The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2018, 20:32
@Ronaldo

Wiadomo, po 8 meczach jesteśmy 2 punkty za liderem. Przegrany sezon.
Odpowiedz cytując
lucker
Member

Od: 08.2018

Stary 01.10.2018, 21:37
Po 10 kolejkach Wisła jest na 6 miejscu. Zanotowała 3 porażki. Do lidera traci 2 punkty, przy czym ma lepszy bilans bramkowy. Jak w tej sytuacji można narzekać? Przed sezonem sporo osób wieściło rozpaczliwą walkę o utrzymanie, a teraz mimo że nikt o tym nie myśli jest tyle biadolenia na dwie ostatnie porażki? Albo bawimy się w ekspertów i bronimy swojego zdania od początku do końca, albo zależnie jak powieje takie mamy zdanie ... bądźmy poważni ...O ile z Pogonią Wiślacy zagrali fatalnie, o tyle z Koroną byli ekipą lepszą. Po prostu brakło szczęścia. Tak samo jak w pierwszych meczach sezonu jak z Arką ,czy Wisłą Płock. Pamiętacie ? Także dajmy spokojnie pracować sztabowi i piłkarzom.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.10.2018, 22:57
szprotson napisał(a):Wyświetl post
nie liczyłbym ze sie cos zmieni jak wyjdzie Halilovic. Wrecz spodziewałbym sie ze bedzie jeszcze wieksza kicha w koncu Chorwat to pilkarz zwrotny jak wóz z węglem a i kazdy chyba trener widzi ze chłop by odegrac pilke musi ja sobie przynajmniej z 2 razy poprawic. Dobry plaster i chłopa nie ma.Juz wolałbym dawać szanse Plewce czy Laskosiowi.
Halilović częściej wchodzi w drybling, próbuje stworzyć przewagę. Kort jest ostatnio kompletnie bezproduktywny, zwalnia akcje, cofa piłkę.
Nie twierdzę że to na pewno pomoże, ale nie wiem czy powinniśmy ciągle próbować grać to samo. Nasi rywale ewidentnie są na naszą taktykę przygotowani.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 02.10.2018, 09:23
Wydaje mi się, że to nie jest tak że piłkarze nie dostają kasy to specjalnie grają.źle i się.nie starają.
Ale nikt mi nie wmówi, że nie siedzi to gdzieś z tyłu głowy i nie ma wpływu na dyspozycję zawodnika. Na pewno piłkarze mają jakieś zobowiązania (mniejsze lub większe) których nie są w stanie na bieżąco regulować.

Kto miał w życiu moment w którym albo ledwo albo nie starcza do pierwszego wie jak bardzo jest to stresujące.

Inna sprawa, że jak na sytuację Wisły i jej problemy przed sezonem to jest BARDZO dobrze.

Zwycięstwa wrócą - oby już w niedziele !
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.10.2018, 09:32
Jasne, że brak kasy na czas może oddziaływać na zawodników. Tylko nie róbmy z tego głównego problemu, bo to tylko jeden z wielu czynników, który w większym bądź mniejszym stopniu wpływa na całokształt. W moim odczuciu dla obecnych zawodników ma marginalne znaczenie, szczególnie, że Głowacki poinformował ich przed startem sezonu wyraźnie, że będą 3 miesięczne opóźnienia.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.10.2018, 11:30
W gruncie rzeczy to tradycyjny mecz z rywalem, który gra typowo ekstraklapową piłkę - czyli defensywa i kontry. Tak samo wyglądały mecze z Arką czy Płockiem, tylko tam udało się nam zremisować a z Koroną przegraliśmy. W meczach z rywalami, którzy grają w piłkę - Lechia, Amika, mecz wyglądał w wykonaniu naszych zawodników zdecydowanie lepiej.... Z Koroną zagraliśmy lepiej niż z Pogonią czy Śląskiem ale brakowało szczęścia, natomiast dziwi mnie to, że o ile w pierwszych meczach oddawaliśmy mnóstwo strzałów na bramkę przeciwnika, to w ostatnich meczach rozgrywamy piłkę w polu karnym rywala i zamiast strzelać podajemy do momentu wybicia piłki przez rywala...
Sędzia Stefański - w I połowie Cebula 3 krotnie przerwał kontrę Wisły - nie dostał nic poza słownym ostrzeżeniem - klasyczne ściąganie za koszulkę, ramię - dla mnie to było dziwne. Podobnie jak brak VAR przy wejściu Gardawskiego w Imaza w 40 minucie - sprzątnął Imaza z boiska wybijając piłke na 5 metrze - wszak nie za takie zagrania były dyktowane karne i to bez dwóch zdań. NIe wiem kto był na VAR ale był to klasyczny dupek i nic więcej nie dodam....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 02.10.2018, 12:56
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A ty chciałbyś pracować za darmo ?

naprawde jesteś najmniej mądrym z forumowiczów

ponieważ nie zrozumiałeś nic z moich postów , i może 30% z postów innych forumowiczów , spieszę poinformować , że ja jak najbardziej wskazuje problemy z kasą jako przyczynę słabszej postawy , mało tego tłumacze jak działa mechanizm koledze który sprawę uprościł

przemyśl to co czytasz 3x zanim napiszesz, tak będzie dla wszystkich lepiej
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 02.10.2018, 12:56
Ciężko było mi przełknąć mecz z scyzorykami, gdyż mieliśmy co najmniej KILKA bardzo dobrych sytuacji gdzie powinna paść bramka - korona JEDNĄ JEDYNĄ, a strzały w trybuny można sobie wsadzić...

Niestety los odbiera to co dał ze Śląskiem, tym razem znów brak skuteczności.

Nie był to zaden mecz na remis, sprawiedliwie 3-1.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.10.2018, 16:31
Patrząc choćby na wynik z ostatniej kolejki lidera, nie mamy co się wstydzić porażki z Koroną. Zabrakło szczęścia i skuteczności. Punktów żal, ale i tak absolutnie nie możemy nie być zadowoleni z aktualnej zdobyczy punktowej i pozycji w tabeli.

mogło być punktów więcej, ale mogło i być i mniej.

Ja się pytam gdzie temat derbowy?!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów