|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kur... wolfy a kto nie jest lekko dziabniety widać jedno drużynę która będzie walczyć do konca
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
ma ktos link zeby ogladnac online albo szarpnac na dysk
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Damian Dukat powinien rozważyc złożenie pozwu przeciwko Jadczakowi i TVN.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tak tylko dodam że bojkotuję "Weszło!". Przegieli pałę. Nie można wszystkiego zwalać na wodogłowie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
A za mecz dali naszym komplet dziesiątek
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja z nich lałem dotąd, bo to pustaki (największy polew miałem z "Wyszło!", tego portalu lifestylowego dla cebulaków), ale przegięli. Upośledzeniem nie można wszystkuego usprawiedliwiać.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
I o ile pamiętam to klubem zarządzają dyrektorzy, bo dla Filipiaka głównym zadaniem jest firma, a nie klub. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
W niedzielę o 10 Jadczak będzie w porannym programie weszlo.fm.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Tu jest skrót Superwizjera przez Weszło:
http://weszlo.com/2018/09/15/zatrudn...istem-gonczym/ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Panowie spokojnie
O wielu rzeczach jeśli ktoś zorientowany to wiedział. Reportaż na zasadzie: słuchaj grażyna powiesz to i owo i podam Cię jako źródło z bliskiego otoczenia WSH. Prawda jest taka, że nikt się tym nie przejmuje. Atmosfera jest świetna, lidera mamy, gramy bardzo dobrze, a o reportażu zapomną wszyscy za miesiąc i życie toczy się dalej. Z drugiej strony wytoczyłbym wojne jadczakowi by udowodnił, że są to wiarygodne źrodła i zebu je ujawnił. W ewentualnym razie przeprosiny. Większosc rzeczy przez niego opisanych były opisywane w innych gazetach typu GK. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Cytat:
Skoro Jadczak ze wszystkich osób takie rzeczy mówi, to daje do myślenia, czyż nie? Jak usłysze jeszcze że Sharksi działają na szkode Wisły, albo wyprowadzają z niej pieniądze to chyba zwąptie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Nie ogarniam tej akcji ze Stanowskim - chłop nagle włączył się do akcji jadaczki czy jak mu tam, że niby skandal, mafia, ganki, .....muje, ale jak ktoś napierdalał Rzeźniczaka po ryju, czy ostatnio jak lali piłkarzy na parkingu to luz, że nawet śmiesznie, bo zaczęli grać po wszystkim.... Heheszki, spoko....
Myślę, że jego udział w tym przedsięwzięciu jest nieprzypadkowy. W ogóle po tekście Dukata naszła mnie myśl, a może faktycznie cos jest na rzeczy z BL. No bo jakby nie było, wychodzi na to, że najgorliwszym orędownikiem BL jest nie kto inny jak główny redaktor wszlo... I to nie od dziś, a od dłuższego czasu, co widać po stosunku do Mioduskiego. Oczywiście to tylko spekulacja, ale możliwe, że wyczuli całkiem niezłe pole na robienie interesów w Krakowie.... Teraz kwestia jak osłabić, z deprecjonować zarząd Wisły. Na ratunek znalazł się jadaczka ze swoim stuffem i hulaj dusza. Wskutek tego tak agresywna promocja na stronie spod znaku zakoli. Tyle ode mnie, Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Nie wierzę w przypadki. Stano łapy precz!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Słowo na niedzielę:
"Materiał Jadczaka w sumie taki 50/50. Jest trochę w tym prawdy, jest trochę domysłów, część faktów niepodważalnych, a część świadków to pewnie statyści TVNu. Niemniej jednak pokazane akcje, jak na trybunach szarpie się swoich i pluje na nich, kilka faktów odnośnie pojebanych polowań na rywali. Szczerze, to patrząc na ten amebizm postępujący w kibolskim półświatku, nie jest mi żal żadnego z tych debili, którzy zginęli czy są kalekami, zarówno z jednej jak i z drugiej strony. Niech im ziemia lekką będzie, a łóżka na tyle wygodne, żeby się odleżyn nie nabawili. Choć może nie... niech w bólu i mękach żyją po sam kres. Prawdą jaka wynika z tego materiału jest natomiast to, iż jak troglodytą się rodzi, to się nim rownież zdechnie, niczym potrącony pies w przydrożnym rowie! Odnośnie vce prezia... Damianek też dobre ziółko, tylko na nieco wyższym poziomie. Prawdopodobnie wątła budowa ciała nie pozwoliła mu wskoczyć level up, albo miał trochę bardziej łeb na karku posadowiony niż koledzy z fitnessu. Dobrze, że miał na tyle wstydu, że zrezygnował z funkcji... bo honoru mu raczej brakuje." - metropolita krakowski, abp Marek J.
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 16.09.2018 o godz. 08:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ogladnalem ten material do kawy i sniadania. W sumie to przesluchalem bardziej niz ogladnalem...i jestem wlasnie w szoku ze sie skonczylo, bo kawę wypilem.
Ten material wplynal na mnie jak material o rozmnazaniu sie krów..... wlasnie sprawdzam i jestem w szoku ze to juz sie skonczylo. miala byc jakas bomba przeciez, a to nawet nie byla petarda. A weszlo z jadczakiem teraz beda sobie loda robili wzajemnie i nabijali klikalnosc bo sam material sie nie rozpromuje, trzeba do niego odpowiednia nagonke i historie dopisac by sie sprzedawaly ....y. Ogolnie prawie o kazdym klubie zrobilbym podobny material w ktorym były by wywiady z anonimami itd, lapanki, ganianki, wjazdy, narko, biznesy. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Gównoburza i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Chcą dymisji bo niby osoby z wyrokami maja dobre pozycje w Wiśle i to szkodzi polskiej piłce. Ale jakoś jak w polskiej piłce pracuje jako trener Wdowczyk (skazany) czy Woźniak (skazany) to tak nie jęczą non stop.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
ten materiał o Wiśle w superwizjerze był? Czy będzie?
znalazłem na necie jakieś 8 minut, ale rozumiem że to tylko taka zajawka? ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Material ma z 8 minut a reszta to pogaduchy w studio
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
w tych wywiadach sa zawarte kluczowe fakty, których co ciekawe zabrakło w materiale telewizyjnym
najwazniejszy zacytował Rience, kto umie dodać dwa do dwóch i zna rzymską zasadę "qui bono" wie jaki jest drugi , zresztą w 2016 nikły procent forumowiczów to pisał , ale większość wolało wierzyć w jakieś bdzury oficjalne ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie miałem możliwości zobaczyć tego materiału. Przeczytałem tylko relację na Weszło. Co mnie uderza, to kontrast pomiędzy Waszym odbiorem a ich odbiorem, co do samej treści się nie odnoszę, bo trudno wypowiadać się na temat czegoś, co zna się tylko z relacji. Mam nadzieję, ze pomimo tych krytycznych uwag klub będzie wychodził na prostą - pod każdym względem, a żaden pseudodziennikarz nie zrobi kariery kosztem Wisły.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Materiał może być sensacyjny dla "niedzielnych" odbiorców, bo poruszone w nim tematy były już przedmiotem publikacji w GK/DP. Dla osób zainteresowanych tematem nic nowego.
Pewnie, że większość z nas wolałaby, żeby właścicielem klubu był młody, inteligentny, zakochany w Wiśle majętny biznesmen. Ale takiej opcji po erze BC nie było i raczej nie będzie. Niewątpliwie Pani Prezes łatwej roboty nie ma, bo musi balansować pomiędzy różnymi interesami. Sam materiał zawiera też wiele elementów "w stylu TVN" i tutaj klub nie powinien tego odpuszczać od strony prawnej. Zastanawia mnie tylko nagłe zdziwienie i oburzenie ze strony redaktorów Weszło...Nie lubię teorii spiskowych ale naprawdę trudno przejść obok tego obojętnie. Zbyt mało jeszcze danych, żeby to bezpośrednio powiązać z pewnym byłym właścicielem jednego z klubów piłkarskich ale poszlaki są. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
OŚWIADCZENIE TOWARZYSTWA SPORTOWEGO WISŁA KRAKÓW
W ZWIĄZKU Z EMISJĄ PROGRAMU SUPERWIZJER TVN24 Towarzystwo Sportowe Wisła Kraków jest dobrowolną organizacją społeczną, której zasady działania reguluje statut. W materiale filmowym wyemitowanym w stacji TVN 24 w programie Superwizjer z dnia 15 września 2018 roku poświęconym Wiśle Kraków znalazły się krzywdzące i bezpodstawne zarzuty rzekomych związków Wisły ze światem przestępczym. Nie ma i nigdy nie było takich związków. Absolutnie skandaliczne i bezpodstawne są sugestie, iż âprzestępcy przejęli Towarzystwo Sportowe Wisła Krakówâ. Wszystkie wybory, jakie miały miejsce w ostatnich latach zostały przeprowadzone w sposób transparentny i zgodny z obowiązującymi zasadami i zapisami naszego statutu. Informacje na temat przebiegu głosowań w trakcie wyborów do władz Towarzystwa Sportowego są jawne. Można je sprawdzić w KRS, ale redaktor Jadczak nie skonfrontował przedstawionego w materiale stanowiska z dokumentami znajdującymi się w sądzie. W walnym zebraniu delegatów w 2015 roku, na którym wybrano prezesa TS Wisły Piotra Dunin â Suligostowskiego wzięło udział 88 delegatów. Z sekcji kickboxingu było 19 osób, taka liczba nie mogła zapewnić większości, a tym samym zwycięstwa. Wybrani członkowie zarządu uzyskali od 65 do 70 głosów poparcia. Byli to Dariusz Gryźlak, Łukasz Kwaśniewski, Robert Szymański, Szymon Michlowicz, Marzena Sarapata oraz Sławomir Kaliszewski. W zebraniu wyborczym w 2017 roku udział wzięło 76 delegatów, a sekcję kickboxingu reprezentował tylko 1 delegat. Za powołaniem Marzeny Sarapaty na prezesa TS Wisły głosowało wówczas 67 delegatów. Podczas kolejnych wyborów, w 2018 roku głosowało 57 delegatów, z czego sekcję kickboxingu reprezentowało 3 delegatów. Czy te liczby dają podstawę do formułowania opinii o przejmowaniu TS Wisła Kraków przez kogokolwiek? Naszym zdaniem absolutnie nie. Nasza organizacja liczy sobie ponad 110 lat. Codziennie organizujemy zajęcia sportowe dla wielu ludzi, w różnym wieku. Komu to przeszkadza? Umowa na wynajem siłowni i właściciel firmy wynajmującej Paweł M. stały się okazją do snucia teorii spiskowej przez dziennikarzy TVN. Tymczasem lokal został wynajęty przedsiębiorcy, na którym w chwili zawierania umowy nie ciążyły żadne zarzuty. Nieprzyjęcie wówczas atrakcyjnej oferty najmu pomieszczeń mogłoby zostać uznane za działanie na szkodę stowarzyszenia. Nie było także lepszej oferty. Mamy opinię prawną, z której wynika, że wystawienie listu gończego przeciwko Pawłowi M. nie może być podstawą zgodnego z prawem rozwiązania umowy cywilnej zawartej z firmą Pawła M. Taka próba narazi TS Wisła na zarzuty i pewną przegraną oraz konieczność wypłaty odszkodowania. Wszystkie działania podejmowane przez zarząd TS Wisła Kraków muszą być zgodne z prawem. Umowa najmu obowiązuje do listopada 2019 roku i obecnie nie ma przesłanek do jej skutecznego i prawnie poprawnego rozwiązania. Z przestępcami należy walczyć. Od tego są wyspecjalizowane organy państwa, a nie stowarzyszenia. Towarzystwo Sportowe Wisła Kraków nie posiada ani kompetencji, ani ludzi, ani możliwości by przejąć na siebie rolę szeryfa. Apelujemy o zaprzestanie powtarzania oczywistych nieprawd pod adresem Wisły Kraków i przerzucania na nasze barki odpowiedzialności za niepopełnione czyny. Nie mieliśmy i nie mamy związków ze światem przestępczym. W Towarzystwie działają normalni, zaangażowani ludzie, pracujący często bez wynagrodzenia. Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością. http://www.tswisla.pl/oswiadczenie-2...938.1495981658 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Rozumiem, że cały ten materiał sprowadza się do tego, że Wisłą zarządzają osoby w jakiś sposób powiązane ze środowiskiem chuliganów/przestępczym (np. znajomość osobista, obrona w sądzie) i w jakiś sposób tolerujące zachowania tego środowiska (np. najem pomieszczeń dla siłowni, użyczenie pomieszczenia kibicom, zatrudnianie osób po wyrokach)? Tzn. osoby pracujące w Wiśle nie popełniały przestępstw w czasie/w związku z pracą i sama Wisła nie stała się instrumentem do popełniania przestępstw? Czyli zarzut jest w gruncie wizerunkowy?
Jeżeli jest się czego chwycić, jeżeli materiał jest nierzetelny i oszczerczy, to w redakcję/stację powinny uderzyć z osobna a) osoby fizyczne, zwłaszcza Dukat, b) WK S.A., c) TS. 1) złożyć pozew o naruszenie dóbr osobistych (zniesławienie raczej się nie łapie, ale można próbować), 2) zwrócić się do rady etyki mediów czy czegoś podobnego (można się też zwrócić o pomoc do stowarzyszenia DP, jest chyba nagroda "hieny roku" etc.), 3) interweniować w samej stacji. Dodatkowo narobić dymu w mediach zaprzyjaźnionych i lokalnych, niech w internecie wiszą artykuły z nagłówkami: nierzetelność redaktora Jadczaka. Wojna informacyjna polega na tym, kto głośniej krzyczy i kto ma większą inicjatywę.
Ostatnio edytowane przez czaro : 16.09.2018 o godz. 12:32.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Zobaczymy, czy ktokolwiek odważy się podać Jadczaka i TVN do sądu, bo przegrać w takiej sprawie byłoby niezła wtopą wizerunkową
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cos w tych materialach jest w ogole prawdziwe? Kazde kolejne oswiadczenie stawia pod znakiem zapytania prawdziwosc tych materialow. Anonimy, domysly, pomowienia, zdjecie Damiana z imprezy... co za shit ten TVN wypuscil...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|