|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Do końca sezonu zagramy jeszcze trochę meczów takich jak dziś, trochę takich jak z Lechią.
Będzie różnie, to jest "ekstraklasa"... Mogliśmy już polec we Wrocławiu, polegliśmy dziś. Suma szczęścia zawsze wychodzi na zero. Dobrego weekendu wszystkim ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To jest oczywiste, porażki są wkalkulowane a w tej lidze ciężko wskazać faworyta w jakimkolwiek meczu
Natomiast co boli to poziom niechlujstwa, nonszalancji i koncentracji Kiksy, proste straty, fatalne podania właściwie u całej pierwszej 11 zastanawiają czy coś z przygotowaniem mentalnym nie było pokpione Oderwanie od rzeczywistości po ostatnich zwycięstwach? Brak wypłat? Wiem, że nie ma co wyciągać wniosków z jednego meczu ale porażka w fatalnym stylu, mecz mógł a nawet powinien się zakończyć wynikiem na poziomie 0:4 ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Też miałem kiepskie przeczucia co do tego meczu i się sprawdziło. Dodatkowo zamieszanie w klubie robi swoje...
Poza tym nie chciało mi się wierzyć, że uda nam się wygrać 5 spotkań z rzędu. Piłkarzom czasami pętają nogi dobre serie (szczególnie w polskiej lidze). Teraz MUSIMY zaliczyć kolejne 3 wygrane (Lechia, Korona, derby). I każdy z tych spotkań na pewno są ważniejsze niż ten dzisiejszy. Oby na Lechię piłkarze wyszli zmotywowani, podrażnieni porażką i z rozsądnymi zmianami w składzie (Buchalik, Arsenić, Halilović, Kolar+ zgodnie z przepisami ktoś młody, może Śliwa?) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Rzeczywiście, wyglądało to tak, jakby byli rozkojarzeni. Zupełnie im nie wyszło.
No nic. Dobrze, że to porażka na wyjeździe, w drodze powrotnej przegadają co trzeba i wracamy silniejsi. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
komentujący w Weszło.fm twierdzili, że Wisła chyba strajkowała, bo tak źle to musieli grac z premedytacją. Jakie były kursy przed meczem?
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale z jakiego powodu strajkowali?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przecież to był żart czaro.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, sorry. Już myślałem, że to jakaś kolejna teoria dziennikarska : )
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
a ja miałem dziwne wrażenie, że nie byli w stanie przyzwyczaić się do boiska.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jest wiele możliwych wytłumaczeń. Zobaczymy we wtorek.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
przyczyn moze byc kilka:
1. uwielbiajaca gre kombinacyjna Wisla dosaje tragiczne boisko i warunki pogodowe 2. zaleglosci finansowe wobec pilkarzy - mecz z Pogonia jest idealny by zamanifestowac swoje niezadowolenie, no bo kiedy jak nie teraz? (niedlugo wazne mecze) 3. slaba dyspozycja dnia + fenomenalna posawa Portowcow |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
skonczmy uzywac wiecznie tej samej wymówki. że brak wypłat bo to śmieszne.
Piłkarze grają po to by się wybić z biednej Wisły więc powinni grać na maksa w każdym meczu. To, że nie dostają pensji (podobno) to niech nie grają wgl a nie, że akurat ten mecz odpuścili. Jakby wygrali to byście nawet tak nie mówili. W innych drużynach wypłacają regularnie a grają ciula cały sezon. Dla mnie porażka to sodówka w głowach ewentualnie lekcewazenie rywala, który nie wygrał ani jednego meczu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Glupia liga, wygrywaj z najlepszymi, przegraj z najsłabszym, ekstraklasa w calej okazalosci
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
5. Kilku naszych uwierzyło że są nowymi Messimi i nagle Pietrzak próbuje lobować załuskę ze swohej połowy a Sadlok strzelić bramlę z 37 metrów. Widać było trochę nonszalancji. 6. Mecz przypominał bardzo ten ze Śląskiem, z tą różnicą że tym razem nie mieliśmy niesamowitego farta (a i tak Ondrasek mógł dać nam remis). Jeszcze nie jeden mecz przegramy, absolutnie nie dominujemy w tej lidze, jesteśmy jedną z fajniej grających drużyn ale to tyle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.09.2018 o godz. 20:59.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Tak czułem, że od prawie-outsaidera zbierzemy oklep. Mam nadzieje, że wyciągniemy wnioski i w lidze dalej będziemy punktować. To co Lis zrobił mnie nie zdziwiło - ot poziom tego bramkarza, tak jest młody i niedoświadczony - dlatego tak robi. Od samego początku rozmyślałem nad słusznością jego wprowadzania względem Pawełka... tzn Buchalika. Martwi beznadzieja Wojtkowskiego (kolejna). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swoją drogą mijają kolejne miesiące od podpisania kontraktu przez Sadloka i (poza kilkoma wyjątkami) przez cały ten czas gra jak na swoje możliwości słabo. Coś nie może złapać formy.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
AD5. G.prawda .- Sadlok często próbował sie wstrzelić z różnych odległości, a nie wiedzieć czemu pan kierowca zawsze obstawiał, że Maciek strzeli bramę z wolnego lub z 25metrów plus. AD6. po części się zgadzam. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Trudno. Jedziemy dalej. Analizy - biorąc pod uwagę obecny sezon - można o kant dupy roztrzaskać.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ktos kto pisze, ze powodem porazki sa zaleglosci to imbecyl. Tydzien temu tez byly...A ze Miga walnal pierda, ktory w naszej sytuacji zawsze jest na czasie to klakiery zaczeły wycie. Jak zawsze...
Ja sie nie dziwie, ze ten marny gryzipiórek odgrzewa kotlety, gdy znajdują sie naiwniacy, ktorzy łykają wszystko jak tirówka przy autostradzie. Jeszcze popłaczcie za zachodnim inwestorem, który wlasnie s.......ił z wagonem piniedzy, oglądnąwszy w wolnym czasie superciper pedriksena jadczaka. Boze. Co za spęd baranów pod szyldem Amber Gold.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 21.09.2018 o godz. 23:45.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Typowa ekstraklasa. Na swoim stadionie nawet ostatni będą gryźć trawę.
Oni od 70 minuty mieli skurcze. Dali ile mogli, na nas dziś wystarczyło, choć mogło być punktowo dla nas też. Ważne żeby u siebie grać dobrze, punktować, inne ekipy też może nie będą na wyjeździe walczyć jak o życie w meczu z nami. Gramy kombinacyjnie, fajnie pokazał się Halilovic. Trudno, z takimi drwalami zawsze są katusze. Lis się ogrywa, jakby to był super bramkarz na dziś, ograny i pewny to by był w Londynie, Rzymie czy gdziekolwiek indziej. Mamy na nim zarobić to musi grać. Puści jeszcze nie jednego babola ale miejmy nadzieję że ktoś nam za to zapłaci parę mln euro. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Co do Lisa - jak każdy młody to inwestycja. Dał się przepchnąć (sfaulować?) Buksie, następnym razem taki delikwent dostanie kolano pod żebra - tak wygląda nauka na własnych błędach. Chłopak naprawdę dobrze wygląda, ma potencjał ale braku doświadczenia się nie przeskoczy. Dlatego gra - żeby można było na nim zarobić. I ja widzę potencjał żeby tak się stało. Cieszy gol Imaza, może się odblokuje. Teraz priorytet to wygrać z Koroną u siebie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.09.2018 o godz. 08:14.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Za wczorajszy KRYMINAŁ na boisku Sadlok powinien być przyspawany do ławki jako drugi, po Rafale. Fakt, gratulacje osiągnął 300 spotkań w Ekstraklasie, ale miejmy nadzieję zakończymy na tym...
Natomiast totalnie abstrahując od tego ciekawi mnie co teraz z Brożkiem się będzie działo... Znają się ze Stolarem od dawien dawna zatem liczę, że Ondrasek wciąż będzie w 11. meczowej i na zmianę będzie go wspierał w głównej mierze Kolar... Żeby przypadkiem za chwilę Brożek nie wskoczył do pierwszego składu jak Boguski bo wtedy to będzie dramat totalny z przodu i zero akcji i pressingu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Mecz bez historii. Nie ma co się doszukiwać - w końcu słabszy musiał przyjść. Ale to może też wynikało z tego że jednak Stolar trzymał się tego samego składu, niby zwycięskiego składu się nie zmienia, ale jednak w miarę możliwości rotacje trzeba robić
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Mnie ciekawi czy wczorajsza dyspozycja naszego zespolu to nie przypadkiem oszczedzanie sie na potyczke w PP z Lechia. Rozumiem, ze mozna zagrac slabszy mecz, ale wczoraj to zero pressingu, zero walki, zero zaangazowania. Mam przynajmniej taką nadzieję
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mecz przegrany. Bramka Imaza na otarcie łez. Mogliśmy jeszcze coś strzelić ale byliśmy uczciwie mówiąc słabsi wczoraj. Słaby środek pola i głupie błędy w obronie. Zobaczymy co będzie dalej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ze Slaskiem sie udalo, z Pogonia juz nie. Lepszy kubeł zimnej wody w tym meczu niz w meczu derbowym. Tez mam nadzieje, ze oszczedzali sie na PP. Na Koronie trzeba sobie odbic ta porazke, dwa razy z rzedu tak slabo raczej nie zagramy a wszystkiego wygrywac sie nie da.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mecz bez historii.
Pogoń zagrała bardzo twardo, momentami brutalnie, chamsko i bez szacunku dla zdrowia rywala. Piłkarsko nie pokazała wiele, ale jej chamskie nastawienie w połączeniu z fatalnym boiskiem (było grząsko - momentami piłka posłana po "murawie" zwalniała, co ułatwiało jej przejmowanie przez rywala) zakończyło się dla nas niepomyślnie. Szkoda - można było to przynajmniej zremisować, ale jest pozytyw: nasza sąsiadka pozostaje osamotniona na ostatnim miejscu. Niech to trwa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 22.09.2018 o godz. 12:29.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a propo Lisa
do tej pory jednym z argumentów za nim było że do tej pory nie zawalił nam meczu jak Buchal w b-stoku no to już zawalił drugim - młodość... otóż Mateusz ma 21 lat , młody to był np Drągowski gdy debiutował w wieku 16 lat w Jadze , a teraz już jest w serie A (aktualnie też ma 21lat) albo Skorupski który w Zabrzu zadebiutował w wieku 20 lat , by w wieku 22 lat na dobre rozgościć się tez w Serie A albo Wojtek Szczesny - 16 lat trafia do Arsenalu , 19 lat debiutuje w Premier League , dalej wiadomo... dalej Łukasz Fabiański - mistrzostwo z Legią zdobywa w wieku 20 lat , później nawet nie pisze... nie chcę za bardzo Mateusza hejtować, podoba mi się jego zaangażowanie , i widać po twarzy że "nie jest mu wszystko jedno" , ale bądźmy poważni i nie usprawiedliwiajmy każdego babola u 21-letniego faceta wiekiem ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|