|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Tak oklejenie przynajmniej części band jest świetnym pomysłem. Tak samo jak próba zaangażowania kogoś znanego w promocje socios.
Natomiast sytuacja klubu jest teraz taka, że każdy grosz trzeba ładować bezpośrednio do klubu, a koszt oklejenia choćby części band betonowych to zapewne koszt kilku tyś. zł. Choć kto wie, być moze to byłaby opłacalna promocja? Ps. Czekam na rozpoczęcie zbiorki kasy na bilety dla potrzebujacych/dzieci/szkol. Chętnie dorzucę pare groszy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ujmę to tak...
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
@rav ale dzięku temu klub zyska, bo skoro Socios skorzysta to i Wisła
nie wiem jaki jest tego koszt i czy trzeba mieć milion pozwoleń ale to byłby dobry pomysł, żeby Socios reklamowało się na stadionie. chociaz może to jeszcze nie ten etap Stowarzyszenia, bo najpierw dajmy coś od siebie, żeby móc wymagać od drugiej strony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Faktem jest, że przydałoby się jakaś spektakularna deklaracja przystąpienia do socios.
Jakiś celebryta, najlepiej w nc+ przed meczem. Tak, żeby to napędziło modę na socios. Znamy kogoś chętnego? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak zupełnie poważnie, to uważam, że jednym z punktów działalności Socios powinno być rozpropagowanie idei wśród własnych kibiców, aby zechęcić ich do wejścia w struktury Socios. Możemy to zrobić na kilka sposobów, starając zwerbować kogoś znanego (Kuba Błaszczykowski jak już wróci do Wisły?
sam fakt bycia w strukturze ramię w ramię z takim gościem to jest jakaś nobilitacja), lub finansując jakąś akcję, która będzie widoczna dla szerszego grona. pod drugą opcję podchodzi właśnie zakrycie tych brzydkich betonów, wszak na stadion chodzą wszyscy kibice a i transmisje tv pokazują nasz stadion. ja rozumiem, że Wisła ma swoje problemy i nie jest to pierwszoplanowy wydatek na który możemy przekazać kasę, ale myślę, że powinniśmy rozważyć podobne opcje i jakoś zaplanować, "zakolejkować" budżet. burza mózgów w tym temacie moim zdaniem wskazana ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Druga rzecz drogi ravie. Na samym forum i ludziach, że tak powiem ze "srodowiska" wiele nie zdziałamy ![]() Musimy się otworzyć na całą społeczność również marketingowo. Trzeba myśleć perspektywicznie patrzeć na ten projekt długofalowo. Dopiero w takim ujęciu on ma sens. Nasze 50 czy 100 tys na ten moment wiele klubowi nie pomogą serio. Uważam, że w tym momencie 20% budżetu powinny iść na marketing i promocje samego socjos a pozostałe 80% powinny iść na wspieranie klubu. Zresztą i tak uważam, że w obecnej sytuacji najlepsza pomoc od kibiców to jest zrobienie kompletu na ostatnich dwóch meczach. Realna szybka kasa już. Nie trzeba kombinować ze zbiórkami innymi głupotami tylko szybka akcja. No ale ja póki co widzę, że nie ma nawet woli "na górze" ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
może ktoś zna osobiście Dańca, Iwana , itp ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem bardziej trzeba by się skupić na aktualnych i byłych piłkarzach Wisły. Czy np taki Marcelo który na każdym kroku podkreśla swoją więź z Wisłą nie mógłby dołączyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marcelo zapewne chętnie nakręciłby jakiś filmik promujący, może nawet coś przelał na socios. Musiałby ktoś ze stowarzyszenia skontaktować się jedynie z Ćwiąkałą. On ma z Marcelo kontakt. Pomagał przy akcji 12 bohater etc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
a to dobre ![]() Ja bym jeszcze jego kumpla Donalda dołączył ![]() Panowie jak macie tak absurdalne propozycje składać to nie składajcie ich wcale Tego typu promocja ma ludzi zaciekawić, zainteresować, ma nadać temu przedsięwzięciu wartość, żeby oni poczuli, że to jest poważna sprawa, że angażują się w to poważni, szanowani ludzie. To muszą być autorytety, ludzie zasłużeni dla piłki, dla klubu, dla jakiejś dziedziny, którzy osiągnęli jakiś sukces, którzy mają szacunek w środowisku i ogólnie. A Ty proponujesz do promocji dać pokazywaczy chuuja, i nieudaczników, którzy zniszczyli sobie i tak marną karierę poprzez harce we Franticu. Bój się Boga Jak już macie coś proponować to konkretnie, a nie jakieś badziewne propozycje ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Gdzie w moim poście wynalazles Donalda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Marcelo być może i chciałby nakręcić filmik wspierający, jednak nikt z nas nie zna zapisów w jego kontrakcie z Lyonem.
Często piłkarz staje się wizytówką i marką klubu, reklamowanie działań innego klubu (nawet będącego klubem gorszym niż Lyon) może być po prostu zabronione zapisem z umowy. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ale czemu szukać tak daleko. Mamy dwie legendy w klubie jedna na ławce druga w gabinecie klubu.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Otwarte spotkanie Stowarzyszenia Socios Wisła Kraków odbędzie się w sobotę, 24 listopada o godzinie 14 w restauracji "U Wiślaków".
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Socios to akcja kibicow.![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo, czy zbieramy przez Socios kase na bilety dla potrzebujących/dzieci z DD?
Coś ucichło, a myślę że kilkadziesiąt, kilkaset biletów możemy ogarnąć. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Postaramy się jeszcze dzisiaj coś napisać na ten temat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To co teraz napiszę pewnie jest głupie, na pewno jest głupie ale z drugiej strony wygląda na to że my stoimy nad przepaścią i za 4-5 tygodni może nas nie być.
Ostatnio wypowiadali się Ziętek i Kwiecień, którzy zadeklarowali chęć kupna klubu, przedstawili swój planowany wkład około 4,5-5 mln rocznie. Ziętek+Kwiecień (4mln=4 mln) co miałoby iść na funkcjonowanie klubu, pozostałą część miałby wykładać ktoś trzeci i to miałoby iść na spłatę zobowiązań. Nie chcą więc wchodzić bo nie mają trzeciego do brydża. Wiem że Stowarzyszenie Socios póki co raczkuje, jest mało członków ale sami widzicie że coraz więcej osób wstępuje. Ja sam przystąpię w styczniu (wcześniej brak możliwości), ale darowizna na pewno jakaś poleci ode mnie do tego czasu. Wśród moich znajomych też jest część osób która ma przystąpić w grudniu/styczniu. Może jako socios, w imię zasady że tonący brzytwy się chwyta warto byłoby się skontaktować z tą 2 inwestorów, może moglibyśmy być tym trzecim. Całość kwoty szłaby na spłatę zaległości, plus cykliczne akcje kupna biletów dla dzieci z DD, szkół etc. Wiem że póki co to pewnie nasze roczne składki wynoszą 200-300 tys. ale musimy próbować, być może za kilka miesięcy będziemy w stanie wkładać 1-2 mln PLN do budżetu? Musimy próbować wszystkiego, zarządzie Socios, przemyślcie to? Walczmy!!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nie chce odbierać optymizmu ale na razie roczne składki oscylują wokół 100-120 tys rocznie...
Może Witek się wypowie: Jak wyglada odpowiedzialność prawna wobec takiego stowarzyszenia jak Socios? Czy w przypadku (hipotetycznie) udziałów w klubie odpowiedzialność za dług Wisły Kraków SA rozkłada się na członków stowarzyszenie czy zarząd? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może niekoniecznie wchodzić do klubu, gwarantować sobie udziały etc. tylko jakoś zagwarantować np. na piśmie że całość środków zebranych w ramach projektu zostanie przeznaczona na zadłużenie klubu.
Może to w połączeniu z tym mitycznym sponsorem z Meksyku ich przekona do wejścia do klubu. Istnieje bowiem prawdopodobieństwo że Ziętek i Kwiecień w ogóle nie wiedzą o takiej inicjatywie kibiców...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
120 tysięcy rocznie na poziomie ekstraklapy to kropla w morzu potrzeb.
Ale na poziomie 4 czy 3 ligi to mogą być pieniądze nie do przecenienia. Szanujmy to, co jest - tych 150 członków na dzień dzisiejszy to jest naprawdę niezły wynik, choć mam nadzieję że będzie lepiej! ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dokładnie organizujmy sie mobilizujmy bo jak się wszystko dobrze ułoży to sobie będziemy jakieś fajne akcje robić albo w szkółkę inwestować np. ale jak przyjdą czarne dni to grupa kilkuset socios może być jedynym realnym kołem ratunkowym.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na forum został właśnie założony pokój dla Socios.
Niewielu z Was ma tam jeszcze dostęp. Wszystkie osoby, które chcą mieć dostęp do pokoju prosimy o przesłanie maila na adres zarządu z informacją o nicku jaki macie na forum i krótką formułką w stylu: "Proszę o udzielenie dostępu do pokoju Socios na forum wislakrakow.com". Sorry za nadmierny formalizm, ale wiecie jak z tym RODO jest... Wkrótce jeszcze dostaniecie maila w tej sprawie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Fajnie, tylko że ja nie mam maila dlatego deklaracje składałem osobiście
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dziękuje za wyrozumiałość, pewno tylko ja jestem takim rodzynkiem bez maila.
Proszę o udzielenie dostępu do pokoju Socios na forum wislakrakow.com |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|