|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Niech to uj... :/ co za pech...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Myślę, że to najlepszy temat na tego newsa:
https://twitter.com/knuram/status/1044958402013745152 Nawet nie wiem, jak skomentować tę głupotę... ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Lata lecą, a Paweł Brożek dalej na szpicy!
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
W razie czego zawsze można rozważyć reaktywację Piotra Brożka : )
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Skończyło się na strachu u 2 meczach kary Ondraszka w PP.
Dzis ma miec dokladne badania Kolar. Oby to bylo max 4-6 tygodni pauzy.. @wolfy, kto ma iść wg Ciebie do normalnej pracy? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
obstawiam ze w tej rundzie Kolar juz nie zagra.
Oby mu sie udalo w wiosennej ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To tak pół żartem, pół serio. Młodzi zawodnicy mają teraz u nas o wiele łatwiej niż choćby pół roku temu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.09.2018 o godz. 16:42.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
On dopiero zagrał pierwszy mecz w 1 składzie CLJ. Rocznikowo to jest U17. Nie ma co pompować balonika, ale po prostu wierzę w chłopaka. Duży talent. Podobnie jak rok młodszy napastnik Olek Buksa, regularnie grający w kadrze Polski.
Pewnie i tak nie obejdzie się bez wypożyczenia do I czy II ligi, ale najważniejsze by dobrze poprowadzić chłopaków. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jakieś słuchy na temat akceptacji bądź nie nowego kontraktu przez Zdenka? Czy jego odejście można uznać tak pewne jak car7itosa?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jak Głowa zakończy negocjacje to się dowiemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Pewne jest też to że Zedenek nie szuka sobie innego klubu za wszelką cenę tak jak to było w przypadku Lopeza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jedyne co jest pewne, to koniec kontraktu w grudniu. Reszty dowiemy się w styczniu.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie róbcie sobie nadziei. Wisła nie ma żadnych argumentów, a dla Ondraska to będzie ostatni poważny kontrakt.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.09.2018 o godz. 15:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
i łączcie się w bulu.
Sorry, nie mogłem się powstrzymać dowiedziawszy się, że @wolfy to były nasz prezydent ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Jeśli dostanie logiczną i godną propozycję to zostanie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I Wydra od dziś trenuje z pierwszym zespołem. Zobaczymy czy zakotwiczy na dłużej czy tylko to pojedyńcze zaproszenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rafał Pietrzak z powołaniem na LN z Portugalią i Włochami natomiast Ondrasek znalazł się na liście rezerwowej reprezentacji Czech
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Może w końcu Krzysiu zaczyna coś grać? Może też na odchodne Junco podjął dobrą decyzję o przedłużeniu kontraktu? ![]() Jeśli Ondrasek odejdzie w zimie to czuję, że będziemy już wtedy ściągać Krzyśka z Puszczy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ptaszki ćwierkają o rozmowach Zdenka z Jagą. Może to tylko plotki, zobaczymy....
|
|
|
|
Member
Od: 07.2018
Offline |
|
|
Fragment z Weszło, gdzie zadali pytania kilku trenerom odnośnie dzisiejszego meczu:
Kto jest najmocniejszym, a kto najsłabszym piłkarzem Wisły? Orest Lenczyk: Boguski. Dużo się mówi o Ondrasku, ale to jest kameleon. On mi przypomina Papadopulosa – walczący, szalejący, ale bez skuteczności na miarę potencjału. Natomiast jeśli chodzi o najgorszych, to współczuję Maćkowi, bo jak zmienia pięciu, to ja bym zmienił pięciu innych. To tak odnośnie tego, że trenerzy widzą więcej od kibiców i przez to RB9 gra u każdego w pierwszym składzie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jaki kraj taki CR7 tfu RB9
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Za dużo czepiania się Lisa tu czy w mediach. Perspektywiczny bramkarz, na którym można cos zgarnąć. Jeśli zagra parę takich spotkań, jak to derbowe, na pewno znajdzie się chętny. W szczególności patrząc na to jaka agencja go reprezentuje. Ostatni ich transfer do ligi włoskiej robi właśnie spora furorę, a i wcześniejsze też niczego sobie. Nic innego nie pozostaje jak życzyć Lisowi utrzymania takiej formy jak w ostatnim meczu.
Ogólnie na jego korzyść przemawiają dobre warunki fizyczne, dobra gra nogami, wydaje się, że dobra gra na linii, choć z lechem i jeszcze w jakimś meczu interwencje, po których wpadały bramki, wydawały się ciut, ciut spóźnione. Może być to wynikiem po prostu braku ogrania. Na przedpolu hmm, tu chyba na razie największy mankament, ale na plus to, że boi się podejmować decyzji i wychodzić do piłek. No i zapomniałbym, na duży plus wiek. Dlatego też nie rozumiem, czemu nagle Buchalik miałby wskoczyć miedzy słupki. Miał 4 lata na pokazanie się i wszyscy wiedza, jakie to były 4 lata... Ostatnio co prawda złapał lepszą formę, ale to Buchalik, nigdy nie wiadomo. Zresztą odpowiednia rywalizacja na tej pozycji obecnie jest wskazana dla obu, a wydaje się, że właśnie taka jest. Nie ma co pochopnie oceniać jakości piłkarskiej żadnego piłkarza. Widząc pierwsze mecze Pietrzaka łapałem się za głowę co on robi w Wiśle. Podania na 5 metrów do najbliższego niecelne, dużo strat i wgl nie przemawiało za nim nic, żeby go zostawić na dłużej w klubie, w dodatku kontuzja. A tu nagle okazuje się, że Rafał potrafi grać, co prawda lepiej z przodu niż z tyłu, ale potrafi. Wydaje mi się, że jeśli i utrzyma podobną formę, plus występy w reprze również będzie to zawodnik, na którym Wisła cos zarobi. Czas pokaże. Szkoda, że nie jest młodszy, bo np. taki Jaroszyński głównie wiekiem zapracował na transfer do Seria A. To samo tyczy się Brleka, gość na początku nic nie grał. Kompletne nic. Udało mu się osiągnąć w Wiśle wysoka formie po pewnym czasie. Wisła na nim zarobiła, ale musiał być obdarzony bardzo dużym kredytem zaufania. Obecnie przepadł, a i jego powrót do Wisły nie był udany... Wracając do kwestii potencjału, tu można wymienić szereg piłkarzy, którzy czekali dłuższy czas na odpalenie. Uryga (póki co w Płocku całkiem nieźle), Mączyński, Burliga, Kostal, wspomniany wcześniej Brlek. Na Aresnica trzeba było czekać bodajże pół roku, żeby się ogarnął. Gordan Bunoza. Ten to dopiero był kozak jak zaczynał. Bartkowskiego tez można wliczyć, w sumie przesiedział kawał czasu na ławie. W pewnym momencie zanosiło się, że odejdzie, a teraz solidny poziom ligowy. Dalej, Ondrasek... Pozostaje trzymać kciuki za Wojtkowskiego, żeby i on się odnalazł. W paru meczach pokazał co dobrego ma do zaoferowania. Dynamiczny, z dobrym dirblingiem i przyspieszeniem, z całkiem fajnym przeglądem pola, ale niestety dobre mecze zdarzają mu się jak na lekarstwo (o ile gra...). Szkoda. W sumie to chyba tyle. Po prostu nie podoba mi się pochopna ocena umiejętności Lisa zaledwie po paru meczach i pchanie na bramkę Buchala, po dwóch dobrych, gdzie trzeba mieć na uwadze to, ze w przeciągu 4 lat nie zagrał takich zbyt wielu... Jak inwestować to w Lisa, na Buchalu na 95% nic nie zarobimy.
Ostatnio edytowane przez Knopers : 11.10.2018 o godz. 04:39.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|