The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2018, 17:16
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Wiktor, jaki Ty jesteś roztropny. Super plan.
Kolega może podszedł do tematu optymistycznie ale generalnie ciężko się z nim nie zgodzić.
Bilety są relatywnie tanie . Sam zapłaciłem ku mojemu zdziwieniu prawie stówkę mniej za tegoroczny karnet niż rok wcześniej. A wielu tak czy siak by go kupiło.

Dwa. Nie wiem po cholerę klub wynajmuje cały stadion gdzie praktycznie średnia frekwencja oscyluje w granicach 14 tysięcy.

Garbarnia wynajmuje jedną trybune (nawet nie cała) i płaci śmieszna kwotę . Jak Zarząd nie może to niech ktoś z TSu się przejedzie i renegocjuje umowę, chyba że miasto zamierza patrzeć z założonymi rękami jak klub upada? Kasę mają pewna od C+ pod warunkiem że Wisła utrzyma się w ekstraklasie . Poprzedniego karnetowiczow i zostawić max 3 trybuny, albo i nawet 2 + narozniki.

I trzecią kwestia to rozstania z graczami w zimie. Nie można mieć sentymentów Ondraszkowi trzeba podziękować ale nas na niego nie stać, Arsenicia za 500 tys euro może ktoś kupi i paru innych też pewnie byłoby do zastąpienia. Punktów mamy na tyle że się utrzymamy a przy odrobinie szczęścia będzie nawet 8.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.11.2018, 17:32
Wszystko fajnie, zwolnimy Ondraska, sprzedamy Arsenicia za 500 k (który nomen omen może rozwiązać kontrakt), tylko Panowie co w związku z tym?
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 21.11.2018, 17:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kolega może podszedł do tematu optymistycznie ale generalnie ciężko się z nim nie zgodzić.
Bilety są relatywnie tanie . Sam zapłaciłem ku mojemu zdziwieniu prawie stówkę mniej za tegoroczny karnet niż rok wcześniej. A wielu tak czy siak by go kupiło.

Dwa. Nie wiem po cholerę klub wynajmuje cały stadion gdzie praktycznie średnia frekwencja oscyluje w granicach 14 tysięcy.

Garbarnia wynajmuje jedną trybune (nawet nie cała) i płaci śmieszna kwotę . Jak Zarząd nie może to niech ktoś z TSu się przejedzie i renegocjuje umowę, chyba że miasto zamierza patrzeć z założonymi rękami jak klub upada? Kasę mają pewna od C+ pod warunkiem że Wisła utrzyma się w ekstraklasie . Poprzedniego karnetowiczow i zostawić max 3 trybuny, albo i nawet 2 + narozniki.

I trzecią kwestia to rozstania z graczami w zimie. Nie można mieć sentymentów Ondraszkowi trzeba podziękować ale nas na niego nie stać, Arsenicia za 500 tys euro może ktoś kupi i paru innych też pewnie byłoby do zastąpienia. Punktów mamy na tyle że się utrzymamy a przy odrobinie szczęścia będzie nawet 8.
Ale które trybuny chcialibyście wyłączyć z uzytkowania?
na G już.nikogo nie ma a sektor gosci musi być
musi być.otwarte E dla pikników, C dla fanatyków i narożnik dla tych pomiędzy
VIP musi być otwarty
H jest chyba zamknięty. Jedynie A możnaby było jeszcze zamknąć

Może w ogóle zróbmy karnety za 1000 zł, bilety po 80 na mecz, co pół roku zbórka funs4club i jeszcze co miesiąc socios, akcje charytatywne itp tid
Jakbym miał tyle kasy to bym Wisłe kupił ... ale nie mam - dajcie żyć

a co do graczy to możemy mówić, że Arsenicia czy innego Kolara można gdzieś.opchnąć tylko jak się nie znajdą pięniądze w ciągu miesiąca to rozwiążą kontrakty i tyle ich widzieli
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.11.2018, 18:24
Wyobrażamy sobie upadek klubu ale nie wyobrażamy sobie zamknięcia dwóch trybun i upchniecia reszty np tylko na E i głównej?
Serio? To tak jakby ktoś wolał umrzeć niż stracić 2 palce u reki.

A kto mówi o podwyżce biletów o 100%? Wystarczy 20.

Nie mogę wczuć się w rolę piłkarza ale raczej nikt nie lubi z klubem wchodzić na wojenna ścieżkę . Myślę że na to by zawodnika jednorazowo spłacić i wytransferować pieniądze by się znalazły. Nawet Carlitos nie zerwał kontraktu w obawie o przedłużający się sąd w UEFA. Dogadać się z agentem, obiecać 15% kwoty transferowej i klub się znajdzie.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.11.2018, 18:36
napoleon napisał(a):Wyświetl post
Odnosnie brakujacych 400 tysiecy miesiecznie o ktorych wspominali potencjalni wlasciciele,ze brakuje im trzeciego ktory tyle da miesiecznie.Moj pomysl jest nastepujacy podniesienie cen biletow o 5 zl zanim pojawia sie glosy oburzenia doczytajcie do konca.Podwyzka przejdzie w przypadku nowego zarzadu skoro nowi wlasciciele beda wydawac z wlasnej kieszeni po 400 tysiecy miesiecznie to kibice zaakcepruja 5zl podwyzki.Akcje promocyjne zmniejszanie cen biletow nie przyniosly nam wiecej kibicow,wiec mozna podniesc ceny zeby ratowac klub.
Zakladajac 10.000 kibicow na meczu przy dwoch domowych meczach w miesiacu mamy 100.000 miesiecznie dodatkowych pieniedzy.Zalozenie ostrozne bo taka minimalna widownia na kazdym meczu jest oczywista nikt nie zrezygnuje z powodu 5 zl podwyzki,kto ma byc ten bedzie.
Dalej zwolni sie kontrakt Ondraska plus zwolnic dwa inne kontrakty i mamy 100.000 miesiecznie oszczednosci,na miejsce zwolnionych kontraktow stawiac na mlodych ktorych i tak musimy oplacac a przynajmniej jest szansa wypromowac kogos.
Idziemy dalej od nowego roku wynajmowac jedna trybune mniej ,to da nam oszczednosci w granicach 30-40 tysiecy.Minimalnie obnizyc pensje nowego zarzadu.
Powyzsze sposoby pozwola nam na 250.000 oszczednosci miesiecznie,wiec brakuje juz tylko 150.000 do osiagniecia 400.000 tysiecy o ktorych wspominal Zietek.Jak zdobyc brakujace 150.000? mysle,ze da sie tylko trzeba miec dostep do papierow klubowych.
dobre , myśle że rozwiązaniem jak zdobyć brakujące pieniądze jest hazard
pieniądze z podwyżki dajemy jakiemuś ogarnietemu wyjadaczowi z kasyna np Sobolowi i z 100000 robie sie 200k win-win

jesli kwota z biletow bedzie niższa , to można ewentualnie pomyśleć o mniejszych inwestycjach , np wziasc chlopakow rozdac im po 10k w "piątkach" i puścić na miasto na "automaty"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.11.2018, 18:36
a tak na serio to na tyle dobrze , że przynajmniej nie upadamy z tak kretyńskiego powodu :

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ieckiego-herbu
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 21.11.2018, 18:38
Nie wiem, ale jeśli zapewnienia dwóch biznesmenów są prawdziwe i rzeczywiście brakuje jednej osoby do tego to musimy jako kibice spiąć się, coś wymyślić. Ziętek wspominał, że ich środki mogłyby iść na funkcjonowanie klubu a pozostałe 400 tys miesięcznie na spłatę zobowiązań.

Prawda jest taka, że trzeba byłoby uderzyć odgórnie, z konkretnym planem, przez skwk, socios. Spróbować się skontaktować z nimi jakoś. Szkoda byłoby biernie patrzeć na upadek klubu, podczas gdy są chętni i niby nie tak wiele brakuje by zainwestowali swoją kasę.

Oczywiści ja z bratem pakiet świąteczny na najbliższe mecze zakupię, mam nadzieję że 20 tys. innych ludzi zrobi podobnie ale to może nie wystarczyć.....
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.11.2018, 19:07
Przypuszczam, że 25 tys.+ na trybunach mógłby zamknąć temat upadku przynajmniej do wiosny, a to już coś. Wówczas znowu mamy dwa mecze TOP (jeden po drugim), które pewnie przyciągną full widzów.

Nie wierzę, że nie ma w tym mieście mądrych głów które są w stanie coś wymyślić. Ludzie, którzy są przy klubie - blisko - nie zwykli kibice, działajcie i róbmy to pospolite ruszenie. W Polakach zawsze była ta żyłka, że gdy trzba było się zjednać wobec jakiegoś wspólnego celu, to to robili. Zróbmy to wspólnie DLA WISŁY.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 21.11.2018, 19:10
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Przypuszczam, że 25 tys.+ na trybunach mógłby zamknąć temat upadku przynajmniej do wiosny, a to już coś. Wówczas znowu mamy dwa mecze TOP (jeden po drugim), które pewnie przyciągną full widzów.

Nie wierzę, że nie ma w tym mieście mądrych głów które są w stanie coś wymyślić. Ludzie, którzy są przy klubie - blisko - nie zwykli kibice, działajcie i róbmy to pospolite ruszenie. W Polakach zawsze była ta żyłka, że gdy trzba było się zjednać wobec jakiegoś wspólnego celu, to to robili. Zróbmy to wspólnie DLA WISŁY.
Oczywiście, że możemy zrobić (kolejne...) pospolite ruszenie. Wiele to jednak nie zmieni. Historia uczy, że na pospolitym ruszeniu daleko się nie zajedzie.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.11.2018, 19:39
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że możemy zrobić (kolejne...) pospolite ruszenie. Wiele to jednak nie zmieni. Historia uczy, że na pospolitym ruszeniu daleko się nie zajedzie.
Długofalowo nie. Wizja odpuszczenia tego i pozwolenia na to, by Wisła upadła tak o, to chyba gorsze niż choćby próba podjęcia walki. Głośno mówi się o tym, że mimo wszystko będą większe pieniądze z praw transmisyjnych co byłoby dla nas na pewno kroplówką na przynajmniej kolejny rok.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.11.2018, 21:17
Po pierwsze.. jeśli sytuacja jest taka zła, to zarząd powinien to ogłosić i prosić, żeby jak najwięcej ludzi przyszło na następny mecz. Taki apel miał by sens. Oczywiste jest to, że obecnego zarządu na to nie stać. Cóż, od początku wiedziałem, ze misja TS nie ma prawa się powieść. Długi, które zostawił Cupiał + pusta kasa TS mogły dać tylko taki efekt. Pomysłów zarządowi nie wolno odmówić, ale pewne rzeczy zostały przemilczane i źle zrobione. Wisła jest niewiarygodna. Nikt poważny nie będzie tutaj chciał zostawić swoich pieniędzy. Jest to całkiem zrozumiałe po tym jaką klub ma w tej chwili otoczkę.

Chciałbym, żeby Ziętkowi się udało. Natomiast mam wrażenie, że ich interesuje tylko tymczasowe przejęcie klubu. Tak mi się wydaje.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.11.2018, 23:41
I ludzie po takim apelu by przyszli ? Doskonale zdają sobie sprawę z sytuacji, a i tak mają wszystko w dupie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 21.11.2018, 23:54
Trochę mnie zastanawia takie stawianie sprawy - "pomogę, ale niech zarząd poprosi, niech przedstawi sytuację".

My pomagamy zarządowi czy Wiśle?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 22.11.2018, 01:36
Trzeba się uzbroić w stalowe nerwy...

Nadchodzi dzień w którym każdy się z nas sprawdzi.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 22.11.2018 o godz. 01:38.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.11.2018, 01:52
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie, zwolnimy Ondraska, sprzedamy Arsenicia za 500 k (który nomen omen może rozwiązać kontrakt), tylko Panowie co w związku z tym?
Na poczatek zajmij się tym, by namówić wszystkich znajomych do kupowania biletów na 2 przyszłe mecze. A co będzie potem to czas pokaże...

Panowie. Nie wiem jakie ceny biletów na Jage, ale przy komplecie jeśli jest to mecz z gatunku TOP to na czysto z samych biletów to jest sporo ponad milion złotych. Karnetów jest garstka to nie wliczam nawet. Naprawdę tymi dwoma meczami możemy uzbierać kilka miesięcznych pensji dla chłopaków. Liczyłbym na rozsądne działanie w tej sprawie pani prezes. Jak lud domaga się tej deklaracji, to niech gdzieś w końcu zadeklaruje, że te pieniądze pójdą na pensje dla zawodników. Wiadomo, że jest to oczywiste, ale nie chodzi o to, żeby się teraz żreć, tylko uratować Wisłę do wiosny...
Potem w marcu będą mecze TOP, te meksykańce mają być od wiosny, kogoś się sprzeda, jakaś kasa po nowym roku będzie. Tylko kwestia, żeby teraz chłopakom zapłacić, żeby nie rozwiązywali kontraktów po świętach... To będzie kaplica
Ostatnio edytowane przez regan : 22.11.2018 o godz. 01:58.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 22.11.2018, 05:24
Blaszczykowski jako trzeci owner i jedziemy dalej. W zasadzie to stac go aby samemu klub przejac.
Powód: blad
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 22.11.2018 o godz. 10:23.
Odpowiedz cytując
Booze1988
Guest

Stary 22.11.2018, 07:45
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze.. jeśli sytuacja jest taka zła, to zarząd powinien to ogłosić i prosić, żeby jak najwięcej ludzi przyszło na następny mecz. Taki apel miał by sens. Oczywiste jest to, że obecnego zarządu na to nie stać. Cóż, od początku wiedziałem, ze misja TS nie ma prawa się powieść. Długi, które zostawił Cupiał + pusta kasa TS mogły dać tylko taki efekt. Pomysłów zarządowi nie wolno odmówić, ale pewne rzeczy zostały przemilczane i źle zrobione. Wisła jest niewiarygodna. Nikt poważny nie będzie tutaj chciał zostawić swoich pieniędzy. Jest to całkiem zrozumiałe po tym jaką klub ma w tej chwili otoczkę.

Chciałbym, żeby Ziętkowi się udało. Natomiast mam wrażenie, że ich interesuje tylko tymczasowe przejęcie klubu. Tak mi się wydaje.
Misja obecnego zarządu miała być tymczasowa, a jej zwieńczeniem powinno być znalezienie godnego zaufania inwestora, którego pieniądze wydźwignęłyby Wisłę z kłopotów. To co miało być tymczasowe, trwa do dzisiaj i wszystko wskazuje, że nie zakończy się happy endem. Zarząd wykazał się skrajną nieudolnością. Miał do sprzedania jeden z najlepszych polskich klubów w historii, mający uznaną markę w Europie, przyciągający średnio kilkanaście tysięcy osób na trybuny, będący wizytówką najpiękniejszego polskiego miasta. To co zarząd zrobił w poprzednim sezonie ciężko jest skomentować nie używając wulgaryzmów. Stoimy na skraju przepaści, zadłużeni po uszy, a zarząd pozwala sobie na wydatki, przypominające złotą erę Cupiała. Wszystko po to, żeby awansować do eliminacji Ligi Europejskiej i przypuszczalnie odpaść w drugiej lub trzeciej rundzie.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 22.11.2018, 07:51
@Booze1988 a wiesz, że ten awans dałby Wiśle 6 mln złotych? nie było to mądre ale gdyby się udało, to 6 mln w naszej sytuacji było kosmiczną kwotą. także tego się nie czepiaj, bo są gorsze rzeczy niż walka o puchary z zeszłego sezonu
Odpowiedz cytując
Booze1988
Guest

Stary 22.11.2018, 08:01
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
@Booze1988 a wiesz, że ten awans dałby Wiśle 6 mln złotych? nie było to mądre ale gdyby się udało, to 6 mln w naszej sytuacji było kosmiczną kwotą. także tego się nie czepiaj, bo są gorsze rzeczy niż walka o puchary z zeszłego sezonu
Wiem, ale jak ktoś jest w spirali zadłużeń to raczej powinien oszczędzać, a nie inwestować środki w przedsięwzięcia o wysokim stopniu ryzyka. A zresztą, jak widać po poziomie naszej Ekstraklasy, to z obecną kadrą mielibyśmy podobne szanse na awans do pucharów jak z drużyną najemników z poprzedniego sezonu.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.11.2018, 08:59
Multum rzeczy na głowie ale cały czas nie odpuszcza myśl o tym, co będzie jeżeli sprawdzi się coraz bardziej prawdopodobny scenariusz, zgodnie z którym żegnamy się z ekstraklapą 21 grudnia.
W tym roku MZPN dokoptował do rozgrywek 4 ligi MKS Libiąż, była z tego jakaś afera ale ostatecznie wszystko gra. Także przy dobrej woli prezesa Niemca z pewnością jest to możliwe.
Tylko jak by to miało wyglądać organizacyjnie? Kto zgłosi taką drużynę do rozgrywek? Gdzie taka drużyna miałaby grać? I przede wszystkim kim grać? Wbrew pozorom od końca roku nie ma tak wiele czasu a bardzo dużo spraw do ogarnięcia. Wisła nie może sobie pozwolić na 1,5 roku niebytu sekcji piłkarskiej, bo potem zebrać to do kupy będzie już naprawdę niezwykle ciężko.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Stary 22.11.2018, 09:35
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Multum rzeczy na głowie ale cały czas nie odpuszcza myśl o tym, co będzie jeżeli sprawdzi się coraz bardziej prawdopodobny scenariusz, zgodnie z którym żegnamy się z ekstraklapą 21 grudnia.
W tym roku MZPN dokoptował do rozgrywek 4 ligi MKS Libiąż, była z tego jakaś afera ale ostatecznie wszystko gra. Także przy dobrej woli prezesa Niemca z pewnością jest to możliwe.
Tylko jak by to miało wyglądać organizacyjnie? Kto zgłosi taką drużynę do rozgrywek? Gdzie taka drużyna miałaby grać? I przede wszystkim kim grać? Wbrew pozorom od końca roku nie ma tak wiele czasu a bardzo dużo spraw do ogarnięcia. Wisła nie może sobie pozwolić na 1,5 roku niebytu sekcji piłkarskiej, bo potem zebrać to do kupy będzie już naprawdę niezwykle ciężko.
Ale Libiąż został dokooptowany do A-klasy a nie 4 ligi. Poza tym wynikla z tego afera, wszystkie kluby zbojkotowały ta decyzję i oddawali im walkowery. Dopiero teraz jakoś się dogadali, że awansują 2 drużyny i mają grać normalnie mecze z Libiążem.
Odpowiedz cytując
paralaksa
Member

Od: 04.2018

Stary 22.11.2018, 09:47
Moze ten caly Bragiel wejdzie jako trzeci inwestor lub tez miasto Krakow?

Zeby w calej Polsce nie mozna bylo znalezc czlowieka, ktorego stac na 400tys msc...

W ogole co to za klub gdzie negocjacje z nowym inwestorem (podobno) prowadzi postronny Gricuk, a nie zarzad? Oni wgl kogos znalezli, bo Zietek i Kwiecien zglosili sie sami.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 22.11.2018, 10:01
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Ale Libiąż został dokooptowany do A-klasy a nie 4 ligi. Poza tym wynikla z tego afera, wszystkie kluby zbojkotowały ta decyzję i oddawali im walkowery. Dopiero teraz jakoś się dogadali, że awansują 2 drużyny i mają grać normalnie mecze z Libiążem.
A to pardon, moja pomyłka. Niemniej chyba jest tak, że organizator rozgrywek (w przypadku 4 ligi to MZPN) może zdecydować o dołączeniu jakiejś drużyny. Chyba, że coś się zmieniło.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.11.2018, 10:10
paralaksa napisał(a):Wyświetl post

Zeby w calej Polsce nie mozna bylo znalezc czlowieka, ktorego stac na 400tys msc...
Przy obecnej prasie (vide materiał TVN) Wisły w samej Polsce raczej nie znajdziemy takiej osoby. Każdy kto kupuje chce posiadać władzę nad tym, co kupił. Tutaj będą z tym problemy. Być może trafią się właśnie jacyś Chińczycy nie do końca świadomi tego, co kupują, ewentualnie polski inwestor-zapaleniec.

Oczywiście ja jeszcze czekam na ten mityczny pozew (piszą go tak długo, że ma chyba już z 10.000,00 stron) z nadzieją, że te wszystkie medialne informacje to bujda... wygląda jednak na to, że Wisła umrze mając kibiców przy sterach.

Jedyne co teraz można zrobić, to wspierać Wisłę finansowo: kupować bilety dla siebie i znajomych/rodziny, wpłacać składki na Socios i modlić się, żeby po 21 grudnia piłkarze nie rozpoczęli rozwiązywania umów.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 22.11.2018, 10:22
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
To zależy od kosztów które ponieśliśmy i ryzyka z tym związanego, jak widać nie było warto, lepiej zawsze założyć scenariusz negatywny, jak coś ugramy więcej to świetnie a jeśli nie zachowamy status quo. A to był skok na kasę bez kasy wujka Cupiała już dawno z nami nie ma. Bardzo słabe i krótkowzroczne.

Żeby to podsumować musielibyśmy wiedzieć ile kosztowała nas zmiana Kiko + sztab na Carillo + sztab + transfery Carillo = myślę że dość grubo. Jak się nie ma miedzi to się na dupie siedzi.
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 22.11.2018 o godz. 10:26.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Stary 22.11.2018, 10:26
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
A to pardon, moja pomyłka. Niemniej chyba jest tak, że organizator rozgrywek (w przypadku 4 ligi to MZPN) może zdecydować o dołączeniu jakiejś drużyny. Chyba, że coś się zmieniło.
Jest tak jak mówisz. Najpewniej inaczej MZPN podszedłby do Wisły niż do Libiąża czy kogoś innego. Ale oby nie był to nasz problem.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 22.11.2018, 11:30
Oddzielmy krytykowanie zarzadu od krytykowania klubu bo to jest bardzo plynne.
Takie pisanie o pieniadzach pod stolem nie jest krytykowaniem, to jest trolling, ktory ociera sie o naruszenie dobr osobistych jesli nie ma sie na to twardych dowodow.

Dostalismy 3 straly od Cupiala(Meresinski i dlugi), od Zarzadu(zarzadzanie i powiekszenie dlugow) i od miasta(ze ma gdzies czy klub bedzie czy nie, a dostana rykoszetem jesli nie).

Zarzad jest beznadziejny. Statek tonie a Ci zamylkaja sie na mostku puszczajac z wezla menu obiadowe.
MY juz nie mozemy nic poza kupieniem biletu, wejsciem w Socios. To nas nie uratuje, bo ratunek jest jeden ale moze kupimy troche czasu.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 22.11.2018, 11:34
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
MY juz nie mozemy nic poza kupieniem biletu, wejsciem w Socios. To nas nie uratuje, bo ratunek jest jeden ale moze kupimy troche czasu.
Rozbudowa struktur Socios to jest taka nasza Wiślacka praca organiczna, budowanie podstaw pod lepszą przyszłość, która kiedyś musi nadejść. Droga będzie długa, trudna i wyboista ale nie mamy wyjścia.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 22.11.2018, 11:39
Dokladnie tak to rozumiem.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.11.2018, 11:59
Pytanie tylko czy ta energia powinna być przeznaczona na kroplówkę dla obecnej struktury/spółki (opłacanie Jovanovia Wdowczyka etc.) czy już na coś nowego.

My przez ostatnie kilka lat kręcimy się w kolko i powiększamy nasz bagaż. Jak by po Meresinskim nastąpił reset to może już byśmy walczyli o Ekstraklape. Czasami trzeba wszystko skasowac żeby zrobić coś na nowych zdrowych zasadach bez tropów z szafy, niekorzystnej umowy na stadion etc. To oczywiście droga ekstremalna ale pozostaje pytanie jakie mamy alternatywy.
Ostatnio edytowane przez Przybyszewski : 22.11.2018 o godz. 12:04.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów