|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Ani tego jakie było otwarcie, ani ile kosztowało "10 trupów w szafie". I naprawę Wisły trzeba zacząć (po zmianie zarządu) od audytu. Informacje jaki był dług i jak rósł przez ostatnie lat powinny być publiczne. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Witaj
To jaki realny jest w te chwili dług Wisły ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
@sandomingo dobrze by było, gdyby kraków był transparentny finansowo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Odnoszę wrażenie, ze przy naszej polskiej mentalności spór o to kto jest bardziej winien obecnej sytuacji będzie tak samo rozstrzygnięty, jak spór dotyczący słuszności wprowadzenia stanu wojennego, czy Wałęsa był agentem, czy w Smoleńsku był zamach i można tak wymieniać. Do niektórych trafią argumenty, inni będą sie upierać i przez lata będzie my się w tym babrać.
![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Dobre wiadomości dla Wisły. Krakowski Sąd Apelacyjny uznał, że nie podstaw, by klub musiał płacić Adamowi Mandziarze 700 tys. euro zaległych prowizji - informuje "Przegląd Sportowy". Info sprzed 2 lat. Nie wiadomo czy Mandziara złożył skargę kasacyjną, bo do tej pory nie było na temat żadnej wzmianki. Więc te 700 tys. euro chyba nadal są zawieszone w Uefie.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wygląda mi, że ktoś nas tu ostro ujebał. A może to już takie moje szukanie spisków w ogólnej bryndzy jaka panuje. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
1.) Jovanovic i Jovanic byli uwzglednieni, 4mln pln to bylo całość, a za TF 1/3 czy tam polowe splacono. 2.) Mandziara - jemu trzeba bylo wyplacic 723 tys euro, ale 580 tys euro uefa juz kiedyś zamroziła z pucharów, więc tutaj było tylko 150 tyś euro 3.) Z UFĄ zgoda, ale trzeba wziac pod uwage ze UFA zaplacila 2mln pln za wejscie do Wisly, bez ktorych w sezonie 2014/2015 nie gralibysmy w Ekstraklasie (owszem bledy bednarza doprowadzily do podpisania tej umowy, ale jednak 2 mln wtedy wplacili) 4.) Guzmics poszedł za 700 tys euro. Nie mniej jednak ta kasa byla na załatanie dziury w budzecie za 2017, bo dzial sportowy jeszcze za czasow TF byl dogadany z wlochami, ale sprzedana Wisle i pozniej nie zdarzyli podpisać papierow 5.) Łącznie Wisła zarobiła na transferach 11,5 mlna PLN w 2017. Z czego te 3mln z Rysia mialo byc na 2016. Do tego Wisla nie wziela calej kasy z Brleka, bo Kwiecien dal na niego kase i mial miec sporoy % z transferu + dostal skyboxa na kilka lat. 6.) I właśnie z uwagi na te różne okolicznosci o których piszesz, rozdmuchanie kadry to bylo samobojstwo. 7.) Nie mniej nie zmienia to faktu ze TF zostawila Wisle z długiem ok 12-13mln + dziura ktora zalatal transfer Rysia. Ale do tego sprzedano Brleka, Jovica (300 tys euro, smieszna kwota jak na takiego zawodnika), Popovica (100 tys euro, gdzie fajnie sie w rosji rozegrał), Mąka ( 400 tys euro) 8.) Dinamo dawało 2,2mln euro. Już w zimie byla oferta za Cartliosa z Chin na 2mln euro. Bylo tez kilka innych w lecie oscylująych w granicach 1,5-2mln euro (a to tez kwoty biorace pod uwage slaba pozycje negocjacyjna) 9.) Historia kiedys pokaze dlaczego ten budzet sie rozwalil, jak klub padnie, to te dokumenty wyjda. Znajdzie sie nowy wlasciciel, to on bedzie miec do nich dostęp. Wina jest tylko TSu - mozna bylo stopniowo to rozwijać.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
@Jagul,
Dialog caly czas byl prowadzony. Wlasciwie od momentu przejecia Wisly przez TS. Dla was jak cos nie istnieje w mediach tzn. ze sie nie wydarzylo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
to miasto nas u.......iło w tym zakresie. taka prawda. za czasów TF już nie było płacone za ten beznadziejny stadion...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kolego nie pier..dol:
1) Sprawa Jovanovicia ostatecznie zakończyła się wyrokiem na jesieni 2016 roku w I instancji - potem było odwołanie 2) Sprawa Jovanicia ostateczne zakończenie 2017 rok 3) W sezonie 2014/15 UFA zapłaciła i dzięki temu dostaliśmy licencję - czy to TS był wtedy właścicielem klubu 4) za ile poszedł Guzmics to wie niewiele osób - kończący się kontrakt w czerwcu raczej przemawia za kwotą 1 mln zł a nie 700 tys czy 1 mln euro 5) rozliczenia dotyczace Brleka - też tylko zainteresowani wiedzą kto i jak się rozliczył i czy p. Kwieceiń miał udział w zysku ze sprzedaży Brleka..... 6) sprawa Mandziary - to niestety szprot niczego nie wygraliśmy - musieliśmy wypłacić różnicę plus odsetki od całości - razem wg słów z PS to kwota ponad 0,5 mln euro https://www.przegladsportowy.pl/pilk...e-kase/rj61z63 Już raz stwierdziłem, że Twoje wyliczenia i sposób ich przedstawiania jest identyczny jak przedstawiał tutaj na początku 2017 roku WisłaFan123 wiadomo o kogo chodzi.... Kto pisze bzdury ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
||
sarapata napisał(a):
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A Mandziara / firma nie dostal wcześniej kasy z UEFA ?
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Akurat rzeczy o których pisał WislaFan123 z perspepktywy czasu okazuja sie w wiekszosci prawda, a wtedy po nim kazdy jechał. No i własnie z tym linku masz info ze 580 tys euro poszlo z premii od UEFY, ale i tak w innej instancji Wisla sie odwolala, choc chyba sprawa stanela w miejscu bo nikt o tym nie mówił dalej. A kto kazał tą umowę zrywać? Kto był wtedy prezesem? PDS. Oczywiście, nikt nic nie wie. A dodatkowe 15-20mln strarty wygenerowane przez 2 lata wzielo sie z powietrza? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Było wiadomo, że to nie wypali(za dużo podmiotów). Jednym nie pasował dług, innym nie pasuje rozkład sił i "ważności", a innym pewnie kwoty jakie trzeba wpompować na starcie. To że ktoś pisze(kolejny anonim internetowy), że nic straconego to pozostawię to bez komentarza...
Teraz jakie zostały alternatywy? Jedynie miasto i spółka Ekstraklasa. Chińczyków traktuję jako totalne sci-fi. Problem w tym kto zarządza Wisłą(tzn. bez pojęcia w/s prowadzenia klubu piłkarskiego, bez wiedzy i z zerową wiarygodnością). Wiadomo, że TS miał być przejściowy. Mieli tyle czasu na znalezienie właściciela, więc tym bardziej mało mam wiary w to, że w kilka dni ktoś taki się znajdzie. Jeżeli piłkarze zaczną wykonywać nerwowe ruchy to ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Prośba do moderatorów. Zamknijmy ten temat do poniedziałku...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dokładnie, pisałem już o tym tydzień temu.
Zaraz tutaj polecą niepotrzebne bluzgi... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
jestem za. Pół Polski to czyta wstyd jak choj
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Panowie. Weźcie ze mnie przykład
Idźcie zrobić coś pożytecznego dla siebie, ludzkości i Wisły I zamknąć temat do momentu ostatecznego wyjaśnienia sytuacji. Napiszę to 3 raz. Może Moderator wysłucha apelu kilku osób. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Też jestem za zamknięciem tematu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja jestem przeciw.
Na razie nic się nie dzieje, a od utrzymania porządku w temacie i odpowiedniego nagradzania są moderatorzy ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kto normalny wejdzie w takiej sytuacji do klubu, gdzie długi już przekroczyły 30 mln złotych.
Nie mówiąc o kwestii przyszłości jakichkolwiek zawodników, horrendalnych opłatach za mecze i braku wsparcia miasta. Ale oby ktoś taki się jednak magicznie znalazł, trzeba wierzyć do końca. |
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Nie ma sensu zamykać tematu tylko dlatego, że część osób nie chce przyjąć do wiadomości, jak bardzo TS zawalił, ale to było jasne od początku dla każdego kto wie, co się dzieje, gdy gołodupcy dorwą się do sporych pieniędzy.
Nieswoje zawsze wydaje się łatwiej, lżej i mniej roztropnie. Jakie Cupiał popełnił błędy, takie popełnił. Jak wchodzisz do klubu i masz wiedzę na temat problemów, to pewnych rzeczy po prostu nie robisz. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|