|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Cupiał zrobił co mógł, łatwo bałwanom pisać, że powinien być persona non grata... takie myślenie jest zero jedynkowe na poziomie pięciolatla bez uwzględnienia wszelkich okoliczności, które towarzyszyły u schyłku jego kariery w Wiśle.
Bez wątpienia osoby takie zasługują na naplucie w twarz, niewdzięczne, bezmyślne, ale to norma tutaj. Pisałem to 15 lat temu, napisze i teraz: weź jeden z drugim pomórz klubowi, kup chociaż KARNET, wydaj kilkadziesiąt złotych na pół roku, ZAINWESTUJ choć częśc majątku, a potem pierd... takie bzdury. Chcesz kogoś obwiniać za taki stan rzeczy, najpierw spójrz na siebie co zrobiłeś dla Wisły prócz pierd bezmyślnego na forum. Poza tym wole 15 lat chwały i sukcesów niż 50 marazmu.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 01.12.2018 o godz. 14:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nie mam zamiaru spierać się tutaj i bilansować tego co zrobił Cupiał...mam tylko nadzieję, że nie spełni się scenariusz z wiersza Brzechwy :
A kapusta rzecze smutnie: Moi drodzy, po co kłótnie, Po co wasze swary głupie, Wnet i tak zginiemy w zupie! P.S. Cieszcie się pejsaci...tylko pamiętajcie, że ten się śmieje, kto się śmieje ostatni... ![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie będzie już litości będą bany naprawdę jak nie umiecie dyskutować bez obrażania innych to nie dyskutujcie
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 01.12.2018 o godz. 15:54.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cupiła to by szanujcie co zrobił dla klubu fakt,że nie powinien tak sprzedawać Wisełki byle komu....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gdyby nie Cupiał wielu z nas tutaj by nie było, gdyby nie Cupiał nie byłoby co ratować, nie byłoby Wielkiej Wisły.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 01.12.2018 o godz. 17:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Ludzie, Cupiał zostawił 12-15mln długu. Do tego pensje były zamknięte na koniec czerwca, więc w miare na bieżąco. Ale zostawił zawodników, których sprzedano w 12 miesięcy za 11,5mln, a do tego jeszcze schodziły raty za Brleka i Chrapka. A mimo tego doprowadzano że zadłużenie przekracza 20 mln!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Najeżdżacie na Cupiała - ok. można zrozumieć rozgoryczenie, ale czego można było się spodziewać. Nie było szans na znalezienie kogoś na jego miarę. Narobiono długów, ale przezcież facet miał do wyboru ratowanie swojego głównego podmiotu (TF) albo zabawki (Wisła). Tak naprawdę to sądzę, że za obecną sytuację w dużej mierze odpowiada polityka którą prowadził Junco. Mocarstwowe plany w czasach gdy powinniśmy zaciskać pasa... W obecnej sytuacji powinniśmy pamiętać, że lepiej spaść do I ligi niż do IV... To chyba oczywiste i temu powinniśmy podporządkować naszą obecną politykę transferową. Wyprzedać kogo się da... Spadniemy do I ligi to trudno
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
To nadal, 20M długu, 11,5M sprzedaż. Z tego w dwa lata zrobiło się znów 20M.
To tyle w temacie dobrego zarządzania przez Sarapatę/Dukata czy Miśka/kto tam jeszcze. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
O, czy ja dobrze widze ze Expander jest na tyle koszulek?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Na tym forum jest po prostu niesamowita tendencja do tego, żeby patrzeć jednowymiarowo. Taki tam, piłkarski manicheizm, kogoś można ocenić albo dobrze, albo źle, tertium non datur.
Cupiał był tutaj dwie dekady. Miał multum niesamowitych zasług, ładował swoje pieniądze momentami bez opamiętania i dał nam niesamowite sukcesy sportowe. Czy znaczy to, że nie można wskazać błędów, jakie zrobił czy momentów, kiedy zachował się nie fair? Oczywiście, że można. Błędów popełnił sporo, zostawił nas w opłakanym stanie, z długami i w tragicznych okolicznościach. Naprawdę, można wymieniać jedno i drugie, robić uczciwy bilans, bez konieczności obrony dziewictwa Cupiała z jednej i uznawania go za zło wcielone z drugiej strony. TS też nie miało ani samych złych decyzji, ani samych dobrych. Zaczęli naprawdę dobrze. Ktoś tutaj wspominał, że TS dostało trupa do reanimowania. Fakt, niezłe porównanie. I pięknie przeprowadzili reanimację, fakt, przywrócili akcję serca po zawale. Tylko potem, zamiast wysłać pacjenta na dłuższą rehabilitację, natychmiast wystawili go do maratonu. Przeszarżowali. A teraz to już nawet kaczki nie potrafią mu podać, bo zaszyli się w dyżurce licząc na to, że jakoś to będzie i kiedyś dyżur się skończy, przyjdzie ktoś nowy, kto sobie poradzi. Pytanie czy pacjent przeżyje do tego czasu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jeżeli mówisz o dole to tam pisze Niepodległa.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
A że nie ma pieniędzy to grają w "przeterminowanych" koszulkach
W 70 minucie wejdzie Brożek w koszulce z Bet-at-home. ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie ma co rozpamiętywać dawnych czasów, nic nam to nie da. Podobnie z Jackiem - jest jaki jest i tego przez kolejne lata nie zmienimy. Przesunie nam zapłatę o 6 dni, żeby było tylko, że coś zrobił. Na więcej nie liczmy.
Taka brutalna prawda - trzeba bazować na innych rozwiązaniach.. Ciężko mi sobie wyobrazić jakikolwiek dopływ kapitału. Nikt z legalnym biznesem i kapitałem tutaj nie wejdzie. Biorąc pod uwagę władzę w klubie i fakt, że tak naprawdę może się okazać, że piłkarzy też już żadnych nie ma w ręku.. Nie mówiąc o jakimkolwiek zysku z inwestycji. Urojeni chińczycy, śmierdzący wałem na kilometr angole... Bardzo przykrych czasów dożyliśmy. Może i nas przejmą, ale jestem pewien - że tak samo szybko zakopią. Sytuacja jest patowa. Przykre tylko, że jest jak widzę masa dziennikarzy na tt, którym chyba taka sytuacja jest na rękę. M. in "pan" Wołosik..
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 01.12.2018 o godz. 21:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Po co TS brał klub od Meresińskiego? Pytasz na serio czy jaja sobie robisz? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Czytając niektórych mam wrażenie, że mając za cel oddłużenie klubu ...Cupiał zatrudnił Carillo i jego sztab z pensją 100 tys, a Marzena Kłamczucha w klubie jest od miesiąca.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ludzie...jak Wy możecie być tacy podli, żeby twierdzić, że w kryzys wpędziły nas rządy TS....jakim prawem jedziecie po Sarapacie, że powiększa dług
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chyba Cię trochę fantazja poniosła.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Tutaj robi się coraz bardziej nerwowo i irracjonalnie.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Może by tak zamknąć ten temat tak na tydzień?
Najpewniej i tak nic się w sprawie nie wydarzy a przynajmniej będzie spokój. Bo coraz więcej forumowiczów nie trzyma ciśnienia... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() Polać mu! Biała gwiazda po rant kufla! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Wg Migi Wojtkowski, Imaz, Kort złożyli wezwania do zapłaty i zostali spłaceni, więc ludzie w klubie walczą i mają jeszcze "zaskurniaki". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Kilku kolejnych też tak może zrobić jak zobaczą że jest to sposób na szybkie odzyskanie części kasy, w dodatku jeszcze przed świętami. Ciekawe do kiedy naszym dobrodziejom paliwa wystarczy na gaszenie takich pożarów.
Przy okazji - kilka ciekawych informacji od janekxa89 w zapowiedzi naszego meczu: https://zagranie.com/janekx89-zimowy...ecz-z-stolicy/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Gdzie niby miga napisał że imaz wojtkowski kort zostali spłaceni.?
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Dlatego musimy zjawić się licznie na najbliższych dwóch meczach.Dzięki temu będą pieniądze na część zaległości i zawodnicy nie odejdą za darmo.W styczniu pozwolić odejść Imazowi na którym zarobimy te 100 tysięcy euro ( pół roku kontraktu) pozostali którzy też chcą odejść niech odchodzą ale musimy stanąć na głowie żeby nikt wartościowy nie odszedł za darmo.Można dogadać się z panami Ziętkiem i Kwietniem na krótką pożyczkę i spłacić tych którzy mają jakieś oferty Wojtkowski,Sadlok,Basha.Sprzedać ich ,oddać pożyczkę a resztę na zaległe pensje dla drużyny.Jeżeli dobrze to rozegramy to po okienku zimowym wyjdziemy na 0 z zaległościami wobec piłkarzy.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Takie pytanie. Czy po tym jak Ci 3 panowie (lub 2 - są równe wersje) złożyli wnioski o płatność będziecie ich witać jako bohaterów i zbawicieli Wisły ?
Akurat dobrze że takie rzeczy wychodzą. Sprzedać najszybciej jak znajdzie się kupiec. Nawet jakimś cudem wejdzie ktoś z olbrzymią kasą od stycznia to tych panów już nie chcę widzieć przy Reymonta.
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 02.12.2018 o godz. 12:38.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|