|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Po 10 kolejkach Wisła jest na 6 miejscu. Zanotowała 3 porażki. Do lidera traci 2 punkty, przy czym ma lepszy bilans bramkowy. Jak w tej sytuacji można narzekać? Przed sezonem sporo osób wieściło rozpaczliwą walkę o utrzymanie, a teraz mimo że nikt o tym nie myśli jest tyle biadolenia na dwie ostatnie porażki? Albo bawimy się w ekspertów i bronimy swojego zdania od początku do końca, albo zależnie jak powieje takie mamy zdanie ... bądźmy poważni ...O ile z Pogonią Wiślacy zagrali fatalnie, o tyle z Koroną byli ekipą lepszą. Po prostu brakło szczęścia. Tak samo jak w pierwszych meczach sezonu jak z Arką ,czy Wisłą Płock. Pamiętacie ? Także dajmy spokojnie pracować sztabowi i piłkarzom.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie twierdzę że to na pewno pomoże, ale nie wiem czy powinniśmy ciągle próbować grać to samo. Nasi rywale ewidentnie są na naszą taktykę przygotowani. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że to nie jest tak że piłkarze nie dostają kasy to specjalnie grają.źle i się.nie starają.
Ale nikt mi nie wmówi, że nie siedzi to gdzieś z tyłu głowy i nie ma wpływu na dyspozycję zawodnika. Na pewno piłkarze mają jakieś zobowiązania (mniejsze lub większe) których nie są w stanie na bieżąco regulować. Kto miał w życiu moment w którym albo ledwo albo nie starcza do pierwszego wie jak bardzo jest to stresujące. Inna sprawa, że jak na sytuację Wisły i jej problemy przed sezonem to jest BARDZO dobrze. Zwycięstwa wrócą - oby już w niedziele ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jasne, że brak kasy na czas może oddziaływać na zawodników. Tylko nie róbmy z tego głównego problemu, bo to tylko jeden z wielu czynników, który w większym bądź mniejszym stopniu wpływa na całokształt. W moim odczuciu dla obecnych zawodników ma marginalne znaczenie, szczególnie, że Głowacki poinformował ich przed startem sezonu wyraźnie, że będą 3 miesięczne opóźnienia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W gruncie rzeczy to tradycyjny mecz z rywalem, który gra typowo ekstraklapową piłkę - czyli defensywa i kontry. Tak samo wyglądały mecze z Arką czy Płockiem, tylko tam udało się nam zremisować a z Koroną przegraliśmy. W meczach z rywalami, którzy grają w piłkę - Lechia, Amika, mecz wyglądał w wykonaniu naszych zawodników zdecydowanie lepiej.... Z Koroną zagraliśmy lepiej niż z Pogonią czy Śląskiem ale brakowało szczęścia, natomiast dziwi mnie to, że o ile w pierwszych meczach oddawaliśmy mnóstwo strzałów na bramkę przeciwnika, to w ostatnich meczach rozgrywamy piłkę w polu karnym rywala i zamiast strzelać podajemy do momentu wybicia piłki przez rywala...
Sędzia Stefański - w I połowie Cebula 3 krotnie przerwał kontrę Wisły - nie dostał nic poza słownym ostrzeżeniem - klasyczne ściąganie za koszulkę, ramię - dla mnie to było dziwne. Podobnie jak brak VAR przy wejściu Gardawskiego w Imaza w 40 minucie - sprzątnął Imaza z boiska wybijając piłke na 5 metrze - wszak nie za takie zagrania były dyktowane karne i to bez dwóch zdań. NIe wiem kto był na VAR ale był to klasyczny dupek i nic więcej nie dodam.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
naprawde jesteś najmniej mądrym z forumowiczów ponieważ nie zrozumiałeś nic z moich postów , i może 30% z postów innych forumowiczów , spieszę poinformować , że ja jak najbardziej wskazuje problemy z kasą jako przyczynę słabszej postawy , mało tego tłumacze jak działa mechanizm koledze który sprawę uprościł przemyśl to co czytasz 3x zanim napiszesz, tak będzie dla wszystkich lepiej ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ciężko było mi przełknąć mecz z scyzorykami, gdyż mieliśmy co najmniej KILKA bardzo dobrych sytuacji gdzie powinna paść bramka - korona JEDNĄ JEDYNĄ, a strzały w trybuny można sobie wsadzić...
Niestety los odbiera to co dał ze Śląskiem, tym razem znów brak skuteczności. Nie był to zaden mecz na remis, sprawiedliwie 3-1. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Patrząc choćby na wynik z ostatniej kolejki lidera, nie mamy co się wstydzić porażki z Koroną. Zabrakło szczęścia i skuteczności. Punktów żal, ale i tak absolutnie nie możemy nie być zadowoleni z aktualnej zdobyczy punktowej i pozycji w tabeli.
mogło być punktów więcej, ale mogło i być i mniej. Ja się pytam gdzie temat derbowy?! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|