|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Narazie ugasmy pożar, potem wybiegajmy w przyszłość. Albo zarząd wychodzi do mediów z podniesiona przylbica albo podaję się do dymisji Jeśli opcja pierwsza to merytorycznie i precyzyjnie wytyka błędy i kłamstwa w za rzutach a za oczywiste nazwijmy to pomyłki przeprasza i pilnie podejmuje potrzebne kroki. I tu zobaczymy czy bardziej zależy im na ich samych czy na klubie. Naprawdę, TS nie jest w stanie zastąpić 2 osób... Bądźmy poważni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale co ma wspólnego z tym wszystkim Gołda? I dlaczego Sarapata ma się podawać do dymisji, skoro zostanie zastąpiona kimś również powiązanym z TS, a więc w waszym mniemaniu - wadliwym?
Proponuję pewien eksperyment myślowy: Jak wam się tak wszystkim marzy oczyszczenie i odpoczynek od TS, to wyobraźcie sobie, że organizujcie się (wy ciągle piszecie: my, zrobimy, zróbmy; więc zróbcie, idę o zakład, że nic nie zrobicie, nawet w swoich wyobrażeniach jesteście pasywni) i załóżcie Wisłę 2. Załóżmy, że nikt ze środowiska wiślackiego nie będzie was atakował. Będziecie ignorowani. Ale będziecie mieć swoją oczyszczoną atmosferę i działać od zera w okręgówce. Szybkimi awansami pokażecie, jakie to dyletanctwo toczyło Wisłę dotychczas, z czasem odbierzecie obecnej Wiśle kibiców sponsorów. A reszta pozostanie przy tej Wiśle, która jest. Wyobraźcie to sobie i odpowiedzcie sobie na pytanie, czy w ogóle zaczniecie i czy odniesiecie sukces. A ja zostanę przy tej Wiśle, która jest. Z bagażem wizerunkowym i trudną sytuacją, ale realną, wiślacką, jedyną, jaka istnieje naprawdę. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Jak czytam osoby pieprzące o dymisji to chce mi się rzygać
Czemu niby? Konkretnie? - TS już wydało oświadczenie z którego jasno wynika : Jadczak pieprzy bzdury o przejęciu władzy przez "kiboli" - To kogo reprezentowała Sarapata nie ma na nic wpływu. Ku*wa w USA burmistrzami miast zostają prawnicy, którzy bronili wcześniej morderców. Taka praca prawników, ktoś tego nie rozumie? - Dukata nie ma już jako wiceprezesa, a w tych materiałach Jadczaka o nim akurat bzdury (pod względem zarzutów) były - i tu raczej Jadczak indywidualnie odpowie przed DD za zniesławienie i manipulacje przed sądem. - Od kiedy na kasach nie można zatrudniać osób karanych? Rozumiem, że w dziesiątkach prac w których pracownik ma zobaczyć czyjś dowód (choćby praca w żabce na kasie) też nie można? - Nawet ta nędzna redaktorzyna pisząca na zlecenie nie pisała nic o żadnym wyciąganiu pieniędzy z klubu Więc? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czaro i znów naciagasz wypowiedzi jeśli do mnie pijesz. Nie twierdzę, że cały TS jest do rozwiązania. Jest tam wielu/większość ludzi bez najmniejszych powiązań z polswiadkiem.Ba jestem pewien, że jest z kogo wybrać nowe władze.
Teraz też przecwicz pewien scenariusz. Ataki medialne nie ustają, rezygnują kolejni członkowie TS, sponsorzy także pod wpływem opinii publicznej kończą współpracę. Zarząd bojąc sie trudnych pytań nie rozmawia z dziennikarzami co dodatkowo podsyca domysły. W juz bardzo trudnej sytuacji finansowej pojawia się jeszcze większą dziura budżetowa. Nie ma jak jej zalatac. Bankructwo. Ale nie koniec bo dzięki wsparciu nie widzących problemu ewentualną odbudowa zostaje poprowadzona przez tych samych ludzi... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
@MB1906 a od czego my jesteśmy? od tego, żeby wspierać Wisłę w każdym momencie. 20 tys. + na trybunach i klub da radę. Redaktor Jadczak to konował i oszust, po tym co mówi w wywiadach tylko takie zdanie mozna o nim mieć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pytanie czy jest 20+k ludzi, którzy będą na trybunach pomimo wizerunku i czy będą jak sprawdzi się czarny scenariusz i już nie będzie kim grać jak teraz. Ja wątpię.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jedyne co powinnismy zrobic to przyjsc teraz na Korone w 25 tysoecy i pokazac swoja sile jak na Lechii
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
MB1906 - to że u Was na Cracovii wiatr hula na trybunach nie ma przełożenia na nasze, wiślackie warunki.
Po pierwsze - u nas grają w piłkę... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Bo umawiają się tak: "pójdźmy na mecz!", "zróbmy oprawę!", "bądźmy na stadionie!".
Czyli wszyscy, ale nikt konkretnie, czyli w zasadzie nikt. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Po prostu szkoda odpowiadać, niektórym po prostu nie przetłumaczysz i tyle....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
@Griszka30KR
Walisz jakimiś kretyńskimi, nic nieznaczącymi tekstami w stylu dziewczyn z konkursów Miss Świata pt. "Chciałbym żeby był pokój na świecie". Też bym chciał. I co z tego? Jak wyobrażasz sobie oczyszczenie? Co się ma stać? Czego wymagasz do cholery bo ja nie rozumiem? TS Wisła ma zostawić Wisłe SA? Ok. Czyli likwidujemy drużynę, tak? Spoko. Gratki. Zamknijmy forum od razu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ulzylo? Jeszcze niedawno było cała Wisła zawsze razem, ja to rozumiem w ten sposób, że mogę mieć inne zdanie niż Ty. Patrz Pan Sadloka i Boguski też powinni iść w....u. https://dziennikpolski24.pl/krakow-p...ow/ar/13504485
Ostatnio edytowane przez MB1906 : 19.09.2018 o godz. 13:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ps dla pewnego forumowicza litościwie nie wymienię nicka: https://dobryslownik.pl/slowo/konował/22465/ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Żarty żartami, ale w cały temat muszą być umoczone służby. Dziwne, że 40 chłopa nie wiedziało o akcji CBŚ a wiedział Misiek.
Wisła powinna milczeć, tak jak milczy. Robienie pozwów jest bez sensu, lepiej to wyciszać niż dawać pożywkę tefałenowskiemu burdelowi. Dukat jak chce to niech walczy o swoje imię na drodze cywilnej. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Klub zarządzany przez guru piłki nożnej, rycerza bez skazy - 5 tysięcy, kandydat do spadku, nie da się na to patrzeć bo na rzyganie zbiera Wniosek = piłka nożna dla kiboli ! ================================== Czekam aż ktoś napisze że ojciec Miśka był zamieszany w morderstwo Kennedy'ego ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby to nie były osiągnięcia chwilowe to super masz zupełna rację.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przecież Twój link tylko potwierdza, że nazwanie Jadczaka "konowałem" świadczy o Twojej nieznajomości znaczenia tego słowa. Nie wiem też, gdzie w mojej innej wypowiedzi dopatrzyłeś się błędów gramatycznych. Rozumiesz to co czytasz i piszesz? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Z zaciekawieniem czytam dyskusję i wydaje mi się, że dla co poniektórych najlepsze rozwiązanie to rezygnacja Pani Prezes rezygnacja TSu z "finansowania" klubu za czym idzie bankructwo i start w 4 lidze. Czy w takim wypadku byśmy się oczyścili? W jednej sprawie zgadzam się z Majchrowskim, że to jest sprawa dla prokuratury i organów ścigania a nie dla wszystkich innych podmiotów razem z kibicami.
Jeżeli ktoś chce być rycerzem na białym koniu i chce oczyścić klub niech wykłada kasę i wykupuje Wisłę z rąk złego TSu, odwracając się teraz od klubu przybijacie kolejny gwóźdź do trumny, która już była trochę uchylona.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Dziennikarz śledczy - ktoś taki nie istnieje w tym kraju - jak dla mnie dziennikarzem śledczym mógłbym nazwać Sumlińskiego czy Witka Gadowskiego, ale z pewnością nie EszJota.... W jaki sposób udowodnił EszJot udowodnił powiązania zarządu Wisły z półświatkiem - fakt, że p. Sarapata jako radca prawny reprezentowała Miśka w sprawie cywilnej - fakt, że TS Wisła wynajmuje pomieszczenia na siłownie prowadzoną przez firmę Miśka - fakt, że piłkarze i koszykarki występowały z koszulkami z wsparciem dla niejakiego "Dudka" - nie dociekam o jakiego Dudka chodzi - bo ta ksywa jest dosyć popularna i nie każdemu psu burek, ale nawet przyjmując, że chodziło o gangstera postrzelonego - to skąd miał mieć świadomość o tym zarząd Wisły - nie raz piłkarze niejednego klubu wspierali kibiców, którzy mieli wypadek w drodze na mecz, więc każdy mógł zostać wprowadzony w błąd - także zarząd Wisły..... wnioski wyciągane przez Jad- czaka jak zwykle są po konkretną tezę - fakt, że Dukat zna się z Miśkiem i innymi z grupy WSH - skoro był prezesem SKWK, to przecież trudno żeby ich nie znał, trudno też aby nie zdarzyło się być na jednej imprezie gdzie wspólnie pili piwo czy wódę - jeżeli to dowód na powiązania z bandyterką to cała klasa polityczna jest powiązana z bandyterką, bo na każdego można znaleźć takie fotki imprezowe...... - fakt, że WSH byli na trybunie VIP - za darmo tam weszli Powiązanie z półświatkiem i stawianie tezy o tym, że klubem rządzą kibole ma się do faktów i rzeczywistości delikatnie mówiąc nijak - Eszjot w swoim materiale niczego nie udowodnił tylko interpretował fakty pod z góry założoną tezę. Według mnie Eszjot jest jeszcze taki bojowy, bo jest paru kolegów dziennikarzy wspierających go, którzy nie mają pojęcia o czym mówią.... Dostanie pozwy o naruszenie dóbr osobistych Dukat, Sarapata, Wisła TS i zacznie się sranie po gaciach i płacze jak to kibole go ścigają..... Za stwierdzenie, że Sarapata jest na usługach bandytów (nie powiedział wprost- ale sam przekaz materiału Wisłą rządzą gangsterzy - Sarapata faktycznie rządzi Wisłą) daje jej poważne możliwości wygrania procesu z dziennikarzyną za jego materiał - przepraszanie w mediach będzie bardziej kosztowne, niż samo odszkodowanie/zadośćuczynienie...... Generalnie w momencie kiedy wydawało się, że sytuacja w klubie się normalizuje, powstaje stowarzyszenie Socios w którym jednoczą się różni ludzie, zespół osiąga świetne wyniki - nagle Eszjot po 2 latach odpala swój paszkwil - paszkwil w odniesieniu do klubu i p. Sarapaty (a nie Miśka i jego kolegów - bo ich czyny opisał rzetelnie).... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
sprawdź kto nazywał Jadczaka konowałem i to kilkukrotnie (podpowiedź: nie ja) ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat z terminarzem materiału Eszjot sobie pluje w brodę. Już nie mówię o wiośnie, gdzie byłoby to znacznie efektowniejsze, ale o tym, że nie opublikował tego gniota 2 miesiące temu. Liczył chłop, że Wisła się wykopyrtnie i będzie grała tak jak gra teraz cyrankiewiczówka, a tu psikus
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Teraz swoje wątpliwej jakości przemyślenia możesz sobie wsadzić. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|