The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Zbiórka pieniędzy Kibice Piłkarzom
Tak podoba mi się ta akcja deklaruję przekazać darowiznę 80 72,73%
Nie, w inny sposób wesprę klub 30 27,27%
Głosujących: 110. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2018, 23:00
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak da Wisły zrobię wszystko... Ta akcja mogłaby pokazać naszą olbrzymią siłę gdyby, te 300 tys lajków z FB zamieniło się w 200 tys wpłat na akcje, chociaż po 10 zł, byłyby 2 mln. Tyle, że u nas ludzie znajdą milion wymówek niż realnie pomogą. Jeśli będzie akcja wpłacam minimum 100. Niech się dzieje co chce...
To ze ktos lubi Wisle na Facebooku to nie znaczy, że jest jej kibicem lub sie z nia tak utożsamia żeby wspierać ja charytatywnie.

Panowie z socjos i z fundacji R22. Skupcie sie głównie na promocji meczów. Zbiórka jako dodatek. Możemy nawet kwestować pod wejsciem na sektory ale podstawa to frekwencja. Tak to widzę.

P.s Nie wiem czy cos sie od tego czasu zmieniło, ale w sierpniu Sarapata mowila ze w tej chwili nie ciążą na nas żadne długi wymgalne na już. To tak w temacie o komorniku..
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 22.11.2018, 23:07
A moze zamiast organizowac kolejne zbiorki, to zorganizujcie wiecej ludzi na najblizszych spotkaniach? Juz chyba wiekszosc z nas wystarczajaco sie wykosztowala? Niech teraz inni dadza. Nie wiem, blizsi badz dalsi koledzy, rodzina, zona, kochanka. Tak, zeby nie zachecic jedna czy dwie osoby, ale minimum 5-6. To bylaby realna pomoc. Mysle, ze mniej by nas kosztowala niz kolejna zbiorka.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 22.11.2018, 23:17
Dzięki za każdą wypowiedź - to nam bardzo pomoże w podjęciu decyzji.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 22.11.2018, 23:48
regan napisał(a):
Róbcie róbcie, tylko zastanówcie się nad jedną rzeczą. Ile jesteście w stanie zebrać? I ile to pomoże w calej sytuacji? Pamiętajcie do zebrania jest ponad 4 mln zł. Zbiórka ok jestem na tak ale to tylko dodatek. Poważne pieniądze od kibiców to 33 326 na każdym z ostatnich dwóch meczy. Proponuje więc w głównej mierze skupić się na promowaniu ostatnich dwóch wydarzeń w tym roku... oby nie ostatnich w Ekstraklasie na długi czas...
Myślę, że nikt, także organizatorzy, nie łudzą się, że uzbieramy nawet na jedną pensję dla każdego z piłkarzy. To zbiórka z serii "liczy się gest" - forma podziękowania dla piłkarzy za ich postawę, a nie realna pomoc finansowa. Przynajmniej ja tak to widzę.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 22.11.2018, 23:49
https://twitter.com/MateuszMiga/stat...618277894?s=20
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 22.11.2018, 23:54
Ja raczej przychylam się do nie wchodzenia w tą akcję. Nie zbierzemy kwoty, którą realnie coś zmieni (zarówno w życiu piłkarzy jak i przetrwaniu klubu).
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.11.2018, 00:18
Jeżeli akcja ruszy, oczywiście wesprę.

Uważam jednak że dużo lepszy sposób na poprawę sytuacji w jakiej znajduje się klub, to pełna mobilizacja na najbliższe mecze u siebie. Dobra frekwencja nie tylko da zastrzyk do klubowej kasy (tak, rozumiem że nie wpłynie bezpośrednio na konta piłkarzy) ale da także pozytywnego, marketingowego i podnoszącego wszystkich na duchu kopa. O ile rzeczywiście gdzieś, ktoś zastanawia się nad zainwestowaniem w Wisłę, to może to być argument dla niego że Wisła Kraków i jej kibice, to jednak coś więcej niż tylko klub.

Zadaje sobie po prostu pytanie, co wtedy, gdy kwota którą uda się zebrać w zbiórce dla piłkarzy okaże się niska. Piłkarzom realnego wsparcia to nie da, a efekt będzie wręcz odwrotny od tego, który opisałem wyżej.

Myślę ze wysiłek wszystkich zaangażowanych kibiców powinien w tym momencie iść w stronę możliwie szerokiego rozreklamowania ostatnich w tym sezonie spotkań na Reymonta. A może i Socios Wisła będzie w stanie w jakiś sposób wesprzeć tę akcję pieniężnie (i na to powinna być według mnie zbiórka), choć przyznam się szczerze, że w tej chwili brak mi pomysłów w tej kwestii.
Ostatnio edytowane przez duce! : 23.11.2018 o godz. 00:20.

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.11.2018, 00:36
Jeśli taka zbiórka będzie miała miejsce to oczywiście się dorzucę. Natomiast trzeba się zastanowić czy takie akcje mają sens, bo to trochę jak leczenie zapalenia płuc za pomocą herbaty z cytryną.
Trzeba by zwalczyć przyczynę, a nie skutek, a o to będzie piekielnie ciężko...
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.11.2018, 00:53
Ta akcja to forma podziękowania dla chłopaków. Podstawy chcemy zbudować tworząc stowarzyszenie Socios Wisła Kraków.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.11.2018, 01:00
Moim skromnym zdaniem akcja bez sensu. Po pierwsze zapewnienie zarządu że kasa trafi do piłkarzy. Wolne żarty, ten zarząd to jak by zapewniał, że jutro będzie sobota, to nie wiem czy bym uwierzył. Po drugie kwota jaka zdołamy zebrać nie pokryje pewnie nawet miesięcznej wypłaty dla jednego z piłkarzy. Moim zdaniem pomysł nie trafiony, ale z drugiej strony można symbolicznie pokazać zawodnikom, że jesteśmy z nimi.

Póki co to radze każdemu kupić pakiet na grudniowe mecze i namawiać wszystkich do tego samego.
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 23.11.2018 o godz. 01:14.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 23.11.2018, 02:22
Panowie, z całym szacunkiem, ale dla mnie ten pomysł jest niestety wyidealizowany i choć brzmi jak nadzieja, to tak naprawdę nic nie da.

Trzeba sobie zdać sprawę ile jesteśmy w stanie zebrać po raz enty (tym bardziej stricte dla piłkarzy a nie dla KLUBU) i ile wynoszą zaległości.

Nie oszukujmy się, Panowie Piłkarze (również z całym szacunkiem) mimo że nie mają płacone, to na waciki raczej im wystarcza, a nasza zbiórka pokrywająca pewnie ich tygodniowe paliwo, zakupy i obiady w restauracjach nie zmieni sytuacji..
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 23.11.2018, 02:55
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
Panowie, z całym szacunkiem, ale dla mnie ten pomysł jest niestety wyidealizowany i choć brzmi jak nadzieja, to tak naprawdę nic nie da.

Trzeba sobie zdać sprawę ile jesteśmy w stanie zebrać po raz enty (tym bardziej stricte dla piłkarzy a nie dla KLUBU) i ile wynoszą zaległości.

Nie oszukujmy się, Panowie Piłkarze (również z całym szacunkiem) mimo że nie mają płacone, to na waciki raczej im wystarcza, a nasza zbiórka pokrywająca pewnie ich tygodniowe paliwo, zakupy i obiady w restauracjach nie zmieni sytuacji..
Ale ty głupoty wypisujesz. Jak macie tak pierdzielić, to lepiej nic nie piszczie. Nie słuchać go! To gamoń i defetysta.

Ogólnie akcje zbiórkową to widzę jako jeden z elementów szerszej akcji zaangażowania kibiców w pomoc klubowi.
Najbliższy czas powinien być wykorzystany do promowania kompletu na najbliższych dwóch meczach a sama akcja zbiórki pieniędzy może być częścią dodatkową. Jak udałoby się zebrać 200 - 300 tys jak podczas ostatniej zbiórki, to jest równowartość rocznego kontraktu jednego piłkarza, czyli powiedzmy starczyłoby by zapłacić zaległe pensje 3 może 4 młodym zawodnikom typu Bartosz, Kostal czy Wojtkowski. Nie wiem ile zarabiają ale podejrzewam, że kokosy to nie są, a tutaj każda złotówka się liczy zwłaszcza, że należy zatrzymać tych piłkarzy, na których można będzie w zimie zarobić dobrą kase.
Kurła mać. Kto ma dać radę jak nie my?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Booze1988
Guest

Stary 23.11.2018, 05:54
Do akcji jestem nastawiony raczej sceptycznie. Piłkarzom trzeba podziękować za świetną postawę, ale nie w taki sposób. Po pierwsze, nie mamy szans w tak krótkim czasie zebrać poważnej kwoty. Po drugie, to nie kibic jest pracodawcą . Płacenie piłkarzom w zastępstwie klubu jest już przesadą. Zamiast tego skupmy się na dopingu takim, żeby każdy piłkarz czuł, że ma w nas prawdziwe wsparcie.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 23.11.2018, 06:15
Czy to dobry pomysł to nie wiem, nie możemy robić 'wszystkiego' za klub (bardziej za zarząd niż za klub). W akcji wezmę udział na pewno mimo to.
Odpowiedz cytując
Preclarz
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2018

Stary 23.11.2018, 07:41
Ile sie zbierze to sie zbierze. Liczy sie gest. To bedzie taka forma wyrazu szacunku za postawe polaczona z choinkowym upominkiem.
BENE NATO

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.11.2018, 08:32
Po spokojnym przemyśleniu - moim zdaniem taka akurat akcja nie ma sensu.
Szkoda marnować potencjału Socios na działanie w tym kierunku.
1. Socios mają wspierać a nie wyręczać Zarzad klubu w realizowaniu swoich podstawowych obowiązków
2. Kolejna już w krótkim czasie (Zapisy, pakiet grudniowy) akcja może raczej zniechęcić niż zachęcić kibiców
3. Realnie to możliwe jest zebranie kwoty, która stanowić będzie połowę jednej miesięcznej pensji takiego Ondraszka...

Czyli reasumując - potencjalne zyski małe a straty duże.
My jako kibice oprócz wstępowania do Socios możemy starać się zapełnić stadion na te dwa grudniowe mecze.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.11.2018, 09:11
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Po spokojnym przemyśleniu - moim zdaniem taka akurat akcja nie ma sensu.
Szkoda marnować potencjału Socios na działanie w tym kierunku.
1. Socios mają wspierać a nie wyręczać Zarzad klubu w realizowaniu swoich podstawowych obowiązków
2. Kolejna już w krótkim czasie (Zapisy, pakiet grudniowy) akcja może raczej zniechęcić niż zachęcić kibiców
3. Realnie to możliwe jest zebranie kwoty, która stanowić będzie połowę jednej miesięcznej pensji takiego Ondraszka...

Czyli reasumując - potencjalne zyski małe a straty duże.
My jako kibice oprócz wstępowania do Socios możemy starać się zapełnić stadion na te dwa grudniowe mecze.
Tak to wygląda. Nawet nie zdziwiłbym się, jakby sami piłkarze byli zawiedzeni efektami takiej krótkofalowej akcji. Sprawa wsparcia kibiców dla Wisły jest bardziej długofalowym projektem, trzeba zbudować rzeszę fanów, którzy w większym stopniu będą zainteresowani wewnętrznymi sprawami Klubu, będą poczuwać się do pewnych obowiązków. Obecnie jest tak, że większość kibiców przyjmuje postawę konsumencką - kupią bilet na mecz (chyba, że jest brzydka pogoda) i tyle. Z akcji zbierania pieniędzy dla piłkarzy w chwili obecnej będą nici.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
pawkow
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2013

Stary 23.11.2018, 09:24
Myślę tak - zbierajmy. Zobaczymy co z tego wyjdzie, prawdopodobnie nie będzie to dużo i jedynie tyle żeby rzucić jakąś symboliczną kwotę każdemu piłkarzowi, co oprócz wymowy symbolicznej niewiele zmieni. Moim zdaniem lepiej by było gdyby za tą zebrana kwotę przygotować jakiś upominek dla każdego z nich, coś dedykowanego co będzie zawsze przypominało że to od kibiców Wisły. Niekoniecznie użytecznego.
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 23.11.2018, 10:06
Takie akcje to moglibyśmy robić jak będziemy grać w III czy IV lidze (w ten sposób możemy realnie wesprzeć klub) W obecnej sytuacji to to nawet nie będzie nawet kropla w morzu.

Według mnie to lepiej się skupić na bieżących akcjach w tym ściągnięciu kompletu kibiców na mecze z Lachem i Jagą. To będzie jedyne realne wsparcie klubu przez kibiców. Później to pozostaje czekać co się wydarzy. W pesymistycznej wersji robić wszystko żeby być maksymalnie przygotowanym organizacyjnie i finansowo żeby wesprzeć klub w przypadku rozpoczęcia gry od IV ligi.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 23.11.2018, 10:44
Zgadzam się z tymi, którzy wspominali o ufundowaniu piłkarzom i sztabowi upominków/kolacji. Zrzutka da jakieś śmieszne pieniądze w porównaniu do zaległości. Oczywiście się dorzucę.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 23.11.2018, 10:57
Wiele sceptycznych głosów się już pojawiło więc nie będę powtarzał

Jak dla mnie Socios powinno zostać przy swojej misji wspomagania KLUBU a nie piłkarzy (z całym szacunkiem dla nich)

i jeszcze jedno - kiedy będziecie podsumowywać ankiety weźcie pod uwage liczbę głosów "jestem sceptyczny ale się dorzucę"
Odpowiedz cytując
JarooP
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 23.11.2018, 11:00
Ja także uważam ze akcja zbierania na wypłaty jest trochę zbędna ponieważ w żaden sposób nie zrekompensuje to dlugu klubu wobec piłkarzy, gdyż to klub powinien placic i raczej powinno odbyć się to w formie oficjalnej.

Ale w 100% popieram pomysł o jakichś upominkach bądź kolacji dla piłkarzy razem z kibicami. To napewno da im więcej pewności ze kibice są zawsze z nimi i zawsze będą ich wspierać. Podejrzewam ze da im to nawet większa satysfakcję niż dostanie po przysłowiowym tysiącu.

Lepiej było by wpłacać na konto socios i żeby to właśnie oni zasponsorowała całe takie wyjście przed świetami. Godne podziękowanie za dobra rundę połączone z życzeniami świątecznymi

A zbieranie na wypłaty to jednak lepsza opcja jest zakup pakietu na ostatnie 2 mecze w tym roku
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.11.2018, 12:22
regan napisał(a):Wyświetl post
To ze ktos lubi Wisle na Facebooku to nie znaczy, że jest jej kibicem lub sie z nia tak utożsamia żeby wspierać ja charytatywnie.

Panowie z socjos i z fundacji R22. Skupcie sie głównie na promocji meczów. Zbiórka jako dodatek. Możemy nawet kwestować pod wejsciem na sektory ale podstawa to frekwencja. Tak to widzę.

P.s Nie wiem czy cos sie od tego czasu zmieniło, ale w sierpniu Sarapata mowila ze w tej chwili nie ciążą na nas żadne długi wymgalne na już. To tak w temacie o komorniku..
Mówiła również że zamówiła audyt aby sprawdzić czy tak dokładnie jest. Milczenie Prezes wiele znaczy i to że choćby nie chce rozmawiać z dziennikarzami jest wymowne.

Osobiście uważam że do "ogłoszenia upadłości " jest daleko i póki co najgorszy (najbardziej możliwy ?) scenariusz to rozwiązanie kilku kontraktów w styczniu i liczenie na cud w kwietniu gdy są przyznawane licencję na sezon. Upadłość również oznacza za zostawilibyśmy na lodzie dziesiątki podmiotów , piłkarzy , miasto co zostałoby mocno w pamieci wszystkich.

Co do zbiórki , jeśli faktycznie jest opcja wykupienia przestrzeni reklamowej i pomoc klubowi zmniejszając zadłużenie wobec piłkarzy to jestem za.
Odpowiedz cytując
filipowski
Member

Od: 06.2013

Stary 23.11.2018, 12:36
Tu chodzi o bardziej symboliczny gest ze strony kibiców.Jeżeli faktycznie ma być problem z przekazaniem pieniędzy,to popieram pomysł aby docenić ich w inny sposób.Najważniejsze żeby wiedzieli ,że kibice doceniają ich grę za darmo.Dodatkowo warto rozważyć na najbliższy mecz jakiś duży transparent z nazwiskami wszystkich piłkarzy i z podziękowaniem.
Odpowiedz cytując
Cygan82
Member

Od: 08.2018

Stary 23.11.2018, 12:39
A nie można zrobić wirtualnego biletu w sprzedaży z wizerunkami piłkarzy na tak jakby 3mecz u nas,normalne ceny jak są na sektory na stadionie
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 23.11.2018, 13:14
Cygan82 napisał(a):Wyświetl post
A nie można zrobić wirtualnego biletu w sprzedaży z wizerunkami piłkarzy na tak jakby 3mecz u nas,normalne ceny jak są na sektory na stadionie
Wszystko można, problemem jest to, że klub (zarząd) się schował w okopach i liczą, że jakoś się wszystko ułoży...
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 23.11.2018, 13:44
regan napisał(a):Wyświetl post
Ale ty głupoty wypisujesz. Jak macie tak pierdzielić, to lepiej nic nie piszczie. Nie słuchać go! To gamoń i defetysta.

Ogólnie akcje zbiórkową to widzę jako jeden z elementów szerszej akcji zaangażowania kibiców w pomoc klubowi.
Najbliższy czas powinien być wykorzystany do promowania kompletu na najbliższych dwóch meczach a sama akcja zbiórki pieniędzy może być częścią dodatkową. Jak udałoby się zebrać 200 - 300 tys jak podczas ostatniej zbiórki, to jest równowartość rocznego kontraktu jednego piłkarza, czyli powiedzmy starczyłoby by zapłacić zaległe pensje 3 może 4 młodym zawodnikom typu Bartosz, Kostal czy Wojtkowski. Nie wiem ile zarabiają ale podejrzewam, że kokosy to nie są, a tutaj każda złotówka się liczy zwłaszcza, że należy zatrzymać tych piłkarzy, na których można będzie w zimie zarobić dobrą kase.
Kurła mać. Kto ma dać radę jak nie my?
Nie zesraj się, zbierzecie 30tys to pójdzie na jako 5% spłaty zobowiązania dla Cariilo czy innego patałacha któego Sarapata podpisała. Jestem na nie. Piłkarze biedy nie klepią, nie żebym komuś zaglądał w portfel ale bujają się najnowszymi furami a wy co, chcecie im zbierać pensje bo głodują? Jeśli już to w jakims konkretnym celu, żeby komuś spłacić zobowiązania i nie odszedl za free tylko za kasę rzędu 200-300tys. Ale tu też jesteśmy w stanie zebrać na jedną miesięczną pensję dla jednego piłkarza. Koniec złudzeń
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 23.11.2018, 13:48
ramzes190 napisał(a):Wyświetl post
Nie zesraj się, zbierzecie 30tys to pójdzie na jako 5% spłaty zobowiązania dla Cariilo czy innego patałacha któego Sarapata podpisała. Jestem na nie. Piłkarze biedy nie klepią, nie żebym komuś zaglądał w portfel ale bujają się najnowszymi furami a wy co, chcecie im zbierać pensje bo głodują? Jeśli już to w jakims konkretnym celu, żeby komuś spłacić zobowiązania i nie odszedl za free tylko za kasę rzędu 200-300tys. Ale tu też jesteśmy w stanie zebrać na jedną miesięczną pensję dla jednego piłkarza. Koniec złudzeń
Nikt Cie nie zmusza do wpłacania. Twój marny wybór
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 23.11.2018, 14:36
Nie róbmy miliona akcji ...promujmy Socios i sami decydujmy gdzie ma iść kasa...ja już jestem skołowany
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.11.2018, 14:55
Wg mnie kolejna akcja niekoniecznie zda rezultat. Lepiej te siły/zebrane nakłady przeznaczyć na rozpromowanie meczów które przed nami. Z tego może być ewentualna większa korzyść niż z przelania grajkom kasy "na karpia".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów