|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
W tej chwili poza juniorami mamy właśnie tylko 18 zawodników, więc może nie być kogo wyciagac ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Jeszcze o samym meczu. W pelni sie zgodze z s1mone. Pilkarze zagrali tak jakby mysleli, ze Slask bedzie stal i sie patrzyl jak strzelamy gole. Zabraklo kompletnie ruchu, praktycznie wszystkie stykowe pilki czy na wyprzedzenie glupio tracilismy na korzysc przeciwnika. Zabraklo pazernosci i bezkompromisowosci, jazdy na tylkach, czyli tego, co cechowalo ten zespol i co jest jego najwieksza sila w tym momencie. Jesli dodac, ze to Slask zagral agresywnie, plus my tracilismy pilki przez nonszalancje i tylko na wlasne zyczenie oraz beznadziejnego Boguskiego, ktory wszystko robi na alibi - mowie o takich sytuacjach, gdzie trzeba podjac decyzje o strzale czy ostatnim podaniu - to on musi zagrac, nawet bez jakiejkolwiek szansy powodzenia, chocby pod nogi przeciwnika (swoja droga facet przy tym swoim atomowym uderzeniu powinien miec w ogole zakaz oddawania strzalow zza 10. metra - vide: nawet karne; poza tym naprawde, samo bieganie nie wystarczy, to nie jest defensywny zawodnik) to trudno sie dziwic, ze ten mecz wygladal jak wygladal. Mam nadzieje, ze druzyna dostanie konkretna zjebe, za postawe na boisku i sztab szkoleniowy nie dopusci, by komus nastepnym razem zabraklo motywacji. Cos mi sie zdaje, ze zbyt pewnie sie poczuli po ostatnich zwyciestwach. Szczescie, ze skonczylo sie to bez zadnych przykrych konsekwencji. Co do dyskusji o naszych aspiracjach na ten sezon, to sadze, ze ogromna tutaj zasluga trenera, ze wyglada to tak obiecujaco. Niby nie mamy kiepskiej druzyny, ale podejrzewam, ze np. z takim Kiko na lawce, czy nawet Carrillo, gdzie Carlitos zdobywal nam punkty w pojedynke, z ta katastrofalna gra (Kiko) i juz bez Carlosa, wielce prawdopodobne, ze krecilibysmy sie teraz w okolicach miejsca spadkowego. Ja sam przewidywalem ciezki boj o utrzymanie, nie mowiac o pierwszej "osemce", co oczywiscie jeszcze nie jest przesadzone, ze tak nie bedzie, ale trudno zakladac taki scenariusz przy tym jak potrafi grac Wisla Stolarczyka. Tym bardziej trzeba doceniac prace jaka wykonuje trener i caly sztab szkoleniowy. Rzecz jasna mam na mysli jedynie aspekt czysto sportowy. |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wiesz, my tych juniorów i wychowanków chcemy wprowadzać do składu. Ich plus sprowadzonych młodych.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mógłby ktoś meczowy z Lechią założyć? Zawsze to nakręca atmosferę wokół meczu też.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
oczywiście jestem elastyczny , ale pod tamtym postem nie było obiekcji ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nikt nie zakładał zwiększonego zainteresowania tematami meczowymi i tego, że w przerwie na reprę będzie tu trochę pustawo.
Więc twórz temat, tym bardziej, że ci się szczęści z wynikami. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście arytmetyczny środek to dobra wskazówka, zwłaszcza przy regularnych kolejkach (nie tak jak teraz), ale myślę, że gdy temat poprzedniego meczu już wygasł/zdaje się wygasać, to nie ma co się wstrzymywać.
+ dokładnie to o czym pisze FraMat. Ale jak chcesz to poczekajmy te 2 dni w ciszy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panowie. Na meczu z Lechią musi pojawić się 30 tys głów. Zaraz przyjdzje pazdziernik potem listopad i zacznie brakowac kasy a to się równa brak plynnosci, pojawią się problemy, zepsuje się atmosfera i będzie kicha. Trzeba kuć żelazo póki gorące. Trzeba sie zmobilizować. Najlbliże 2 mecze a w szczególności ten z Lechią powinniśmy zaangażować wszystkich do przjścia na stadion.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
moim zdaniem przez ostatnie kilka lat najwiekszym problemem tematow meczowych (merytorycznie genialnych!) było to że nikt nigdy nie wiedział kiedy i czy wogle taki temat się pojawi padły nawet ustalenia w końcu że najpóźniej 48h przed meczem , ale z czasem i one przestały byc respektowane konsekwencje potem sa właśnie takie że ludzie sa zdezorientowani , domagają się za wcześnie itp a założenie tematu za wcześnie może zabić ewentualną dyskusję dotyczącą poprzedniego meczu wiec wymysliłem soboe te "połowe drogi" no ale może lepszym tropem byłoby 3 dni po meczu poprzednim ? a co jak poprzedni bedzie w piatek ? mi to jest zasadniczo obojetne kiedy , natomiast chciałbym żeby to bylo w miare sztywne , lubie ordnung ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego mówię, że dobrze przyjąłeś - arytmetyczny środek to dobra wskazówka, niezła zasada. Ale zasady mogą funkcjonować z wyjątkami. Wydaje mi się, że przerwa reprezentacyjna to taki przypadek + widać, że temat poprzedniego meczu przymiera(ł), więc nie ma tu nic do zabicia
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@regan
Jeden apel na forum niczego nie zmieni. Nasz klub musi mocno działać marketingowo, a jak na razie jest.... pustka. Nic kilkoma tweetami i obrazkami na FB na razie to marnie wygląda. I nie mówię tego za siebie, ale za osoby które od święta odwiedzają nasz stadion. Tak szczerze to lepszej okazji do zrobienia dobrego wyniku na stadionie już w tym roku nie będzie. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Ja jestem za poniedziałkiem np. wieczorem - to wtedy gdybyśmy kolejny mecz mieli grać z drużyną, która gra w poniedziałek o 18-tej.
Ale rób jak uważasz, a najważniejsze co chciałem napisać to to, że bardzo mi się podoba jak to robisz i bardzo Ci dziękuję za Twoją pracę, staranność itd. w tej kwestii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Połowa drogi jest OK. I tak nie będzie o czym dyskutować, więc temat będzie się śmiecił. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Przyłączam się do podziękowań dla Czerepacha. Panie Premierze, szacun! Zasada połowy drogi wydaje mi się rozsądna, choć oczywiscie odchylenia mogą się zdarzyć. Listen to your heart
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Z tym, że ta "połowa drogi" to jest da mnie -> najpóźniej, a nie najwcześniej ![]() Tak więc możesz spokojnie dziś czy jutro otwierać temat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Czerepach to jest gość. Szymkowiakowy szacuneczek.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
|