|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
To staruch był, w kostiumie rekina podszedl Cupiała. Info pewne, rzezniczak potwierdził.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
||
. . . . Na którą szalę zostanie przechylona Wisła upadając i zaczynając od IV ligi? Na szalę ŁKSu i Widzewa, czy Polonii i Zawiszy? ![]() O to jest pytanie...
Ostatnio edytowane przez regan : 01.12.2018 o godz. 02:28.
![]()
Tylko Wisła!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Sarapata popełniła multum błędów i złych decyzji, ale przecież to wszystko nie dzieje się od 2 lat. Pamiętacie UFA ? Jedną z najgorszych umów ever? A przecież już wtedy Wisła miała nie uzyskać licencji na ekstraklase. To za rządów TS rozwiązano tą fatalna umowę a wiązało się to z dodatkowymi kilkoma milionami do spłaty (nie znam dokładnej kwoty ). Oficjalnie jest to "nowy dług", którego księgowe nie widziały przed przejęciem klubu. I ktoś później powie że za TS dług wzrósł od 12 do 20 milionów. Gówno prawda. TS pierwszego dnia po przejęciu wiedział że nie będzie w stanie prowadzić klubu, a tylko ambicje kilku osób sprawiły że wynik sportowy na chwilę przykrył problemy klubu. |
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Czytam te rozważania i nie wytrzymuję ze śmiechu. Obecny zarząd TS powiększył zadłużenie tak przemyślanymi działaniami, jak zatrudnienie Carillo czy poniesienie pensji z niespełna 300 tysięcy rocznie do 700 tysięcy. Jak sądzicie, że to nic, to was informuję, że dzięki temu puściliśmy Lloncha za darmo, zamiast na nim zarobić, a Carlitosa za czapkę gruszek. Niegospodarność goni niegospodarność.
Wy myślicie, że z nimi u steru odnajdujemy się w czwartek lidze? Bredzicie o jakiejś walce, ale wpłaty czy bilety wciąż przechodzą w którymś okresie przez niegospodarny zarząd, nic dziwnego, że nie ma chętnych do finansowej pomocy, skoro u steru wciąż są nieudacznicy. Jeśli chcecie walczyć, skrzyknijcie ludzi i wywieźcie Sarapatę z sharksami na teczkach, zamiast ich usprawiedliwiać. 4 liga to będzie sportowa śmierć. Łodzi widocznie nie znacie i nie wiedzie, że tam jest większa mobilizacja kibicowska niż u nas. Głównie dlatego, że nie ma zbytnio co tam robić. W Krakowie na każdym kroku znajdziesz coś, co pozwoli wypełnić tę pustkę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
@No_look_Pass
Tak czytam Twoje rozważania i nie mogę powstrzymać się od śmiechu...Czym było zatrudnienie Holendrów w Wiśle, Mandziara, Kapka UFA i inne hity...może mi wytłumaczysz? ![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Tu akurat masz 100% racji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Trzeba też zauważyć, że łódzkie ,,bum" na piłkę i Widzew w dużej mierze było/jest spowodowane nowym obiektem który też przyciąga.
Trzeba walczyć o Wisłę, przynajmniej próbować. |
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
Możesz nie stosować argumentów z przedszkola? Zarejestrowałeś konto w 2011 roku, a więc można założyć, że masz przynajmniej 7 lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Ehh używanie jeszcze w tych dyskusjach argumentem ad holendrum jest idiotyczne. Sarapata miała jedno proste zadanie, siedzieć na dupie i powoli niwelowac zadłużenie a zaczęła szaleć i szastać sianem. Nie wspomnę już o niezliczonej ilości kłamstw...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
poprawcie mnie jeśli się mylę , ale w Łodzi zdaje sie oba kluby padły w podobnym czasookresie , więc rywalizacja w tempie "odbudowania" była dodatkowym czynnikiem napędzającym jego tempo ?
ergo nie było w mieście drugiego klubu który jest w najwyższej klasie rozgrywkowej i tylko czycha na przejęcie wpływów ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tak też coś kojarzę. Sytuacja Wisły jest w przypadku resetu nieporównanie gorsza. Casus Polonii Warszawa. I zgadzam się z tym, że w przypadku resetu problemem będzie brak resetu w zarządzie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A dla czego wzrosło. Bo nagle władze miasto upomniały się o kasę. Do tego program w uwadze który obciążył Wisłę. Pomijając czy misiek miał jakiś wpływ czy nie. W każdym klubie są powiązania. Myślicie że w Lechu czy Legi jest inaczej?
![]()
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
No nie do końca. To zarząd olewał sprawę i potem było wielkie zaskoczenie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
program w uwadze nie powiedzial niczego nowego dla ludzi obezanych w temacie. najprosciej jednak jest zwalić na ten materiał.... ale skoro na to zwracasz uwage to znaczy ze do ukazania sie materialu wszystko szło fajnie i w dobrym kierunku ? (np. strona internetowa --> błacha sprawa...) wiec tak, w Legii czy w Lechu jest inaczej. (powiązania między "firmami " są, niemniej jednak te firmy tam wykonują usługi za ktore biora kase, a to jest ogromna różnica ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie ośmieszaj się. Chociaż w jednym masz rację - nie ma co winić mitycznych holendrów tylko Cupiała. To on chciał mieć Ligę Mistrzów na już po niespodziewanym mistrzostwie. Może więc sam usiądź na dupie i nie pisz bzdur? Albo chociaż oszacuj sobie ile procent długów to Carillo i Hiszpanie a ile wujek Cupiał. Problem Wisły polegał na tym że nawet idąc minimalistycznie i tak nie starczałoby na długi, a było realne ryzyko spadku wtedy. Zresztą pamiętam histerię rozpętaną w internecie przeciw Kiko, bo gra brzydka i to jest Wisła, ma przecież walczyć o puchary. Na tym forum też. Mam wymieniać nicki? Ja pisałem że to błąd, żadne puchary tylko zaciskanie pasa, byłem obrażany przez lemingi na forum, oskarżany o brak ambicji (sic!) etc. Tylko wiesz co? Z Kiko i mniejszym składem wszystko to by się i tak rozsypało na koniec sezonu. Za duże długi, za małe przychodzy, a frekwencja ledwo wystarcza na utrzymanie stadionu. Fajnie jest pokazywać paluszkiem Sarapatę, Dukata, ale przejęli oni trupa którego reanimują od ponad dwóch lat.12 milionów długu nie brało pod uwage tragicznej umowy z UFA (de facto dług, tylko zrolowany), przegrane procesy m.in. z Mandziarą, Jovaniciem etc. A UFA, Meresiński i Mandziara to jest 100% głupoty Cupiała. TL;DR: 95% winy po stronie Cupiała, 5% po stronie TS.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.12.2018 o godz. 13:05.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja myślę, że każdy ma trochę racji i po prostu należy unikać skrajności. TS dostał niesamowicie trudne zadanie i ciekawą dyskusją byłoby, czy w ogóle mógł na dłuższą metę prowadzić Wisłę. Niemniej, wydaje się, że błędy ludzi, których akurat TS wyłoniło do zarządzania klubem spowodowały, że klub poszedł na dno nieco wcześniej niż nieco później. I to właśnie to mam na myśli, mówiąc, że brak zmian u sterów/polityki TS byłby problemem w tej ewentualnej IV lidze. Jeśli Wisła miałaby z tego piekła wrócić do żywych, potrzebowałaby kogoś wybitnego, kto robiłby miesiąc po miesiącu coś z niczego, a do tego miał szczęście jak cholera. Inaczej będziemy Polonią.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że największym błędem TSu było uwierzenie, że deal z Bargielem jest klepinięty. Trochę popuścili pasa i teraz się to odbija czkawką. Mniejszym błędem, ale też błędem było zatrudnienie Carillo. Pieniądze jak na nasze warunki absurdalne. Ale to pewnie był wynik pierwszego błędu.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nóż się w kieszeni otwiera jak się czyta jak że to wina Cupiała. To idź mądry oddaj wszystkie mistrzostwa za jego czasów!! Żaden inny przedsiębiorca w Polsce nie ma, nie miał i prędko takich sukcesów mieć nie będzie. Proszę wskazać mi który inny klub miał takiego właściciela. Polonia? Gdzie jest teraz? Widzew gdzie jest teraz? Legia, Lech? Gdzie mają 7 mistrzostw Polski, który właściciel? Oczywiście zostawił Wisłę z długami ale to co dał, nikt się nie może z nim równać! Tyle razy próbował zaatakować LM, który inny właściciel miał tyle cierpliwość
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 01.12.2018 o godz. 13:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Bo ktoś z kimś rozmawiał ? jesli ktos uwaza (nie bede wymianil nickow forumowiczow bo kazdy wie co pisał np. rok temu...) ze to nie z winy MS i spółki klub upada, to rozumiem ze zostawiamy ich przy władzy? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Cupiał przez prawie 20 lat - 12mln długu (ile jeszcze podarował tego nie wie nikt) a Ty mówisz o winie Cupiała. Wiesz w jakich warunkach przejmował Wisłę czy za młody jesteś ? Zastanów się bo drugiej takiej ery już nie będziemy mieć. Po co TS brało Wisłę jak nie umieją zarządzać. ![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawdę zadałeś to pytanie?
Nie wierzę. Ludzie, nikt nie neguje dokonań Cupiała i tego, że dał kibicom wiele radości, nikt nawet nie próbuje podejmować rozmowy na temat tego, że mógł swoje pieniądze przeznaczać na Wisłę lepiej (bo to nie ta dyskusja), ale wskazuje tylko, że zostawił Wisłę w bardzo trudnej sytuacji (choć mógł w dużo gorszej), w której jedynymi chętnymi na przejęcie Wisły byli: TS i rowerzysta. Cupiał najpierw oddał Wisłę rowerzyście, a gdy wyszło na jaw, że daleko byśmy z nim nie zajechali, oddał ją TS-owi. Edit: przepraszam, sprzedał.
Ostatnio edytowane przez czaro : 01.12.2018 o godz. 13:43.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Zażartuje, że przecież według Sarapaty temat dalej jest na tapecie. ![]() ![]() ... ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 09.2017
Offline |
|
|
wolfy pisza o wytykaniu palcem Sarapaty i twierdzenie ze przez dwa lata reanimowali trupa przejetego po Cupiale jest niezbyt zgodne z prawda , a po drugie to po ch... obejmowali funkcje w zarzadzie wiedzac ze nie sa w stanie nic zrobc, zrobic znaczy sie wyprowadzac Wisle w miare na prosta jak to wyprowadzanie przebiegalo dzis tego mamy efekty, znaczy ze przyszli tylko dla stolkow i kasy..........bo kur nic innego rozsadnego do glowy mi nie przychodzi
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Z tym casusem Polonii to bym nie przesadzał. Może gdyby parchy upadły to by był casus Polonii. Czy uważacie, że gdyby zamiast Polonii upadła Legia, czarne koszule nagle stały by się najpopularniejsze w Warszawie?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|