|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Ci cali inwestorzy z UK to jest Stechert i Mereś bis. Ktoś tu mąci cały czas i podsyła takie rewelacje, które nie wiadomo, czy mają nawet odzwierciedlenie w stanie faktycznym. Podejrzewam, że właściciele tej firmy nie mają o tym pojęcia. Mnie ciągle zastanawia, kto podsyła te oferty, jaki ma w tym interes? ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
chociaż żarna jak wolno mlą to podobno dokładniej... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Można czuć się zagubionym. Człowiek kupuje karnet na mecze, koszulkę meczową, uczestniczy w przeróżnych inicjatywach i akcjach - wspiera klub jak tylko może oddając swoje ciężko zarobione pieniądze i czyta takie rewelacje. Ciężko, naprawdę ciężko się to wszystko czyta. Z jednej strony istnieje mocna chęć pomocy, wśród wielu grup Wiślackich, z drugiej strony natomiast po przeczytaniu takich wiadomości - czuć ogromną niemoc. I pytanie.. jak długo jeszcze będziemy uciekać spod gilotyny. Obecna sytuacja przypomina troszkę odraczanie kary krzesła elektrycznego w nadziei na wyciągnięcie spod ziemi dowodów oczyszczających z zarzutów i kary...
#CałaWisłaZawszeRazem ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Firma z Anglii... nie wiem co ma na celu to błaznowanie, może chwila odwrócenia uwagi od tego co się dzieje w klubie? Przeciez to takie banalne...
Nawet powieka mi nie drgnęła podczas czytania tych newsów - fabryka krzesełek na papierze toaletowym vol.2 - nie śledzę mediów, czy Miga znowu podał jakieś info z upy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Mnie jak czytam takie artykuły jak ten z krakowskiej ostatni to krew zalewa gdy sobie przypomnę to radosne podpisywanie kontraktów w tamtym sezonie. Zamiast tego tuzina zupełnie zbędnych kopaczy można było chociaż spłacać ten pieprzony stadion.
Jeśli teraz ci ludzie wejdą w spółkę z wielomilionowym długiem ryzykując prywatnym majątkiem to będzie prawdziwy cud. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@DeadOrAlive
Te 15-20 mln długu to bardzo dużo. Wyobrażacie sobie ile zysku trzeba wypracować, żeby załatać taką dziurę? Czytając że Kwiecień nas ratuje kolejną pożyczką, zastanawiam się, czy w klubie nie powinni w zimie "sprzedać kogo się da' czyli Arsenicia i Kostala, może Imaza nawet za 200 tys euro byleby wyjść z długów. Z dzisiejszego TSW na weszlo.fm można zauważyć że Iwan był w kiepskim nastroju i wiele jego wypowiedzi było mocno emocjonalnych i momentami oderwanych od rzeczywistości. Niestety Knura również twierdzi, że nie przetrwamy zimy bez nowego właściciela, więc... pozostaje nam liczyć, że Panowie Ziętek i Kwiecień wezmą odpowiedzialność za klub na siebie. |
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
Z miesiaca na miesiac zadluzenie rosnie, pojawiaja sie nowe problemy, pilkarze strzelaja fochy (sluszne zreszta)... a ostatni gasi swiatlo :( Czy Panowie Zietek i Kwiecien chca byc utozsamiani z upadkiem Wisly? Watpie. No chyba , ze wraz z Gricukiem maja przygotowany jakis ekstra plan splaty zadluzenia i wyjscia na prosta ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jeszcze chwila i okaże się, że Socios będą największym "sponsorem" Wisły ...
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Jeżeli już dojdzie do zmiany właściciela (w co również wątpię), to podejrzewam, że będzie to wyglądało to identycznie jak wtedy, kiedy TS przejmował klub od Meresia, czyli na zasadzie "Nie do końca ogarniamy, ale bierzemy to, bo jak nie, to będzie IV liga".
No chyba, że spóźnienie Gricuka wynika z tego, że zamiast na Balicach wylądował na Okęciu i czeka aż na cargo pojawi się wiadomy ładunek. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Naprawdę ten "dziennikarz" pisze artykuł o tej firmie
https://suite.endole.co.uk/insight/c...?page=overview Przechodzi sam siebie ... ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Fakt,że kupujący bierze na siebie długi,ale pamiętajcie,że dostanie klub za złotówkę.Gdyby nie było zadłużenia to koszt zakupu klubu wynosiłby z kilka-naście milionów,więc z 2/3 wartości zadłużenia,osobiście nie wierzę w kwoty rzędu 20 milionów zadłużenia.
Obecnie trzeba wyłożyć 3-4 miliony na zaległe pensje piłkarzy i pilne zaległości.Pozostałe największe długi będą spłacane z pieniędzy z canal+ . Można spodziewać się,że nowi właściciele spokojnie będą mogli przyciągnąć dodatkowych sponsorów ,a optymistycznie może nawet dużego sponsora . Kwestie sportowe,jeżeli wyrównamy pensje to piłkarze mogą powrócić do lepszego grania.W zimie przyjdzie Kuba,+wystarczy zrobić 2 transfery i automatycznie walczymy o wyższe miejsca w lidze i więcej pieniędzy z ekstraklasy.Liga jest taka,że można załapać się nawet do pucharów,a wtedy już można zarabiać dodatkowe pieniądze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cały czas jakoś nie dopuszczam do siebie myśli, że to wszystko mogłoby pierdyknąć. Niby się o tym mówi ale to mi się cały czas wydaje tak realne jak spotkanie HGW na Marszu Niepodległości w niedzielę.
Bo niby jakby to wyglądało? 90 % piłkarzy składa wnioski o rozwiązaniu kontraktów i co dalej - TS wycofuje drużynę z rozgrywek? Zaczynamy w sierpniu od IV ligi i gdzie gramy, bo przecież nie na R22? Miasto zostaje ze stadionem jak Himilsbach z angielskim? (choć to akurat nie jest nasz problem). Nie chodzi mi o to, że uważam to za niemożliwe, bo jednak liczby nie kłamią - jeżeli faktycznie w klubie nie było 123 tysięcy na wynajem stadionu to znaczy że jesteśmy już tuż, tuż nad dnem. Tylko cały czas w tyle głowy mam myśl, że takie kluby jak Wisła nie upadają. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Jeśli rzeczywiście ktoś z dwójki (Ziętek, Kwiecień) pożyczyli klubowi 150-200 tys. PLN to ja upatrywałbym w tym pozytywów.
Zapewne są po audycie lub w jego trakcie, a już na pewno znają przybliżoną sytuację finansową klubu, gdyż to nie pierwsza ich pożyczka dla Wisły. Musza liczyć, że mimo trudnej sytuacji uda się klub odbudować, zapewne są świadomi że potrzeba do tego inwestora/sponsora. Gdyby nie widzieli szansy to myślę że nie pożyczyliby Wiśle pieniędzy. Pewnie wierzą, że przejmą klub i wyprowadzą go na prostą. Chciałbym by tak było. Pozostaje wierzyć, na pewne rzeczy już niestety wpływu nie mamy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już bardziej realne było odwołanie marszu przez HGW niż jej udział w nim.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z drugiej strony dług na poziomie 5 milinów euro. Nie wydaję się duży dla kogoś, kto ma pieniądze, wchodzi do klubu ze wspólnikami.Te 20 baniek nie byłoby na raz. Kwestia opłacenia bieżących zaległości, spłata terminowa zobowiązań plus kasa na działalność klubu. Wydaję się realne do zrobienia.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
Czy mi sie tylko wydaje czy na odpowiedz Wisly na podeslane pismo rzekomych inwesatorow jest czas do dzisiaj?
![]() ... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jestem pełen podziwu że są jeszcze ludzie, którzy wierzą że informacje o zakupie klubu piłkarskiego najpierw pokażą się na tłiterze ... najlepiej jeszcze tydzień przed finalnym zawarciem transakcji
![]() jpd ... Od wielu lat w mediach w tym kraju nie chodzi o rzetelną informację ale o wierszówki z dupy wzięte. Artykuł pełen bzdur wrzucony, kasa zarobiona, pół forum się głowi kim są tajemniczy inwestorzy i tak w kółko ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
2. Długi nie są już rzędu 20 mln, a je przekraczają i rosną 3. Ok 2/3 pieniędzy z C+ (czyli 3 z 9 milionów) za sezon 2018/2019 są zajęte przez Miasto i TF, to samo w 2019/2020 (tj dalej 3mln, ale wiekszy kontrakt wiec Wisla troche dostanie) 4. Nigdzie się nie przewija, a przy tych wszystkich zaległościach ludzie zapominają o zaległościach Wisły w stosunku do US i ZUS, które też idą w miliony |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Według mnie, klub ma czas na znalezienie inwestora/inwestorów do końca miesiąca jak się nie znajdą można gasić światło w tym klubie.
|
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
myśle,że ktoś ktro poważnie rozważa zainwestowanie w ten klub i ma większe możliwosci czeka aż sie "wykrwawimy"...to tak z punktu biznesowego...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A przejmując klub w tej chwili można jeszcze zwiększyć przyszłe przychody poprzez sam fakt tchnięcia nowego ducha w drużynę i kibiców, co powinno się przełożyć na większą kasę od C+ i Ekstraklapy (wyższe miejsce w tabeli) i większy dochód z dnia meczowego (wzrost frekwencji). Także tutaj nie ma na co czekać... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Jest źle , klub ma problem z zapłatą 123 tyś za bieżącą opłatę za stadion.
Ze strony Zarządu cisza ... Jeśli ta cisza wynika z prowadzonych negocjacji to ok (bo takie rozmowy wymagają ciszy) , natomiast jeśli jest to skutek paraliżu wynikającego ze zrozumienia realnej sytuacji w jakiej znalazła się Wisła to ... miej nas Panie Boże w opiece! Mija już blisko 2,5 roku odkąd TS przejął SA .I można pokusić się o krótką ocenę ich działań 1. Na pewno wielkim plusem było odzyskanie naszego klubu z rąk oszusta . Jakby tego nie zrobiono na pewno wylądowalibyśmy w 4 lidze . To że wykonano właściwą robotę prawno-naciskową uratowało Wisłę . Oczywiście zakładam że sprzedaż przez TF klubu oszustowi była naturalna choć nigdy nie zrozumiem dlaczego podjęto taką naiwną decyzję 2. Niestety , po przejęciu , zaczęło się zarządzanie które można skwitować jako âharcerskie w krótkich spodenkachâ . Królowała zasada âpostaw się a zastaw sięâ a teraz mamy to co mamy. 3. Na dzień dzisiejszy dług klubu wynosi minimum 20 mln (dług =zobowiązania przeterminowane) Na to składa się zapewne 7 mln za stadion , 5 mln płace , 4 mln wobec TF , 4 mln pozostałe A wnioski ? TS jest totalnie pod ścianą , jeśli nie nadejdzie pomoc z zewnątrz to wylądujemy w 4 lidze . Co do pomocy to są następujące wyjścia i kierunki rozwiązania sytuacji : 1. Udzieli ją grupa pana Ziętka , będzie to raczej pomoc doraźna (pożyczka?) ale obawiam się że widząc stan naszych finansów zaczęli mieć wątpliwości czy realnie są w stanie za jakiś czas odzyskać swoje włożone środki 2 . Pojawi się realny inwestor , który niezależnie od przyczyny (marketing , hobby) przejmie klub , włoży realne środki (nie pożyczki!) i zapewni co najmniej normalność 3. Wsparcia udzielą kibice ale , o czym mówię od dawna, po jasnym przedstawieniu sytuacji przez Zarząd i apelu o ratowanie klubu. 4.Lądujemy w 4 lidze . Trzeba by wtedy założyć że nie jest to koniec świata . Wiele klubów już tą drogę przeszło , Śląsk , Pogoń , Widzew itd To co powyżej jest racjonalną , chłodną oceną obecnej sytuacji . Nie umiem przypisać prawdopodobieństwa dla ziszczenia się powyższych scenariuszy . Wielu na tym forum żyje w chmurach albo złudzeniami . Ja osobiście uważam że trzeba zrobić wszystko aby nie dopuścić do wariantu 4 ale... naiwnością byłoby go pominąć. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dwa. Jakie 7 mln za stadion, jak dług za stadion jest prawnie już zajęty ze środków z ekstraklasy? Mówiła o tym Sarapata, że długu dla miasta już formalnie nie ma. Powielacie bzdury, że się tego czytać nie da. Problem jaki mamy w tej chwili jest problemem z płynnością. Płace piłkarzy to w tym momencie największy problem, bo nie ma pieniędzy z ekstraklasy, które poszły na długi a ci tzw. kibice mają problem, żeby kupić bilet na mecz i tą płynność w jakiś sposób ratować. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
@Regan przecież nie kupując biletu na Wisłę przyczyniają się do tego, że będzie w klubie lepiej. to jest myślenie głupich łbów internetowych, które zamiast mózgu mają orzeszka laskowego w głowie. zamiast mobilizować się i dać klubowi oddech oni wypisują "mondrości"na internetach. krew człowieka zalewa...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Możesz dalej zaklinać że Wisła nie ma tzw długów , możesz dalej uważać że wszyscy co o tym mówią to są oszołomy . Możesz dalej twierdzić że nie ma długu za stadion tylko że ten dług dopóki nie będzie spłacony to dalej istnieje . To że jest zabezpieczony na wpłatach z C+ i będzie rozliczony w przyszłości to znaczy tyle że przez parę lat o takie kwoty będzie pomniejszana żywa gotówka wpływająca do klubu. Czyli że braknie jej na inne rzeczy np . na pensje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ponoć ma być większa kasa dla klubów od przyszłego sezonu, więc niekoniecznie musi być tak jak piszesz.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|