The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2018, 16:26
Teraz ulzylo? Masz listę udzielajacych się, fajnie.
Ad personam dużo łatwiej niż na temat.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.09.2018, 16:50
Ale ma rację. Jak trzeba było Wisłę ratować Ciebie i kilku innych nie było. Jak jest afera - jesteście i jeszcze grzejecie temat.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.09.2018, 16:50
Słuchaj, wszyscy rozumiemy, że nie podoba Ci się w Wiśle. Dopóki nie zapiszesz się do TS i nie doprowadzisz do zmiany władz albo nie kupisz akcji Wisły od TS, możesz tylko szczekać. A my tu tego szczekania nie chcemy. Chcemy konstruktywnej rozmowy. Ty jej nie prowadzisz, bo nie masz żadnych konstruktywnych propozycji.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 19.09.2018, 17:09
Czaro, teraz juz wypowiadasz sie za wszystkich? Konstruktywna rozmowa wg. Ciebie jest wtedy kiedy wszyscy zgadzaja sie z jedna linia myslenia. Popatrz jeszcze raz na moje posty, nikogo nie obrazam, wyrazam tylko wlasna opinie a to zdaje sie umozliwia mi regulamin tego forum.

Sorry ale ja poprostu nie zgadzam sie z tym, aby zarzad zaszyl sie w bunkrze I siedzial cicho. Co wg mnie jest potrzebne aby zazegnac kruzys napisalem.

I tak Jadczak zrobil ze sprawy show ale kilka spraw jest poprostu nie do przyjecia.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 19.09.2018, 17:32
No, wydaje mi się, że wyrażone przeze mnie stanowisko bliższe jest poglądom większości użytkowników forum niż twoje.

Nie, nie przedstawiłeś żadnego konstruktywnego rozwiązania, bo "zróbmy zmiany w TS" i "zmuśmy zarząd do dymisji" to nie jest żadne konstruktywne rozwiązanie. Za to wykorzystujesz każdą okazję, aby punktować Wisłę - niezależnie od tego, czy zasługuje na to, aby być celem ataków czy nie.

Jeżeli o mnie chodzi, to skończyłem wymianę zdań. Możesz ujadać dalej tak, dla mnie to nic nie znaczy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Żuraw91
Member

Od: 07.2018

Stary 19.09.2018, 17:39
Cytat:
Czaro, teraz juz wypowiadasz sie za wszystkich? Konstruktywna rozmowa wg. Ciebie jest wtedy kiedy wszyscy zgadzaja sie z jedna linia myslenia. Popatrz jeszcze raz na moje posty, nikogo nie obrazam, wyrazam tylko wlasna opinie a to zdaje sie umozliwia mi regulamin tego forum.

Sorry ale ja poprostu nie zgadzam sie z tym, aby zarzad zaszyl sie w bunkrze I siedzial cicho. Co wg mnie jest potrzebne aby zazegnac kruzys napisalem.

I tak Jadczak zrobil ze sprawy show ale kilka spraw jest poprostu nie do przyjecia.

Polecam na przyszłość:

Poziom forum i przyjemność z czytania dyskusji automatycznie wzrastają.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 19.09.2018, 17:40
Mam wrażenie, że to kolejne wcielenie Wislafan123 albo zbanowanego kolegi o nicku hives4 - w sumie to zaczynam się zastanawiać czy ten ostatni nick to nie Eszjot, bo z tego co pamietam to strasznie w okresie kryzysu lipcowego jechał po TS i gangsterach w klubie. Potem udzielał sie swoimi mądrościami na weszlo. Chyba w avatarze miał Boguskiego.
Czy moderatorzy nie mogliby sprawdzić skąd logował sie Hives4 byłoby śmiesznie gdyby powoływał sie na posty zatroskanych kibiców, ktore sam pisał na forach....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.09.2018, 17:42
Popieram czaro bo konstruktywna rozmowa jest wtedy kiedy ma sie partnera do rozmowy i kiedy ktos ma rzeczowe argumenty Ty ich nie masz. Jakie masz prawo oczekiwac odpowiedzi na te insynuacje od ludzi ktorzy ratowali ten klub? Gdzie byles 3 lata temu jak ten klub upadal wisielismy na wlosku
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 19.09.2018, 17:43
@ Czaro, Wiele rzeczy Ci sie wydaje, m.in przekrecasz tresc artykulow. Wymien prosze gdzie punktuje Wisle zupelnie totalnie niezasluzenie I bez jakichkolwiek podstaw. Tak wg. mnie zarzad powinien podac sie do dymisji bo to jest 2 raz kiedy zupelnie sobie nie radza, 3 moze byc bardzo dotkliwy.

Jadac Twoja merytoryka powinienem Ci zaproponowac abys zostal prezesem KRRiT I zabronil wszelkich audycji mogacych poruszac trudne pytania w sprawie Wisly.

Czaro drogi naprawde serce boli, ze odpowiedz dla Ciebie nic nie znaczy.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.09.2018, 17:44
Jak każdy kryzys wizreunkowy, także i ten można rozegrać z korzyścią dla siebie, tzn. w tym wypadku dla Wisły. Milczenie to nie jest optymalna strategia.

Oczekiwałbym, że pani prezes wypunktuje nierzetelności materiału red. Jadczaka oraz odpowie na bardzo sensowne pytania, które któryś z krakowskich dziennikarzy publicznie jej zadał. Mnie najbardziej by interesowało, kto płaci za siłownię, skoro Paweł M. się ukrywa. Przecież to niemożliwe, żeby nikt od czterech miesięcy nie płacił, prawda? A taki wniosek z tego milczenia można wysnuć.

Czaro, mam prośbę. Mów za siebie. To jest forum, wymieniamy tu rożne poglądy. Nie jesteś upoważniony do wypraszania stąd kogokolwiek. Nazwanie opinii, z którą się nie zgadzasz, szczekaniem, jest żenujące - a w dodatku akurat na wiślackim forum wyjątkowo niefortunne.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 19.09.2018, 17:54
crux.a
Ty myślisz, że Misiek to idiota?
Istnieje choćby taka instytucja jak pełnomocnik, który zarządza firmą i płaci za siebie....
A czaro mówi w imieniu ludzi przynajmniej umiejących myśleć i sprawdzających pewne rzeczy.
Zamiast zadawać pytanie wystarczyło pomyśleć skorzystać z portalu i sprawdzić kto zarządza firmą Miśka to nie tajemnica......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 19.09.2018, 17:55
crux.a napisał(a):Wyświetl post

Oczekiwałbym, że pani prezes wypunktuje nierzetelności materiału red. Jadczaka oraz odpowie na bardzo sensowne pytania, które któryś z krakowskich dziennikarzy publicznie jej zadał. Mnie najbardziej by interesowało, kto płaci za siłownię, skoro Paweł M. się ukrywa. Przecież to niemożliwe, żeby nikt od czterech miesięcy nie płacił, prawda? A taki wniosek z tego milczenia można wysnuć.
W przypadku gdy idze to bezgotówkowo to może stosują te formy?
-Stałe zlecenie
-Polecenie zapłaty
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 19.09.2018, 17:56
Ja nikogo nie wypraszam i nawet nie domagam się banowania, ale irytuje mnie, kiedy ktoś nie rozmawia uczciwie i wchodzi tu uprawiać wojnę informacyjną. Co do liczby mnogiej to mówiłem za siebie i osoby, które krytycznie odniosły się wyżej do tych postów, choćby Wolfy'ego, a nie za całe forum - chociaż myślę, że podobne zdanie ma więcej osób.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.09.2018, 18:06
Ale DLACZEGO Wy to mówicie, a nie pani prezes? Co z tego, że to oczywiste? Dziennikarz zadał pytanie, odpowiedź jest banalnie prosta, nieudzielenie odpowiedzi oznacza snucie różnych domysłów (próbka w moim poprzednim poście). I co wybiera klub?

Nie rozumiem tego i martwię się o Wisłę, jak wszyscy tutaj.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 19.09.2018, 18:06
● Ten atak medialny to oczywisty przejaw frustracji. Myśleli, że po aresztowaniu Zielaka Wisła upadnie. A tu nie, i wręcz po mistrzostwo idzie.
W klubie nic nielegalnego nie było. Finansowanie klubu przez zbiórki kibiców było legalne i moralnie słuszne. Nalezy wręcz podziękować. To zasługa dla klubu i dla własciciela TS.
Ja spodziewam się mistrzostwa i kasy z pucharów, która raz na zawsze rozwiąże problemy i finansowe i własnościowe. Ostatecznie TS musi być właścicielem, a S.A. musi przynosic wpływy utrzymujące klub jako niezalezny.
Nie ma nic lepszego niż klub w rękach kibiców (nie gangu). Wszystko się rozwiąże w ciągu roku (moja predykcja - będzie LM).
Dlatego na razie żadnych jednostkowych właścicieli. Żadnych Mosków jak ten Bragiel.
Dlaczego niektórzy ludzie tak pyskują, zamiast zapisywać się do TS i korzystać z prawa głosu?

● Sprawa jest chyba częściowo rozwiazana. "Zielak" i "Misiek" chyba już nie są problemem? Dukat odszedł z zarządu S.A.
Zmiany były konieczne, bo ta sprawa z koszulkami, zatrudnianie szemranych na kasie, albo rozwalanie się po klubie to była hucpa.
Chcesz pomóc Wiśle nawet jak jesteś szemrany, to siedź, k..., cicho. Jak za dużo sobie pozwalasz, to kończy się jak z "Zielakiem". W areszcie.
A o Miśku nie ma co mówić, bo to gość tępy już z twarzy i najpewniej był po prostu konfidentem-prowokatorem policji. Teraz Zielak i koledzy pewnie już coś czują w pace.
Bezpieka zwykle promuje swoich konfidentów na wielkie postacie, robi im propagandę na mieście (jak Staruch na Legii), choć rządzi ktoś zupełnie inny.
Po tym jak puszczono Miśka, a aresztowano wszystkich innych, to już chyba nie ma wiele wątpliwości? Misiek wizy do USA dostaje. Ma dostęp do zeznań. Unika aresztowań.
Pewnie te maczety poszedł kraść, bo mu oficer prowadzący kazał zrobić coś, co miało skompromitować Wisłę.

● Tak więc wstrząs był potrzebny. Niektórzy za dużo sobie pozwalali. Ale Sarapata powinna zostać i mieć kogoś niezależnego w zarządzie, kto zneutralizuje wpływy nieodpowiednich postaci.
W ciągu roku sprawa się drametralnie zmieni. To predykcja, a nie tylko wróżenie z fusów.
Tak więc trzeba tylko spokojnie przetrzymać nawałę. Ale też zmienić swoje postępowanie. Żadnych kibolskich postaci i akcji na salonach.
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 19.09.2018, 18:10
abcabc napisał(a):Wyświetl post
A o Miśku nie ma co mówić, bo to gość tępy już z twarzy i najpewniej był po prostu konfidentem-prowokatorem policji. Teraz Zielak i koledzy pewnie już coś czują w pace.
Bezpieka zwykle promuje swoich konfidentów na wielkie postacie, robi im propagandę na mieście (jak Staruch na Legii), choć rządzi ktoś zupełnie inny.
Po tym jak puszczono Miśka, a aresztowano wszystkich innych, to już chyba nie ma wiele wątpliwości? Misiek wizy do USA dostaje. Ma dostęp do zeznań. Unika aresztowań.
Pewnie te maczety poszedł kraść, bo mu oficer prowadzący kazał zrobić coś, co miało skompromitować Wisłę.
Po co piszesz takie bzdury?
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 19.09.2018, 18:20
Rience napisał(a):Wyświetl post
Po co piszesz takie bzdury?
Skąd ty to wiesz, że to bzdury? Kolegą Miśka jesteś?
Ja wysnuwam jednoznacznie logiczne wnioski z faktów ogólnie znanych. Nie ma mowy, żeby ktoś robił to, co ten Misiek i nie był konfidentem policji, albo agentem bezpieki.
Skąd ty masz informacje, które przeczą oczywistym logicznym implikacjom z faktów ogólnie znanych?
Bycie frajerem nie jest dobre. Może ludzie ze środowisk kibolskich potrzebują otrzeźwienia?
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 19.09.2018, 18:29
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Skąd ty to wiesz, że to bzdury? Kolegą Miśka jesteś?
Ja wysnuwam jednoznacznie logiczne wnioski z faktów ogólnie znanych. Nie ma mowy, żeby ktoś robił to, co ten Misiek i nie był konfidentem policji, albo agentem bezpieki.
Skąd ty masz informacje, które przeczą oczywistym logicznym implikacjom z faktów ogólnie znanych?
Bycie frajerem nie jest dobre. Może ludzie ze środowisk kibolskich potrzebują otrzeźwienia?
gość przesiedział grube lata w więzieniu, a teraz jest poszukiwany listem gończym, o czym ty w ogóle piszesz człowieku.. Nie pisze się takich rzeczy nie mając dowodów, papierów czegokolwiek. Brzmisz jak internetowe trole z cracovii pod komentarzami w gazecie krakowskiej.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.09.2018, 18:38
Rience, jesteś już bardzo blisko właściwych wniosków, odwagi
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 19.09.2018, 18:42
Szymon Jadczak przedwczoraj wrzucił tekst "Spowiedź byłego chuligana" na Twittera, pisząc cytuje:
"Kończąc temat Wisły..."
Od tamtej pory naprodukował 10 twittów na nasz temat.
Faktycznie skończył.

Oprócz tego zbanował już chyba wszystkich kibiców Wisły, a nawet - uwaga! - Grzegorza Kaliciaka.
Ten człowiek jest psychicznie chory. Tu nie ma żadnych wątpliwości.

W tej chwili przy jego najnowszym poście w komentarzach festiwal s.......enia kibiców cracovii z niezastąpionym cymbałem - Arturem Fortuną na czele. Nikt tam nie odpisze bo Wiślaków pobanował, a więc postronny odbiorca odniesie wrażenie, że wszyscy chłopa klepią po plecach.

Dlatego ja nie jestem jak czaro: domagam się banowania tych wszystkich MB1906 i ludzi jego pokroju. Jest ogromna szansa, że to pasiaste ewentualnie nie zdają sobie sprawy, że robią za pożytecznych idiotów. W sumie nie wiem co gorsze. W każdym razie pogrywają z nami bez żadnych skrupułów, więc niech chociaż to forum będzie oazą zdrowego rozsądku.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 19.09.2018, 19:08
Jezeli naruszylem jakikolwiek pkt. regulaminu forum, prosze o wskazanie, ban przyjme z pelnym zrozumieniem.

Swoja droga, jakie to wszystko proste, jesli masz inne zdanie to jestes pasiasty/prowadzisz wojne informacyjna/pogrywasz sobie/jestes Wisla123 itd itp. Widzialem wpisy jak bedzie 20k+ na kazdym meczu to sami damy rade. Zgadza sie tylko w tych 20K musieli by byc rozni ludzie z roznym swiatopogladem co moze na podstawie dzisiejszego dnia stanowic pewien problem.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.09.2018, 19:18
przychylam sie, zeby takich ludzi banowac, pomylili fora zdecydowanie
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 19.09.2018, 19:48
O ile nie oceniam Miśka Sharksów, Dukata czy kogo kol wiek opisywanego w ostatnim czasie w mediach. Jestem pewien natomiast, że Wisła potrzebuje spektakularnych mocnych ruchów PRowych. Sam nie jestem jakimś specjalistą w tej dziedzinie ale być może konsultacja z jakaś agencja PRową byłoby wskazane. trzeba zrobić coś spektakularnego. Typu wypowiedzenie umowy najmu siłowni dla Miśka, zakaz wstępu na tereny Wisly dla Miśka. Tak jak napisałem nie znam Miśka nie oceniam go i życzę mu jak najlepiej, natomiast jemu i tak na ten moment to nie zaszkodzi a może pomóc trochę oczyścić atmosferę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.09.2018, 19:51
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Teraz ulzylo? Masz listę udzielajacych się, fajnie.
Ad personam dużo łatwiej niż na temat.
Takich kretynów jak Ty mamy wysyp średnio co trzy miesiące, pewnie to nowe konta wcześniejszych pokemonów bo nie wierzę że tylu nowych debili loguje się tu regularnie po każdej aferze.

Myślisz że ludzie nie mają nic lepszego do roboty niż tłumaczyć to samo po raz szósty kolejnej ofierze losu? Merytorycznie prezentujesz poziom komentarzy onetu, nie rozumiesz podstawowych zależności między TS a SA. Było to tłumaczone wiele razy, nie było Cię tutaj (albo byłeś pod innym nickiem), nie licz na taryfę ulgową. Znikniesz stąd a poziom dyskusji od razu poszybuje, bo nie potrzeba nam tu gastrycznego Katona .......ącego co dwa posty o przeczyszczeniu.
Merytorycznie zostało Ci przedstawione jakie mamy opcje (TS w Ekstraklasie albo TS w czwartej lidze), jesteś zbyt głupi żeby to zrozumieć, nie przedstawiłeś żadnej alternatywy, wszystkie Twoje posty to populistyczne komunały bez cienia szans na realizację. Czego oczekujesz?
Jesteś pasem albo idiotą, ew. jedno i drugie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.09.2018 o godz. 19:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.09.2018, 20:21
Snow napisał(a):Wyświetl post
Szymon Jadczak przedwczoraj wrzucił tekst "Spowiedź byłego chuligana" na Twittera, pisząc cytuje:
"Kończąc temat Wisły..."
Od tamtej pory naprodukował 10 twittów na nasz temat.
Faktycznie skończył.

Oprócz tego zbanował już chyba wszystkich kibiców Wisły, a nawet - uwaga! - Grzegorza Kaliciaka.
Ten człowiek jest psychicznie chory. Tu nie ma żadnych wątpliwości.

W tej chwili przy jego najnowszym poście w komentarzach festiwal s.......enia kibiców cracovii z niezastąpionym cymbałem - Arturem Fortuną na czele. Nikt tam nie odpisze bo Wiślaków pobanował, a więc postronny odbiorca odniesie wrażenie, że wszyscy chłopa klepią po plecach.

Dlatego ja nie jestem jak czaro: domagam się banowania tych wszystkich MB1906 i ludzi jego pokroju. Jest ogromna szansa, że to pasiaste ewentualnie nie zdają sobie sprawy, że robią za pożytecznych idiotów. W sumie nie wiem co gorsze. W każdym razie pogrywają z nami bez żadnych skrupułów, więc niech chociaż to forum będzie oazą zdrowego rozsądku.
Dział PR Wisły powinien wysłać mu flaszkę, bo o ile film z Superwizjera był mocny to tekst na WP to odlot. I gość się kompromituje.

Ale nie zakładałbym, że rozejdzie się to po kościach.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
dudzon
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.09.2018, 20:28
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Jezeli naruszylem jakikolwiek pkt. regulaminu forum, prosze o wskazanie, ban przyjme z pelnym zrozumieniem.

Swoja droga, jakie to wszystko proste, jesli masz inne zdanie to jestes pasiasty/prowadzisz wojne informacyjna/pogrywasz sobie/jestes Wisla123 itd itp. Widzialem wpisy jak bedzie 20k+ na kazdym meczu to sami damy rade. Zgadza sie tylko w tych 20K musieli by byc rozni ludzie z roznym swiatopogladem co moze na podstawie dzisiejszego dnia stanowic pewien problem.
MB1906 zrozum że tych ludzi nie przegadasz ani do nich nie dotrzesz ze swoją argumentacją. To są ludzie którzy wybierają wyparcie problemu i życie w zaprzeczeniu a nie spoglądniecie z troską co się z tym klubem dzieje. Niestety rozsądku na tym forum od dawna brakowało.
Żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.09.2018, 20:37
Oglądałem materiał naczelnego dziennikarza śledczego Rzeczypospolitej i pusty śmiech mnie ogarnął. Jeśli przez kilka lat dowiedział się tylko tylu rzeczy, to powinien zmienić zawód. Żadnych dowodów, insynuacje tworzone pod konkretną tezę, która nie jest niczym poparta. Twierdzenie typu "według moich informacji". "moje źródła donoszą" to typowe gadanie o niczym. A wiecie dlaczego tak mówi? Bo wie, że gdyby doszło do jakiejkolwiek rozprawy w sądzie to będzie zasłaniał się tajemnicą dziennikarską i ochroną źródła. Żaden sędzia nie zwolni go z tajemnicy bo będzie bał się jazgotu środowiska dziennikarskiego.

Każdy z nas może tak powiedzieć. Że np. według moich informacji Jadczak to... I każdy niech sobie dopisze co . A mówienie w reportażu o byłym wiceprezesie Wisły "Damian D" jest typową zagrywką, żeby zwrócić uwagę. Gość nie ma żadnych zarzutów, ba, prawdopodobnie nikt nie prowadzi wobec niego żadnej sprawy, ale super dziennikarz pisze - Damian D. chociaż wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Po co? Żeby wzbudzić zainteresowanie i poklask środowisk walczących z kibicami. Sorki z kibolami.

Dzisiaj w kolejnym wywiadzie przeczytałem, że Misiek uciekł, bo z jego informacji wynika, że na mecze Wisły chodzi dużo prokuratorów i policjantów. Noż k....a, co to jest za argument. Kolejna niczym niepoparta teza, żeby wywołać wrażenie, że wszędzie jest spisek, a Misiek ma agentów w CBŚ, CBA i ABW. I ch...j wie gdzie jeszcze. Nie spodobało mu się nawet, że jakiś polityk był na meczu. Gość ma swoje pięć minut i chce to koniecznie wykorzystać, żeby wyrobić sobie nazwisko i pokazać jaki to on nie jest zajebisty.
Nie twierdzę, że w Wiśle wszystko jest ok. Pewnie nie jest. Ale tak tendencyjnego "reportażu" nie widziałem już bardzo dawno. I szkoda nawet do niego się odnosić.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 19.09.2018, 20:39
@wolfy Czyli nie ulzyło Tyle pustosłowia.

Nie widzę powodu aby znizac się do Twojego poziomu bo i tak jak to mówią wygrasz doświadczeniem.
Odpowiedz cytując
KuKoC
Member

Od: 05.2008

Stary 19.09.2018, 20:42
https://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-...nigdy-cala-roz

Ostatanie 2-3 minuty tego wywiadu pokazują o co tu chodzi. Do tego dodać wszystkie konta na forum które się uaktywniają kiedy jest dym przekonuje mnie że to jest to kolejne podejście pod przejęcie klubu.
Ostatnio edytowane przez KuKoC : 19.09.2018 o godz. 20:49.
Najwspanialszy klub na świecie...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 19.09.2018, 20:56
To czy się rozejdzie czy nie zależy w dużej mierze od Was. Wasze burzliwe reakcje, emocje czy spory to nic innego, jak miernik nastrojów dla piszących takie teksty, jak Jadczak. Z tego,co widzę, to niektórzy nawet nie próbują udawać, że nie czytają forum, tylko otwarcie nawiązują do tego, co tu publikujecie.

W temacie, wiedzę i to pewnie niekompletną, odnośnie tego, co się dzieje ma w tym dziale może 4-5 osób. Większość z nich i tak milczy.A jak już zabiera głos, to wtedy, gdy poziom absurdu sięga zenitu.

Cała ta afera jest wielowątkowa i jak to w życiu bywa każdy chce ugrać coś dla siebie. Jedni fair, inni po trupach. TS, prasa, kibice (każda frakcja) i pewnie określone służby, które z założenia, jak się domyślam, też tu zaglądają.
Najważniejsze, by w cały tym konflikcie Wisła - ten wspólny mianownik - przetrwała.

Na dziś, z mojego prywatnego punktu widzenia:

- od odejścia Cupiała mamy systematyczne ataki pseudo biznesmenów zainteresowanych przejęciem Wisły, popieranych przez media. Pierwszy był Meresiński, widywany w towarzystwie znanych na trybunach(?) ludzi, który w oczach opinii publicznej urósł do rangi błazna i oszusta.

- później wyskoczył Stechert, namaszczony niemal jednocześnie przez Janexa. Insider, któremu nie sposób odmówić inteligencji i kontaktów, nagle myli się w tak ważnej dla nas sprawie?). Przecież to modelowy przykład, jak powinno się pewne rzeczy dziś rozgrywać: 99% działań, którymi imponuje czytelnikom i ludziom zaangażowanym w piłkę i co? Jeden wyjątek? Ludzka pomyłka? Że na łamach Weszło i TT deklaruje, że Stechert to godny następca Cupiała? Jak się skończyło, każdy pamięta.

Zaraz obok Stanowski, który też głupi nie jest, ale systematycznie, co jakiś czas zapowiada bomby atomowe na Reymonta. I to od jakiegoś czasu...

Temat zastraszania wszystkich i wszystkiego. Wiadomo, jak jest. Do ideału na trybunach daleko. Bardzo daleko. Ale nie zastanawia Was znowu powtarzalność pewnych schematów:
- Cupiał na końcu przygody z Wisłą miał być straszony. Później widywany na loży w towarzystwie M.Sarapaty na meczu z Legią.
- Stechert miał dostawać telefony z pogróżkami
- Dodatkowo w temacie Stecherta dochodzi nam pewien były forumowicz, ex-pracownik Wisły marketingu, którym w swoim CV bardzo mocno podkreśla kwalifikacje Due Dilligence - gość, który ma jakieś blade pojęcie o tej dziedzinie, ma niby w sercu Wisłe, podobno podrzuca zgniłe jajo, w postaci będącego na skraju bankructwa niemieckiego biznesmena. Dodatkowo dochodzi jeszcze konflikt z Dukatem, o którym mało kto, poza samymi zainteresowanymi coś wie...
- Jadczak - "ryzykował własnym życiem".Zresztą, jak większość dziennikarzy TVNu, chociażby przy sprawach Sumlinskiego czy lata temu afery paliwowej. Gdzie do dziś winnych nie znaleziono...

Zostaje jeszcze temat WSH, o których nikt ogarnięty pisał w necie nie będzie. Większośc tego typu grup w Polsce, jest hermetyczna do bólu, co często się podkreśla. Więc budowanie teorii w necie, w oparciu o dziennikarzy, którzy nie są w tym kraju niezależni jest bezowocne. W TVN, podobnie, jak w innych mediach publicznych NIE MA NIEZALEŻNEGO DZIENNIKARSTWA. Teksty, który mają poruszyć publikę są pisane w określonym celu i na zlecenie.

Tak dział się w tym kraju od lat i nikt się z tym nie kryje. To są ludzie na etatach poszczególnych instytucji rządowych. Gdyby działali jeszcze w imieniu kraju to byłoby to akceptowalne, ale większość z nich jest po to, by Wami grać pod interesy poszczególnych grup.

Skupiacie się, na wybranych punktach artykułu i chcecie zero-jedynkowych wniosków. Tak się nie da nic osiągnąc poza spotęgowaniem tego chaosu.

Chcecie wiedzieć więcej, musicie bywać w klubie, poznawać ludzi, którzy tam są. Może czasem samemu działać. Zza klawiatury nie dacie rady i to widać po wybranych postach...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów