The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
squax
Junior Member

Od: 10.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2018, 00:28
Nasi piłkarze otrzymali chyba część zaległych pensji, bo dziś gra, a w szczególności zaangażowanie, wyglądała zgoła inaczej, aniżeli w poprzednich spotkaniach z Zagłębiem Sosnowiec i Piastem. Cieszy duża ilość sytuacji i gol Ondraska, martwi ogólna nieskuteczność. Jest nad czym pracować przez przerwę na kadrę. Mam nadzieję, że w rundę rewanżową wjedziemy z impetem. Arka i Miedź to drużyny w naszym zasięgu.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 11.11.2018, 00:38
Fajny mecz dla kibica. Powinniśmy zamknąć mecz w pierwszej połowie, mogło spokojnie być 5:2, tylko naszym się poje*ało i zaczęli strzelać jako pierwsi

Zwycięstwo oczywiście zawsze cieszy, ja bym jednak się za bardzo nie podpalał tym, mimo nieskuteczności, dobrym występem naszych piłkarzy, bo jednak pamiętać trzeba, że graliśmy z Zagłębiem Lubin - zespołem, który na ostatnie osiem meczów tylko dwa zremisował, a resztę przegrał (w tym w Pucharze Polski z III-ligowcem).

Co do sędziego - karny moim zdaniem bardzo miękki, żeby nie powiedzieć że z dupy i, z bólem to piszę, jednak ja bym nie uznał gola Pawła, pomógł sobie ręką. Ale może po prostu jestem niedouczony z przepisów/wytycznych.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.11.2018, 00:44
raindog napisał(a):Wyświetl post
Trochę radosny futbol z obu stron. Widać było więcej ruchu do piłki niz ostatnio, a przede wszystkim więcej biegania w ogóle, chociaż z tym pierwszym też bez szaleństwa. Inna sprawa, że byłem na wyjeździe i mecz widziałem tylko fragmentami, więc moja ocena może być niemiarodajna.

Te 3pkt to był obowiązek przy tylu 100% sytuacjach i fajnie, że udało się je wyrwać, mimo dramatycznej sytuacji. Z bramki się nie cieszyłem, bo byłem przekonany, że VAR ją anuluje... a tu taka niespodzianka. Myślę, ze Dawid, z całą sympatią do niego, powinien na chwilę odpocząć, i zwolnić miejsce dla Kamila. Zresztą Kamil, przy rywalu grającym praktycznie bez pressingu, byłby idealny do zdobywania terenu.
Skoro nie oglądałeś dokładnie spotkania to jednak jak sam przyznajesz Twoje oceny nie są miarodajne . Może lepiej po prostu nie oceniać?

Kort z Baszą zdominowali dzisiaj środek pola. Nie wiem jak można się do nich dzisiaj przywalać Już bardziej irytował.Boguski i choć doceniam bramke to to w kilku stuacjach zachował się jak junior a nie 34 letni zawodnik.
A i Wasyl fatalne spotkanie. Oczywiście w kolejnym meczu zagra z powodu kartek Bartkowskiego, ale pomimo szacunku i sympatii rozegranie całej rundy od deski do deski mu nie służy. Arsenić w końcu łapie rytm meczowy i czuję że już nie odda płacu gry.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.11.2018, 00:49
Nie będę oryginalny... Zabawa powinna skończyć się w I połowie przy wyniku MINIMUM 3:0.

W drugiej połowie sędzia podpiął Zagłębie do prądu dyktując karnego z totalnej ....y. Oglądałem tę sytuację kilka razy i żadnego faulu tam nie widzę. Nie rozumiem, dlaczego sędzie nie podszedł obejrzeć tej akcji na spokojnie.

Potem znów mieliśmy okazje do zdobycia bramki na 3:1 i uspokojenia gry, to strzeliliśmy sobie sami bramkę i to dosłownie.

Na szczęście wynik uratował Brożek, choć też myślę, że pomógł sobie ręką i dobrze to widać przy powtórce, gdzie kamera jest w dalszej odległości. Im bliżej kamera, tym mniej ta ręka jest widoczna.

Tak więc sędzia pomylił się wg mnie w obie strony i wynik jest ok. Trzy punkty, które były nam baaaaaaaaardzo potrzebne.
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Stary 11.11.2018, 00:51
Karherop napisał(a):
Skoro nie oglądałeś dokładnie spotkania to jednak jak sam przyznajesz Twoje oceny nie są miarodajne . Może lepiej po prostu nie oceniać?

Instat Index Boguskiego najwyższy w zespole.
Korta - najniższy.

IMO Boguski jeden z najlepszych dzisiaj, Korcik prosi się o ławkę o pewnego czasu. I może ją niebawem dostać, skoro Halilović wraca.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.11.2018, 00:57
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
(...)

Co do sędziego - karny moim zdaniem bardzo miękki, żeby nie powiedzieć że z dupy i, z bólem to piszę, jednak ja bym nie uznał gola Pawła, pomógł sobie ręką. Ale może po prostu jestem niedouczony z przepisów/wytycznych.
Nie wiem gdzieś tą rękę widział. VAR nie widział, na powtórkach widać, że odbił ciałem, poniżej ręki. Idze, idze , bajoku!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 11.11.2018, 01:07
Tu jest nawet w zwolnieniu (od 28 sekundy). Odbiera na klatę i nie ma żadnego ujęcia, które by wskazywało, że mu się piłka odbiła od ręki.

https://ekstraklasa.tv/bramki/wisla-...-meczu/qe2ws1q
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.11.2018, 01:11
Fajny mecz, dobrze się to oglądało zwłaszcza w pierwszej połowie. Fajne wychodzenie do kontr, trochę brak szczęścia (słupek, poprzeczka), trochę skuteczności. Na tle słabego przeciwnika nieźle to wyglądało. W porównaniu z poprzednimi meczami więcej było gry bez piłki, pokazywali się do podań i to dawało efekty.
Trochę szczęścia w końcówce, ale tak to bywa - co los nam zabrał w Warszawie to oddał w Krakowie
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Stary 11.11.2018, 01:29
pepe72 napisał(a):
Nie wiem gdzieś tą rękę widział.

https://twitter.com/yarema_/status/1061374147794817026

Coś jeszcze?
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.11.2018, 02:51
To była ręka Boga!

raindog napisał(a):Wyświetl post
Ręka na 100% była, ale był przepis, że jeżeli piłka odbija się od zawodnika, a później trafia w rękę przez przypadek, to jej nie ma. Czy trafiła przez przypadek? Jak dla mnie, brami Brożka nie powinno być, jak i karnego dla Zagłębia.

...chociaż, ruchu ręki do piłki nie było, wiec bramka słusznie uznana. Kontakt piłki z ręką ewidentny. Ręka zatrzymała odchodzaca piłkę.
Ruchu nie było ale to sie kwalifikuje pod błąd techniczy i bramka nie powinna być uznana. Ale suma sumarum wyszliśmy na 0, bo jeśli takie karne mają gwizdać to ja przepraszam bardzo.

Co do meczu to według mnie grały 2 drużyny:
Jedna grała na zwolnienie trenera
Druga grała bez pensji od połowy czerwca

Jedna i druga robiła wszystko, żeby nie zrobić korzystnego wyniku.
W końcu udało się to gościom. Byli bardziej zdeterminowani, żeby wtopić. Dziś wygrała gra na zwolnienie trenera

A tak na poważnie. 5:0 do przerwy tak to powinno wyglądać. A co jest? 2:2 i męka do 96 minuty o bramke zwycięzką z paralitykami grającymi w chodzonego bez ambicji. Wiem takie mecze się zdarzają, tylko nam sie to zdarza od meczu z Legią w każdym meczu. Nie jest to więc przypadek. Basha robi łaskę, że gra. Nie ma takiego zaangażowania w gre jak na początku sezonu. Nie ma tej gry z początku sezonu, gdzie fajnie pod pressingiem potrafiliśmy wyprowadzać pilke od tyłu. Szkoda. Widać, że jak nie ma sianka to nie ma granka. Zaległości w wypłatach poodują obecną słabą formę.

Boje się co będzie z drużynami, które wyjdą na nas zaangażowane. Zresztą namiastke mieliśmy z słabiutkim Sosnowcem i bardziej poważnym Piastem...

Ale co by nie powiedzieć mamy 25 pkt i brakuje min. 15 do tego, żeby awansować do ósemki i do tego, żeby się utrzymać. 5 zwycięstw. Tylko...
Ostatnio edytowane przez regan : 11.11.2018 o godz. 02:59.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.11.2018, 06:51
Była ręka ale zbyt kiepsko to widać na powtórkach. Sędziowie nie podjęli ryzyka.

Forma jest jaka jest nie przez brak zaangażowania czy wypłat. Nie da się być w szczycie formy fizycznej nonstop. W ostatnim okresie mamy w tym względzie lekki dołek, który był łatwy do przewidzenia. Po prostu musiał nastąpić patrząc na to jak wyglądaliśmy od 1 kolejki.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.11.2018, 07:11
brawo.
Remis by bolał...

Czy była ręka? sędzie nie odgwizdał więc uznał że nie.
Zagłebie zagrało Wisłe ze Piastem, powinni wyjechać z 5.
Wnioski po meczu :
Maciek Skorża dałby duzo za takiego pilkarza jak Zdenek. Wczoraj podwajany, czasem potrajany a udawalo mu sie pilke utrzymac czy zgrać. Imaz mi sie podobal pod koniec bo widac ze gral dla druzyny (vide głebokie powroty) Boguś zagrał swoje i tak samo swoje od jakiegos czasu gra...Bartkowski. Powiem tak - ten chłop nic nie daje druzynie. Nic.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 11.11.2018, 07:30
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
https://twitter.com/yarema_/status/1061374147794817026

Coś jeszcze?
Nawet bez minimalnego kontaktu opanował by piłkę, nawet lepiej by mu do przodu poszła a nie pod nogę.
Odgwizdanie tego było by kontynuacją s....ysynstwa odgwizdania karnego w naszym polu karnym gdzie typ z Lubina sam wszedł pod wyskakującego Wasyla.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.11.2018, 07:45
Wychodziłem ze stadionu z mieszanymi uczuciami.
1. Przy Hymnie miałem ciary....
2. Przy stanie 2:0 byłem w euforii
3. Do końca pierwszej połowy chciałem rzucać paniami lekkich obyczajów, ale siedziałem na Vipach
4. W drugiej połowie chciałem pogryźć krzesełko
5. Na koniec uszło ze mnie powietrze...
Generalnie - wychodziłem zadowolony, ale niesmak pozostał

Czy tylko ja mam wrażenie, że środek pomocy gra "niechlujnie" ?
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 11.11.2018, 09:30
VARowcy to chyba tak z respektu dla legendy Brożka

szkoda że Kort i Boguski się zabawili w Pawła (nie)wykorzystując swoich 200% okazji (sam na sam)

ale trzeba przyznać że Hładun miał dzień konia , chyba lepszy niż Buhalik w Poznaniu...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.11.2018, 09:57
regan napisał(a):Wyświetl post
To była ręka Boga!

Ruchu nie było ale to sie kwalifikuje pod błąd techniczy i bramka nie powinna być uznana. Ale suma sumarum wyszliśmy na 0, bo jeśli takie karne mają gwizdać to ja przepraszam bardzo.
Cos pomieszales .

Obecne są takie wytyczne (pojebane) że jak przyjmujesz piłkę w polu karnym i piłka odskakuje ci tak że trafiasz we własną rękę jest to uznawane jako błąd techniczny i w takiej sytuacji NIE GWIZDA się rzutów karnych. Czy li podejrzewam że w tym wypadku było podobnie Brożek polskim błąd przy przyjęciu dotknął piłkę ręką nieumyślnie więc według wytycznych ręki nie ma
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 11.11.2018, 10:15
Tu powinno być 4:2 albo i 5:2...można teraz gdybyać co by było gdyby...liczą się 3pkt
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.11.2018, 10:56
Bardziej ewidentny bład sedziego przy karnym niz przy sytuacji Brozka, ja tam nie widze z tego linka z twittera by go pilka musneła, moze w Lidze+Extra lepiej pokaza ta sytuacje. Ogolnie powinnismy tutaj wygrywac po pierwszej polowie 4-0, walnac prosto w bramkarza kazdy potrafi, ale dobic rowniez prosto w bramkarza to juz jest sztuka do tego dochodzi sam na sam Korta, spieprzył strzał konkretnie a z Hladuna boga zrobili, smiech. Zagłebie nic nie grało, bramka z karnego, ktorego byc nie powinno a do tego samoboj ale sami moglismy sobie pluc w twarz. Wspaniała koncowka, juz straciłem nadzieje na bramke a tu taka niespodzianka, jezeli dla takich bramek wrocił Brozek to niech siedzi jak najdłuzej.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 11.11.2018, 11:09
Dobry nasz mecz tylko ta nieskuteczność remis byłby bardzo niesprawiedliwy.

Jestem mocno zbudowany postawa naszych piłkarzy na pewno zaległości maja wpływ czasem na nasza postawę meczach ale nie widzę możliwości aby świadomie ktoś tu odpuszczał.

Dotrwać do zimy i oby po kogoś zgłosił sie chętny na transfer za kilka milionów złotych.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.11.2018, 11:09
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Cos pomieszales .

Obecne są takie wytyczne (pojebane) że jak przyjmujesz piłkę w polu karnym i piłka odskakuje ci tak że trafiasz we własną rękę jest to uznawane jako błąd techniczny i w takiej sytuacji NIE GWIZDA się rzutów karnych. Czy li podejrzewam że w tym wypadku było podobnie Brożek polskim błąd przy przyjęciu dotknął piłkę ręką nieumyślnie więc według wytycznych ręki nie ma
Ty cos pomieszałeś. Nie ma takich przepisów, że jak masz korzyść, po dobicu piłki ręką po złym przyjęciu (a widać w tym przypadku jak byk, że jakby nie obiła się od ręki to by mu wyleciała do zewnątrz na gorszą, lewą nogę i miałby gorszy kąt do uderzenia), to nie ma przewinienia.
Nie zakłamujcie rzeczywistości, bo jakby tak Wisła straciła bramkę zwłaszcza w meczu z Legią to byście memy robili w stylu jak Legia nie może to sędzia pomoże
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 11.11.2018, 11:20
Ręka ewidentna, na powtórce (tej z twitta) widać, że piłka zmieniła w pewnym momencie kierunek lotu . W pewnym momencie = po kontakcie z ręką Pawła.

Karny dla Zagłębia "z tylno-dolnej" części ciała.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Ronaldo
Member

Od: 03.2017

Stary 11.11.2018, 11:20
Dobrze się oglądało te stwarzane sytuacje,przypomniały się stare dobre czasy.
Brożek klasa,Bartkowski perfekcyjne dogranie,asysta stadiony świata (Beckham,Figo nie powstydziliby się takiej asysty)

Duże nadzieje wiążę z powrotem Hailovicia.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 11.11.2018, 11:26
Ronaldo napisał(a):Wyświetl post
Dobrze się oglądało te stwarzane sytuacje,przypomniały się stare dobre czasy.
Brożek klasa,Bartkowski perfekcyjne dogranie,asysta stadiony świata (Beckham,Figo nie powstydziliby się takiej asysty)

Duże nadzieje wiążę z powrotem Hailovicia.
Zapomniałeś o perfekcyjnym wyskoku w finalnej akcji Tosika! Brawo Paweł, darmowe piwo od Wasyla pewne
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Od: 12.2011

Stary 11.11.2018, 11:30
Może Brożek wchodzący jako dżoker na ostatnie 20 minut trudnych meczów się nam jeszcze przyda? Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale może jeszcze półtorej roku pogra.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 11.11.2018, 11:33
Ty cos pomieszałeś. Nie ma takich przepisów, że jak masz korzyść, po dobicu piłki ręką po złym przyjęciu (a widać w tym przypadku jak byk, że jakby nie obiła się od ręki to by mu wyleciała do zewnątrz na gorszą, lewą nogę i miałby gorszy kąt do uderzenia), to nie ma przewinienia.
Nie zakłamujcie rzeczywistości, bo jakby tak Wisła straciła bramkę zwłaszcza w meczu z Legią to byście memy robili w stylu jak Legia nie może to sędzia pomoże
Ja nie wiem, czy coś takiego jak "korzyść" w przypadku zagrania ręką, jest w ogóle rozpatrywane w przepisach. Może i powinno, ale wydaje mi się że nie jest, choć mogę się mylić.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 11.11.2018, 11:54
W derbach Trójmiasta był karny dla Arki po podobnym zagraniu
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.11.2018, 12:02
Zerknijcie na sytuację Kudły w meczu Płocka z Sosnowcem (przed polem karnym zatrzymał piłkę ręką, ale na szczęście dla niego: wcześniej dosłownie musnął piłkę głową/grzywką). Tam zastosowano ten sam przepis co przy golu Brozia.
Bardzo mi się dzisiaj podobała asekuracja. Kostal, Imaz i przede wszystkim Boguski (dopóki miał siły) bardzo fajnie potrafili załatać dziury jak Pietrzak lub Bartkowski zapędzali się pod bramkę Zagłębia.
A Kort może i nie jest w formie z lipca/sierpnia, ale i tak jego gra bez piłki jest dla nas niezbędna.
Wie ktoś co z Bashą?

A i Wasilewski + Arsenić >>> Wasilewski + Sadlok. Pietrzak chyba zagrał najlepszy swój mecz od momentu powołania do Reprezentacji.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.11.2018, 12:15
Tylko niechlujnej grze zawdzięczamy to, że ten mecz nie był rozstrzygnięty w pierwszej połowie. Dwie setki Korta i byłoby po wszystkim. Piszę o nim, bo jego sytuacje irytowały najbardziej, on sam podjął w tym meczu kilka fatalnych wyborów, ale i tak chyba nieco rozbudził się w porównaniu do tego, co było ostatnio.

Dziwnie gra nasza drużyna. Robi akcje z niczego, grając na granicy ryzyka, ale często te ryzykowne podania nie wychodzą i wówczas sprawia to wrażenie niechlujstwa. W szczególności do takiej gry nie nadają się nasi boczni obrońcy.

Bramki stracone - pechowe. Bramka zwycięska - fartowna. Ale króla się nie sądzi, król jest jeden, ma sto lat i trochę człapie, ale jak przyjmie i uderzy, to wychodzi na to, że wciąż jest lepszy od tych młodych i zdolnych.

Moim zdaniem fajny mecz Ondraska i Boguskiego.

Nie wiem, ile kosztuje bramkarz Zagłębia i czy gra tak, jak wczoraj na co dzień, ale jak już sprzedamy tego naszego Lisa pola karnego za miliony euro, to moglibyśmy przeznaczyć to, co zostanie po spłaceniu długów właśnie na tego chłopaka
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 11.11.2018, 12:17
Z tym bym się kłucia że.mial korzyść z tym zagraniem ręką. Piłka daleko by nie odskoczyła. Myślę żeby doskoczył do niej i uderzyl
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 11.11.2018, 12:24
Pewnie by uderzyl ale o bramke byloby ciezej.

Reka byla jak nic.

W jednej powtorce widac i nie ma dwoch zdan. Tu sedzia dal ciala na nasza korzysc.
Ciekaw jest co powiedza o karnym bo jak dla mnie nie bylo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów