|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
LIIIIDEEEERA MAMY!!!
https://www.youtube.com/watch?v=ht2o...841.1533848840 No to papa lechio. Cały szacunek poszedł się jeb@ć ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Taka Wisła mi się podoba! Imaz to ma jednak pecha...karny ewidentny był "stempel" wasyla.Idziemy na mistrza ? jeszcze nie spokojnie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nasze pierwsze miejsce nie jest dziełem przypadku. Najpierw przerwaliśmy passę Lecha, teraz Lechia i to w jakim stylu. Teraz tylko trzymać ten wysoki poziom.
... Lechia zachowała się niehonorowo... jak szmaciarze...najpierw oni pocisnęli po Widzewie wtedy my nie pocisnęliśmy po nich tylko po Śląsku, a oni wtedy po nas...tylko szmaciarz tak się zachowuje, zwłaszcza, że nie było na nich bluzgów przez cały mecz...ja spiker czytał ich skład nie było gwizdów...żenada Lechio
Ostatnio edytowane przez Barti : 16.09.2018 o godz. 07:52.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tego chyba nikt nie ogarnia. Bieda, długi, ataki ze strony mediów, trener który tak naprawdę nigdy wcześniej nie był trenerem, granie niechcianymi zawodnikami. Zawodnicy są tak zmotywowani, że nawet przegrywając 4 bramkami w 80 minucie meczu bedą wierzyć w zwycięstwo. To jest magia. To jest coś nierealnego. Tego żaden rozum nie pojmie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Czapki z glow za to spotkanie.
To nie jest ta stara Wisla ktora jak dostana gola to nie wiedziala gdzie jest srodek boiska. To jest Wisla w ktorej Jesus Imaz jest w stanie w 80minucie dac dobry pressing a Bogus biega jakby mu cos posypali przed meczem. Byly momenty w 1 polowie ze Lechia chcial Nam narzucic swoj styl, koniec koncow to my mielismy rece na jej biordrach... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Hymn spiewałem w kolejce do sektora i nie tylko ja (klub powinien się zastanowić jak zwiększyć przepustowość) ledwo wszedłem i jeden w plecy, mecz bardzo podobny do zwycięstwa w Poznaniu, początek bardzo niemrawy ale z czasem Wisła się rozkręciła i całkiem zasłużenie zgarniamy pełną pulę za mecz, żałuję że karny nie wpadł i ta nieuznana bramka.
Na e24 zemdlała dziewczyna, została wyniesiona i chwile później była spina z jakimś hamem który nawet zaczął jakiegoś typa okładać,cwaniaczek szybciutko się ulotnił ochrona go szukała,nie wiem też czy te dwie sytuacje były ze sobą powiązane. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
I w sumie dobrze. Było, minęło i trzeba iść dalej. Skończyły się gwizdy na Ruch i Widzew to teraz w szybkim tempie skończy się miłość do Lechii.
A kibice Ruchu (przynajmniej Ci którzy wczoraj byli na Wiśle i ich widziałem) autentycznie okazują przyjaźń do naszego klubu i kibiców. Z czasem będzie to naprawdę niezła zgoda między kibicami. W zasadzie co tydzień można się wspierać i drogi się przecinają. W przypadku Lechii taka miłość na odległość była trudna. ps. Ktoś w klubie wyciąga jednak wnioski z popełnianych błędów. Kolejki przed C się skończyły. Liczba otwartych bramek wzrosła o 100% z 2 do 4. Doping jeden z najlepszych od lat. W pierwszej połowie byłem na D. W drugiej na skrajnym E od sektora rodzinnego. Gniazdowemu udało się włączyć w doping prawie całe E i nie było to śpiewanie pod nosem (oczywiście nie wszystkim ale spora część osób mocno się zaangażowała. Oczywiście że wynik i gra zrobiły swoje ale takie okazje trzeba wykorzystywać. I taką okazję gniazdowy wykorzystał w 100%. Dodatkowo reagował na to co się dzieje na boisku i doping był dostosowany do tego. Jak słyszał że C "przymula" i śpiew pod nosem szybko to kończył. Dyscyplinował do większego zaangażowania albo przechodził do czegoś bardziej dynamicznego. Brawo. Czy ktoś wie gdzie są dostępne te statystyki z meczu w zakresie kibiców tj. liczba kobiet, dzieci, liczba osób 1 raz na meczu ?
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 16.09.2018 o godz. 08:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mecz jak dawniej
Wspaniałe zwycięstwo. Był kiedyś taki mecz z Legią, zremisowany zresztą, po którym jeden z tytułów gazetowych a pierwszej stronie brzmiał "Wielka piłka pod Wawelem". Dzisiaj to samo uczucie WIELKA PIŁKA! i do tego ZWYCIĘSKA! |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
Kobiet było 3550 Osób, które były pierwszy raz na meczu, było ponad 4600 Dzieci poniżej 13 roku życia bodajże 2800 |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Gdyby była to Legia to nie zdziwiłbym się. Ale że aż tyle było 1 raz ? Ciekawe ile w tej liczbie było dzieci w zorganizowanych grupach a ile osób dorosłych (tych które zapłaciły za wstęp).
Szkoda że teraz nie mamy na rozpisce u siebie Legii i Cracovii. Komplety gwarantowane a bilety wykupione kilka dni przed meczem. Byłby niezły zastrzyk kasy dla klubu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Po meczu z Górnikiem widziałem również dużo obcokrajowców. Bilety mogą kupować same hotele jako dodatkowa usługa dla turystów, którzy chcą się wybrać na mecz. Jak ktoś wybiera się do Krakowa i chce się przygotować to przegląda internet. I co tam widzi ? Zagraniczne reportaże o Wiśle,relacje z trybun, doping, oprawy. Robią na nich wrażenie i jak trafią z terminem przyjazdu to pewnie chcą to poczuć osobiście. ps. Zaplanowałem sobie w listopadzie wypad do Neapolu. Później okazało się że w dzień przylotu jest mecz Napoli - PSG. Gdybym się odpowiednio "wstrzelił" to polowałbym na bilety jako dodatkowa atrakcja pobytu w Neapolu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Długo trzeba było czekać, ale wkońcu mamy młodą ambitną drużynę z charakterem do walki i biegania. Na obecnym przykładzie widac, ze w piłce suma umiejętności nie równa się styl i dobra gra. Potrzeba czegoś wiecej. Wydaje mi sie ze w druzynie pomimo poblemow jest zrozumienie i szacunek wobec siebie o chec gry jeden za drugiego. Oby tak dalej, czekam niecierpliwie na kolejne mecze.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
@krakus76_
A może to jest pokłosie działań,o których jakiś czas temu się mówiło/pisało - że klub współpracuje z jakąś agencją turystyczną ? Każda ze stron zainteresowanych dokłada coś od siebie: Klub - styl i wyniki Kibice - frekwencję i doping Więc agencja to wszystko opakowuje i potem przyjeżdżają tacy Japończycy, żeby zobaczyć prawdziwe show za śmieszne 10EUR. Moim zdaniem - za wcześnie mówić o atrakcji Krakowa, ale jeśli utrzymamy poziom gry, wyników i frekwencji, to wcale się nie zdziwię, że tak będziemy traktowani, a co bogatsi turyści nie będą chodzili na E, tylko na VIP, zasilając stosownie klubowy budżet. Wracając jeszcze na koniec do meczu - słyszy się, że Lis kiepsko wyprowadzał piłkę. Pomijając kluczowe podanie przy 4 bramce (Kamil, jak ty mnie zaimponowałeś tym golem w pierwszym kontakcie z piłką!!!), to sam pamiętam przynajmniej 2 podania do Pietrzaka "na punkt" przez pół boiska i kilka innych rozegrań, po których ręce składały się do oklasków. Nie wymagam od chłopaka lat 21, żeby został od razu graczem na poziomie rutyniarza z 10 letnim stażem - moim zdaniem i tak jest najlepiej posyłającym długie piłki bramkarzem Wisły od.... hmmm.. no właśnie - od niepamiętnych czasów. A z resztą się wyrobi - z każdym meczem będzie robił postęp a jak na bramkarza, to ma jeszcze dłuuugą drogę przed sobą. ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No to napiszcie do klubu, niech skur.wysyna wyłapią jak laske napierdala w twarz z całej siły.
Chociaż mam nadzieję, że takiego kutasa monitoring sam wyłapał. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mecz marzenie. Duzo ludzi, wszyscy wyszli zadowoleni z wyniku i ATMOSFERY. Doping najlepszy od miesiecy. 0 pocisku na rywali i sąsiadkę. Dużo nowych ludzi było tym zachwyconych.
Z zadziwiająca łatwością przychodzi nam strzelać bramki. 5-2 z Lechem, 5-2 z Lechia, 3-0 z Górnikiem. Takich wyników nie powstydzilaby się Wisła Kasperczaka. Wisła Stolarczyka jednak piszę nowa historie. Ścisk w czubie tabeli jest jednak tak duży, że nie ma co się napalac na końcowy rezultat w czerwcu... ale wierzę że do 8 awansujemy. spokojnie. Cieszmy się chwilą bo jest naprawdę piękna ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Miałem nie móc tego meczu oglądać, a koniec końców widziałem od 70. minuty - 2 bramki, karny, parę fajnych akcji. Jestem pod ogromnym wrażeniem i bardzo się cieszę. W statystykach pomeczowych uderzyło mnie, kto (po raz kolejny!) przebiegł największy dystans: Boguski. Mega!
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zwróćcie uwagę, że Lechia prawie wszystkie akcje zrobiła z naszej prawej strony, gdzie Bartkowski grał.
- bramka z wolnego, - dośrodkowanie po którym Wasilewski spowodował karnego, - dwie sytuacje z końcówki drugiej połowy gdy Lis nas intuicyjnie wybronił. Plus dwie kolejne gdy Mak szarżował. Ten element jest do poprawki. Brawo drużyna, brawo trener, brawo klub. Tak trzymać! ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
A może ktoś policzy ile bramek strzeliliśmy do tak zwanego pustaka. Bo te nasze klepy i PERFEKCYJNE dośrodkowania to jakiś fenomen jest ostatnio.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ktoś pamięta z kolei kiedy ostatni raz wygraliśmy 4 spotkania pod rząd? A przed nami mecz z Pogonią, potwornie słaba... mam nadzieję, że się na nas nie przełamie. Dzisiaj Kielce choć uratowąły remis to były bliżej zwycięstwa.
Oby Pietrzakowi nic się nie stało, bo wg mnie był naszym najlepszym zawodnikiem wczoraj. Zaraz za nim Ondrasek, Kort, Boguski, Sadlok. Kostal może grał bez błysku, ale z 2-3 razy Gil odgwizał jego faul, całkowicie niesłusznie. Moim zdaniem miejsca w składzie nie straci, bo i z Pietrzakiem rozumie się bez słów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Niech nawet polowa z tych 4 tys nowych stwierdzi "Noo na taki klub,taka gre ,kibiców to bede chodził" i juz mamy jakis + do tej stalej 11 tys frekwencjii.
Trzeba zrobic wszytsko zeby wiecej ludzi chodzilo,widzieliscie co sie dzialo wczoraj ,jak ta atmosfera nakreca ,i kibiców i pilkarzom gra sie duzo lepiej.jest teraz szansa podniesc sie kibicowsko w góre,mamy swoje 5 minut. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Zgłosiłem sytuację z E24 z tą Blondyną i agresją tych dwóch łebków (poszły maile do Klubu, mój i paru innych osób) zobaczymy co na to Klub. Na pewno jak ktoś płaci cała familią 100-200 zł za miejsca na mecz (świetny i zajebisty) to nie potrzebuje dostać przypadkiem w papę i być oblanym browarem. Szkoda szans na zapełnianie stadionu w 15-18k poza szalgierami.
TK |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 17.09.2018 o godz. 06:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Byłem zszokowany tym co się działo i kompletnie nie pomyślałem by to nagrać. Gościu na kamerach powinien być dobrze widoczny. Dopiero podczas akcji założył kaptur. Mam nadzieję, że go dojadą bo takiego bydła jeszcze nie widziałem na naszym stadionie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|