The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2018, 22:43
AOT napisał(a):Wyświetl post
Jest prosty sposób na naprawę finansów klubu. Wszystkim, którzy tu .......ą 3 po 3 zamknąć możliwość komentowania dopóki nie przedstawią dowodu zakupu karnetu. Mielibyśmy rekordy frekwencji albo zamknięcie forum. Sytuacja WIN-WIN!
Dowód sprzedaży karnetu, udziału w akcji Wisła Kraków to nasza historia, w akcji 12 bohater, w akcji WisłaTylkoPrzyReymonta, akcesu do socios, zrzutki na fundację ReymonTTa22 oraz paragonu z zakupu wiślackiego piwa.

A może jeszcze frytki do tego...

Ludzie drodzy, nikt nie daje swojemu klubowi tyle, ile ostatnio en masse dali kibice Wisły. Żaden klub w Polsce nie ma tak wiernych i gotowych do pomocy kibiców. Ale są pewne granice, które wstyd przekraczać. Opieprzanie ludzi (zwłaszcza tutejszego grona forumowiczów) o to, że za mało dają od siebie, bo nie kupili tego czy owego brzmi jak niesmaczny żart.

Jeśli odpowiedzią zarządu na kolejne de facto darowizny kibiców na rzecz klubu ma być "dajcie więcej, bo my se z niczym nie radzimy, ale tego nie przyznamy, w sumie to nie powiemy też jaka jest sytuacja i na co wydaliśmy poprzednie zbiórki", to ja przepraszam, ale każda formuła może się wyczerpać.

Ja sobie plakatami, certyfikatami, koszulkami dla dzieci (które nota bene przyszły, kiedy już dzieci z nich wyrosły), gadżetami czy biletami z meczów, na których nawet nie byłem mogę tapetować pokój.

I dalej nie wiem czy zarząd ma jakąkolwiek wizję tego, jak wyjść z problemów. Dalej nie wiem, czy to, co robię ma sens, może trzeba było za te pieniądze kupić coś dzieciakom, bo nie mam pojęcia czy zarząd ogarnął już excela.

Kibice nie utrzymają klubu. Nie w tej sytuacji finansowej. Mniejsza o to, czy miałoby to być utrzymywanie ze zbiórek czy z biletów/karnetów. Jeśli zarząd jeszcze się nie zorientował i ciągle żyje nadzieją, że zaraz zacznie przychodzić średnio 25 tys. na mecz i "jakoś to będzie", to źle to widzę, bardzo źle.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 09.11.2018, 05:36
regan napisał(a):Wyświetl post
Zaklinacie rzeczywistość pisząc o kwotach wyjętych z dupy. Jakiś 20 milionach, jakiś długów za stadion, jakiś 6-7 mln dla piłkarzy. Źródło poproszę tych "rewelacji".
Jak duży dług ma dziś Wisła?
Spółce co roku, od lat, brakuje około 20 mln zł, które zapewniłoby jej płynne, niezakłócone żadnymi opóźnieniami funkcjonowanie.
Źródło: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...perwizjera.amp
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.11.2018, 07:08
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Kibice nie utrzymają klubu. Nie w tej sytuacji finansowej. Mniejsza o to, czy miałoby to być utrzymywanie ze zbiórek czy z biletów/karnetów. Jeśli zarząd jeszcze się nie zorientował i ciągle żyje nadzieją, że zaraz zacznie przychodzić średnio 25 tys. na mecz i "jakoś to będzie", to źle to widzę, bardzo źle.
Otóż to. Ja wiem, że każdy karnet czy bilet jest ważny, ale nie tędy droga do utrzymania klubu na poziomie ekstraklasowym. W Polsce nie ma klubu, który mógłby "wyżyć" z kibiców. Wg mnie to jest realne w klubach, gdzie stadiony takie jak np. Lechii są zapełniane w 90% w każdym meczu.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 09.11.2018, 07:55
@MaLk kibice nie utrzymają klubu? 18x30000x40zł= 21 600 000,00 zł kibice mogliby spokojnie utrzymywać klub ale mają na to wyjebane, bo wolą .......ić smutne posty na necie niż kupić jebany bilet za jakieś frytki (2-4 paczek szlugów). w sieci każdy z nich mocno wspiera Wisłę, wpłaca tysiące a później wychodzi że w całej akcji brało udział 3 tys. osób... jeżeli my nie zmienimy mentalności to nie zasługujemy na lepsze traktowanie, bo i za co? za to ciągłe ujadanie i nie dawanie nic od siebie? karnet na rok na D to 320 zeta. śmiech ....a na sali, 88 groszy dziennie. kosmiczna kwota. za to na szlugi wydać w miesiącu 200-300 zł żaden problem, na zdrowie ....a. jestem w....iony, bo pomagam jak tylko mogę a później czytam tak chujowe wpisy że mam ochotę ich autorów mordować. możecie się ze mną nie zgadzać, możecie .......ić dalej że jest źle, że Wisła jest na skraju upadku ale ja będę miał czyste sumienie, bo robię wszystko żeby jej pomóc ale Wy sobie przemyślcie swoje zachowanie. przepraszam ale nie wytrzymałem.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 09.11.2018, 09:16
Drogi Psycholu , wiem że masz dobre chęci ale lamentujesz w stylu "jaki ten świat jest k...a niesprawiedliwy " .A ten świat jest własnie taki jaki jest ! Czyli bez konkretnych działań Zarządu (przemyślany marketing ale nie tylko) nie wzrośnie ilość widzów na R22 . O tym świadczy analiza historii oraz życiowe doświadczenie . Mało tego , zgadzam się ze zdaniem MaLka że kibice Wisły robią dużo . Czy mogli by więcej ? Zapewne ale tu dochodzimy do sedna problemu , które Ty pomijasz .
Otóż Zarząd powinien jasno przedstawić w jakiej jesteśmy sytuacji i do czego zmierzamy. A Zarząd obecnie uprawia politykę strusia , która w mojej ocenie jest niewłaściwa a na pewno mało kogo mobilizująca do działania.
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 09.11.2018, 09:29
Do cen z biletów o których pisze PSYCHOLTSW należy dodać też dodatkowe wpływy z cateringu gadżetów i przede wszystkim sponsorów bo jeśli na mecz przyjdzie Ci 30tys ludzi a nie 12tys to wiadomo że możesz sporo więcej ugrać u firm sponsorskich.

Byłoby pięknie....No ale niestety nie ma się co łudzić że bez sukcesów sportowych na mecze tydzień w tydzień będziemy mieć 30tys ludzi. Jest 7-8 tys ludzi którzy są zawsze, 2-3 tys. którzy przychodzą od przypadku do przypadku i 15 tys którzy chodzą tylko na lecha legie i żydków.

Inna sprawa to jednak ten zarząd. Jeśli nie umiesz dobrze prowadzić klubu to nawet jakbyśmy mieli te dodatkowe 15 mln z biletów to nie jest powiedziane że by były dobrze rozdysponowane.

Sporo osób wychodzi z założenia, że te pieniądze są marnowane i nie chcą w tym uczestniczyć. Ja ze swojej strony kupiłem karnet, koszulkę, chodzę na 90% spotkań u siebie, korzystam z cateringu, namawiam znajomych żeby również się wybrali na Reymonta bo im więcej nas będzie tym będzie łatwiej, ale klucz chyba jednak tkwi w dobrym zarządzaniu a tego w naszym klubie raczej nie ma...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.11.2018, 09:34
Zgadza się z każdym z Was po trochu. Nie możemy jednak tylko czekać na ruchy zarządu - powinniśmy brać sprawy w swoje ręce.

Zachęcam Was wszystkich do przemyślenia wstąpienia w szeregi Socios Wisła Kraków. Po miesiącu zapisów generujemy około 100 k pln rocznie. Przy tysiącu członków, kwota rocznych składek oscylowałaby w okolicach 1 mln pln - uważam, że mając taki budżet, władze klubu musiałyby się zacząć liczyć z taką organizacją, z jej zdaniem w kwestii pewnych decyzji podejmowanych w klubie.

My naprawdę możemy więcej, niż się wielu wydaje. Trzeba tylko się zorganizować, zacząć iść wspólnie w jednym kierunku, pomagać z głową.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.11.2018, 09:39
@serek.c2 bardzo dobrze napisane, zacznijmy realnie pomagać a nie tylko narzekać. od utyskiwania nigdy nic się nie zmieni. masz jakiś pomysł zaproponuj go, może uda się go wprowadzić w życie ku chwale naszej Wisełki! nie możemy tylko smęcić w necie, pamiętajcie Wisła to my wszyscy, każdy z nas bez wyjątków!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.11.2018, 09:52
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Drogi Psycholu , wiem że masz dobre chęci ale lamentujesz w stylu "jaki ten świat jest k...a niesprawiedliwy " .A ten świat jest własnie taki jaki jest ! Czyli bez konkretnych działań Zarządu (przemyślany marketing ale nie tylko) nie wzrośnie ilość widzów na R22 . O tym świadczy analiza historii oraz życiowe doświadczenie . Mało tego , zgadzam się ze zdaniem MaLka że kibice Wisły robią dużo . Czy mogli by więcej ? Zapewne ale tu dochodzimy do sedna problemu , które Ty pomijasz .
Otóż Zarząd powinien jasno przedstawić w jakiej jesteśmy sytuacji i do czego zmierzamy. A Zarząd obecnie uprawia politykę strusia , która w mojej ocenie jest niewłaściwa a na pewno mało kogo mobilizująca do działania.
Nie chcę tutaj specjalnie bronić Zarządu, ale już od czasów drugiego wejścia do klubu Bednarza finansowo jest źle i kolejne "prezesury", nigdy nie mówiły jak jest wspaniałe (co najwyżej jak może być za 2 lata). Ile już razy Sarapata mówiła że stan finansów jest kiepski i potrzebuje na wsparcia kibiców? Potem zawsze ja wyśmiewano że powtarza stare śpiewki o 20 koła kibiców na meczu. A przecież dla każdego inteligentnego człowieka nie wszystko musi być podane na tacy, aby wiedział o co chodzi.
Poza tym, nie wiem czy naszym interesie jest aby TVN mówił że Wisła jest bankrutem? To ma nam biznes przyciągnąć do klubu?

Póki co w całej obecnej sytuacji zastanawia mnie co innego . Nie widzę nerwowych ruchów klubu, choć wg wielu mamy nie przetrwać zimy. Spodziewałbym się w takiej sytuacji "wyprzedazy" piłkarzy, a nie testowania piłkarzy z Afryki i negocjowania ich kupna. Te ruchy wskazują że w klubie jest myślenie na dłużej niż pół roku, z tym że mocno opieramy się na dobrej woli podmiotów jakim wisimy kasę (w tym piłkarzom).
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.11.2018, 09:54
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Póki co w całej obecnej sytuacji zastanawia mnie co innego . Nie widzę nerwowych ruchów klubu, choć wg wielu mamy nie przetrwać zimy. Spodziewałbym się w takiej sytuacji "wyprzedazy" piłkarzy, a nie testowania piłkarzy z Afryki i negocjowania ich kupna. Te ruchy wskazują że w klubie jest myślenie na dłużej niż pół roku, z tym że mocno opieramy się na dobrej woli podmiotów jakim wisimy kasę (w tym piłkarzom).
A z drugiej strony w środę zarząd pożycza kasę na opłacenie meczu, który ma być w sobotę...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.11.2018, 10:04
circus po prostu circus
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 09.11.2018, 10:13
Wisła to My wszyscy A później na meczu się w japę wyłapuje jak się nie wielbi Ruchu... ot taka mała dygresja
Odpowiedz cytując
rafalp_r22
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 09.11.2018, 10:16
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ile już razy Sarapata mówiła że stan finansów jest kiepski i potrzebuje na wsparcia kibiców?
Właśnie ile razy Sarapata mówiła ze stan finansów jest co raz lepszy, że zmniejszamy zadłużenie, że nie ma się czym martwić. Jak Prezesem może być osoba która w budżecie założyła 8mln PLN ze sprzedaży Carlitosa?
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.11.2018, 10:22
@sebanop gdzie taka sytuacja miała miejsce i kiedy? możee być na priv
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 09.11.2018, 10:27
Niejednokrotnie na sektorze D
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 09.11.2018, 10:31
Tak się dziwnie ułożył terminarz, że po prostu nie ma wpływów z biletów na oczekiwanym poziomie...
29 września mecz z Koroną - sobota 20:30 - na stadionie 11.100 widzów

Kolejny mecz

29 października z Zagłębiem - poniedziałek 18:00 na stadionie 11.243 widzów (niesamowita frekwencja a le z drugiej strony w tę ilość są wliczone dzieciaki, które otrzymały bilety w podziękowaniu za fantastyczny doping na derbach)
10 listopada - mecz z Lubinem - sobota 20:30 na czwartek jest sprzedanych 6301 biletów i karnetów)
Kolejny mecz w Krakowie 8-9 grudnia z Jagiellonią

Klub, dla którego wpływy z dnia meczowego obecnie mają olbrzymie znaczenie dla płynności finansowej na przestrzeni 2 miesięcy ma 4 mecze u siebie - i ot tym mówiła Sarapata czy też Głowacki, że przewidują moment gdy będzie strasznie ciężko i jest ....
Kibice natomiast jak widać chociażby po 2 z tych 4 meczów dopisują raczej średnio - porównując - na meczu z Lechią było nas ponad 23 tys widzów czyli 2 razy więcej niż na pozostałych 2 spotkaniach!!!
Część kibiców oczekuje, że Zarząd - ogłosi stan finansów klubu i zapaść bo wtedy to na pewno już sponsorzy ruszą drzwiami i oknami, albo żeby Zarząd podał się do dymisji, albo żeby ktoś przyjechał na białym koniu z kilkoma workami pieniędzy....
Wszyscy wiedzą, że w klubie jest bieda, wszyscy widzą, że w stosunku do stanu finansów wynik sportowe są więcej niż przyzwoite, że nie ma kasy na cokolwiek, ale wszyscy dookoła są winni, wszyscy dookoła powinni wyłożyć kasę na klub, zakupić kilka nowych gwiazd, a wówczas Pan kibic może zdecyduje się na przyjście na stadion...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.11.2018, 10:36
rafalp_r22 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie ile razy Sarapata mówiła ze stan finansów jest co raz lepszy, że zmniejszamy zadłużenie, że nie ma się czym martwić. Jak Prezesem może być osoba która w budżecie założyła 8mln PLN ze sprzedaży Carlitosa?
Jak w Legii prezesem moze byc Mioduski, ktory zalozyl w budzecie 40 milionow czy tam ile z awansu do LM/LE?
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 09.11.2018, 10:48
Mioduski ma kase aby dziure pokryc. Sarapata nie.

Tak przy 1 mln od socios to juz jest jakas sila. Tylko czy wystarczajaca aby miec sprawny zarzad, ktory tymi pieniedzmi zarzadza?

Te wszystkie akcje sa potrzebne bez 2 zdan tylko, niestety w eklasie na samych kibicach to sie nie zepnie. Naprawde nie liczmy ze 20-30K kibicow na mecz I jestesmy potentate. Kto ma w tej lidze taka srednia to nie UK czy DE.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.11.2018, 10:53
@MB1906 to bądźmy prekursorem, mieliśmy jako pierwsi zegar na stadionie to możemy mieć jako pierwsi średnią frekwencję powyżej 25k.
@sebanop akurat chodzę na D i widziałem pewne rzeczy ale to raczej nie za to, że ktoś nie okazuje sympatii Ruchowi ;-) btw być może masz rację, będę to obserwował.
@funkykoval uderzasz w sedno jak kilku Twoich poprzedników, szkoda tylko, że większość kibiców Wisły nie przykłada do tego ręki aby ratować nasz klub...

mądrze piszemy ale co z tego wynika? z samego pisania nic, zawsze musi być działanie. bez tego ani rusz...
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 09.11.2018, 10:56
Ze swojej stronym decuzja podjeta rzucam fajki kasa idzie na socios od grudnia bo mnie wyjazd zimowy pociagnal w Listopadzie Z frekwencja nie pomoge niestety mieszkam pod stolyca i na meczach jestem od swieta.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 09.11.2018, 10:57
Zaraz, zaraz. Mioduski ma kase, ale w budzecie klubu będzie to uwzględnione jako pożyczka, więc chuja a nie będzie cokolwiek załatane. Coś ala nasza sytuacja z Cupiałem i TF.
Ja tylko zwracam uwagę, że takie "prezesowania" to nie tylko nasza bolączka.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 09.11.2018, 11:00
Nie wiem jak bedzie to zalatwione ale generalnie klub ma za co funkcjonowac. Mysmy tak 2 dekady funkcjonowali.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 09.11.2018, 11:04
I teraz nam to się przecież głównie odbija czkawką. Dokładnie takie prezesowanie. Nie Sarapaty, tylko Cupialowych Basalajow, Bednarzy, Gaszynskich i reszty. Nie wspomnę już o długach, które nam "darowano" bo jakby nie to, to już dawno by było zaorane.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.11.2018, 11:06
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
A z drugiej strony w środę zarząd pożycza kasę na opłacenie meczu, który ma być w sobotę...
Słyszałem o tym. Ja jednak z dystansem odbieram hasła: "klub nie ma 100 tys na opłacenie meczu" . W realiach które ją sobie wyobrazam, klub ma na dzień X dziesiątki różnych zobowiązań z czego miasto to jeden z kilku.. i następuje decyzja które płacimy najpierw.

Z Wisła było przez chwilę lepiej, ale pozornie. Działania Junco na jesieni 2017. (oczywiście za wiedzą Sarapaty), doprowadziły do drastycznego pogorszenia sytuacji... A sprawa z miastem nas urządziła na całego.
Oczywiście równie dobrze gdybyśmy sportowo zajęli 14 a nie 6 miejsce w lidze mogłoby być jeszcze gorzej, ale nie prowadzę takich kalkulacji by to przesadzić.

Ja po Zarządzie nie spodziewam się że powie kibicom "eureka, mamy sposób by w 3 lata załatać 20 milionowa dziurę", bo po prostu takich magicznych sposobów nie ma. Sam TS tego nie ogarnie. Można liczyć na sprzedaż młodych zawodników z zyskiem, ale to i tak na tym etapie wróżenie z fusów. Klub na ten moment przyjął wariant oszczędnościowy, który nie generuje nam dużych kosztów
bieżącej dzialanosci i za to na pewno maja dużego plusa. Uważam że jakby nie balast starych zobowiązań to nawet bylibyśmy na finansowym plusie. Nieznacznym ale jednak.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 09.11.2018, 11:14
@wiesniak842 Tak. Jesli zalozymy, ze Mioduski kiedys zarzada(bedzie drenowal klub) zwrotu kasy to bedzie z nimi krucho. Pamietaj, ze nas do pelni szczescia sprzedano oszustowi a pozniej przejal nas TS nie smierdzacy groszem. Wisle naprawde trafila na serie "niefortunnych" zdarzen oprocz tego, ze Cupial spakowal zabawki I sobie poszedl.

@Karherop Z Wisla bylo przez chwile lepiej bo zarzad mial w dupie placenie za najem a teraz nas to dobila.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 09.11.2018, 11:34
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
@wiesniak842 Tak. Jesli zalozymy, ze Mioduski kiedys zarzada(bedzie drenowal klub) zwrotu kasy to bedzie z nimi krucho. Pamietaj, ze nas do pelni szczescia sprzedano oszustowi a pozniej przejal nas TS nie smierdzacy groszem. Wisle naprawde trafila na serie "niefortunnych" zdarzen oprocz tego, ze Cupial spakowal zabawki I sobie poszedl.

@Karherop Z Wisla bylo przez chwile lepiej bo zarzad mial w dupie placenie za najem a teraz nas to dobila.
Jasna sprawa. Ja tylko mam po prostu problem z oceną całokształtu pracy pani prezes. To, ze sie nie ustrzegła błędów jest oczywiste. To, że będzie popełniała błędy również było oczywiste. Tak samo oczywiste było, że sam TS raczej nie podoła z utrzymaniem klubu na tym samym poziomie dostając na dzień dobry tyle i tyle długów. Duzo łatwiej by mi było oceniać i wyciągać wnioski jeśliby TS przejął klub "czyściutki" jak łza.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 09.11.2018, 11:45
Prawda. Tylko w mojej ocenie, niektore bledy sie powtorzyly i to juz jest karygodne. Np. PR-owe.

Zarzadzanie jako takie w sporcie jest trudne bo wynik poprostu czesto jest w glowie i nogach pilkarza I tu, ze tak powiem dziala efekt motyla. Ale naprawde nie potrafie zrozumiec, ze Pani prezes w pewnych dziedzinach nie otoczyla sie specjalistami. We wspomnianym PR ale przede wszystkim finanse. Tam poprostu potrzebny byl/jest ktos od budzetowania tzw dyrektor finansowy tabelkowicz, ktory przyjdzie do Prezes i powie, Marzena wszystko pieknie ale to sie nie spina musimy odpuscic i przyciac.

Nie jestem tak blisko klubu ale z tego co sie przewija to my mamy ksiegowa i tyle to za malo. Prowadzi ksiegi ale nie wyciaga wnioskow I nie robi prognoz.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 09.11.2018, 16:39
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jasna sprawa. Ja tylko mam po prostu problem z oceną całokształtu pracy pani prezes. To, ze sie nie ustrzegła błędów jest oczywiste. To, że będzie popełniała błędy również było oczywiste. Tak samo oczywiste było, że sam TS raczej nie podoła z utrzymaniem klubu na tym samym poziomie dostając na dzień dobry tyle i tyle długów. Duzo łatwiej by mi było oceniać i wyciągać wnioski jeśliby TS przejął klub "czyściutki" jak łza.
Ale własnie nie przyjęto klubu "czyściutkiego" tylko z balastem . I dlatego trzeba było stworzyć plan wyjścia z długów , tym bardziej że Cupiał pozostawił też kilka aktywów (choćby Brlek ,Mączyński) . Trzeba było na początku przyjąć strategię oszczędnościową , nie szastać groszem i myślę że właśnie tak koło dzisiejszej daty bylibyśmy klubem ze spłaconymi długami i mieli dobre perspektywy. Ale wybrano wariant inny , karuzele trenerskie , kadra(jej wielkość) z poprzedniego sezonu , to wszystko musiało kosztować . I żeby to jeszcze miało przełożenie na wynik sportowy ... Ok , Zarząd tak zdecydował ale ocena jest taka że ta polityka sprawiła że jesteśmy tu gdzie jesteśmy .
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 09.11.2018, 17:02
Nowi partnerzy, sponsorzy to co? Takich dlugow nie da sie splacic w dwa lata. Nie ma takiej opcji. Nie w wypadku kiedy nie dysponuje sie jakimis pieniędzmi. Polityka sprawiła, ze jestesmy dokladnie tam gdzie bylismy, z ta roznica, ze niektore planowe wplywy zostaly zamrozone na poczet splaty wierzytelnosci i teraz trzeba kombinować jak załatać tą różnicę. Poza tym niektóre wierzytelności w części lub w całości zostały przeciez spłacone, tak samo pojawiły sie i nowe
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 09.11.2018, 17:15
Przeczytałem wczoraj ten śmieszny news o sponsorze z Meksyku przywiezionym z mistrzostw w amp futbolu i w mojej głowe pojawiła się następująca wizja: wszystko to, co dzieje się z klubem skończyło się po kilku latach, zdobyliśmy właśnie mistrza polski, i popijając mistrzowskie, zimne piwko rozpisuję scenariusz komediodramatu. Marzena Sarapata, gangsterzy z Chorzowa, Jakub Meresiński, Drutex, inwestorzy z Anglii zarejestrowani w krzakach, chińscy kupcy, wywiad z Damianem Dukatem, Szymon Jadczak, krakowski magistrat, meksykanie i Daniel Sikorski jako element humorystyczny. To będzie takie nagromadzenie kuriozów, że Koterski będzie mógł się schować. Tytuł: "Wisła Kraków - jak to się stało, że mój Klub jeszcze istnieje".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów