The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2018, 12:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dla niektórych to świetny czas, mogą popuścić wodze fantazji i snuć teorie spiskowe. Zwłaszcza zalew multikont z sierpnia/września tego roku, aktywnych tylko w tym temacie...

Do tego jeszcze kilku informatorów z internetu i mamy totalny chaos informacyjny. Jeżeli ktoś jest na tyle naiwny żeby w to wszystko wierzyć.

Nie bądźcie naiwni, nie dajcie radości trollom z drugiej strony błoń, poczekajcie.

właśnie to samo miałem pisać, po przeczytaniu posta niejakiego "adfurle".

gość ma spore problemy z głową.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.12.2018, 12:13
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Czy generalnie wszyscy są zdania, że się dogadali i przejmą klub ?
Jak się nie dogadają to gasimy za 3 tygodnie światło.

I nie wiem jak obecny zarząd może stawiać jakiekolwiek warunki. Powinien oddać klub i się modlić by nastęcy nie oddali sprawy do prokuratury.

Myślę że u PMS też czara goryczy się wczoraj przelała. Myślę że następnym komunikatem na jej temat będzie jej odejscie.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.12.2018, 12:33
Historycznie zbymak mial raczej dobre informacje.

Marzenka szkoda slow... Przebila Jacka Bednarza, najslabszy prezes w ostatnich latach.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.12.2018, 12:40
Coglin napisał(a):Wyświetl post
właśnie to samo miałem pisać, po przeczytaniu posta niejakiego "adfurle".

gość ma spore problemy z głową.
Raczej ma świetny ubaw. Za jakiś czas na którymś pasiastym forum pojawi się temat na którym któryś z nich opisze jak to nas wszystkich w chu robił. Jeżeli już teraz z tego nie leją.

Mamy swoich lokalnych idiotów ale ten wysyp za każdym razem kiedy źle się dzieje to nie przypadek.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.12.2018, 12:41
Kania na TT informował, że wcale nie jest wszystko dogadane. Pozostaje nam czekać.
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 09.12.2018, 13:27
No tak, najlepiej zagłuszyć zarzuty wobec zarządu zgraną śpiewką o inwazji pasiastych na forum. Ciekawe co będziesz śpiewał wolfy jak potwierdzą się opowieści Iwana. Iwan jest niewiarygodny, bo "pijak". Bardziej wiarygodny jest dla Ciebie gość, który naraził Wisłę na miliony dolarów strat, a potem nieformalnie rządził Wisłą. Jakoś nigdy nie spotkałem się z tym byś protestował wobec takich dziwnych układów. Zawsze natomiast byłeś pierwszy w bronieniu tutaj, czy to Dukata czy Sarapaty. Natychmiast opluwałeś ludzi, którzy mieli jakieś wątpliwości wobec nich. Zawsze to byli agenci sasiadki. Zamiast taczki dla Sarapaty podstaw jej lektykę i z honorami zanieś na oiłtarz
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 09.12.2018, 13:31
Iwan ma jakieś dowody na poparcie swojej tezy? Nie, więc dopóki nie wykaże że to co mówi jest prawdą, dopóty nie powinno się w wierzyć
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 09.12.2018, 13:52
Iwan może dowodów i nie ma, więc nic nie stoi na przeszkodzie żeby Pani Marzenka wytoczyła mu powództwo o naruszenie dóbr osobistych, tak samo jak i Jadczakowi, a nie czekajcie minął ponad miesiąc a mityczne powództwo się tworzy. Co do rządów Sarapaty, to opisuje je jedno słowo, kompromitacja. Żenująca niegospodarność, mydlenie oczu kibicom jak to jest coraz lepiej, przygotowywanie budżetu opartego na "wirtualnych" przychodach. Ja rozumiem, że część z Was będzie bronić Sarapaty, bo jest z TSu, chciała dobrze i ładnie mówiła, wyglądała etc. Ale niech ktoś sobie zada pytanie, co by się stało, gdyby tak rządził Bednarz, Mielcarski i tu można sobie wstawić dowolne nazwisko. Też byłoby mówienie o pasiastych agentach? Ludzie nie siejcie teorii spiskowych. Jest chu***wo i każdy ma prawo wyrazić na ten temat opinię. Rządy TSu to dwa lata kompletnej amatorszczyzny, i w każdej normalnej spółce taki zarząd by był już dawno przez Radę Nadzorczą odwołany... A i uprzedzę hejterów, karnet mam na cały rok, na pensje piłkarzy przelałem, do socios złożyłem deklaracje.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 09.12.2018, 14:02
adfurle napisał(a):Wyświetl post
No tak, najlepiej zagłuszyć zarzuty wobec zarządu zgraną śpiewką o inwazji pasiastych na forum. Ciekawe co będziesz śpiewał wolfy jak potwierdzą się opowieści Iwana. Iwan jest niewiarygodny, bo "pijak". Bardziej wiarygodny jest dla Ciebie gość, który naraził Wisłę na miliony dolarów strat, a potem nieformalnie rządził Wisłą. Jakoś nigdy nie spotkałem się z tym byś protestował wobec takich dziwnych układów. Zawsze natomiast byłeś pierwszy w bronieniu tutaj, czy to Dukata czy Sarapaty. Natychmiast opluwałeś ludzi, którzy mieli jakieś wątpliwości wobec nich. Zawsze to byli agenci sasiadki. Zamiast taczki dla Sarapaty podstaw jej lektykę i z honorami zanieś na oiłtarz
W głowę zachodzę jak to możliwe, że ciągle są tu forumowicze, którzy nie zdołali dodać dwóch do dwóch i ciągle nie skumali kogo mamy w zarządzie. A już ci, którzy ciągle potrafią sklecić zdanie lub dwa w obronie Sarapaty to zwyczajne dzbany. Nic się z tym nie da zrobić. Niektórzy z nich ciągle piszą maile z pytaniami do wywiadu. Wypełnione wrogami i spiskami interpretacje świata zawsze będą kusić swoja prostotą a i przyznanie się do błędu i wycofanie z głoszonych dotychczas opinii jest ponad siły niektórych. Ale dzban coraz bardziej pusty z każdym dniem i głos ze środka już prawie całkiem głuchy.

Ważniejsze, że trybuny po raz pierwszy, choć bardzo nieśmiały zakomunikowały małą refleksję w dniu wczorajszym. Zaskoczenie na stadionie tym, że gniazdo nie broni jaśnie nam panującej i nie rozdziela liści za niewybredne słowa było tak duże, że reszta stadionu nie zdążyła dołączyć. Na Lechu już takich rozterek nie będzie.

A najmocniejszym z głosów, o zgrozo, jest milczenie SKWK. Milczenie - przypominam - w najtrudniejszym w całej 112-letniej historii Wisły momencie.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 09.12.2018, 14:32
Kto broni Sarapaty i uważa, że powinna zostać?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 09.12.2018, 15:01
Zadziwia mnie pewna rzecz:
Jakby sprawdzić nicki niektórych użytkowników wyzywających dzisiaj MS z nickami tych co 1,5 czy 1 rok temu chwalili Junco albo klnących rok temu na zarząd bo nie chce oddać Wisły Stechertowi czy radujących się z tego ze zarząd wyrzucił wuefistę Rsmireza a zatrudnił prawdziwego trenera Carrillo to wydaje mi się że te nicki regularnie by się powtarzały
Czym innym jest krytyka zarządu i osób z zarządu a czymś innym wyzywanie i hejt w postaci bohaterskiej postawy zza internetowej zasłony anonimowości
Twitterowe rozwolnienie jest dla mnie zabawne natomiast analizy Migi gościa który wystawił Stecherta czy wpisy dotyczące negocjacji Janekxa również lekko skompromitowanego i przeciwnego TS w sprawie Stecherta są brane jako prawda wręcz objawiona
Kretyn napisze ze długi Wisły sięgają 30 mln zł nie mający nie tyle informacji ale przede wszystkim nie mający podstawowej wiedzy do dokonywania analiz finansowych. Dzisiejsi dziennikarze to dopiero są dzbany a kolega zmięty to czołówka.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 09.12.2018, 15:24
raindog napisał(a):Wyświetl post
PMS rok temu mówiła, że sytuacja finansowa Wisły jest coraz lepsza, że najtrudniejszy czas mamy za sobą i patrzymy optymistycznie w przyszłość. Był powód jej nie wierzyć? Zawsze można taki powód znaleźć, ale po co? Innymi słowy, po co zakładać, że bezczelnie kłamie, skoro jeśli jest inaczej, to szybko wyjdzie to na jaw, a same działania zarządu świadczyły o tym, że rzeczywiście może być lepiej.

Obecnie okazuje się, że piłkarze, sztab itp. pracują kilka miesięcy za darmo, nie ma rachunki za podstawowe usługi, a i grania na stadionie w zasadzie uratowali nam inni, bo zarząd w oficjalnych oświadczeniach prezentował opinię, że nam się to po prostu należy.

Stąd całkowicie zrozumiałe jest to, że Ci, co wcześniej chwalili zarząd, są teraz najbardziej nim rozczarowani. Najzwyczajniej w świecie czują się oszukani. Funkykoval, jeśli jest to dla Ciebie niezrozumiałe, sorry, ale lepiej Ci tego nie wyjaśnię.
Kto uratował nam granie na stadionie?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 09.12.2018, 15:25
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Kto uratował nam granie na stadionie?
Ekstraklasa SA
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 09.12.2018, 15:27
W zasadzie wszyscy, tylko nie zarząd, który powinien się tym zająć. Zresztą nikt z nimi nie chciał rozmawiać.
Jeśli miałbym wymienić, to prędzej kibice, PZPN, Ekstraklasa i ... pfffu Majchrowski.
Zapomniałeś wymienić Legie bo kupili Carlitosa za 400 tys euro.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 09.12.2018, 15:31
Jeżeli doniesienia o warunkach jakie pani Sarapata przedstawiała inwestorom się.potwierdza ( sprzedaż 49% akcji, zachowanie stołków przez Zarząd) to nawet na taczki nie zasługują.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.12.2018, 16:03
Takie zachowanie, to już nie strach przed utratą pokaźnego dochodu, ale smrodu, który może wypłynąć. Zgadzam się z wpisem raindog z tym zaufaniem i rozczarowaniem. Sam wierzyłem w ten zarząd mimo obaw, czy są to właściwi ludzie (z odpowiednimi kwalifikacjami), ale byłem przekonany, że celowo krzywdy nie będą wstanie wyrządzić.
Odpowiedz cytując
shrek023
Member

Od: 08.2010

Stary 09.12.2018, 16:17
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...je/ar/13728022
Trzymajmy kciuki!
Jeśli to prawda to sensownie to nakreśla nasza przyszłość.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.12.2018, 16:26
Trzeba trzymać kciuki, oby było tak jak Karcz pisze

Żeby tylko się coś nie rozdupcyło przy audycie, jak znowu jakieś trupy zaczną wypadać.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 09.12.2018, 16:39
W zasadzie wszyscy, tylko nie zarząd, który powinien się tym zająć. Zresztą nikt z nimi nie chciał rozmawiać, bo prezentowali postawę uniemożliwiającą jakikolwiek dialog.
Jeśli miałbym wymienić, to prędzej kibice, PZPN, Ekstraklasa i ... pfffu Majchrowski.
Przecież Gołda rozmawiał z miastem w lecie wiec nie pisz bzdur, że nie prowadzili dialogu. Sarapata w tym czasie szukała planu "B" i szukała zastępczego stadionu - miał to być stadion w Gliwicach.

Dopóki nic nie jest udowodnione Sarapacie to wczorajsze skandowanie i posty w tym temacie na temat Pani Prezes są bardzo krzywdzące.

Sarapata zawsze uważałą, że tylko sukces może nas odbić od dna. Postawiła wszystko na jedną kartę i przegrała.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 09.12.2018, 16:46
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Przecież Gołda rozmawiał z miastem w lecie wiec nie pisz bzdur, że nie prowadzili dialogu. Sarapata w tym czasie szukała planu "B" i szukała zastępczego stadionu - miał to być stadion w Gliwicach.

Dopóki nic nie jest udowodnione Sarapacie to wczorajsze skandowanie i posty w tym temacie na temat Pani Prezes są bardzo krzywdzące.

Sarapata zawsze uważałą, że tylko sukces może nas odbić od dna. Postawiła wszystko na jedną kartę i przegrała.
Posty są bardzo krzywdzące
A doprowadzenie na skraju przepaści najlepszego klubu w Polsce to zasługuje wg Ciebie na podwyżkę i przedłużenie kontraktu na długie lata. Przecież lepszego szefa Wisła sobie wymarzyć nie mogla.!
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 09.12.2018, 16:49
Mam wielką nadzieję, że uda się przejać Wisłę SA od TSu.

I że znajdzie się ktoś, kto rzetelnie opiszę całą historię od momentu pojawienia się Meresinskiego - kto, co, jak i za ile.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
goodbay
Member

Od: 09.2017

Stary 09.12.2018, 16:49
nie rozumiem tych ludzi z skwk , .......a takie farmazony , jasne , wg was nalezy obecnemu zarzadowi jeszcze pomink postawic, tyle tylko ze oni wam chcieli postaiwc nagrobek
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 09.12.2018, 16:51
goodbay napisał(a):Wyświetl post
nie rozumiem tych ludzi z skwk , .......a takie farmazony , jasne , wg was nalezy obecnemu zarzadowi jeszcze pomink postawic, tyle tylko ze oni wam chcieli postaiwc nagrobek
Którzy ludzie piszacy w tym temacie są według Ciebie są z SKWK?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
goodbay
Member

Od: 09.2017

Stary 09.12.2018, 16:55
np blaszczu
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 09.12.2018, 16:58
Dopóki nie będzie oficjalnej informacji nie uwierzę. Ten audyt w takim trochę dziwnym momencie. Inwestorzy się dogadali między sobą, a teraz jeszcze audyt robią. Przecież już do tego czasu powinni mieć jasną wiedzę co i jak z finansami klubu. Trochę to wygląda na zabezpieczanie się dziennikarza jakby nie wypaliło. Ale to może moja wrodzona nieufność przeze mnie przemawia... Zobaczymy.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.12.2018, 16:59
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Mam wielką nadzieję, że uda się przejać Wisłę SA od TSu.

I że znajdzie się ktoś, kto rzetelnie opiszę całą historię od momentu pojawienia się Meresinskiego - kto, co, jak i za ile.
Obawiam się, że to - nomen omen - (M)arzenie ściętej głowy. Kto miałby to zrobić?
Najciekawsze fakty w historii przeważnie nie są powszechnie znane...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 09.12.2018, 16:59
goodbay ty jesteś człowieku jakiś cofnięty? Jakich ludzi z SKWK? To teraz każdy kto sam wyciąga wnioski i widzi w całej sprawie mase odcieni szarości to członek SKWK? Zdajesz sobie sprawę że w SKWK działa tona wartosciowych ludzi którzy dzień w dzień robią kawał dobrej roboty dla Wisły, w tym sporo kobiet? Już ci nawet master powiedział że nawet nasza zbrojna grupa ma bardzo różne opinie o Sarapacie, więc dlaczego generalizujesz? Niektórzy mogą mieć po prostu mieszane uczucia bo zdają sobie sprawe jak trudną sytuacje miał TS po przejęciu Wisły od duetu Cupiał Meresiński, ludzie zdają sobie sprawę że Sarapata zawiodła, przy czym biorą pod uwagę okoliczności które były bardzo trudne. Biorą pod uwagę fakt że innych chętnych nie było do przejęcia zadłużonego klubu... Sprawa jest bardzo nie jednoznaczna, a część ludzi widzi wszystko zero-jedynkowo, dramat.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 09.12.2018, 17:02
Rience napisał(a):Wyświetl post
goodbay ty jesteś człowieku jakiś cofnięty? Jakich ludzi z SKWK? To teraz każdy kto sam wyciąga wnioski i widzi w całej sprawie mase odcieni szarości to członek SKWK? Zdajesz sobie sprawę że w SKWK działa tona wartosciowych ludzi którzy dzień w dzień robią kawał dobrej roboty dla Wisły, w tym sporo kobiet? Już ci nawet master powiedział że nawet nasza zbrojna grupa ma bardzo różne opinie o Sarapacie, więc dlaczego generalizujesz? Niektórzy mogą mieć po prostu mieszane uczucia bo zdają sobie sprawe jak trudną sytuacje miał TS po przejęciu Wisły od duetu Cupiał Meresiński, ludzie zdają sobie sprawę że Sarapata zawiodła, przy czym biorą pod uwagę okoliczności które były bardzo trudne. Biorą pod uwagę fakt że innych chętnych nie było do przejęcia zadłużonego klubu... Sprawa jest bardzo nie jednoznaczna, a część ludzi widzi wszystko zero-jedynkowo, dramat.
Pochwalam w 100 %.

I nie jestem z SKWK.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 09.12.2018, 17:05
Po tym artykule z GK wygląda na to, że ostatnią przeszkodą może być audyt. Oby nie wypadły kolejne trupy z szafy...
W Polskę wierzę.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.12.2018, 17:08
Jeśli, to wszystko dogadane, ciekawe dlaczego Ziętkowie się wycofali, co było kością niezgody. Ich wejście na kolejne udziały, to byłoby już całkiem jak w bajce.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów