Kwietnia) strategii biznesowej przy tej transakcji. Dlaczego nagle Iwan wypalił, że Sarapata jest słupem Miśka? Żeby wywołać odpowiednią reakcję i zmiękczyć Panią Prezesicę.

Nie wiem co z tego wyjdzie dalej, bo jednak gdzie 4 Polaków tam trudno o dogadanie się ale w każdym razie analizując słowa Iwana pamiętajcie o tym.

Patrząc na ten cały proces to osobiście wydaje mi się, że nic z tego nie będzie. Ale od razu zaznaczam, że żadnej wiedzy nie mam i chciałbym się mylić.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.12.2018, 15:45
Naszaaa.....nasza wiara niezachwiana, co jest w Tobie zakochana.....

Z punktu widzenia logiki jakoś ciężko mi uwierzyć ze w 4 przeją klub.
No ale wierze ze klub nie upadnie, ze ktoś go przejmie. Wierze.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.12.2018, 15:52
Ja w to nie wierzę(i nie tylko chodzi o Iwana i innych dziennikarzy, którzy też informują że sprawa upadła), tzn. w wejście tych biznesmenów. Przecież dzisiaj dopiero zaczął się ten audyt i pewnie potrwa kilka dni. Ci którzy pożyczyli pieniądze chcą je jakoś odzyskać i rozumiem te ruchy. Zastanawiam się jakie będą efekty prac tych prawników(pewnie i tak nie ujawnią, a pojawi się suchy komunikat, że ten i ten pan nie są już zainteresowani).
Obecny zarząd nie ma żadnej pozycji negocjacyjnej... brak wpompowania kilku mln zł na już to upadek klubu w styczniu. Zostało 7 dni do składania wniosków.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.12.2018, 16:00
Najlepiej to czekac i nikogo nie słuchac, dobrze wam to zrobi na cere, zmarszczek z nerwow nie dostaniecie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.12.2018, 16:04
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ja w to nie wierzę(i nie tylko chodzi o Iwana i innych dziennikarzy, którzy też informują że sprawa upadła), tzn. w wejście tych biznesmenów. Przecież dzisiaj dopiero zaczął się ten audyt i pewnie potrwa kilka dni. Ci którzy pożyczyli pieniądze chcą je jakoś odzyskać i rozumiem te ruchy. Zastanawiam się jakie będą efekty prac tych prawników(pewnie i tak nie ujawnią, a pojawi się suchy komunikat, że ten i ten pan nie są już zainteresowani).
Obecny zarząd nie ma żadnej pozycji negocjacyjnej... brak wpompowania kilku mln zł na już to upadek klubu w styczniu. Zostało 7 dni do składania wniosków.
Któryś z dziennikarzy mówił że Boguski powiedział w imieniu drużyny Sarapacie że w ten wtorek cała drużyna składa wezwania do zapłaty. Więc pozostał 1 dzień i 15 na spłatę wszystkich.

Tak poza tym to zastanawiam się co mają wnieść wypowiedzi Iwana do gry..

Kwiecien to na pewno bardzo inteligentny gość , który również wie że Iwan z każdą plotka biegnie do mediow . Pomijając fakt że połowę przekręci.
Jak dla mnie możliwe że sam Kwiecień prowadzi ryzykowna grę, która ma zmiękczyć zarówno TS jak i ewentualnych wspólników .

Ale stwierdzenie "za dużo jest inwestorów" jest już doprawdy komiczne.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 10.12.2018, 16:11
Nie wiem czy to 6 baniek, które dwaj dobrodzieje pożyczyli nie jest jakąś karta przetargową i też chca przejąć klub by to jakoś odzyskać. CZARNO to widzę, nagle Iwan wyrocznią się staje... Jaki cel miałby w tym?

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2018, 16:15
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to 6 baniek, które dwaj dobrodzieje pożyczyli nie jest jakąś karta przetargową i też chca przejąć klub by to jakoś odzyskać. CZARNO to widzę, nagle Iwan wyrocznią się staje... Jaki cel miałby w tym?
Pożyczyli 6 mln i chcą je odzyskać? No to jest doprawdy skandaliczne!

A jeśli chcą jeszcze zarobić to już w ogóle nadaje się do prokuratury.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.12.2018, 16:23
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Któryś z dziennikarzy mówił że Boguski powiedział w imieniu drużyny Sarapacie że w ten wtorek cała drużyna składa wezwania do zapłaty. Więc pozostał 1 dzień i 15 na spłatę wszystkich.

Tak poza tym to zastanawiam się co mają wnieść wypowiedzi Iwana do gry..

Kwiecien to na pewno bardzo inteligentny gość , który również wie że Iwan z każdą plotka biegnie do mediow . Pomijając fakt że połowę przekręci.
Jak dla mnie możliwe że sam Kwiecień prowadzi ryzykowna grę, która ma zmiękczyć zarówno TS jak i ewentualnych wspólników .

Ale stwierdzenie "za dużo jest inwestorów" jest już doprawdy komiczne.
Wcześniej informowali, że 17 to się stanie. Zależy od dziennikarza, bo jeden podaje ten termin, drugi inny.

Wiesz, że ty tak odbierasz Iwana, to nie znaczy że Kwiecień tak go odbiera i w dodatku wykorzystuje. Jak to jacyś znajomi(a pewnie tak jest)...
A gdyby Kwiecień miał to sam pociągnąć(moim zdaniem go nie stać) to zgłosiłby się sam, a nie że teraz próbuje wykolegować kogoś . To są ludzie biznesu(czyli oglądają każdą wydaną złotówkę). Nie wejdą tutaj jeśli w dłużej perspektywie nie przyniesie to im zysków. I argument, że zbyt wiele podmiotów jest logiczny... zwłaszcza kiedy mamy do czynienia z 30 mln długiem. Zaufanie jest tutaj potrzebne. Przecież oni muszą się dogadać kto ile dokłada, kto będzie miał decydujący głos, w jakim kierunku ma iść Wisła(granie o utrzymanie w najbliższych sezonach, tzn. zaciskanie pasa, restrukturyzacja, polityka personalna).
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 10.12.2018, 16:24
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pożyczyli 6 mln i chcą je odzyskać? No to jest doprawdy skandaliczne!

A jeśli chcą jeszcze zarobić to już w ogóle nadaje się do prokuratury.
Nie zrozumiałeś co napisałem.

Chcą odzyskać i dlatego MArzena ma właśnie takiego asa w rękawie i może stawiać warunki.

Moje marzenia ujrzenia Kuby jadącego icków i warszawiaków coraz bardziej nierealne :/

Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 10.12.2018, 16:26

Chcą odzyskać i dlatego MArzena ma właśnie takiego asa w rękawie i może stawiać warunki.

Moje marzenia ujrzenia Kuby jadącego icków i warszawiaków coraz bardziej nierealne :/
Nie zauważyłeś że według najświeższych informacji Marzenka to teraz najmniejszy problem, bo się chłopaki dogadać nie mogą ze sobą według Iwana?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2018, 16:27

Ok, w tym kontekście ma to sens. Jednak mam nadzieję że PMS nie jest tak perfidna, bo to byłby już skrajny idiotyzm.
TS powinien się modlić o inwestorów i ich całować po rękach. Każde inne podejście , nie mające podstaw (jak że Stechert) można traktować jako harakiri całego klubu .
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 10.12.2018, 16:53
Sceptycznie podchodzę do słów Andrzeja Iwana. Kwiecień sam szukał partnerów biznesowych, musiał/musi być świadomy, że wchodząc w spółkę władzą należy się podzielić. To po pierwsze, a po drugie skoro rozpoczął się audyt to oni muszą być wstępnie ugadani. Gdyby był pat to nikt by audytu nie zaczynał, a już na pewno nie mówił na łamach (W. Włodarski), że po jego zakończeniu powinno nastąpić podpisanie dokumentów.

Być może Iwan służy Kwietniowi jako głos do mediów. Wcześniejsze wypowiedzi Iwana, o tym że Sarapata to słup Miśka wg. mnie przypadkowe nie były.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 10.12.2018, 17:04
miszmasz informacji -każdy "dziennikarz" chce napisać coś o Wiśle bo to gorący temat a do tego Zarząd SA stracił zaufanie i osobiście nie wierze w ani jedno słowo które od nich wychodzi.
Czyli generalnie nie wolno się napalać na dobre jak i na złe informacje (wiem, że to trudne bo siedze cały dzień na forum i przeglądam internety)
Ale do czasu oficjalnego info, będą się pojawiały informacje huraoptymistyczne i dołujące.

Czekamy...
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.12.2018, 17:04
Rozmawiałem z Wojtkiem Kwietniem i na 90 procent nic z tego nie będzie. Jest straszny bałagan, za dużo ludzi miałoby w Wisłę inwestować. Kwiecień, Włodarski z Foodcare oraz dwóch gości, których nie znam. Deweloper oraz człowiek zajmujący się transportem. W takim wypadku nie byłoby decyzyjności. Wojtek mówi, że we dwóch można stworzyć super zgrany duet, ale przy czterech może być różnie.

Od początku negocjacji było 3 biznesmenów. Zrezygnował Gricuk, szukano kogoś innego, zrezygnował Ziętek, namawiano Włodarskiego. Po czym Kwiecień dzisiaj twierdzi że we 4 to może być różnie.
Z tego co wiadomo sam szukał od początku wsparcia bo sam nie dałby rady.
Więc albo Iwan plecie co popadnie albo te nasze biznesmeny, nie wiedzą czego chcą.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.12.2018, 17:14
Co to jest ?

https://twitter.com/RobertB1906/stat...28922203111424
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 10.12.2018, 17:24
Pewnie list Jadczaka, on już dawno pisał różne listy do naszych sponsorów i partnerów...
Ostatnio edytowane przez heoij : 10.12.2018 o godz. 17:28.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.12.2018, 17:31
A co nagle Iwan pierwszy Informator na Wiśle,,,.mowi to co mu ktoś kaze,majac w tym interes(pewnie nie swoj)wczesniej to o Wisle wypowiadal sie co 5 lat.Ja tam do tych jego słow to podchodze obojetnie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.12.2018, 17:38
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Co to jest ?

https://twitter.com/RobertB1906/stat...28922203111424
List od psiego detektywa
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.12.2018, 17:41
To jest stare...zanim szambo wybilo
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.12.2018, 17:48
Ja również uważam, że to info od Iwana to fejk albo "przeciek kontrolowany". Skoro Włodarski włączył się w ten biznes to raczej jest spokojny. Stać go na wejście w stylu Cupiała, 240k pln miesięcznie dla niego to frytki. Ewentualnie wezmą to na pół z Kwietniem. Wbrew pozorom, obecnie jest jeden z lepszych momentów na przejęcie Wisły SA. Cale towarzystwo wokół WSH, SKWK i TS jest w tym momencie tak skompromitowane, że można wejść i wprowadzić swój własny porządek co w normalnej sytuacji byłoby niemożliwe. Wiadomo, od razu protest, bojkot i inne nieprzyjemne sytuacje. Teraz nawet gdyby pojawiły się takie pomysły to poparcie byłoby marginalne.

PS. Mam nadzieje, że się nie mylę.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 10.12.2018 o godz. 17:51.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.12.2018, 17:58
Moim zdaniem info od Iwana to nie fejk... problem w tym że nieco pokręcił.

"Nic z tego nie będzie" - oznacza tylko że będzie inny podział dot. wkładu i wpływów, a być może okrojony skład (względem tego co pojawia się w mediach)
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Stary 10.12.2018, 18:15
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ja również uważam, że to info od Iwana to fejk albo "przeciek kontrolowany". Skoro Włodarski włączył się w ten biznes to raczej jest spokojny. Stać go na wejście w stylu Cupiała, 240k pln miesięcznie dla niego to frytki. Ewentualnie wezmą to na pół z Kwietniem. Wbrew pozorom, obecnie jest jeden z lepszych momentów na przejęcie Wisły SA. Cale towarzystwo wokół WSH, SKWK i TS jest w tym momencie tak skompromitowane, że można wejść i wprowadzić swój własny porządek co w normalnej sytuacji byłoby niemożliwe. Wiadomo, od razu protest, bojkot i inne nieprzyjemne sytuacje. Teraz nawet gdyby pojawiły się takie pomysły to poparcie byłoby marginalne.

PS. Mam nadzieje, że się nie mylę.

Czyli zachęcasz nowych właścicieli do pójścia na wojne z sektorem C? W jakim klubie to przyniosło pozytywny skutek, podaj przykłady, słucham. Podaj też sens takiego rozwiązania, oprócz kolejnego dzielenia środowiska i psucia atmosfery dosłownie i w przenośni? Nie lepiej wejść do klubu na zdrowych zasadach, takich jak w 99 % polskich klubach polskich gdzie grupy kibicowskie z zarządem żyją w zgodzie, bo wiedzą że to jest po prostu jest zdrowe i ma sens? Lepiej brak dopingu, który ostatnio coraz lepiej wygląda podobnie jak frekwencja na C i pójście na wojne, brawo!!!! Ci z drugiej strony błoń pewnie liczą na coś podobnego.
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 10.12.2018, 18:19
Rience napisał(a):Wyświetl post
Czyli zachęcasz nowych właścicieli do pójścia na wojne z sektorem C? W jakim klubie to przyniosło pozytywny skutek, podaj przykłady, słucham. Podaj też sens takiego rozwiązania, oprócz kolejnego dzielenia środowiska i psucia atmosfery dosłownie i w przenośni? Nie lepiej wejść do klubu na zdrowych zasadach, takich jak w 99 % polskich klubach polskich gdzie grupy kibicowskie z zarządem żyją w zgodzie, bo wiedzą że to jest po prostu jest zdrowe i ma sens? Lepiej brak dopingu, który ostatnio coraz lepiej wygląda podobnie jak frekwencja na C i pójście na wojne, brawo!!!! Ci z drugiej strony błoń pewnie liczą na coś podobnego.
W tym momencie jak c pójdzie na wojne z nowym właścicielem to jest skazane na porażkę. Nie maja startu nawet.
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Stary 10.12.2018, 18:22
petred napisał(a):Wyświetl post
W tym momencie jak c pójdzie na wojne z nowym właścicielem to jest skazane na porażkę. Nie maja startu nawet.
Czemu odwracasz kota ogonem i piszesz że C pójdzie na wojne, kiedy gość zdecydowanie sugeruje żeby to właściciele szli na ową wojne. I skoro włączyłeś się do dyskusji to może również podaj powody sensu takiego działania? Mamy setki przykładów z przeszłości z różnych klubów że to nie ma żadnego sensu.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.12.2018, 18:23
To, że na Jage czy Lecha przyszło 3k na C to żaden wyznacznik. Wojna nie jest nikomu potrzebna, powinien być reset na Wisle we wszystkich aspektach, tyle.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.12.2018, 18:30
W którym momencie zachęcam do jakieś wojny? O czym ty w ogóle mówisz?

Po prostu w końcu nie będzie trzeba pytać o zgodę "decyzyjnych" bo zrobią bojkot jak za Bednarza. Tyle.

PS. Ciekawe masz podejście, że jeżeli jest konflikt na linii kibice - właściciel to zawsze winny jest właściciel i zawsze ma ustąpić bo "w jakim klubie przyniosło to pozytywny skutek".
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 10.12.2018 o godz. 18:32.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.12.2018, 18:35
Tu nie chodzi o "wojnę z C" tylko o wyczyszczenie pasożytów z klubu. Czyli tam gdzie mafia zrobiła sobie paśniki to teraz można to wywalić. W tym przepłacone umowy na usługi czy księgowość.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.12.2018, 18:37
Zbymak na twitterze

zbymak napisał(a):

Na dzis tzn godzina 17 nic sie nie zmienilo odnosnie skladu wlascicielskiego .Audyt trwa
3 odpowiedzi 5 podanych dalej 62 polubione
https://twitter.com/zbymak1/status/1072164092956340224
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 10.12.2018, 18:37
Kibicie w 9 tygodni potrafili zebrać prawie 100 tysięcy złotych a do tego są inne akcje. Kibice kilkadziesiąt godzin temu ostentacyjnie wypowiedzieli się o dalszej bytności w klubie Pani Prezes, mimo że przecież klub jest w rękach kibiców. Pójście na wojnę z kibicami do jak pójście na wojnę z Rosją - niby na papierze jest słaba, ale albo pokona Cię zima, albo masy, czyt. nie przewidzisz wszystkiego. Odpuściłbym sobie ten wątek, bo po pierwsze, źle o nas, kibicach świadczy, po drugie, nie wiemy, kto będzie właścicielem. A jeśli nawet - kimkolwiek by nie był, jest nadzieją na to, by za kilka lat w ogóle było nas przynajmniej tylu, ilu jest teraz.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów