The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
it
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2018, 18:38
Lepiej być od wszystkiego niż od niczego...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.09.2018, 18:39
Jestes w błedzie . Nie da sie byc dobrym mądrala od wszystkiego. Dziadem owszem.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 23.09.2018, 20:17
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Ty to jakis czlowiek orkiestra jestes...od wszystkiego widze. Budzety, Stowarzyszenia, Sprawozdania finansowe, umowy i kontrakty z zawodnikami ...a teraz jeszcze ochrona dobr osobistych
Dziękuję za wyrazy uznania, choć ze względu na wrodzoną skromność proszę o ich zaniechanie na przyszłość. Wolę dyskusję merytoryczną, ale nie przejmuj się - kiedyś na pewno trafi się jakiś temat, w którym będziesz mógł mnie czymś zagiąć, do da Vinci naprawdę mi daleko.
Odpowiedz cytując
lucker
Member

Od: 08.2018

Stary 23.09.2018, 20:51
Pytanie czy za redaktorem Jadczakiem ktoś nie stoi. Czy on sam, byłby zdolny zdobyć tyle informacji.
Piszecie, że sprawa w sądzie będzie się ciągnąć latami. Zgoda. Ale, czy wizerunkowo nie byłby to dobry krok Wisły? Pójdzie w świat informacja, że klub pozwał Jadczaka, TVN do sądu, a więc uważa się za niewinny i oszkalowany. Oczywiście oprócz tego trzeba podejmować inne działania, aby zminimalizować skutki tego artykułu. Nie wiem ,czy podam dobry przykład, ale podobna sytuacja jest obecnie z Szlachetną Paczką. Temat medialny, bo atakujemy księdza, a on nie ma jak się bronić. Tylko tam sprawa jest prostsza, bo on zrezygnował z funkcji i fundacja powinna mieć spokój, w Wiśle jest atakowany cały zarząd. Może warto z dymisjami zaczekać przynajmniej parę dni żeby zobaczyć, czy w przypadku księdza Stryczka dymisja zakończy/ załagodzi temat czy też nie i na tej podstawie analizować sens ewentualnej dymisji prezes Sarapaty / zarządu?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.09.2018, 21:02
lucker napisał(a):Wyświetl post
Pytanie czy za redaktorem Jadczakiem ktoś nie stoi. Czy on sam, byłby zdolny zdobyć tyle informacji.
Piszecie, że sprawa w sądzie będzie się ciągnąć latami. Zgoda. Ale, czy wizerunkowo nie byłby to dobry krok Wisły? Pójdzie w świat informacja, że klub pozwał Jadczaka, TVN do sądu, a więc uważa się za niewinny i oszkalowany. Oczywiście oprócz tego trzeba podejmować inne działania, aby zminimalizować skutki tego artykułu. Nie wiem ,czy podam dobry przykład, ale podobna sytuacja jest obecnie z Szlachetną Paczką. Temat medialny, bo atakujemy księdza, a on nie ma jak się bronić. Tylko tam sprawa jest prostsza, bo on zrezygnował z funkcji i fundacja powinna mieć spokój, w Wiśle jest atakowany cały zarząd. Może warto z dymisjami zaczekać przynajmniej parę dni żeby zobaczyć, czy w przypadku księdza Stryczka dymisja zakończy/ załagodzi temat czy też nie i na tej podstawie analizować sens ewentualnej dymisji prezes Sarapaty / zarządu?
Duża część "informacji Jadczaka" była publikowana w latach 2014/2015 przez Dziennik Polski, Newsweek, GW. Newsweeka przedrukował Eurosport (wtedy na Onecie). Co więcej Jadczak ocenzurował historię wprowadzenia Miśka do Wisły.
To co jest nowego to zeznania/teksty "skruszonych kiboli". Ale to mógł zdobyć z prokuratury.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 24.09.2018, 09:17
Pytanie do zorientowanych.

Rada Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków jest wyłącznie ciałem doradczym, które nie ma żadnego przełożenia na decyzyjność w T.S. ?

To w temacie dzisiejszego nadzwyczajnego posiedzenia Rady Towarzystwa Sportowego Wisła.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.09.2018, 09:49
Jest w sumie dość proste wyjście z sytuacji.

Marzena Sarapata powinna się podać do dymisji z zastrzeżeniem, że robi to tymczasowo dla dobra wizerunku Wisły i będzie z powrotem ubiegać się o to stanowisku po zakończeniu procesu wytoczonego TVN-owi/Szymonowi Jadczakowi.

Natomiast Towarzystwo Sportowe powinno wybrać nowego prezesa niezwiązanego z Trenuj Sporty Walki, Wisła Sharks czy SKWK i wyraźnie zakomunikować jaki był udział poszczególnych sekcji w głosowaniu, tak by nie było zarzutów, że "kibole" przejęli władzę.

Takie rozwiązanie byłoby dla nas najlepsze wizerunkowo z każdej strony. Myślę, że jako kibice moglibyśmy wspólnie wystosować list otwarty z powyższymi żądaniami.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 24.09.2018, 09:50
@MaLk

Dobra osobiste naruszone:
M. Sarapata, TS Wisła, Wisła S.A. oraz D. Dukat....
Teza wynikająca zarówno z "reportażu" jak i całej dalszej działalności Jadczaka (pracownika TVN) jest mocna: TS Wisłą rządzą gangsterzy....

Oczywiście interes społeczny to częsta przyczyna uwalania spraw w sprawach o naruszenia dóbr osobistych w Polsce i na to często powołują się media, ale też często orzekane są wyroki w tych sprawach, że interes społeczny nie może naruszać dóbr osobistych osób - w tym przypadku konkretnych. Wydźwięk publikacji Jadczaka jest taki, że skoro TS i Wisła S.A. rządzą gangsterzy czy też osoby na usługach gangsterów - to fakt ten trzeba udowodnić konkretami - a nie wiązać jakieś fakty i podpierać je insynuacjami przedstawiając jako fakty. W ten sposób wiążąc umowę na wynajem siłowni z "byciem na usługach gangsterów" dochodzimy do wniosku że Ludwik Miętta - Mikołajewicz podpisując tę umowę był na usługach gangsterów......

Publikacje Jadczaka i to nie tylko sam reportaż, ale również całość jego wypocin w różnych redakcjach jak i na twitterze nie udowadniają postawionej tezy.

Wywodzenie z faktu, że klub zwrócił się do sądu z pismem, że zatrudni skazanego kolesia w przypadku jego zwolnienia, podpisanie umowy najmu pomieszczeń na siłownię przez TS i wywodzenie z wysokości czynszu zależności od gangsterów etc. Nie dowodzi w żaden sposób postawionej tezy Jadczaka.
MaLk w kwestii oceny ewentualnego odszkodowania za naruszenie dóbr osobistych chodzi mi tylko o jedno - Jadczak postawił daleko idącą tezę: TS Wisłą i Wisłą S.A. rządzą gangsterzy, ludzie zostali wybrani na stanowiska w zarządzie TS przez gangsterów - gdyby stwierdził, że istnieją powiązania z gangsterami - nie byłoby o czym mówić, ale Jadczak poszedł o 3 kroki dalej - dowody ma na powiązania - i tutaj nie ma dyskusji, natomiast teza Gangsterzy rządzą klubem jest zdecydowanie dęta i według mnie ma szansę sporą na wygranie sprawy....

Sprawa wywołana przez Jadczaka najważniejsze konsekwencje ma takie, że zmierza ku

1) zniszczenia klubu
2) poróżnienia środowisk kibicowskich Wisła S.A. w obliczu konsolidującego te środowiska (z pewnością poza WSH) w szczególności grupę twitterową, grupę z naszego forum, czy SKWK projektu Wisła Socios....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 24.09.2018, 10:56
Niestety w dzisiejszych czasach jak sie przewrocisz predzej zrobia Ci zdjecie niz pomga wstac.

Tutaj jest wiele klotni ale sprawę nalezy rozdzielic:

1.Jadczak zrobil show od rzuconego noza po dzis i przedstawil sprawy ktore wizerunkowo dzialaja bardzo negstywnie. Ale reportaz bazuje w duzej mierze na sensacji a juz jak dojdziemy do faktow czesc się nie zgadza, czesc jest wytworem wyobrazni dziennikarza i swiadkow a tylko czesc jest proszeniem sie o problem wladz. I sadze, ze trzeba go pozwac bo wg mnie teza"Wisla rzadza gangsterzy"jest nie do obrony z punktu wudzenia prawnego. Ale to jest sprawa na dluzsza mete.

2. Niestety ale mamy problem z zarzadzaniem i to nie podlega dyskusji. Z cala wdziecznoscia za wlozona prace i ratunek przed upadkiem ale nikt tam nie ma pojecia o PR, a dopiero co zarzad sam się przyznal, ze przeszarzowal finansowo.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.09.2018, 13:54
Ta cała sytuacja wygląda tak jakby ktoś miał końskie łajno w domu i zamiast je po prostu wyjeb**, otworzył okno ciesząc się, że się wywietrzy.

Jestem zdumiony tym jak niektórzy alergicznie reagują na pomysł pożegnania się z Sarapatą.

Jesteśmy w totalnej dupie. Brak widocznych zmian działa bardzo niekorzystnie na nasz wizerunek, a co za tym idzie wartość klubu. Przez tydzień od emisji materiału praktycznie prawie nic nie zostało zrobione. Wysłanie newslettera to kibiców i tweety rzeczniczki to kropla w morzu. Przecież to jest niepoważne. A realia są takie, że Sarapata i Dukat mają w tym momencie toksyczny wizerunek dla Wisły SA i TS. Nieważne, że nie ma wobec nich zarzutów.

Parę dni temu napisałem:

Virusman napisał(a):Wyświetl post
Hipotetyczna sytuacja: jutro Sarapata podaje się do dymisji i wraz z Dukatem natychmiast całkowicie opuszczają Wisłę. Nie mają już z nią jakichkolwiek powiązań - ani z SA ani z TS. Nowym prezesem SA zostaje Gołda.

Co Wisła na tym traci? Pytam serio, nieretorycznie.
Odpisał mi Czaro, uważam że racjonalnie, mimo że nie do końca się zgadzam, że nie ma żadnej straty, ale jeśli nominacja znowu pójdzie z TSu to wymiana na stołku prezesa nic tak naprawdę nie zmieni w odbiorze przez innych.

Moim zdaniem jednak:
1. Jeśli ryzyko straty jest bardzo ograniczone, bo tak naprawdę ryzykujemy tym, że kolejny prezes będzie gorszy od Sarapaty (o jej prezesurze niżej), a w praktyce można tylko zyskać, to co robicie? Wysyłacie darmowy kupon na loterie, czy nie?
2. Jeżeli Gołda by to dobrze rozegrał to sprawa jest absolutnie niecałkowicie, ale w miarę do wyprostowania. Tylko, że to nie polega ona na wygraniu pojedynku z Jadczakiem. A gdyby za jakiś czas po Gołdzie władzę objęło transparentne odcinające się od chuliganów Socios, to kto wie, czy na tej sprawie jeszcze byśmy nie wygrali.

Niektórzy chyba nie rozumieją, że zarzutem wobec Wisły Kraków SA nie jest to, że wynajmuje pomieszczenia pod siłownie do 2025, czy tam 2029 roku, bo to nie robi żadnej różnicy (a po drugie wynajmującym jest TS Wisła). Co więcej, nie chodzi nawet o to, że Wisła jest uzależniona od widzimisię chuliganki w niektórych kwestiach w zamian za spokój na stadionie jak jest w innych klubach. Tutaj wszystko rozbija się o to, że Sarapata rządząca Wisła jest prezesem z nominacji Sharksów i reprezentuje ich interesy w klubie, bez względu na to, czy to jest prawda, czy nie (sami sobie szczerze na to pytanie odpowiedzcie). To samo tyczy się Dukata tylko, że na innym stanowisku.

Czy Mioduski, Rutkowski albo Filipiak wstawialiby się za ludzi, którzy pocięli maczetami kogoś na osiedlu? Nie? A wiecie czemu? Bo oni odcinają się publicznie od kryminalistów wiedząc jakie takie kontakty mają znaczenie dla wizerunku ich jako osób zarządzających, jak i firm, które prowadzą. To są realne straty finansowe.

Oczywiście dla nas to nie ma znaczenia prawda? My sobie poradzimy... To dziennikarze, sponsorzy i miasto stracą na konflikcie z nami, a nie my, tak?

Cytat:
Sponsorze i dziennikarzu - jeśli nie potrafisz popierasz działań Wisły, kiedy jest najgorzej, to nie zasługujesz na nią kiedy jest najlepiej. - Henryk Reyman
Ja sobie nie wyobrażam braku odejścia Sarapaty. Dla mnie to w ogóle jakieś nieporozumienie, że do tego jeszcze nie doszło. Jeszcze gdyby Sarapata była jakimś świetnym prezesem... A tak naprawdę tu nie ma czego bronić... Może oprócz tego, że miała trudne warunki finansowe (dlatego przepłaciliśmy za hiszpański zaciąg?) i na razie jest tutaj tylko 2 lata i się jeszcze nauczy (a jak naprawi swój wizerunek?)... Klub ma 112 lat, Sarapata jest 2% tego czasu, Wisła będzie istnieć długo po jej odejściu, a traktuje się ją jakby była jedyną osobą mogącą nas uratować... Bez żartów...

Sarapata jest prezesem - wbrew odczuciom po wszystkich przygodach, że sprawuje władze w klubie dłużej - 2 lata od 26.08.2016. W pierwszej części jej prezesury najlepsze było to, i za to głównie ją chwalono również na tym forum, że zmieniła wizerunek Wisły. Klub stał się bardziej otwarty. Topory wojenne z dziennikarzami zostały zakopane, szczególnie po przyjściu Tabor-Leszko. W konsekwencji klub zaczął mieć po prostu "lepszą prasę". Widać było, że bardziej się dba o to, co wychodzi do mediów. Każda wypowiedź wyglądała jakby przeszła przez agencje PRowskie (co podobno nie mija się zbytnio z prawdą). Nie było głupich komunikatów, oświadczeń lub innych wypowiedzi wystawiających działanie klubu na pośmiewisko. Przyszli drobni sponsorzy/partnerzy, LV Bet na koszulki. Zrobiono różne dodatkowe rzeczy typu budowa strefy Max-Flix. Komunikacja między zawodnikami i kibicami poprzez media również się poprawiła itd. Nie wnikam, kto to konkretnie organizował i w czym Sarapata miała swój wkład, a w czym nie - była w tamtym okresie prezesem: wszystko co się działo, zarówno dobre i złe rzeczy, idą na jej konto. Do tego wydawało się, że sytuacja finansowa klubu również się poprawia, mimo opóźnień z wypłatami dla zawodników. Może to było tylko odczucie pozytywnym wizerunkiem Wisły, a nie konkretnymi wypowiedziami (nie pamiętam ich).

Jest 24.09.2018. Po nieudanym eksperymencie hiszpańskim klub jest na skraju bankructwa. Parę tygodni temu kibice ratowali klub kolejną akcją charytatywną praktycznie reanimując trupa. Nie wiadomo na jak długo to pomoże. Część przyszłych przychodów od Ekstraklasy została zablokowana. Najlepszy piłkarz odchodzi za 30% swojej wartości rynkowej, ponieważ klub potrzebuje pieniędzy na gwałt. Następuje wymiana kadrowa z konieczności. Zawodnicy wciąż nie mają płacone. W mediach codzienna jazda po Wiśle. Zarząd ukrywa się unikając komunikatów prasowych. Sponsorzy grożą wycofaniem się. Konflikt z miastem. Dziennikarze bojkotują spotkania z władzami klubu.

Kto jest za to odpowiedzialny? Zewnętrzne, wrogie siły chcące zniszczyć Wisłę Kraków? A może to zarząd Wisły podjął złe decyzje, które prawie nas wykończyły, a na dodatek składa się z osób, których przeszłość i teraźniejsze działania stwarzają bardzo duże ryzyko dla pojawienia się negatywnych materiałów dziennikarskich?

W ciągu ostatnich dni miało miejsce pewne wydarzenie nie mające związku z Wisłą Kraków.

Cytat:
Ksiądz Jacek Stryczek złożył dziś rezygnację na ręce zarządu Stowarzyszenia "Wiosna". Nie jest juz prezesem "Szlachetnej Paczki" - informuje WP.pl.

Jak ustalił portal, rezygnacja zostanie rozpatrzona przez Walne Zgromadzenie Stowarzyszenia, które zbierze się 1 października w Krakowie.

Autor materiału zamieszczonego na Onecie, Janusz Schwertner, twierdzi, że pod wspaniałą fasadą "Szlachetnej Paczki" kryją się ludzkie dramaty i tragedie. Jak dowiadujemy się z materiału, codziennością w fundacji prowadzonej przez księdza są mobbing, ataki na pracowników, poniżanie ludzi. W Krakowie pracować ma terapeutka, która choć nigdy nie spotkała kapłana, ale „zna go lepiej niż niejeden z jego przyjaciółâ€. Bo jej pacjentami są byli pracownicy fundacji "Wiosna".

Po ujawnieniu przez Onet szokujących informacji dotyczących traktowania pracowników w fundacji "Wiosna", twórca "Szlachetnej Paczki" wydał oświadczenie, w którym nie przyznaje się do zarzucanych mu czynów, ale oddaje się do dyspozycji władz stowarzyszenia. „To absurdalne zarzuty” twierdzi kapłan.

"Nie zgadzam się z zarzutami postawiony w artykule Onetu. Uważam, że tekst jest jednostronny, emocjonalny, a przez to nieprawdziwy. Trudno jest z nim polemizować, ponieważ w tekście znajdują się wypowiedzi osób, które w żaden sposób nie zostały zweryfikowane. Zabrakło w nim także wielu naszych wyjaśnień" – napisał ks. Stryczek w komunikacie na Facebooku.
Cytat:
Drodzy Państwo, dobro SZLACHETNEJ PACZKI jest dla mnie najważniejsze i nie chcę, by jakiekolwiek kwestie zagroziły toczącym się projektom, a przede wszystkim – niesieniu pomocy tysiącom potrzebujących.

Uznając powagę sytuacji, postanowiłem oddać się do dyspozycji Walnego Zgromadzenia Stowarzyszenia WIOSNA, zgodnie ze statutem.
Zanim napiszecie o tym czym różni się nasza sytuacja od tej, w której organizator akcji charytatywnej rezygnuje w związku z zarzutami w jego stronę, mimo że się z nimi nie zgadza, w celu ratowania wizerunku fundacji, to ja Wam wymienię jedną podstawową rozbieżność między tymi dwoma przypadkami. Bez Stryczka nie wiadomo, czy Szlachetna Paczka przetrwa, a jest prawie pewne, że dużo straci, ponieważ był on medialną ikoną tej akcji. Wisła Kraków była, jest i będzie niezależnie od tego kto będzie prezesem!

Sarapata na niektórych konferencjach prasowych wymieniała przez wszystkie przypadki wyrażenie "leży na sercu dobro Wisły Kraków". Nie wiem jakie ma intencje - może dobre. Ale na ten moment jej obecność w strukturach klubu jest w sprzeczności z interesem Wisły.

Rozpocząłem tego posta stwierdzeniem, że jestem zdumiony tak mocnym sprzeciwiem niektórych ws. pożegnania się z Sarapatą. Natomiast prawdę powiedziawszy, nie jestem zdziwiony zdaniem tych - mimo że się z nimi nie zgadzam - którzy patrząc na naszą obecną prezes widzą osobę trzymającą się za wszelką cenę dobrze płatnego stołka, na którym zresztą sama sobie podwyższyła pensje. Pani prezes ostatnim brakiem działań bardzo się chyba stara, żeby tak o niej sądzono.
Ostatnio edytowane przez Virusman : 24.09.2018 o godz. 14:06.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 24.09.2018, 15:18
Posiedzenie Rady TS odwołane.
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Stary 24.09.2018, 15:30
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Posiedzenie Rady TS odwołane.
Znany jest powód odwołania Rady ?

ps. Coś czuję że zaraz pojawi się mocny "news".
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 24.09.2018, 15:33
Ja nie wiem, ale podobno nie ma nawet kolejnego terminu.
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Stary 24.09.2018, 15:38
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem, ale podobno nie ma nawet kolejnego terminu.
Co tylko potwierdza moje przypuszczenia. Teraz po stronie Zarządu jest piłka. Zapewne zostało ustalone że Rada się nie zbiera (i nie przedstawia żadnych rekomendacji) a Zarząd sam podejmie odpowiednie kroki. Tak żeby nie robić dodatkowego szumu i wojny w klubie. Dziennikarzyny liczyły na krew a tu okaże się że pewne sprawy zostały załatwione po cichu we własnym gronie.

Oczywiście to tylko moje przypuszczenia.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 24.09.2018, 16:10
Albo, wespół zespol teraz milcza wszyscy. Rada TS to tylko cialo doradcze. Prezesem TS i SSA jest Sarapata wiec wszystko zalezy od niej do nastepnych wyborow w TS. A jak ona to widzi i co "robi" wiemy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.09.2018, 16:33
Podobnie jak kilka innych osób, uważam że z wizerunkowego punktu widzenia p. Sarapata MUSI się oddac do dyspozycji rady nadzorczej.

Zreszta sama Sarapata choć jest mocna psychicznie to prędzej czy później już sama nie wytrzyma. Przypuszczam że obecnie nie ma ona życia prywatnego i ma ochotę rzucić wszystko "w cholerę".

Jeśli LV Bet przesyła pisemnie takie a nie inne groźby, zamiast zadzwonić do Sarapaty i wyjaśnić to sobie na spotkaniu to jest już bardzo źle.

Prezes Wisły Kraków S.A. nie może byc tak mocno połączony ze strukturami TS Wisły jak teraz Sarapata, bo siła rzeczy wszystko złe co się dzieje w okol "obu" klubów jest przypisane do jednego podmiotu. Będzie prezes spoza TSu to i skoncza się pytania o silke Miśka itd.

Wizerunkowo piłkarska Wisła tego potrzebuje jak tlenu.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 24.09.2018, 16:52
Informacyjnie, hiena podajee, ze nawet jakby spotkanie doszlo do skutku Sarapata poinfornowala rade, ze w zwiazku z nie zaplanowanymi obowiazkami sie na nim nie zjawi.

I teraz mamy tak monthy pythonowska sytuacje, ze jesli to wymysl wspomnianego to nikt go nie sprostuje a jego wersja rzeczywistości dla mediów i ludzi postronnych sie uwierzytelnia.

Coz 26go tweetup, ciekawe czy tam sie pojawi. Jesli nie to bede ciekawy argumentow tych, ktirzy sa przecuwko jej odejściu.
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Stary 24.09.2018, 17:07
................. Do usunięcia.
Powód: Zdublowany post
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 24.09.2018 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 24.09.2018, 17:20
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Jeśli LV Bet przesyła pisemnie takie a nie inne groźby, zamiast zadzwonić do Sarapaty i wyjaśnić to sobie na spotkaniu to jest już bardzo źle.
Skąd wiesz? może zadzownili i powiedzieli "Słuchaj Marzena, musimy wypuścić dupochron żeby media nas nie zjadły, ale nic się nie martw, trzymamy się umowy i wierzymy w waszą niewinność".

Pamiętajcie, że to co do nas dociera to przekazy z mediów. Rzeczywistość może być inna.
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Stary 24.09.2018, 17:24
Jeśli to prawda to moja teoria padła. I w sumie ciężko nawet to skomentować .... jeśli poniższe stwierdzenie Pani Prezes jest prawdziwe: "utrudnione możliwości przybycia ze względu na inne nieplanowane wcześniej obowiązki". Cytat pochodzi z TT hieny z tvn.

Edit:
A to z GW.

Cytat:
Członkowie rady mieli zebrać się na nadzwyczajnym posiedzeniu. W poniedziałek otrzymali jednak pismo, z którego dowiedzieli się, że została ona odwołana z powodu braku wystarczającej liczby uczestników. Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, na przykład przewodniczący rady Bogusław Nowak, dyrektor Opery Krakowskiej, usprawiedliwił się udziałem w świętowaniu 60. urodzin Miejskiego Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej.
Cytat:
Czasu na spotkanie z radą miał nie znaleźć również zarząd TS-u.
Podsumowując. My się tu ekscytujemy a inni podchodzą do sprawy na luziku.

Można się rozejść Panowie i Panie.
Odpowiedz cytując
Ronaldo
Member

Od: 03.2017

Stary 24.09.2018, 17:28
Może pojechała na spotkanie z LV ? Zawsze to lepiej tłumaczyć osobiście,nawet ze względu na szacunek do sponsora.Mogli zaproponować pierwszy wolny termin,i nie miała możliwości być dzisiaj w klubie.Przynajmniej chcę wierzyć,że to jest powód.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 24.09.2018, 17:28
Tak moglo byc. Tylko tam jest tez inne przesłanie tj. interesujemy się naszym wizerunkiem i tu mamy kurs kolizyjny.

@krakus To pokazuje ze luzik jest po stronie TS i Sarapaty chyba, ze ta przykladowo gasi ppzar względem sponsora.
Ostatnio edytowane przez MB1906 : 24.09.2018 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 24.09.2018, 19:58
krakus76_ napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda to moja teoria padła.
Podsumowując. My się tu ekscytujemy a inni podchodzą do sprawy na luziku.
Można się rozejść Panowie i Panie.
No to sie wreszcie rozejdźcie. Pożywka dla troli i V. kolumny się kończy.
Nic z tego ataku na Wisłę nie będzie.
Ale dzięki temu ujawniło sie wielu troli wśród dziennikarzy i kibiców. To trzeba będzie pamiętać. Jak Wisła będzie zdobywała mistrzostwo, to wy się cieszyć nie będziecie.
A teraz idźcie popłakać i liczcie sobie punkty do utrzymania.
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Stary 24.09.2018, 20:14
abcabc napisał(a):Wyświetl post
No to sie wreszcie rozejdźcie. Pożywka dla troli i V. kolumny się kończy.
Nic z tego ataku na Wisłę nie będzie.
Ale dzięki temu ujawniło sie wielu troli wśród dziennikarzy i kibiców. To trzeba będzie pamiętać. Jak Wisła będzie zdobywała mistrzostwo, to wy się cieszyć nie będziecie.
A teraz idźcie popłakać i liczcie sobie punkty do utrzymania.
Pijesz do mnie ? Jeśli tak to weź długi rozbieg i .......nij głową w ścianę.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 24.09.2018, 20:26
Idziemy na mistrza, zarzad dziala wyśmienicie, klopoty finansowe sie koncza, uwzieli sie na nas, ktos chce tereny TS(oni) , walic wszystko i wszystkich sami damy rade.

Juz moge dolaczyc do listy wiernych i nieomylnych?
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 24.09.2018, 20:53
Ciekawe czy Jadczak będzie z siebie dumny gdy 112 letni klub z tradycjami padnie z powodu jego reportaży
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 24.09.2018, 20:58
Na Weszlo twierdzil, ze bierze pod uwagę taka mozliwosc. Ale to jego megalomania. Pamiętajmy, ze nasz główny problem to dlugi i brak płynności a to nie dzielo tego pismaka. Gdyby nie to mieli bysmy zupelnie inna pozycje.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.09.2018, 21:12
Qadou napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy Jadczak będzie z siebie dumny gdy 112 letni klub z tradycjami padnie z powodu jego reportaży
Tak samo jak wszyscy piszący o przewałach w Ruchu, zatapiając "98 letni klub z tradycjami".
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 24.09.2018, 21:20
Poza tym mam wrażenie że jemu nie chodzi o tą zorganizowaną przestępczość i szukanie gangsterów tylko poprostu o uwalenie tego klubu...
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 24.09.2018, 21:26
Co na tym zyska? Na materiale rozumiem i szczerze to oplaca mu sie ciagnac jak najdluzej a zeby to robic musi miec miec przeciwnika. Ale na calkowitym uwaleniu, co zyskuje?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów