The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
paralaksa
Member

Od: 04.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2018, 22:54
Dobrze rozumiem, ze Gricuk szuka inwestorow a Zietek i spolka to opcja zapasowa na wypadek braku forsiastego goscia zza granicy?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 11.11.2018, 23:00
Ciężko powiedzieć. Ja się trochę zgubiłem już. Są głosy, że TS czeka na ofertę Gricuka, zanim ewentualnie zaakceptuje tą od Ziętka i Kwietnia, ale czy to prawda.....?!
Odpowiedz cytując
roztropny
Member

Od: 01.2018

Stary 12.11.2018, 11:05
Tylko żeby to czekania nie skończyło się tym,że ostatecznie nic nie wyjdzie z obiecanek pana Gricuka ,a panowie Ziętek i Kwiecień podziękują.Już przynajmniej raz TS dał się podpuścić ,sytuacja z Bragielem,wszystko praktycznie było dogadane,czekanie na dopełnienie formalności,umowa przedwstępna,mijały miesiące i ostatecznie Bragiela nie ma.Dlatego jeżeli tylko panowie Ziętek i Kwiecień chcą kupić to sprzedać im i nie czkekać na obiecanki cacanki.Zaległości są tak duże 4,5 miesiąca,że tu nie ma na co czekać,jeżeli nic się nie zmieni to w przerwie zimowej zaczną się hurtowe odejścia piłkarzy i to zapewne darmowe.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.11.2018, 11:45
Nie wiem co wy w kółko z tymi 4,5 miesiącami. Z innego źródła ostatnio czytałem, że niektórym zawodnikom spłacono wreszcie ostatnie zaległości za Lipiec (w sensie, że innych spłacono już wcześniej). Jak sądzę oznacza to, że stosowana dalej jest taktyka spłacania w pierwszym rzędzie tych najcenniejszych, a dopiero na końcu tych, którzy i tak poczekają.
Odpowiedz cytując
w0zu
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2018

Stary 12.11.2018, 12:03
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co wy w kółko z tymi 4,5 miesiącami. Z innego źródła ostatnio czytałem, że niektórym zawodnikom spłacono wreszcie ostatnie zaległości za Lipiec (w sensie, że innych spłacono już wcześniej). Jak sądzę oznacza to, że stosowana dalej jest taktyka spłacania w pierwszym rzędzie tych najcenniejszych, a dopiero na końcu tych, którzy i tak poczekają.
Tzn. to może być jak rzekomo z Carlitosem. Wszyscy dokoła mieli mieć zaległości (większe lub mniejsze) a on miał mieć płacone na czas. Powtarzam - rzekomo. Mam nadzieję, że w ciągu najbliższych tygodni część zaległości będzie przeszłością. Takie pobożne życzenie...
Ostatnio edytowane przez w0zu : 12.11.2018 o godz. 12:05.
Odpowiedz cytując
Cygan82
Member

Od: 08.2018

Stary 12.11.2018, 16:38
Aby Twoje życzenie się spełniło,nie trzeba wiele,wystarczy aby na każdym meczu rozgrywanym u nas w tym roku było ponad 25 tyś kibiców....I chłopaki napewno by dostali fajne przelewy,to tyle albo az tyle.......
Odpowiedz cytując
w0zu
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2018

Stary 12.11.2018, 16:51
Cygan82 napisał(a):Wyświetl post
Aby Twoje życzenie się spełniło,nie trzeba wiele,wystarczy aby na każdym meczu rozgrywanym u nas w tym roku było ponad 25 tyś kibiców....I chłopaki napewno by dostali fajne przelewy,to tyle albo az tyle.......
Czytałem sporo wątku w tył (w związku z tym, że niedawno założyłem konto na forum) i ten argument powtarza się mnóstwo razy. Jednak jest po prostu niemożliwy. Nie ma co na niego tracić czasu. Sam robię co mogę, karnet mam, w tym sezonie opuściłem tylko trzy mecze domowe.
Przykre i dające do myślenia, że ,,życie" klubu, Jego normalne funkcjonowanie muszą zapewniać na pierwszym miejscu kibice. Jak wspaniali by nie byli, to nie ich obowiązek jako pierwszych dbać o płynność finansową klubu i zarządzanie nim w odpowiedni sposób :/
Ostatnio edytowane przez w0zu : 12.11.2018 o godz. 16:55.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.11.2018, 17:21
Gdyby zarząd nie napalił się jak szczerbaty na suchary na puchary w poprzednim sezonie, gdzie zagrali o być albo nie być, może teraz nie byłoby tych zatorów. Ile razy można wałkować temat frekwencji skoro od lat wiadomo, że na większości spotkań 15 000 to maksymalna liczba. Na hitach jest możliwe nawet zapełnienie stadionu. Nie ma sukcesów nie będzie widzów i taka jest smutna prawda, a koło się zamyka.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Cygan82
Member

Stary 12.11.2018, 19:16
Dlatego napisałem o meczach w tym roku bo mamy jage i lecha u siebieMasz racje wOzu w 100% ,my kibice powinniśmy ten budżet tylko w niewielkim procencie dopełnia,ale póki co jest jak jest.....
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.11.2018, 19:40
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Bo tak powiedział Andrzej Iwan w hydepaku weszło w sobotę po meczu. Skoro takie info idzie oficjalnie w eter to coś jest na rzeczy.

Dlatego napisałem o meczach w tym roku bo mamy jage i lecha u siebieMasz racje wOzu w 100% ,my kibice powinniśmy ten budżet tylko w niewielkim procencie dopełnia,ale póki co jest jak jest.....
I oba mecze w grudniu. Jakiś idiota to układał. Żadnych rekordów frekwencji nie będzie. Zwłaszcza, jeśli przyjdzie już zima.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 12.11.2018, 19:41
Podejrzewam, że Iwan sporo informacji może mieć od Wojciecha Kwietnia, skoro jak sam podkreśla to jego dobry przyjaciel, a że chce kupić kub to pewnie wie to i tamto......
Odpowiedz cytując
Cygan82
Member

Stary 13.11.2018, 08:14
Dużo zależy od wyniku obu wyjazdów,jeśli zdobędziemy w nich powiedzmy 4pkt to frekwencję na jadze zakręcić się właśnie w okolicach 25-27 tyś,co do lecha termin jest chory całej kolejki a jeśli na jadze piłkarze wykręca dobry wynik to tez będzie ok na trybunach na lechu.....Ale to piłkarze muszą wlać paliwo w tryby tej maszyny aby ona działała
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 13.11.2018, 08:49
25-27? Zapomnij...
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 13.11.2018, 08:51
jak będzie 15 tys., to będzie dobrze, a na Lechu to w ogóle może być garstka, bo to jest chory i niedorzeczny termin...
Odpowiedz cytując
Cygan82
Member

Stary 13.11.2018, 13:03
Pożyjemy, zobaczymykto kocha ten wierzy
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 13.11.2018, 14:03
To w końcu .......nie. Zaległości w pensjach juz bardzo duże, nowy zaciag dostal pol pensji. Szacunek, ze grają ale granica wytrzymalosci musi byc blisko, nawet zarabiajac jak pilkarz te 3/4 misiace bez pensji to duzo. Jesli do przerwy zimowej nic sie nie zmieni to wtedy zaczna sie wezwania i wypowiadanie umow.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 13.11.2018, 14:21
kiedy wpływa pierwsza transza z CANAL PLUS
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 13.11.2018, 14:43
Nic się nie zmieni.
Dociągnięcie Wisła do zimy. Może.
I wszystko w końcu pier...nie.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.11.2018, 14:51
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Nic się nie zmieni.
Dociągnięcie Wisła do zimy. Może.
I wszystko w końcu pier...nie.
oj tam czarnowidzu!
Sprzeda się paru grajków za psi .... i będzie kasa na kroplówkę do lata. Nie można padać w połowie sezonu
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 13.11.2018, 15:01
szprotson napisał(a):Wyświetl post
oj tam czarnowidzu!
Sprzeda się paru grajków za psi .... i będzie kasa na kroplówkę do lata. Nie można padać w połowie sezonu
Oby to nie była taka sprzedaż jak latem miały być miliony za Carlitosa Arsenica a nawet Marcelo a dostaliśmy grosze.

Ja osobiście widzę ratunek tylko w transferach liczyłem na Kotala ze dalej będzie błyszczał jak na poczatku i innych...
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 13.11.2018, 15:02
Hmm a mnie zastanawia jedno. Dlaczego wobec tych wszystkich problemów na luzie dostaliśmy licencję?
Odpowiedz cytując
AlvaroTS
Member

Od: 12.2015

Stary 13.11.2018, 15:10
Bo licencje przyznaje się za okres rozliczeniowy do końca czerwca.
Odpowiedz cytując
rafalp_r22
Senior Member

Stary 13.11.2018, 17:41
AlvaroTS napisał(a):Wyświetl post
Bo licencje przyznaje się za okres rozliczeniowy do końca czerwca.
do końca marca nie czerwca
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.11.2018, 19:13
Widzę tu sporo nieścisłości które rodzą kolejne plotki.
Ktoś powiela przekaz o 4.5 miesiącach bez pensji. Tymczasem dziś Miga pisze że nowi gracze z letniego okna dostali na razie "pół pensji". Jeśli więc są od 1 lipca to zaległości na dziś dzień sięgają 3.5 miesiąca (1/2 lipca, sierpień , wrzesien, październik przeterminowany od 10 listopada czyli 3 dni). Jeśli jest inaczej to on mnie poprawcie.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.11.2018, 19:20
Trzy i pół, cztery i pół, poza kwestią pilnowania, aby nie przekroczyć magicznej granicy 3 miesięcy, niewielka różnica. Rzeczywiście wygląda to źle. Nie myślałem, że aż tak. Jest mi bardzo przykro.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 13.11.2018, 19:31
Wg. nowych przepisow to juz chyba nie jest 3 miesiace a 2. Granica.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.11.2018, 20:02
czaro napisał(a):Wyświetl post
Trzy i pół, cztery i pół, poza kwestią pilnowania, aby nie przekroczyć magicznej granicy 3 miesięcy, niewielka różnica. Rzeczywiście wygląda to źle. Nie myślałem, że aż tak. Jest mi bardzo przykro.
Nikt już tej granicy nie pilnuje , bo każdy z pilarzy mógłby rozwiązać kontrakt (po uprzednim ponagleniu o zapłatę).

Myślę że dla Zarządu jednak każda jedną pensja to spora różnica, więc nie bagatelizują tak tego.
Szkoda , że przy okazji tej sprawy wychodzi że i tak nie mieliśmy zaplanowanego spłacania miasta. Mówienie więc że zatory pieniężne są przez zablokowanie środków w spółce ekstraklasy na pewno nie poprawia naszych stosunków z miastem.
A to że przykro, to sprawa oczywista
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 13.11.2018, 20:07
A wiadomo kiedy dostaniemy pieniądze od C+? Ważne żeby piłkarze dostali cokolwiek zanim skończy się runda jesienna, bo inaczej różnie może być z motywacją.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 13.11.2018, 20:12
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Wg. nowych przepisow to juz chyba nie jest 3 miesiace a 2. Granica.
Chyba? Dwie minuty zajęło mi znalezienie tego co trzeba ...

Cytat:
3. Zawodnikowi przysługuje prawo do jednostronnego rozwiązania Kontraktu z winy
Klubu poprzez oświadczenie złożone Klubowi w formie pisemnej pod rygorem nieważności,
wyłącznie w następujących przypadkach:
1) Klub opóźnia się z zapłata na rzecz Zawodnika wynagrodzenia indywidualnego należnego
mu z tytułu profesjonalnego uprawiania piłki nożnej za okres co najmniej
dwóch miesięcy, pod warunkiem, iz po upływie tego okresu Zawodnik wyznaczy
pisemnie Klubowi dodatkowy termin zapłaty, nie krótszy niż 14 dni, z zastrzeżeniem,
iż brak zapłaty zaległości w pełnej wysokości spowoduje możliwość skorzystania
z prawa do jednostronnego rozwiązania Kontraktu z winy Klubu;
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 13.11.2018, 21:03
Brawo Ty. Nie chyba a napewno. Mnie jakos nie jest do smiechu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów