|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jesli Legia zapragnie kogoś od nas wyciągnąć to będzie to Kostal. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
podejrzanie zachwycony był loczek bramką który im kostal załadował
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Po prostu zachwyt nad ładnym golem.Szkoda końcówki pewnie Carlitos pizzy nie zjadł i piwa nie wypił....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Lopez zagrał bo chciał coś pokazać, sądzę że w kolejnych meczach będzie grał tę samą bryndzę co wcześniej - raz wpadnie kilka razy nie wpadnie....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Co do spalonego to przy tym jak tragicznie wygląda VAR w Polsce to oczywiście mogli to gwizdnąć i tak wrysować linię, że spalony by był. Przypomnijcie sobie bramkę... Carlitosa z Sandecją. Co VAR cofnął ją już po zejściu Carlitosa z boiska.
Wg mnie spalonego nie było i nie powinno się takich rzeczy gwizdać ale jeśli mamy przestrzegać polskich standardów i wszystkie mecze sędziować tak samo to spalony był bo Carlitos był bardziej wychylony do przodu niż Sadlok. 3:49 https://ekstraklasa.tv/skroty/wisla-...t-meczu/6sjpd7 ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
No nie wiem czy racja. Jak łatwo można było się spodziewać carlitos przełamał sie w meczu z nami... oby był to jednorazowy wystrzał, ale mam obawy, że rozkręci się na dobre.
W 1 połowie więcej graliśmy do boku niż do przodu, ale zastanawia mnie czy 2 połowa to nie ta sama gra z inną grą ległej? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Takie samo pytanie możesz zadać w druga stronę czy dobra gra Legii w 1 połowie nie wynikała ze schematycznej gry Wisły i wysokiego pressingu który nas już dobił w meczu z pogonią. Legia może zagrała 2 polowe słabiej ale trochę więcej intensywności w grze i dobry pressing plus opanowanie środka pola wystarczyło ma powrót do meczu. Gdyby Kostal zamiast strzelać słabsza lewa noga przełożył na prawa to pewnie byłaby bramka na 4-2 i tyle
Zdaje tez sobie sprawę ze Lopez mógł zamknąć mecz w 50 minucie i mogliśmy się nie podnieść przy 3:0 ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wracając do Lopeza oglądałem kilka meczy Legii w meczu z nami gryzł trawę w pozostałych tego nie było widac
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ten remis nikogo nie zadowala taka prawda - ani Legii po dominacji w pierwszej polowie, ani nas po stracie bramki w 90 min.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Po obejrzeniu powtórek stwierdzam, że 2 z 3 bramek puszczonych przez ulubieńca Weszło, króla bramkarzy Arka Malarza to były takie szmaty, że wstyd.
Kto wie, czy gdyby bronił Ciężniak to nie skończyłoby się na 3:1 dla legii... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
prawda to obiektywnie do 57' każdy brałby w ciemno ten remis, kolejna sprawa do przerwy mogliśmy przegrywać ze 4-0.mecz był fajny, dużo się działo też mogliśmy przecież strzelić na 3-4 mieliśmy setkę przed gwizdkiem.
Cytat:
no my straciliśmy takie że hoho, zwłaszcza tą pierwszą
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 23.10.2018 o godz. 08:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
serek.c2 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
https://ekstraklasa.tv/bramki/legia-...iszpan/xy4b593 Jak można bramkarzowi zarzucać tutaj błąd? Wchodzi napastnik na pełnym biegu w pole karne, ma tyle miejsca że szok, może ładować w długi krótki podcinką między nogami. Bramkarz może tylko skrócić kąt i liczyć, że w niego trafi nic więcej. Mocny szczur po ziemi, bramkarz bez szans. A przy 3 bramce, fakt mógł zrobić więcej ale nie musiał, chyba, że ludzie wymagają od bramkarzy robienia cudów w bramce. A cuda zdarzają się rzadko, szczególnie jak np. w danej chwili nie ma się nadzwyczajnego szczęścia ![]() Niech się Warszawiaczki cieszą, że im dupe uratował w końcówce ![]()
Ostatnio edytowane przez regan : 23.10.2018 o godz. 10:03.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Co zrobił Ondrasek, że go wyzywali ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Potrącił "króla Artura" przy wybijaniu piłki a ten zapomniał już jak dusił Kownackiego w bramce.....
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
My traciliśmy bramki po błędach indywidualnych. Przy 1 Basha traci w środku, idzie akcja Legii, którą można było zatrzymać jeszcze no ale błąd był. 3 bramka to Sadlok się liznął a wcześniej Basha źle obliczył wysokość piłki i przeszła go. Przy drugiej nie pamiętam.
Generalnie Legia gra cały czas tak samo. Czyli bez szału obrona na połowie bardzo dobrze zorganizowana i szybkie kontry a mają do tego zawodników najlepszych w Polsce, żeby paroma podaniami otworzyć drogę do bramki. my natomiast w pierwszej połowie byliśmy jak zespół B klasy. Ondrasaek zgrywał piłki na metr niedokładne, przyjęcia piłki jak od drewna, wymiana podań bez wyczucia z siłą. no nic nie wychodziło. A w drugiej głowy się odblokowało i nagle wychodzą zagrania z klepy, stwarzamy akcje bo gramy szybciej i dokładniej. O to chodzi i tak mamy grać, tylko muszą sobie wbić w głowach, że da się tak całe 90 minut. Graliśmy piłką w driugiej połowie i Legia polskie galacticos było gówno warte. Narzekają na Malarza, ale jak wybronił sam na sam Kostala czy Ondraska w 92minucie to nazwą to złym strzałem napastnika. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
|
Liczyłem - nawet na więcej niż na remis - i jakoś specjalnie nie jestem zaskoczony wynikiem. W tej lidze nie ma się czego bać i tym bardziej dziwie się regan, bo szanuję Cię za te lata na forum, że skreślasz Wisłę przed meczem.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja liczyłem na lepszą grę i ona w drugiej połowie taka była, dlatego wynik jest pozytywny. W pierwszej graliśmy słabo, jak w 2 połowie w derbach, było dużo niedokładności to wynik był słaby. W drugiej graliśmy agresywnie, było więcej ruchu i dokładności i efekt pozytywny. 2 połowa to był Poznań.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Chyba zapomniałeś, że L poleciała finansowo jeszcze bardziej od nas. Wiec na pensję Imaza to ich raczej nie będzie stać.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|