The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafalp_r22
Senior Member

Od: 08.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.10.2018, 17:19
Dukat:

To jakim cudem swobodnie poruszali się po stadionie?
Mieli swoje sezonowe karnety, które kupili jak każdy normalny kibic.

I na te karnety weszli do Loży Prezydenckiej podczas meczu z Legią Warszawa?
Pamiętam tamtą sytuację. To było trzech, czterech chłopaków, „Zielak”, ludzie z Chorzowa. Weszli do loży już po meczu. Tam bilety mają różne firmy, miasto, Tele-Fonika. Nie wskażę tego, kto oferował im te bilety, ale to dzięki tym wejściówkom mogli tam wejść. Jako klub nie mieliśmy z tym nic wspólnego. Do sky-boxa zaprosił ich ktoś kto miał takie uprawnienia.

Sarapata:

To jakim cudem "Zielak" i jego koledzy z Chorzowa weszli do loży prezydenckiej po meczu z Legią Warszawa? Podobno nawet ucięli sobie pogawędkę z Adamem Nawałką.
Byłam tym zdziwiona. Pamiętam jednak, że była taka sytuacja, choć nie pamiętam jak do niej doszło. To było po meczu, trwała już atmosfera imprezy. Widocznie jak tak szli to ich nikt nie zatrzymał. Weszli, posiedzieli przy stoliku i wyszli. Pamiętam to. Potem była afera.

Ochrona nie powinna ich zatrzymać?
Powinna. Ale może ochroniarz ich znał, albo przestraszył się? Nie wiem. Szli i weszli. Nie wiem, po co oni tam przyszli. Może żeby się pokazać?

Może mieli bilety?
Na loże prezydencką nie ma biletów.

Są zaproszenia. Mieli?
Nie mieli, chyba, że ktoś zaprosił ich do swojego sky-boxa.

Niech sobie ustalą wersje bo jeden ze mieli bilety od parnetow (rozchodzi sie o Prezydencką) a ta ze nie bylo takiej mozliwosci.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.10.2018, 17:27
rafalp_r22 napisał(a):Wyświetl post
Dukat:

Pamiętam tamtą sytuację. To było trzech, czterech chłopaków, „Zielak”, ludzie z Chorzowa. Weszli do loży już po meczu. Tam bilety mają różne firmy, miasto, Tele-Fonika. Nie wskażę tego, kto oferował im te bilety, ale to dzięki tym wejściówkom mogli tam wejść. Jako klub nie mieliśmy z tym nic wspólnego. Do sky-boxa zaprosił ich ktoś kto miał takie uprawnienia.

Sarapata:

To jakim cudem "Zielak" i jego koledzy z Chorzowa weszli do loży prezydenckiej po meczu z Legią Warszawa? Podobno nawet ucięli sobie pogawędkę z Adamem Nawałką.
Byłam tym zdziwiona. Pamiętam jednak, że była taka sytuacja, choć nie pamiętam jak do niej doszło. To było po meczu, trwała już atmosfera imprezy. Widocznie jak tak szli to ich nikt nie zatrzymał. Weszli, posiedzieli przy stoliku i wyszli. Pamiętam to. Potem była afera.

Powinna. Ale może ochroniarz ich znał, albo przestraszył się? Nie wiem. Szli i weszli. Nie wiem, po co oni tam przyszli. Może żeby się pokazać?

Może mieli bilety?

Są zaproszenia. Mieli?

Niech sobie ustalą wersje bo jeden ze mieli bilety od parnetow (rozchodzi sie o Prezydencką) a ta ze nie bylo takiej mozliwosci.
Jak masz ustaloną wersję to znaczy że kłamiesz - więc akurat dobrze że ich wypowiedzi się różnią - to jest wiarygodne

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.10.2018, 18:09
Jakiś nowy wywiad z Prezes? Nie chodzi mi o ten na Laczynasilka
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.10.2018, 18:19
Dukat:

Sarapata:

Może mieli bilety?

Są zaproszenia. Mieli?

Sluszna uwaga. Dowodzi to tego, ze oboje nie mieli o tym zielonego pojecia. Jak by mieli to by sie dogadali
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 11.10.2018, 18:29
...................
Powód: powielony post
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 11.10.2018 o godz. 18:51.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 11.10.2018, 18:39
To o czym pisze Regan w swoim poście, napisałem 2 lata temu. W momencie gdy były jazdy z Meresińskim.

https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=3685

Przy okazji - za chwilę nie będzie użytkowania wieczystego. Tylko własność.
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Stary 11.10.2018, 18:51
Tak. Na gazeta.pl.

Poziom merytoryczny o wiele wyższy niż w przypadku Damiana Dukata. Chociaż Pani Prezes mogłaby sobie odpuścić sformułowania w stylu: "Byłam kibicem, więc mnie to po prostu jarało."

Czytając komentarze pod artykułem można stwierdzić jedno. "Zwykli" ludzie będą dalej przekonani że Pani Prezes była powiązana z Miśkiem i ogólnie WSH.

Wiedzę o różnych sprawach Pani Prezes zapewne miała i ma o wiele większą niż mówi to w wywiadzie. Zgrabnie wyszła z tego pod koniec następującym sformułowaniem:

Cytat:
Zaczęliśmy więc zbierać złotówkę do złotówki, coś tam nam się udało. A nie tacy nie dawali rady w piłce. Wydawało nam się, że dobro zwycięży, że to istotniejsze od jakiejś tam przeszłości, powiązań czy stereotypów. Okazało się, że byliśmy w błędzie. Ale to zrozumieliśmy dopiero z czasem
.

Wywiady były potrzebne (chociaż Damian tym wywiadem tylko potwierdził że wizerunkowo i merytorycznie nie broni się jako członek zarządu T.S.). Nie będzie zarzutu że Zarząd T.S. nie odnosi się do spraw poruszonych w mediach. Kolejnym krokiem będą pozwy do sądu co też będzie medialnie dobrze odebrane. Ewidentnie T.S. przejęło teraz inicjatywę i wyrwaliśmy się z narożnika ringu gdzie byliśmy masakrowani przez media.
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 11.10.2018 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 11.10.2018, 19:51
Moim zdaniem ofensywa medialna zupełnie niepotrzebna. Po co podsycać na nowo ten temat? Po co na nowo wchodzić w polemikę z Jabłczakiem? Po co kompromitujący wywiad Damiana Dukata? Jeśli już zdecydowano się na pozwy to trzeba było je złożyć i wydać oświadczenie na stronie. Ech... :(
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.10.2018, 20:38
sandbender napisał(a):Wyświetl post
To o czym pisze Regan w swoim poście, napisałem 2 lata temu. W momencie gdy były jazdy z Meresińskim.

https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=3685

Przy okazji - za chwilę nie będzie użytkowania wieczystego. Tylko własność.
Òkres użytkowania wieczystego dobiegnie końca i grunty przejdą na własność Towarzystwa Sportowego dobrze rozumiem?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
-głos rozsądku-
Junior Member

Od: 01.2017

Stary 11.10.2018, 20:45
nie, ustawa o UW dotyczy jedynie lokali mieszkalnych.

Ale nawet jesli to nie ma to znaczenia czy grunt jest we własności czy w UW.
Ostatnio edytowane przez -głos rozsądku- : 11.10.2018 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
-głos rozsądku-
Junior Member

Stary 11.10.2018, 20:52
edit..............
Odpowiedz cytując
-głos rozsądku-
Junior Member

Stary 11.10.2018, 21:00
Wolfy dobrze, że Ty jesteś taki mONdry

"Obecnie potrzebujemy spokoju i utrzymania obecnej, sensownej polityki." - sprzedajmy kogoś do legii za pół darmo
"W przyszłym roku będzie więcej pieniędzy, ekspozycja na otwartej antenie." - czekając na kase w przyszłym sezonie możemy się doczekać ale IV ligi
"Ten sezon trzeba przetrwać, spłacając ile się da długów." - żeby móc spłacać długi trzeba mieć z czego

ms powinna zostać wy.......ona z hukiem bo poza regularnym upojeniem alkoholowym nic jej nie wychodzi. I nic nie wnosi.
Ostatnio edytowane przez -głos rozsądku- : 11.10.2018 o godz. 21:26.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.10.2018, 21:36
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
na to pytanie chetnie bym posłuchał odpowiedzi zwłaszcza użytkownika CZARO , chociaż i Wolfym nie pogardze
A dzień dobry!

Zostałem wywołany do tablicy, więc odpiszę, chociaż nie ukrywam, że trochę ostatnio zniechęciłem się do forum. Nieważne, przejdę do rzeczy.

Widzę, że identyfikujesz mnie z obecnym zarządem TS i SA, tj. określoną frakcją. Tymczasem ja tych ludzi nie znam i za nich nie ręczę. Kiedy tak stanowczo ich broniłem, to tylko dlatego, że nie było racjonalnych argumentów za odwołaniem zarządu, które przeważałyby za racjonalnymi argumentami za niezmienianiem zarządu w Wiśle. Tj. niezależnie od intencji leżących gdzieś tam głębiej i ogólnej efektywności w zarządzaniu, uważałem, że zmiana zarządu Wiśle by zaszkodziła i że nie padła ze strony krzyczących o zmianę żadna konkretna propozycja.

Sam przyznasz, że klangor, który się tu unosił był absurdalny i nie mógł przynieść nic dobrego, stąd moje stanowcze wypowiedzi. Cały ten wrzask czy złośliwości pochodził od prowokatorów, pożytecznych idiotów, dzieci etc.

Jeżeli natomiast propozycja zmiany na lepsze w Wiśle się pojawi, to będę za. Choć mój głos czy poparcie nie ma większego znaczenia. Mogę jedynie komentować w Sieci.

Rozumiem Twoje intencje. Szczerze? Pierwsze, co pomyślałem po poście Regana: dlaczego on nie bierze pod uwagę, że swoje intencje i interesy może mieć też druga frakcja. Jeżeli stawiamy znak zapytania wobec jednych, zachowajmy sceptycyzm wobec drugich, bo każda rzeczywistość jest złożona i zawsze jest pewną grą interesów. Są to jednak rozgrywki wewnętrzne, o których wiemy (wiem?) za mało.

Co do zarządu/frakcji rządzącej: wywiad z Dukatem jest kompromitujący, a wywiad z Sarapatą jest dla mnie niezrozumiały. Sam z siebie nie jest dobrą linią obrony (Pani Prezes sama sobie zaprzecza), ale nie rozumiem czego innego: dlaczego przez tyle tygodni Sarapata milczała, a gdy sprawa przygasła pojawił się ten wywiad i to nie u kojarzonego z piłką krakowską obiektywnego dziennikarza w dużym medium (Trela!), ale na portalu "łączynaspasja".

Na moje oko w interesie Wisły jest, by rządziła nią Sarapata, a nie Meresiński, Stechert, czy "grupa krakowskich biznesmenów, która w porozumieniu z ratuszem chce ratować klub i Kraków przed przestępcami" (jeżeli taka w ogóle istnieje). Nie słychać o nikim innym niż TS czy jakiejś alternatywnej frakcji w TS, która mogłaby klubem pokierować z pożytkiem dla niego. Ale w tym kontekście powstrzymam się z dobrym słowem, bo trudno jest głośno kibicować drużynie, która celowo ładuje sobie samobóje.

Edit: nie widziałem i nie czytałem wywiadu z P. Prezes na wyborczej. Od kilku tygodni śledzę wszystko słabiej, mam dużo pracy.
Ostatnio edytowane przez czaro : 11.10.2018 o godz. 21:40.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
rafalp_r22
Senior Member

Stary 11.10.2018, 21:59
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Sluszna uwaga. Dowodzi to tego, ze oboje nie mieli o tym zielonego pojecia. Jak by mieli to by sie dogadali
Mieli i to bardzo dobre.

W przypadku sponsorów, idealną sytuacją jest taka, że jak oni są zadowoleni, to nie tylko przedłużają umowy, ale przekonują innych że warto. I przez moment tak było, bo to Antrans pomógł przy dealu z Wanickim/Ideą Bank itp na autokar.

Niestety, ta sytuacja z lozą prezydencką, nie była jednorazowa. Wisła poza Lożą Prezydencką ma 1-2 skyboxy dla własnego użytku (np te na których nie raz wrzucają przed meczem podpisanie umowy z partnerskimi klubami). Nie wiem czy to było jednorazowe, ale był też inny mecz na którym właśnie w jednym z tych skyboxów WISŁY, nie żadnego innego właściciela skyboxa czy sponsora który dostał skybox, siedziało kilka osób ubranych w bluzy WSH, PF itp. Nie dość że nie wyglądało to dobrze że takie osoby siedzą w skybox Wisły, to do tego co jakiś czas przed, w czasi i po meczu chodzili tam DD i MS. W mediach mogą mówić że już nie mają żadnych związków, próbować się wybielać, ale partnerzy/sponsorzy którzy byli tam wtedy, widzieli to o i nie za bardzo im się podobało że zapraszają ważnych gości a tam ludzie z WSH/PF chodzą i do tego DD i MS siedzą u nich.

Czy to jest kompletne odcinanie się? No nie.. Nie wiem, być może tylko raz się to zdarzyło oprócz sytuacji z lożą prezydencką (bynajmniej o innych sytuacjach osoba która tam jest na każdym meczu nie mówiła), ale nie potrzebne takie rzeczy są. Ponownie - prawnie jak najardziej mogą siedzieć, w wzierunkowo słabo wygląda to.

Dlatego sprowadza się to do tego, o czym kiedyś pisałem - MS nie nadaje się do kierowania klubem, że być może właśnie sprawdziłaby się jako Dyrektor Wykonawczy, a lepiej by sobie poradził ktoś inny.

Niektórzy wrzucają - to weź kogoś znajdź, nikt nie jest chętny. No i właśnie na tym też polega umiejętność właściciela, że potrafi kogoś znaleść na taki stołek.

Lepiej, żeby wogóle żeby się nie wypowiadali, bo stety niestety muszą nadał kłamać, oczywiste jest że muszą pewnym rzeczom zaprzeczyć w takich wywiadach.

Skoro MS nabyła sporo doświadczenia, to nawet i niech zostanie w tym zarządzie, ale wizerunkowo nowy Prezes musi być. Przecież dokładnie to samo zrobiono w dziale sportowym - wywalono Junco za wałki, zatrduniono Głowę, ale póki co czarną robotę wykonuje Kuźba bo poprostu siedzi w tym od 7-8 lat, a Głowa pozuje do zdjęć i papiery podpisuje. I trzeba powiedzieć że póki co nieźle się to sprawdza.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 11.10.2018, 23:14
Mam nieodparte wrażenie przyjacielu z forum ze nazywasz się Kasztelaniec. To zwykle przeczucie bo udowodnić tego kim jesteś nie mogę a nawet nie mam ochoty się tym zajmować, ale po prostu styl pisania i zakres pewnej wiedzy dotyczącej klubu worawiają mnie w takie a nie inne wrażenie.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
rafalp_r22
Senior Member

Stary 11.10.2018, 23:33
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Mam nieodparte wrażenie przyjacielu z forum ze nazywasz się Kasztelaniec. To zwykle przeczucie bo udowodnić tego kim jesteś nie mogę a nawet nie mam ochoty się tym zajmować, ale po prostu styl pisania i zakres pewnej wiedzy dotyczącej klubu worawiają mnie w takie a nie inne wrażenie.
Już nie pierwszy raz ktoś zwraca uwagę na to. Mam tyle wspólnego z nim że moje nazwisko też na K się nazywa.

Ale już nawet kilka innych osób tutaj już też dostawało że nim są, tylko że to głupie odbieganie od tematu. Forum jest po to, żeby dyskutować. Co raz więcej osób pisze o tym, że MS powinna się zająć TS, czyli wszyscy to Kasztelańce? Ogarnijcie się. Z resztą, on to inna para kaloszy i dyskusja na inny temat
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Stary 12.10.2018, 07:39
Słuchałem Jadczak na WeszłoFM i aż z ciekawości sprawdziłem bazę przedsiębiorców.

Faktycznie. Pełnomocnikiem jest Agnieszka Kawalec (nawet NIP jest podany). Tu wypunktował Panią Prezes bezbłędnie.

Wiecie jakie siłownia ma oficjalny e-mail ? [email protected] Aż dziwię się że nie wspomniał o tym.

ps. Jadczak boi się przyjechać do Krakowa i nie planuje wizyty w najbliższym czasie. Pozdrowienia bo pewnie po audycji z wypiekami czytasz ten wątek (sam się do tego przyznał).
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 12.10.2018 o godz. 07:42.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.10.2018, 08:00
krakus76_ napisał(a):Wyświetl post
Słuchałem Jadczak na WeszłoFM i aż z ciekawości sprawdziłem bazę przedsiębiorców.

Faktycznie. Pełnomocnikiem jest Agnieszka Kawalec (nawet NIP jest podany). Tu wypunktował Panią Prezes bezbłędnie.

Wiecie jakie siłownia ma oficjalny e-mail ? [email protected] Aż dziwię się że nie wspomniał o tym.

ps. Jadczak boi się przyjechać do Krakowa i nie planuje wizyty w najbliższym czasie. Pozdrowienia bo pewnie po audycji z wypiekami czytasz ten wątek (sam się do tego przyznał).
Z czym wypunktowal? W bazie danych przedsiebiorcow moga byc nieaktualne te dane.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.10.2018, 08:26
Już nie pierwszy raz ktoś zwraca uwagę na to. Mam tyle wspólnego z nim że moje nazwisko też na K się nazywa.

Ale już nawet kilka innych osób tutaj już też dostawało że nim są, tylko że to głupie odbieganie od tematu. Forum jest po to, żeby dyskutować. Co raz więcej osób pisze o tym, że MS powinna się zająć TS, czyli wszyscy to Kasztelańce? Ogarnijcie się. Z resztą, on to inna para kaloszy i dyskusja na inny temat
Z Psim Detektywem, pewnie tez masz niewiele wspolnego... (nie czerwien sie)
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Stary 12.10.2018, 08:33
...................
regan napisał(a):Wyświetl post
Z czym wypunktowal? W bazie danych przedsiebiorcow moga byc nieaktualne te dane.
1. A kogo to teraz interesuje czy są aktualne czy nie. Liczy to co jest w "papierach". A w "papierach" jest jak byk: Pełnomocnik - Agnieszka Kawalec.
2. Podważył argument, że dla Pani Prezes Agnieszka Kawalec była tylko pracownikiem księgowości (i że ją prywatne sprawy nie interesują). Wpis pokazuje jasno że jest powiązana prawnie z siłownią (i Miśkiem).

A powyższe punkty potraktuj pod kątem spojrzenia "prawniczego" Pani Prezes, na który się często powołuje (że ją nie interesują sprawy prywatne a litera prawa).
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 12.10.2018 o godz. 08:56.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 12.10.2018, 08:59
1. A kogo to teraz interesuje czy są aktualne czy nie. Liczy to co jest w "papierach". A w "papierach" jest jak byk: Pełnomocnik - Agnieszka Kawalec.
2. Podważył argument, że dla Pani Prezes Agnieszka Kawalec była tylko pracownikiem księgowości (i że ją prywatne sprawy nie interesują). Wpis pokazuje jasno że jest powiązana prawnie z siłownią (i Miśkiem).

A powyższe punkty potraktuj pod kątem spojrzenia "prawniczego" Pani Prezes, na który się często powołuje (że ją nie interesują sprawy prywatne a litera prawa).
Ale przecież sama Prezes była pełnomocnikiem Pawła kiedyś. Więc idąc tą drogą rozumowania to nie powinna nigdy mieć miejsca w strukturach klubu bo była z nim powiązana i co więcej, jeszcze tą sprawę wygrali. Nie wpadajmy w paranoje z powodu "śledztwa" jakiego żałosnego gryzipiórka.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 12.10.2018, 09:03

Ech nie napisałem tego odnośnie wszystkich tylko Ciebie.
Podałem również powody, które wywołują we mnie to odczucie.
Tyle i tylko tyle.
Na dzień dzisiejszy Wiśle potrzebny jest spokój, wszelkie teksty takie jak Twoje na dzień dzisiejszy uważam za prowokacje tylko i wyłącznie z tego powodu jaki opisałem powyżej Wisła dzisiaj potrzebuje spokoju
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.10.2018, 09:27
-głos rozsądku- napisał(a):Wyświetl post
Wolfy dobrze, że Ty jesteś taki mONdry

"Obecnie potrzebujemy spokoju i utrzymania obecnej, sensownej polityki." - sprzedajmy kogoś do legii za pół darmo
"W przyszłym roku będzie więcej pieniędzy, ekspozycja na otwartej antenie." - czekając na kase w przyszłym sezonie możemy się doczekać ale IV ligi
"Ten sezon trzeba przetrwać, spłacając ile się da długów." - żeby móc spłacać długi trzeba mieć z czego

ms powinna zostać wy.......ona z hukiem bo poza regularnym upojeniem alkoholowym nic jej nie wychodzi. I nic nie wnosi.
1. Sprzedaż Carlitosa była konieczna. Było to wałkowane mnóstwo razy.
2. W tym sezonie raczej spokojnie się utrzymamy.
3. Będziemy sprzedawać zawodników.

Zarówno Carlitos w Wiśle, jak i Wisła Stolarczyka to efekty decyzji Sarapaty. Pisanie że nic dobrego z nich nie wynikło jest zwyczajnie głupie. Tak jak krytykowałem zarząd za zmianę trenera i "walkę o puchary" (jako jeden z nieliczych - dodam) tak niektórzy wygodnie nie zauważają że zarówno opcja hiszpańska jak i wiślacka to są decyzje zarządu. Decyzje trudne i ryzykowne, tak samo jak jazda była po Kiko obrywał i Stolarczyk. Nie będę cytował szamba jakie znawcy wylali tutaj na zarząd i samego trenera jeszcze przed pierwszym meczem.

Pisanie że Sarapata nie uczy się na błędach gdy aktualna polityka to próba ich naprawienie jest, nie wiem: głupotą, złą wolą? Pomijam fakt że teraz potrzeba nam spokoju i konsekwencji.

Pisz ma tematy o których masz jakiekolwiek pojęcie (cokolwiek by to było). Tematy zarządzania sobie lepiej odpuść.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.10.2018 o godz. 12:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 12.10.2018, 11:49
@ wolfy
W sumie to niestety na wszystkie tematy najczęściej wypowiadają się ci co niewiele maja sensownego do powiedzenia.
Tak jak powiedzialem jednemu klientowi - to ze kupił pan bentleya nie znaczy ze na każdej rzeczy musi pan się znać
Odpowiedz cytując
ŁukaszTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.10.2018, 13:42
regan napisał(a):Wyświetl post
Też aktualnie słucham Jadczaka na weszło. I też sprawdziłem CEIDG. Nie rozumiem czemu chcesz w tym miejscu bronić zarządu, iż dane są nieaktualne. Mówią, ze teraz dotarli do pełnomocnika i rozmawiają a pełnomocnikiem jest osoba z księgowości Wisły. Wszystko powiązane i aż przykre.

Tak samo jak Dukat twierdzi, że nie wie czym się Sharksi zajmują - no przepraszam.

Zarząd wszystkich nas kłamie i jeszcze jasno przyznaje się do niewiedzy, niekompetencji.
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
Odpowiedz cytując
SONNE
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 12.10.2018, 13:50
ŁukaszTS a ty wiesz czym się Sharksi zajmują
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.10.2018, 14:57
ŁukaszTS napisał(a):Wyświetl post
Też aktualnie słucham Jadczaka na weszło. I też sprawdziłem CEIDG. Nie rozumiem czemu chcesz w tym miejscu bronić zarządu, iż dane są nieaktualne. Mówią, ze teraz dotarli do pełnomocnika i rozmawiają a pełnomocnikiem jest osoba z księgowości Wisły. Wszystko powiązane i aż przykre.
Zara, zara. Pełnomocnik w CEIDG ma wpisany zakres pełnomocnictwa. Pani czy tam panna Kawalec ma we wpisie dot. Squalusa czynności w zakresie wpisów w CEIDG i tylko tyle. Czyli znikąd nie wynika jej pełnomocnictwo do reprezentowania Miśka w stosunkach z TS Wisła czy innych aspektach prowadzenia działalności gospodarczej.

Co więcej, w swoim wywiadzie na sport.pl Sarapata wyraźnie mówi, że w sprawach umowy kontaktują się z profesjonalnym pełnomocnikiem (czyli radcą prawnym lub adwokatem), a więc ta nieszczęsna babka z księgowości nie ma z tym nic wspólnego.

Po wtóre, żaden przepis prawa nie daje pracodawcy prawa do wypytywania swojego pracownika o to, czy aby prywatnie nie jest konkubentem jednego z kontrahentów. Byłaby to nieuprawniona ingerencja w życie prywatne pracownika.

Powtarzam po raz kolejny - chcecie krytykować zarząd, to macie wiele powodów, ale róbcie to uczciwie.

P.S. Gratulacje panie Jadczak, umie pan czytać tutejszy sb, gdzie już jakiś czas temu pisałem o wpisie do CEIDG i co tam jest. Gdzie mam się zwrócić o tantiemy?
Odpowiedz cytując
-głos rozsądku-
Junior Member

Stary 12.10.2018, 15:28
ms, dd i osoby znające środowisko TS i SA płaczą ze śmiechu czytając ten bełkon. Macie klapki na oczach i ślepo wierzycie w słodkie pierdzenie dwójki osób które zrobiły z naszej Wisły kpinę na całą Polskę.

Jadczak jest darmozjadem, ale jego reportaż pokazał prawdziwe zaplecze naszego klubu.

już nie mogę się doczekać nowego właściciela siłowni o którym tam radośnie wspominali w swoich wywiadach dd i ms

Wolfy - w tym sezonie sportowo się POWINNIŚMY utrzymać. Ale finansowo nie koniecznie. Poszperaj i dowiedz się czy piłkarze i trenerzy otrzymali jakieś wypłaty w tym sezonie - dla przypomnienia mamy już prawie połowę października.

nie jestem przekonany czy sarapata uczy się na błędach, ale wiem że nie szanują klubu i nas kibiców.
Ostatnio edytowane przez -głos rozsądku- : 12.10.2018 o godz. 15:57.
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 12.10.2018, 16:11
ms, dd i osoby znające środowisko TS i SA płaczą ze śmiechu czytając ten bełkon. Macie klapki na oczach i ślepo wierzycie w słodkie pierdzenie dwójki osób które zrobiły z naszej Wisły kpinę na całą Polskę.

Jadczak jest darmozjadem, ale jego reportaż pokazał prawdziwe zaplecze naszego klubu.

już nie mogę się doczekać nowego właściciela siłowni o którym tam radośnie wspominali w swoich wywiadach dd i ms

Wolfy - w tym sezonie sportowo się POWINNIŚMY utrzymać. Ale finansowo nie koniecznie. Poszperaj i dowiedz się czy piłkarze i trenerzy otrzymali jakieś wypłaty w tym sezonie - dla przypomnienia mamy już prawie połowę października.

nie jestem przekonany czy sarapata uczy się na błędach, ale wiem że nie szanują klubu i nas kibiców.
Amen. Ale zaraz Cie wszyscy zjada za kilka slow prawdy. Tak to juz jest jak sie plywa w szambie z rekinami.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 12.10.2018, 17:22
nie, ustawa o UW dotyczy jedynie lokali mieszkalnych.

Ale nawet jesli to nie ma to znaczenia czy grunt jest we własności czy w UW.

Racja, zagalopowałem się. Jeszcze nie teraz.

W kwestii meritum - kwestię podaży mamy załatwioną. Pytanie, kto wygenerował popyt?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów